• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatımın en zor dönemi...

Çok geçmiş olsun. Tedavinizi olun mutlaka ama benim bildiğim kadarıyla sadece cinsel yollardan bulasmiyor bu hastalık. Virüs en nihayetinde ve birçok şekilde maruz kalinabilir. Umumi tuvaletler, agdaci, hamam...Bunlar ilk aklıma gelenler ki sen hastane ortamindasin. Tuvaletlere girip çıkmıyor musun? Belki de cidden o şekilde kaptin?

O zaman şöyle yapın
İlaçları bir müddet kullanın.Baktınız ki şikayetiniz devam ediyor "Hpv Dna " çalışan tam teşekküllü bir hastaneye gidin.
Israrla test yapılmasınıda isteyin.Üniversite hastanesine giderseniz sizin söylemenize gerek kalmadan test isterler zaten
İnşallah sonucunuz temiz çıkar
Geçmiş olsun
Dediğin çok mantıklı ama ben küçük bi yerde yaşıyorum çok fazla secenegim yok ve üniversite de hem tanıdık doktor ve personel çok hem de babamın ustuneyim hala sistemde görülecek yapılan şeyler. Özel ya da kendim calissaydim keşke :( ama okul da bi bitmiyo ki halledeyim :(

Dış hekimliği öğrencisiyim her dalda ayrıntılı bilgim yok diş hariç diğer tıbbi genel olarak görüyoruz
Yok hayatım ben sana yazmadım onu, hpv olduğun kesin değil.
Ayrıca hastalığın tedavisi de var. Kendine HIVli muamelesi yapma.
Hayatın falan bitmedi, sakin ol.

Ya ben zaten ilk gittiğimde normal bi hastalık gibi muayene olmaya gittim. Ne olduğunu konusunda aydinlatilmak ve test falan için ısrar edince rahat ve dalga geçer vari konuşmaya başladılar. Ne var sanki bunda bu uçuk işte nolacak niye bu kadar takisiyosun anlamıyorum falan dediler onlar öyle deyince konu oralara geldi. Sonuçta bu bulaşıcı bişey hem kanser yapma hem de çocuğa ve eşe bulaşma ihtimali var dedim ben test istiyorum falan dedim içimin rahat olmasını istiyorum dedim öyle deyince o da soylemezsin onun da ilişkisi olmuştur falan filan demeye başladı konu ordan açıldı zaten. Ben testte ısrar edince konu böyle yerlere gitti. Yoksa zaten doktora ne benim evlenmemden falan. O tedavi etmeye bakar sadece. Ama bu kadar basite alması beni sinirlendirdi
ama sen kendin o anlayacağa getiriyorsun lafı. ben de burdaki tavrından ordaki muhabbeti tahmin edebiliyorum. mesela diyorsun ki flört eden arkadaşım sevgili muhabbetine dönmeyecek artık. başkası da olmaz evlenmek hayalimdi . şimdi bu cümlelerin şu aşamanın derdi olmasın. eğer sen evlenince anlaşılacak ailem anlayacak yok şu anlayacak bu anlayacak dersen sana boşver anlamazlar denmesini yadırgamayacaksın. kusura bakma ben de 20 küsür yaşında bir kızın olaya böyle bakmasını trajikomik bulurum. ülkece kızlara kafa yedirildi. kendi sağlığın mı önnemli başkası anlayacak ne diyecek mi önemli? yapma Allah aşkına .

Hpv nedir neden olur hiç bilmiyorum ama üzüldüm umarım sonuçlarınız temiz çıkar, inşallah şifasını bulursunuz.

Moralinizi yüksek tutup tedavi olun.

Cinsel yolla bulaşıyor anladığım kadarıyla.. Peki başka yolla da bulaşır mı?? ne biliyim ağdacıdan bulaşmış, temizlik malzemesinden bulaşmış deseniz inanırlar mı (aileniz) en azından bu süreçte yalnız olmazsınız..
Bazı vakalarda tuvalet hamam havuz gibi yerlerden de bulasabileceginden bahsedilmis ama doktorlar bu ihtimali negatif görüyo küçük bi ihtimal olduğu için. Ya da herkes bu bahaneyi kullandığı için bulaşma istemiyo da olabilirler. Hpv nin bi çok tipi Vat vücudun her yerinden çıkabilir siğil de deniliyor. Ama genital bolgede çıkan ayrı bi tip ve sadece genital temasla bulasiyo. Kanser yapabiliyor ve anneden çocuğa geçebiliyor. Tabi bunlar küçük ihtimaller ama sonuçta var ve insanlar iyi gözle bakmıyo

Hpv nedir neden olur hiç bilmiyorum ama üzüldüm umarım sonuçlarınız temiz çıkar, inşallah şifasını bulursunuz.

Moralinizi yüksek tutup tedavi olun.

Cinsel yolla bulaşıyor anladığım kadarıyla.. Peki başka yolla da bulaşır mı?? ne biliyim ağdacıdan bulaşmış, temizlik malzemesinden bulaşmış deseniz inanırlar mı (aileniz) en azından bu süreçte yalnız olmazsınız..
Ayrıca sigiller büyük boyutlara ulaşıp ağrı ve görüntü açısından sıkıntı yapabiliyor.

bana özelden hangi şehirde olduğunu yazarsan sana yardımcı olabilceğim bir ilse yardım edeyim . ben de doktorum ? en azından tanıdık personel kısmında sıkıntı yaşamazsın.

Bazı vakalarda tuvalet hamam havuz gibi yerlerden de bulasabileceginden bahsedilmis ama doktorlar bu ihtimali negatif görüyo küçük bi ihtimal olduğu için. Ya da herkes bu bahaneyi kullandığı için bulaşma istemiyo da olabilirler. Hpv nin bi çok tipi Vat vücudun her yerinden çıkabilir siğil de deniliyor. Ama genital bolgede çıkan ayrı bi tip ve sadece genital temasla bulasiyo. Kanser yapabiliyor ve anneden çocuğa geçebiliyor. Tabi bunlar küçük ihtimaller ama sonuçta var ve insanlar iyi gözle bakmıyo
Anladım..........
Umarım kolaylıkla atlatırsınız, çok geçmiş olsun,bir çıkış bulunur elbet

ama sen kendin o anlayacağa getiriyorsun lafı. ben de burdaki tavrından ordaki muhabbeti tahmin edebiliyorum. mesela diyorsun ki flört eden arkadaşım sevgili muhabbetine dönmeyecek artık. başkası da olmaz evlenmek hayalimdi . şimdi bu cümlelerin şu aşamanın derdi olmasın. eğer sen evlenince anlaşılacak ailem anlayacak yok şu anlayacak bu anlayacak dersen sana boşver anlamazlar denmesini yadırgamayacaksın. kusura bakma ben de 20 küsür yaşında bir kızın olaya böyle bakmasını trajikomik bulurum. ülkece kızlara kafa yedirildi. kendi sağlığın mı önnemli başkası anlayacak ne diyecek mi önemli? yapma Allah aşkına .
Haklısın ben zaten kanser boyutunu da çok takip üzülüyorum. Ve büyüyüp ağrı yaparsa sosyal hayatımı etkilerse diue çok korkuyorum. Az evvel tuvalete girdim. Tuvaletimiz klozet. Orayı aileme bulasmasin diye ıslak mendille falan sildim banyo nasıl yapacam bilmiyorum sadece eş sevgili değil herkese bulastirmaktan korkuyorum resmen

Çok geçmiş olsun. Tedavinizi olun mutlaka ama benim bildiğim kadarıyla sadece cinsel yollardan bulasmiyor bu hastalık. Virüs en nihayetinde ve birçok şekilde maruz kalinabilir. Umumi tuvaletler, agdaci, hamam...Bunlar ilk aklıma gelenler ki sen hastane ortamindasin. Tuvaletlere girip çıkmıyor musun? Belki de cidden o şekilde kaptin?
Evet bu sene bi kaç sefer hamama-termal otele falan gittim. Ve hemen her gün okul tuvaletini kullanıyorum.

şimdi yazdıklarınızı okudum bakirelerde hpvdna testi bazen sıkıntılı olabiliyor. anladığım kadarıyla yazdıklarınızdan siz bunu önemsiyorsunız. doktorlar bu sebeple onaysız yapmaz. smear da zaten tarama testi yani sizde hpv olsa bile yok çıkabilir bu testte . tekrar hpv-dna bakalım derler . siz ama bakireliği sorun etmeden testi kabul edecek misiniz?

Evet bu sene bi kaç sefer hamama-termal otele falan gittim. Ve hemen her gün okul tuvaletini kullanıyorum.
Bak benim arkadaşımın cinsel tecrübesi olmamasına rağmen kapmis. O da agdaya hamama çok gider. Bence sen yaşadıklarindan rahatsız olduğun için bağdastirdin ama tamamen farklı şekilde de kapmış olabilirsin.

Anladım..........
Umarım kolaylıkla atlatırsınız, çok geçmiş olsun,bir çıkış bulunur elbet
Teşekkür ederim. Önceden ömür boyu bu virüsün semptom vermese bile vücutta hep uykuda kaldığı soyleniyodu. Şimdi vücutun atabilme ihtimalinden bahsediyolar ama toplum bunu kabul etmek istemiyo. İnternete ilk yazınca çıkan her yerde kesin tedavisi yok. Ömür boyu kalır falan. Oysa yeni Makalelerde 1 yil içinde attığı belirtiliyor

şimdi yazdıklarınızı okudum bakirelerde hpvdna testi bazen sıkıntılı olabiliyor. anladığım kadarıyla yazdıklarınızdan siz bunu önemsiyorsunız. doktorlar bu sebeple onaysız yapmaz. smear da zaten tarama testi yani sizde hpv olsa bile yok çıkabilir bu testte . tekrar hpv-dna bakalım derler . siz ama bakireliği sorun etmeden testi kabul edecek misiniz?
Hpv Dna testi hem smear a göre daha güvenilir hem de bakirelerde de yapılabiliyor diye biliyorum. Lezyon dan örnek alıp inceleniyor. Asıl istediğim bu aslında. Ama bu da her yerde yok ve cok pahali deniliyor. Her yerde başka bişey yazıyo. Doktor da pahalı dedi ve bizim laboratuvar yapıyo mu bilmiyorum dedi

Teşekkür ederim. Önceden ömür boyu bu virüsün semptom vermese bile vücutta hep uykuda kaldığı soyleniyodu. Şimdi vücutun atabilme ihtimalinden bahsediyolar ama toplum bunu kabul etmek istemiyo. İnternete ilk yazınca çıkan her yerde kesin tedavisi yok. Ömür boyu kalır falan. Oysa yeni Makalelerde 1 yil içinde attığı belirtiliyor
Vallahi aynı değil ama bende de herpes virüsü var. Boyun bolgemi mesken tuttu sağolsun. Azıcık vücut direncim düşsün hemen kabariyor. Bakalım ne olacak?

Back