Hayatımda hiç bu kadar çaresiz kalmamıştım

Ne diyeyim bilemedim.. inşallah bir çıkar yol bulunur esiniz mutasyon geçirir.
olmadi artik bosanacaksiniz ama ne olur emin olmadan evliliği oturtmadan çocuk düşünmeyin. Suan siz kapıyı çeker çıkarsınız anne babaniz ne derse desin kimseye muhtac degilsiniz zaten, yeni bi sayfa açarsınız. Ama çocuğunuz olsa anneniz gelme benim evime çocuk falan bakmam dedigi an bitiyor iş. Bilemedim.. iyi düşünün, gecen zaman da aleyhinize işliyor ömrünüzden gidiyor.

Çocuk konusunu tamamen erteledim. Ama artık benim hayatta kimseye güvenim inancım kalmadı

Konuştuğum zaman cevap bile vermedi zaten o kadar üzüldüm ki çok ağladım. Ama gitti yine telefonunun başına umursamadı bile. Bir arkadaşımla paylaştım o da ailemle aynı şeyleri söyledi. Bu senin kaderin son şansın bir daha kimse de almaz seni yapayalnız ölür gidersin oldu yorumu
Yok artık arkadaşınızın yorumu neymiş öyle böyle biriyle geçirmektense hayatı yalnız geçirmek daha iyi son şans da ne demek
Hiç ağlamayın değmez kendinize yaparsınız sonra hastalık olarak çıkar Allah korusun

Yok artık arkadaşınızın yorumu neymiş öyle böyle biriyle geçirmektense hayatı yalnız geçirmek daha iyi son şans da ne demek
Hiç ağlamayın değmez kendinize yaparsınız sonra hastalık olarak çıkar Allah korusun
Zaten ilk evliliğimden sonra sağlık sorunlarım hiç bitmedi. Şu anda da aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum. Evet ben eleştirebilirsiniz daha iyi tanısaydın şöyle yapsaydın böyle yapsaydın diye. Ama ben hayatımın en doğru kararı olduğuna o kadar inanmıştım ki. Şu an içinde bulunduğum duruma hala inanamıyorum

Zaten ilk evliliğimden sonra sağlık sorunlarım hiç bitmedi. Şu anda da aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum. Evet ben eleştirebilirsiniz daha iyi tanısaydın şöyle yapsaydın böyle yapsaydın diye. Ama ben hayatımın en doğru kararı olduğuna o kadar inanmıştım ki. Şu an içinde bulunduğum duruma hala inanamıyorum
Her insan hata yapabilir önemli olan hatadan ders çıkarmak oturun konuşun gidebileceğinizin sinyalini verin unutmayın önce siz değerlisiniz siz kendinize değer vermezseniz karşıdaki hiç vermez

Çocuğunuz olamayacağını bilerek evlenen kişi neden çocuk istiyor sizden. Kendinizi suçlu hissettirmek ve baskılamak için olmasın. Çok vahşi bir cazibeniz dayanılmaz karizmanız mı vardı evlenirken de birden pöfff diye söndü her şey.
Bana mantıksız geliyor her şey açıkcası.
Bence görünmeyen ne onu anlamaya çalışın.
Yeni boşanmışsınız, çocuğunuz olmayacak, doğulu bir aile ve ikinci evlilikten boşanmak aileniz için düşünülemez ve sizle evleniyor ve kısa süre sonra cinsellikle ilgili problemler çıkıyor. Bence kesin bir şeyler var

Konunuzu okurken nekadarda "BEN" dedim.
O ilgisizligi, ikinci plana atilmak, cinsel anlamda uzak olmasi hepsinde kendimi buldum.
Benimde 2. Evliligimdi esim tamda sizin anlattiginiz gibiydi ama fazlasida vardi tabi bende, aldatma, darp felan
Bende cok dusundum ailem uzulur dedim millet susmicak dedm. Tekrar bosanma fikri beni ölduruyodu resmen. Sonunda bitti.
Mezarlik gibi yerden kurtuldm.
Bende kolay kolay ayrilamazdm aldatma olmasaydi eger.
Millet ne dermis cokda umrumda vallahi suan o moddayim. Herkes kendine dönup baksin.
Esinle konus dicemde boyle tipler konusmadanda anlamaz. Sen suan bogulup kaliyosundur o evde. Yasadiklarim gozumun onune geldi Allah yardimcin olsun.
İnan’ın dönüp kendi kendime keşke aldatılsaydım da toplumun kabul edeceği gerçek bir gerekçem olsaydı dedim.. evet boğuluyorum daralıyorum bazen kolumu kaldıracak bir enerjim olmuyor. Siz ilk evliliğin bitişi ve ikinci evliliğin bitişinde çok kötü atlattınız mı?

Ben yeterince görüştüğümü zannettim. Yemin ederim hiç belli etmedi. Hatta ailesini bana hizmet ettirmeye çalışıyordu. Ailesiyle normal derecede ilgiliydi. Şu an arkadaş çevresi ile bile çok bağı yok sadece aile
Calisiyorsaniz ve net konusup elnzden geleni yaptgnza da inanyorsanz tutun bi ev cikin bnce..Ailenizle vs ilgili bir durum yok ortada. Bu sizin hayatiniz. Bu sekilde bi evlilik degildi hayalim,gorusurkn sen de bu degildin. Boyle olcksa hic yormyalm birbrmzi diyin bnce. Aile terapisti desem boyle biri kabul eder mi blmyorum. Hem calisip hem kole hayati yasamayin. Bi kere gelyosnz degmyck adamlarla harcamyin omrunuzu..ama dedgm gibi her yolu denedgnzden emin olun. Konusun,ailesiyle konusn..olmuyosa bosverin

Çocuğunuz olamayacağını bilerek evlenen kişi neden çocuk istiyor sizden. Kendinizi suçlu hissettirmek ve baskılamak için olmasın. Çok vahşi bir cazibeniz dayanılmaz karizmanız mı vardı evlenirken de birden pöfff diye söndü her şey.
Bana mantıksız geliyor her şey açıkcası.
Bence görünmeyen ne onu anlamaya çalışın.
Yeni boşanmışsınız, çocuğunuz olmayacak, doğulu bir aile ve ikinci evlilikten boşanmak aileniz için düşünülemez ve sizle evleniyor ve kısa süre sonra cinsellikle ilgili problemler çıkıyor. Bence kesin bir şeyler var

O kadar çok düşündüm ki içinden çıkamadım. Sizin yaptığınız psikolojik analizler çok doğru belki de ama ben anlayamıyorum çünkü iletişim yok. Gözlemliyorum yok. Bir şey bulamıyorum. Güzellik olarak ta standartların üzerinde bir güzelliğim var ama evlenmesindeki sebep bu olamaz herhalde

Calisiyorsaniz ve net konusup elnzden geleni yaptgnza da inanyorsanz tutun bi ev cikin bnce..Ailenizle vs ilgili bir durum yok ortada. Bu sizin hayatiniz. Bu sekilde bi evlilik degildi hayalim,gorusurkn sen de bu degildin. Boyle olcksa hic yormyalm birbrmzi diyin bnce. Aile terapisti desem boyle biri kabul eder mi blmyorum. Hem calisip hem kole hayati yasamayin. Bi kere gelyosnz degmyck adamlarla harcamyin omrunuzu..ama dedgm gibi her yolu denedgnzden emin olun. Konusun,ailesiyle konusn..olmuyosa bosverin

Şu an biraz birikim yapmaya çalışıyorum. İlk evliliğim bittiğinde beş parasız sap gibi ortada kalmıştım. Ailesiyle konuşamam çünkü öyle bir anlatıyorlar ki çocuklarını dünyada yaratılan en muhteşem varlık gibi. Anne oğul birbirine nasıl aşık gibi bakıyor bir görseniz. Annesine kız kardeşlerine güzel sözler iltifatlar edebiliyor gülüyor eğleniyor

O kadar çok düşündüm ki içinden çıkamadım. Sizin yaptığınız psikolojik analizler çok doğru belki de ama ben anlayamıyorum çünkü iletişim yok. Gözlemliyorum yok. Bir şey bulamıyorum. Güzellik olarak ta standartların üzerinde bir güzelliğim var ama evlenmesindeki sebep bu olamaz herhalde
İnsanlar cinsel ihtiyaçları için genelevlere gidiyor sen standartın üzerinde güzelim diyorsun ama eşin banyoda kendi eline halleniyor.. çok tezat!
İletişimsizlik de şiddet türüdür. Psikolojik olarak sıkıntınız derinleşmeden bi danışman a mı gitseniz acaba ? Bakış açısı sunar en azından doğru bi şekilde yol alırsınız?
Eşinizden ne köy olur ne kasaba dünyaya geliş amacınız bu kıymet bilmeyen sevgisiz adamcıklar için olamaz değil mi ?

anladığım kadarıyla çevrenizdeki insanlar cahil. kocanızla aranızı düzeltmek için biraz daha çabalayın ondan yardımcı olması için rica edin. ve boşandıktan sonra kimseye ihtiyacınızın olmadığını da kendinize hatırlatın. çabalarınız sonuçsuz kalırsa başınız dik gururlu ve bağımsız bir kadın olarak boşanırsınız. geliri olan bir kadınsınız. kimse onaylamasa bile boşanabilmekte kendi evinizde kendi düzeninizi kurmakta özgürsünüz. karşıdaki insana mecburmuş gibi tutumlar içine girerseniz onun eline her konuda koz vermiş olursunuz.

İnsanlar cinsel ihtiyaçları için genelevlere gidiyor sen standartın üzerinde güzelim diyorsun ama eşin banyoda kendi eline halleniyor.. çok tezat!
İletişimsizlik de şiddet türüdür. Psikolojik olarak sıkıntınız derinleşmeden bi danışman a mı gitseniz acaba ? Bakış açısı sunar en azından doğru bi şekilde yol alırsınız?
Eşinizden ne köy olur ne kasaba dünyaya geliş amacınız bu kıymet bilmeyen sevgisiz adamcıklar için olamaz değil mi ?
Evet beni herkes güzel bulur ama adam mükemmelin derdinde. Azıcık kilo almamla uzaklaştı benden. İletişimsizlik en büyük baskılardan biridir. İlk evliliğim bitmeden bir yıl terapiste gittim terapist direkt boşan demişti ben çabalamayı seçtim o zaman ama sonuç hüsran. Şu an gitsem faydalı olur mu bilemiyorum

anladığım kadarıyla çevrenizdeki insanlar cahil. kocanızla aranızı düzeltmek için biraz daha çabalayın ondan yardımcı olması için rica edin. ve boşandıktan sonra kimseye ihtiyacınızın olmadığını da kendinize hatırlatın. çabalarınız sonuçsuz kalırsa başınız dik gururlu ve bağımsız bir kadın olarak boşanırsınız. geliri olan bir kadınsınız. kimse onaylamasa bile boşanabilmekte kendi evinizde kendi düzeninizi kurmakta özgürsünüz. karşıdaki insana mecburmuş gibi tutumlar içine girerseniz onun eline her konuda koz vermiş olursunuz.

Çevremdeki herkes eğitimli güya ama tamamen geleneksel kalıplar içinde. Adam dövmüyor evine bakıyor başka kadın yok. Evlilik buydu sen gördün ne bekliyordun ki? Hepimiz böyle yaşıyoruz vs.. benim gideceğime ihtimal vermiyordur bence. Ama ben yapabilecek miyim düzelmezse ikinci defa kaldırabilecek miyim bilmiyorum

İşte keşke bundan emin olsam. Diyorum ki daha ne kadar zaman oldu ki ne yaptım ki ben. Saygısızlık mı ettim bir gün kötü bir söz mü söyledim
Neden emin degilsin anlamadim. Biz bile buradan goruyoruz bu adamin evliligin yurumemesi icin cabaladigini. Gercekten bu evliligin yurumesini isteseydi cabalardi.
Once elestiriler, begenmemelerle baslar. Cinsellik yasamayarak terbiye etmeler... ekonomik siddet..Sinrasi hakaret kufur... giderek daha fazla psikolojik siddet..
Oysa olmuyorsa olnuyor ben bitiriyorum modunda olsaniz bak bakalim bunlati yapabiliyor mu? Yalniz agzinizdan bitiriyorum ciktiginda bunu da uygulamaya koymalisiniz. Yoksa nasilsa bitiremiyor der aynen devam eder...

Çevremdeki herkes eğitimli güya ama tamamen geleneksel kalıplar içinde. Adam dövmüyor evine bakıyor başka kadın yok. Evlilik buydu sen gördün ne bekliyordun ki? Hepimiz böyle yaşıyoruz vs.. benim gideceğime ihtimal vermiyordur bence. Ama ben yapabilecek miyim düzelmezse ikinci defa kaldırabilecek miyim bilmiyorum
gerekirse cinsel sorununuz için aklınızda oluşan soru işaretlerini sorucaksınız çünkü evlilik cinselliksiz olmaz kocanız da bunu biliyordur. aşık olmasa bile çiftler sevişesi olduğunda birbiriyle sevişir gidip elini tercih etmez bu çok anormal ya

Evet beni herkes güzel bulur ama adam mükemmelin derdinde. Azıcık kilo almamla uzaklaştı benden. İletişimsizlik en büyük baskılardan biridir. İlk evliliğim bitmeden bir yıl terapiste gittim terapist direkt boşan demişti ben çabalamayı seçtim o zaman ama sonuç hüsran. Şu an gitsem faydalı olur mu bilemiyorum
Deneyin bir gidin ne kaybedersiniz. Sağlığınızdan olmayı beklemeyin.

Merhaba sevgili kk kadınları, içinden çıkamadığım ve kimseye anlatamadığım şeyleri çoğu kadın gibi burada paylaşıyorum. Sizden ricam yargılamadan sadece bana yardımcı olur musunuz? Ben ikinci bir evliliğimi yaptım. Başlarda her şey çok güzeldi eşimin ilk evliliği. Her şey nasıl bu kadar yolunda ve güzel gitti diyiyordum. Her açıdan öyleydi sadece eşim o süreçte çok az ilgisizdi. Evleneli 5 ay kadar oldu. Suratıma bakmıyor hatta bir aydın cinsel anlamda hiç bir şekilde yaklaşmıyor ilk aydan sonra benim çabamla birliktelik yaşadık. Sadece bu da değil benimle ilgisi alakası yok. Varsa yoksa ailesi. Ailesi ile konuşmak bir yana ailen kelimesini ağzıma alamam o derece. Kızkardeşleri ile birlikte sanki onlar eşiymiş gibi nispet yapma çabası. Kızlardeşlerinin de yaşı var evlenmiyorlar. Malum benim çocuk ile ilgili problemlerim var bunu bilerek evlendi ama bir bebek gördüğünde bile bana surat asıyor asla yaptıklarını kabullenmiyor. Velhasıl yapayalnız kaldım yine ilk evliliğimde olduğu gibi. Aileme bahsettiğimde asla boşanamazsın bir defa insanlara karşı yüzümüzü eğdin bir daha eğdirme ne yaşarsan yaşa çekeceksin dediler. Öylece kalakaldım. Eşimden ailesinden herkesten soğudum.
Zaten ailen bu kafada olduğu için böyle secimler yapıyorsun.Ailen gerektiği gibi değer verip milletin ne düşüneceğine değil senin hislerini önemseseydi sen de kendine değer veren insanları seçerdin.Alışmışsın elinde olmadan değer görmediğin yerlere çekiliyorsun.Yoksa insan niye iki kere aynı tarz adamla olsun,sorgula derim

Neden emin degilsin anlamadim. Biz bile buradan goruyoruz bu adamin evliligin yurumemesi icin cabaladigini. Gercekten bu evliligin yurumesini isteseydi cabalardi.
Once elestiriler, begenmemelerle baslar. Cinsellik yasamayarak terbiye etmeler... ekonomik siddet..Sinrasi hakaret kufur... giderek daha fazla psikolojik siddet..
Oysa olmuyorsa olnuyor ben bitiriyorum modunda olsaniz bak bakalim bunlati yapabiliyor mu? Yalniz agzinizdan bitiriyorum ciktiginda bunu da uygulamaya koymalisiniz. Yoksa nasilsa bitiremiyor der aynen devam eder...
Özellikle son cümlenize katılıyorum. Burda eleştiren Kadınlar oldu mesela. Her insan çok farklıymış demek. Her evlilik çok farklıymış bunların terbiye etmek için olduğunu İnan’ın hiç düşünmemiştim. Cinsellik yaşandığında da zoraki olduğu o kadar belli ki yaşanmasa daha iyi. Psikolojik şiddet başladı işinde sinirlenip bana bağırmalar yavaş yavaş başladı

gerekirse cinsel sorununuz için aklınızda oluşan soru işaretlerini sorucaksınız çünkü evlilik cinselliksiz olmaz kocanız da bunu biliyordur. aşık olmasa bile çiftler sevişesi olduğunda birbiriyle sevişir gidip elini tercih etmez bu çok anormal ya
Eli konusu benim tahminim.. sordum her şey cinsellik mi dedi. Bir yılda olmazsa olmaz sanki zorunlu mu dedi

Zaten ailen bu kafada olduğu için böyle secimler yapıyorsun.Ailen gerektiği gibi değer verip milletin ne düşüneceğine değil senin hislerini önemseseydi sen de kendine değer veren insanları seçerdin.Alışmışsın elinde olmadan değer görmediğin yerlere çekiliyorsun.Yoksa insan niye iki kere aynı tarz adamla olsun,sorgula derim

Bunu da çok sorguladım. Dediğiniz gibi aynı mantıkta iki adamı seçmek tesadüf değil. Aileden değer sevgi görmeyince bilinçaltı kötü de olsa o alanı güvenli olarak seçiyormuş bunu da araştırdım ama çok geç oldu

Back