• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAYATIMI CEHENNEME ÇEVİREN " OĞLUM "

Yani iki çocuklu kadın bu kadar gamsız uyumaz üstelik biri engelli.
Hikayenin başında o gün çok yorgun olduğunu belirtmiş. O yüzden uyanamamış. Ordan yürücekti ama olmadı.
Telefonun şifresini o gün değişmiş, çocuk normalde anneannede yaşıyor ama o gün orda kalmış, bide belkide bayıltı annesini, kızı o gün anneannede kalmış, hepsi tamamen tesadüf işte

Engelli ebeveynisiniz siz ! ( konu fake değilse tabi ) her türlü uyarana açık ve tetikte olmalısınız diye düşünüyorum. Böyle bir şeyi gidip lütfen bu işi profesyonelce yapan doktorlara / yetkililere anlatınız..

Gerisi içinde yorum yapmıyorum keşke konuyu okumasaydım. !

Bu arada İstanbul'a gittiniz mi çekimlere ? Biri özürlü iki çocuk annesi çocukları bırakıp film yıldızı mi olacak ? Tövbeler olsun bende ciddiye alıp tonla cevap yazdım size
Yalan mı yani yazdıkları? Nereden anladınız? Bende gerçek sandım 😱

Hikayenin başında o gün çok yorgun olduğunu belirtmiş. O yüzden uyanamamış. Ordan yürücekti ama olmadı.
Telefonun şifresini o gün değişmiş, çocuk normalde anneannede yaşıyor ama o gün orda kalmış, bide belkide bayıltı annesini, kızı o gün anneannede kalmış, hepsi tamamen tesadüf işte
Bak sen şu Allahın işine…
Bir zincirleme olaylar silsilesi vah vah!

Çocuğunuz özel bir çocuk ve 13 yaşında sokaklarda geziyor istediğinde çıkıp geliyor istediğinde antidepresan kullandığı ilaçları bırakabiliyor çocuğunuz sokaklarda taciz veya tecavüze maruz kalmis olabilirmi sizin degiminizle iyiyi kötüyü ayırt edebiliyor daha 13 yaşında kendinizi sorguluyormusunuz bunlar normalmi tel çekiyor sizi aynı anda taciz ediyor bunları aynı anda yapıyor sizde ölüm uykusuna yatmışsiniz sanki uyanmiyorsunuz iyiyi kötüyü ayirabilen bir çocuk nasıl yapıyor bunları

Bana yaptı sekerim , kendisi senelerdir bana takıktir , ne yazsam olumsuz yorum yapar , bende gülüp geçiyorum kendisine 🤣
Ya bencede pedagog zaten jinekolojik
Muayneyi gerek gorurse yonlendirir..bu is yat bakicam degildir cocuklarda tabii..Isinde uzman cocuk psikolojisini bilen jinekologlar vardir illa..ama pedagog en dogru secim bana gorede.. cunku cocuklar konusarak ve cizerek duygu dusuncelerini aktarabiliyolar ve sandigimizdan daha akillilar.

Valla benim teyzemler neler neler yaşadı , ben de kaç defa şahit oldum camlar pencereleri yumruklayip kırıyordu kuzenim , kimsenin aklına polis çağırmak gelmedi , konu komşu koşup geliyordu bir şekilde zaptedilip ilacı suya karıştırılıp iciriliyordu , bilemiyorum farklı pencerelerden bakıyoruz olaya , hani bicaklasa , elinde silah olsa tamam polis cagrilsin da , oğlum bana dokundu deyip polis aramak mantiksiz
Asıl teyzenizin yaptığı çok yanlış ve mantıksız, diyelim aynı şeyi dışarıda yaptı kuzeniniz ne olacaktı peki? Kim yatıştıracaktı? Saldırdığı kişi nereden bilebilir hasta olduğunu. Toplum içine salmak çok saçma. Oğlum olsa polise ararım, aranmaz mı yahu potansiyel sapık. Üstelik hasta olan bir çocuk. Zaten saldırmış çocuk, telefonu almak istemiş komşusuna sığınmış.

İstanbula çekime giderken çocukları ayrı ayrı evlere bırakmıştır kesin. Hiç bir arada yalnız kalmamışlar ya 🙄
Evet ilgili anne olmak bunu gerektiriyor çünkü
Özellikle birisi bakıma muhtaçsa onu evden postalarsın çünkü anneannesini çok seviyor, hem çocuğun kendi tercihi. Kim karışabilir.%50 engelli olması dışında bi sorun yok

Konu gerçek-değil o ayrı da ya annelerin uykularının hafif olması zorunluluğu mu var?

Ve bir insan uykusu ağır diye nasıl yargılanır elimizde mi bu?

Asıl teyzenizin yaptığı çok yanlış ve mantıksız, diyelim aynı şeyi dışarıda yaptı kuzeniniz ne olacaktı peki? Kim yatıştıracaktı? Saldırdığı kişi nereden bilebilir hasta olduğunu. Toplum içine salmak çok saçma. Oğlum olsa polise ararım, aranmaz mı yahu potansiyel sapık. Üstelik hasta olan bir çocuk.
Başak Cengiz der, susarım…

Aile çok önemli, kan can dahi olsa herhangi bir canlıya bile değil, mala zarar verdiği an bunun önlemi alınmalıdır.

Konu gerçek-değil o ayrı da ya annelerin uykularının hafif olması zorunluluğu mu var?

Donunu sıyırıp parmaklanacak kadar da olamaz ama değil mi ? Hadi ama dostum !

Yani uykunda biri seni don paca soysa, sonra elle taciz etse uyanmaz misin?

Zorunluluk demeliyelimde kendiliğinden gelen bi sürüm güncellemesi diyebiliriz belki.
Çocuk annesini soymuş, parmaklamış. Bunuda anlayamacak kadar derin uyuyorsa ölüden ne farkı var

Hepinize merhabalar, hayatımın en en en kötü ve en utanç verici günlerini yaşıyorum. Bir derdim var ve bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Bir anne olarak büyük bir çıkmazdayim. Keşke anne olacağıma taş olsaydım diye düşünüyorum. Psikolojim alt üst oldu. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sizlerden gelen kırıcı olmadığı taktirde tüm yorumlara ve eleştirilere açığım. Buraya bu konuyu açmamın sebebi sizlerin de fikrini ve bu doğrultuda bir yol bulabilmek. Şimdiden teşekkürler.

2 cocuk annesiyim. Oğlum 13 kızım ise 5 yaşında. Eşimden ayrıldım çocuklarımla beraber yaşıyorum. Oğlum ne yazık ki orta derecede zeka geriliği hastası ve yüzde 50 raporlu. ( çözger orta derecede gecikmiş dönüm noktası raporlu özel eğitim çocuğu) Her ne kadar görünüşte fiziki bir engeli olmasa da bu durum onu engelli sınıfına dahil ediyor. Şunu mutlaka belirtmek istiyorum kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor kendisi alisveris yapabiliyor şehir dışı olmadığı sürece sehirici tüm uzaklıklara kendisi gidip gelebiliyor doğruyu yanlışı iyiyi ve kötüyü ayırt edebiliyor. Mevzu çok derin ama asıl mevzuya hiç uzatmadan başlamak istiyorum.

Oğlum 4 gün önce ben uyurken bana cinsel istismarda bulundu. O gün çok yorucu bir gün geçirmiştim ve ağır bir uykuya dalmıştım ki ilk anda farkedemedim.Ben bunu nasıl biliyorum?! Tabiki bu istismar anını her detayına kadar benim telefonumdan video kayıt yapmasından. 🤦‍♀️ O gece telefonumun güvenlik şifresini degitirmistim tabiki normalde sifremi biliyordu ama o gece şifre değişikliği yaptığımı bilmiyordu. Videoyu çektikten sonra silebileceğini planlayarak gerçekleştirdiği bu eylem istediği gibi sonuçlanmadı yani videoyu silemedi. Bunun üzerine büyük bir panik ile beni uyandırdı ve şifreyi söylememi istedi ve ben bu panik karşısında suphelendim " acaba kötü alışkanlıklara başladı ( alkol sigara madde kullanımı gibi ) ve bu yüzden mi telefonumda sadece onun bildiği birseyi silmek istiyor düşüncesi ile telefonu ve şifreyi ona vermedim. Bu sırada bana saldırmaya başladı ve üzerime yürüdü. Ben bunun akabinde karşı komşunun evine giderek kendimi korumaya aldım ve hızlı bir şekilde telefonumu açtım ve videoyu gördüm.... Dünya başıma yıkılmıştı ve hala üzerime gelmeye çalışıyordu ve ben polisi aradım yardim istedim tabi o sırada polis geleceği için evden kaçtı. Polis geldi evimizin çevresinde onu aradı ama bulamadılar. Daha sonra polisler beni ve kızımı karakola götürdüler. İfadem alındı doktor raporu video kaydı ve oğlumun raporu savcılığa gönderildi. Yani tüm adli işlemler yapıldı ve nöbetçi savcı arandı. Savcı bizden alınıp yurda alınmasını söyledi. O gün tüm aramalara rağmen oğlum bulunmadı ve ertesi gün yurda bırakıldı anca oğlum yurttan kaçtı ve annemin evine gitti. Bu durum sürekli olarak tekrar etti. 4 gün içinde 4 kere yurda götürülüp geri kaçtı. Dün akşam bende annemlerdeydim ve evde tartışma çıktı. Bana evde saldırdı. Hastalığından dolayi olsa gerek yaptığı olayın çok normal olduğunu düşündüğü hareketleri var. Karşımda gülmesi beni tamamen çileden çıkardı. Üzerime evdeki eşyaları atmaya başladığı için oğlumu evden dışarıya çıkardık ve terastan bulduğu cay bardağını üzerime atmaya yeltendi defalarca. Bunun akabinde annem polisi aradı ve bu gece polis onu alıp yurda götürdü tekrar. Şuan evde yok ama yarın gündüz saatlerinde eve geleceği kanaatindeyim.

Şuan ki düşüncem. Kararsızlık, çaresizlik. Yanımda bizimle kaldığı sürece kızıma da ( Allah korusun ) geri dönüşü olmayan zararlar verebilir de vermeyebilir de. Ama oğlumun yokluğu diğer yandan canımı fazlasıyla acıtıyor. Onun kimsesizler gibi dışlanmış ve yurtta olması içimi parçalıyor. Bu iğrenç olay olmamış olsaydı onun tüm eziyetine saldırganlığına ömrümün sonuna kadar katlanırdım. Ancak bu durum çok çok farklı. Şu anda istismarda bulundu ancak ben onu affedersem bir daha ki sefere bu istismarı tamamen daha iğrenç şekli ile gerçekleştirmesi kaçınılmaz. Şuanda eve ansızın gelip bana zarar verecek diye çok korkuyorum ama bir yandan da yurtta değil gözümün önünde olmasını istiyorum. 4 gündür ben panik atak geçiriyorum.

Ne oğlumla oluyor ne de onsuz!!.. 😪😪😪
Ne diyeceğimi gerçekten bilemedim. Allah yar ve yardımcınız olsun. Tabiki bir anne olarak oğlunuzun sizden uzakta olmasını istemeyebilirsiniz. Ancak lütfen mantık çerçevesinde düşünün. Gerekirse siz de destek alın. Size bunu yaptıysa yarın öbür gün kızınıza ya da bir başka masuma yapma olasılığı var. Ki siz bile annesi olarak şuan gelirse ne yaparım diyorsunuz. 5 yaşındaki kızınız ya da başka bir masum nasıl durdurabilir oğlunuzu. Lütfen lütfen gerekli yerlere haber verin ve teslim edin oğlunuzu. En büyük iyiliği yapmış olacaksınız oğlunuza da, kendinize de, kızınıza da, topluma da.

Başak Cengiz der, susarım…

Aile çok önemli, kan can dahi olsa herhangi bir canlıya bile değil, mala zarar verdiği an bunun önlemi alınmalıdır.
Hah aynen, ben söyleyecektim ağzımdan aldınız.
Başak Cengiz’de ilaçlarını bırakan ailesi tarafından ayrı ev dahi tutulup her imkanı sağlanan bir cani tarafından öldürülmedi mi? Evet.
Çocuk cana kastedecek, ortalığı yıkacak sağa sola zarar verecek, komşular yatıştıracak ilacı içirilecek sonra aynı sahne 1 hafta sonra tekrarlanacak ama yine de polis çağırılmayacak. Potansiyel suçlu yetiştiriliyor farkında değiller. Yarın birgün dışarıda krizinin tutmayacağı, birine saldırmayacağı ne malum? Üstelik hasta bu insanlar.

Konu gercek mi degil mi bilmem ama bazen cok yorgun olup sabaha karşi yattigimda eşim işe giderken bana dokunup, öpüyormuş ben bunlari asla hatirlamiyorum hissetmiyorum. Bazen bir şeyler soyluyormuşum eşim eve gelince sabahtan bahsedince ne dedigimi hatirlamiyorum bile. 🙄
Normalde asla o kadar agir uyumam ama dedigim gibi uykusuz şekilde sabaha karsi yattiysam ve uykuya daldiktab sonra ki bikac saat oldukça agir oluyor bende.
Herkes aynı değildir tabii.
Ama gerçekten ben hergun senin dediğin gibiyim.
Eşim gerçekten sürekli uyarır beni sakın kapıyı kilitlemeden uyuma diye.eve birisi girse asla duymam.
Eşim ise gitmeden bana biseyler diyormuş,ben cevap veriyormusum ama yok hatirlamiyorum.
Geçenlerde kızım ben uyurken anne bugün okula gitmesem olur mu demiş bende olur demişim.alarmi kapatmış.
Kalktım,kahvaltı yaptık bı baktık benim kız uyuyo odasinda.
Yani bunlar olabiliyor ama uyurken birisi bedenime dokunsa anlarım,gözümü açarım.bacaklarima, göğsüme dokunulmasi mutlaka hissedilir.
Bazen uyurken eşlerimiz sarılır,öper,uyandırmaya çalışır,arkamızdan ellesmeye başlar onu da hissediyoruz yani sonuçta ne kadar ağır uykumuz olsada.

Ya bencede pedagog zaten jinekolojik
Muayneyi gerek gorurse yonlendirir..bu is yat bakicam degildir cocuklarda tabii..Isinde uzman cocuk psikolojisini bilen jinekologlar vardir illa..ama pedagog en dogru secim bana gorede.. cunku cocuklar konusarak ve cizerek duygu dusuncelerini aktarabiliyolar ve sandigimizdan daha akillilar.
Aynen öyle sanki çatala yatırıp tedavi edecek dedik 5 yaşındaki çocuğu , bir anne olarak Allah göstermesin kızımın başına gelse koşa koşa jinekolaga gitmem ne alaka , pedagoga götürürüm çocuğumu , aman boşver ben gülüp geçiyorum, her konuda uzman sanıyor kendisini

Back