- 23 Ekim 2017
- 924
- 843
- 53
- Konu Sahibi Gokyuzummm
-
Teşekkür ederim tekrar maddi olarak birikim yapıp aynı terapistimi deneyeceğimDeneyin bir gidin ne kaybedersiniz. Sağlığınızdan olmayı beklemeyin.
Hayır geç olmadı.Bunu fark ettin artık.Şimdi kendine yatırım yapıp sana değer vermeyenlere ebeveynin olsa bile resti cekeceksin.Bunu da çok sorguladım. Dediğiniz gibi aynı mantıkta iki adamı seçmek tesadüf değil. Aileden değer sevgi görmeyince bilinçaltı kötü de olsa o alanı güvenli olarak seçiyormuş bunu da araştırdım ama çok geç oldu
Suna emin ol ki. O toplum denen illet insanlarin cogu aldatilmayi bile "katlanmaliydin" "hangi kadin cekmiyoki" gozuyle baktilar. Umrumda mi HAYIRİnan’ın dönüp kendi kendime keşke aldatılsaydım da toplumun kabul edeceği gerçek bir gerekçem olsaydı dedim.. evet boğuluyorum daralıyorum bazen kolumu kaldıracak bir enerjim olmuyor. Siz ilk evliliğin bitişi ve ikinci evliliğin bitişinde çok kötü atlattınız mı?
Aile büyüklerinden yardım alamam dayak aldatma yok otur evinde çocuk yapmaya bak dedikleri. Çok çok teşekkür ederim. Peki aldatma olmasa seçiminiz yine bu yönde mi olurdu? İçtenlikle cevap verir misiniz? Şu anda bile duygularım köreldi bir şey hissetmiyorumSuna emin ol ki. O toplum denen illet insanlarin cogu aldatilmayi bile "katlanmaliydin" "hangi kadin cekmiyoki" gozuyle baktilar. Umrumda mi HAYIR
yani demem oki sebebinde olsa illaki soyliceklerini soylerler helede 2. Evlilikse..
Zor olmaz mi
Kolay bise varmi su hayatta varsada bana denk gelmedi
Hic kolay atlatmadim hep guclu oldum guclu durdum ama icim, ruhum paramparca. Sonucda onca hayal onca emek var. Onuda gectim yapilan eziyetler haksizliklar var, bunlarida unutmasi kolay olmuyo.
Hala biri " aldatma" kelimesini kullansin icimde derinlerde biyerde yaram oldugunu hissediyorum...
Aile buyuklerinden yardim al istersen, baska careler ara. Bi sure sabr et bakalim. Yuvani yik diyemem kimseye
Rabbim tez zamanda feraha cikarsin insAllah. Hangisi hayirlisi ise onu versin
Hayır geç olmadı.Bunu fark ettin artık.Şimdi kendine yatırım yapıp sana değer vermeyenlere ebeveynin olsa bile resti cekeceksin.
Aldatma olmasa sanirim biraz daha sabrederdim. Belki zamanla rayina oturur evliligim diye.Aile büyüklerinden yardım alamam dayak aldatma yok otur evinde çocuk yapmaya bak dedikleri. Çok çok teşekkür ederim. Peki aldatma olmasa seçiminiz yine bu yönde mi olurdu? İçtenlikle cevap verir misiniz? Şu anda bile duygularım köreldi bir şey hissetmiyorum
Eski insanlar maalesef bu dusuncede. Ne varki evliliginde diyolar.Aileme söyledim yapamadığım yerde beni eve almayın isterseniz görüşmeyiz de bu şehre de gelmem. Hatta anneme dedim başka şekilde devam ettir deseydin anlardım ama ağzınızdan ilk çıkan bizi rezil etme insanlar ne der olduğu için bunu kabul edemiyorum. Benim annem yıllarca dayak yedi asla sevgi değer görmedi. Ona göre bizim hayatlarımız dört dörtlük
Çocukken ne yaşarsak bu bizim bilinçaltımızda normalimiz olur maalesef.Annene göre bir tokat için boşanılmaz.Ama en ufak bir şiddete şahit olunmayan bir ailedeki birey de o tokat için gemileri yakar.Sen de bi cesaret adım at ve kendine ait bir hayat kur.Kendi ayaklarının üzerinde dur ve bu konu üzerine çalış.Aileme söyledim yapamadığım yerde beni eve almayın isterseniz görüşmeyiz de bu şehre de gelmem. Hatta anneme dedim başka şekilde devam ettir deseydin anlardım ama ağzınızdan ilk çıkan bizi rezil etme insanlar ne der olduğu için bunu kabul edemiyorum. Benim annem yıllarca dayak yedi asla sevgi değer görmedi. Ona göre bizim hayatlarımız dört dörtlük
Kendime o kadar çok kızıyorum ki ailemin ne olduğunu biliyordum sonuçta çok düşünmeliydim. Şu an nasılsınız?Aldatma olmasa sanirim biraz daha sabrederdim. Belki zamanla rayina oturur evliligim diye.
Ama bi esde ilgi sevgi yoksa niye evlendimki. Yani bende oyle sorunda cok cok fazlaydi. Yuzume bile dogru duzgun bakmayan bi esim vardi.bana gore evlilik sirf evlenmek icin yapilmaz o evde muhabbet olmali. Yoksa eger cok zor
Eski insanlar maalesef bu dusuncede. Ne varki evliliginde diyolar.
Ben aldatildigimi dayak yedigimi soyledigim halde o cumlelere maruz kaldim maalesefki. bunu o dusuncedeki insanlara anlatamassiniz. Cabalamayin.
Galiba kafaya koymussunuz ayrilmayi. Bi kadin icin bu dusuncelerin kafaya yerlesmesi bi adim demek. Bitirmisdir kafasinda aslinda cokdan.
Ama madem aldatma darp felan yok baska bi care aramaya calisin.
Üstüste yanlış seçimler bile yapmış olsam kendime sahip çıkmak zorundayım. Ama şunu net olarak farkettim ilk evliliğimde hep kendimi suçladım şöyle yapsam böyle olurdu şu olurdu bu olurdu diye şundan artık eminim ki evlilik senin yaptıklarınla ya da yapmadıklarınla ilgili değil. Karşındaki insanın karakteri bozuksa sen ne yaparsan yap yürümüyor, ama karşında halden anlayan iyi niyetli sevgiyle yaklaşan bir insan varsa da ne yaparsan yap yanında oluyor. Bütün ilişkilerim temeli bu. Ben kendi adıma aileden yana ne olursa olsun suçlandım genellikle ve suçluluk psikolojisinden çıkamadım. Şu anda da ne yaşarsam hep kendimi suçluyorum. Ama ilişkiler tek kişilik değil biri mükemmel bile olsa karşıda kıymet bilmeyen bir insan varsa çok zor.Çocukken ne yaşarsak bu bizim bilinçaltımızda normalimiz olur maalesef.Annene göre bir tokat için boşanılmaz.Ama en ufak bir şiddete şahit olunmayan bir ailedeki birey de o tokat için gemileri yakar.Sen de bi cesaret adım at ve kendine ait bir hayat kur.Kendi ayaklarının üzerinde dur ve bu konu üzerine çalış.
Hala unutamıyorum annemin babamın bana benden iğreniyormuş gibi bakışını. O direkt bizim başımızı eğdin laflarını. O kadar üzgünüm ki.Ailenizin tutumu kusura bakmayın ama iğrenç...
Hiçbir şeye katlanmak zorunda değilsiniz. Bu hayat sizin. Hayatınızı zindana çevirmeyin.
Terazi burcu acabaBeğenmemesi olamaz mı? Evlendiğimde aşırı zayıftım adamın kilo takıntısı var. Ever saygı ve sevgi konusunda hemfikirim. Belki o da pişman olmuştır kafasında boşanma vardır ama söylemiyordur. Bi taraftandan öyle olsa neden çocuk istesin ki diyorum
Yok değilTerazi burcu acaba
Bir kere evlendikten sonra tekrardan evlenmek utanılacak bşey değil ve bu konuda ailenin değil kendi fikrini düşün kendi kararını uygula gelecek senin geleceğin bunu yaşayacak olan sensin bi kadın olarak herşeyin üstesinden geliceğinize inanıyorumMerhaba sevgili kk kadınları, içinden çıkamadığım ve kimseye anlatamadığım şeyleri çoğu kadın gibi burada paylaşıyorum. Sizden ricam yargılamadan sadece bana yardımcı olur musunuz? Ben ikinci bir evliliğimi yaptım. Başlarda her şey çok güzeldi eşimin ilk evliliği. Her şey nasıl bu kadar yolunda ve güzel gitti diyiyordum. Her açıdan öyleydi sadece eşim o süreçte çok az ilgisizdi. Evleneli 5 ay kadar oldu. Suratıma bakmıyor hatta bir aydın cinsel anlamda hiç bir şekilde yaklaşmıyor ilk aydan sonra benim çabamla birliktelik yaşadık. Sadece bu da değil benimle ilgisi alakası yok. Varsa yoksa ailesi. Ailesi ile konuşmak bir yana ailen kelimesini ağzıma alamam o derece. Kızkardeşleri ile birlikte sanki onlar eşiymiş gibi nispet yapma çabası. Kızlardeşlerinin de yaşı var evlenmiyorlar. Malum benim çocuk ile ilgili problemlerim var bunu bilerek evlendi ama bir bebek gördüğünde bile bana surat asıyor asla yaptıklarını kabullenmiyor. Velhasıl yapayalnız kaldım yine ilk evliliğimde olduğu gibi. Aileme bahsettiğimde asla boşanamazsın bir defa insanlara karşı yüzümüzü eğdin bir daha eğdirme ne yaşarsan yaşa çekeceksin dediler. Öylece kalakaldım. Eşimden ailesinden herkesten soğudum.
Ben de inanıyorum ama bazen kendimi suçlamaktan dolayı yol alamıyorum. Biraz kafamda bir şeyleri oturtmam gerekiyorBir kere evlendikten sonra tekrardan evlenmek utanılacak bşey değil ve bu konuda ailenin değil kendi fikrini düşün kendi kararını uygula gelecek senin geleceğin bunu yaşayacak olan sensin bi kadın olarak herşeyin üstesinden geliceğinize inanıyorum
O eşiği belirlemem gerek. Herkesin bunu bilmesi gerek. Kendimi yıpratmadan o duruma nasıl geleceğim bilmiyorumBir söz duymuştum. Taşı ne kadar sularsan sula çiçek açmaz. Bu söz bazı şeylerden vazgeçme eşiği olsun.
Biz burda ne desek yeterli olmaz. Siz gidebilseniz bir terapist veya psikologa gidin.O eşiği belirlemem gerek. Herkesin bunu bilmesi gerek. Kendimi yıpratmadan o duruma nasıl geleceğim bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?