- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.651
- 598
ne dediğinizi bilmiyorsunuz siz o verilen kömür fakir halka verildi ben bizzat şahit oldumm. bırakında aş evleri fakir halka hizmet etsin bir makarnayamı göz diktiniz anlamadımkii..
Sizin o kömür makarna diye aşağıladığınız şey kaç yoksul doyurdu biliyormusunuz?? Başta benim anneannem ve babaannem ..
Sizin o belirttiğiniz rakamdaki yoksullara devlet yardimini yapiyor,eğer gidip başvuru yaparlarsa.. Sakat çalisamiyirsa sakat maaşı,dul kadınsa dul maaşı,yaşlı ve hiç sigortası yoksa Yaşlı maaşı aliyorlar.belli bi yaştan sonra otobüslere ücretsiz biniyorlar..
Sizin avanta diye bana sataştığınız oyumu aşağıladığınız şey,devletin zaten yapmakla yükümlü olduğu hizmeti..! Bu noktayi iyice bi anlayalım.
Onun yerine o sandıkta başkasının hatta sandık müşahitlerinin oy kullanmadığından nasıl emin olacağız peki?
Ha birde kiliçdaroğlunu sevmeyen CHP ye oy veriyor Devlet bahçeliyi sevmeyen Mhp ye oy veriyor Kilicdaroğlu ve Devlet bahçeli camdan cama cekirdek çitlayan komsu kafin gibi deniliyor vs vs. ....
Tayyip Erdoğan kaba konusuyo herkese cevabı şakkadanak veriyor diye neden AKP secmeni Tayyip Erdoğanla yargılanıyor ??
Neden siz sevmediğiniz liderin partisine oy verebiliyosunuzda,Akp ye oy verenlere "KOYUN,ÖRÜMCEK KAFA,DİNCİ" hakaretleri yapiyosunuz ??
Bunu bende beliettim hanimefendi,yapilan yardimlar devletin mecburi hizmetidir diye siz ne demek istedigimi anlamak istemiyorsunuzBu saydığınız şeyler akp hükümeti öncesinde de veriliyordu. Ablam 96 yılından beri engelli maaşı alıyor. Halam 80li yıllardan beri dul maaşı alıyor. Ulaşım ücretleri belediyelerle ilgili bişey ve izmirde çooook uzun yıllardır uygulanıyor. Evet devletin yapmakla yükümlü olduğu şeyler hükümetin değil... Yardımı akp adına yapmak art niyettir efenim. Devlet adına yapılması gerekir.
E artık bisey diyemiyorum, siz hiç sandık başında bulundunuzmu görevli olarak,ben 2014 seçimlerinde bulundum.hicte dediğiniz gibi bi durum olamaz..!!
Sandık baskanı ve görevli memur dışında herkesin partisi görevli kağıdında yazıyor..
Müşahitlerde kendi partilerinin çetelesini tutuyolar sandıklar şeffaf bir ortamda açılırken.. Müşahitlerin pek bi rolü yok aslinda seçimde oturup bekliyolar.oy kullanmak disinda hicbir resmi evraga ellerini suremiyolar..!!
Kim hangi partiden gorevli olmussa o partinin cetelesini tutuyor, eger sandiktan cikan oyla tutulan cetele bir çıkmıyorsa yeniden sayim yapiliyor.. Ve herkes kendi partisinin oyundan emin olunca resmi evragin altina imzasini atiyor ayri ayri.. Ve evraklar resmi torbaya konup muhurleniyor herkesin gozu onund!.. İsteyen vatandas bu islenleri belli bir mesafedende izleyebiliyor.. Size tavsiyem boyle atip tutmadan once gidip bi oy sandiginin basina musahit olmaniz ve acilan oylari ve gorevlileri takip etmeniz..
Bu dedikleriniz akp Öncesinde de vardı. Benim çocukluk zamanımda babaannemin otobüslere bedava bindiğini cok iyi hatırlıyorum...Sizin o kömür makarna diye aşağıladığınız şey kaç yoksul doyurdu biliyormusunuz?? Başta benim anneannem ve babaannem ..
Sizin o belirttiğiniz rakamdaki yoksullara devlet yardimini yapiyor,eğer gidip başvuru yaparlarsa.. Sakat çalisamiyirsa sakat maaşı,dul kadınsa dul maaşı,yaşlı ve hiç sigortası yoksa Yaşlı maaşı aliyorlar.belli bi yaştan sonra otobüslere ücretsiz biniyorlar..
Sizin avanta diye bana sataştığınız oyumu aşağıladığınız şey,devletin zaten yapmakla yükümlü olduğu hizmeti..! Bu noktayi iyice bi anlayalım.
Sizede ayni cevabi yazamayacagım,yukarda daha aciklayici konustum.okursaniz.Bu dedikleriniz akp Öncesinde de vardı. Benim çocukluk zamanımda babaannemin otobüslere bedava bindiğini cok iyi hatırlıyorum...
Yoksulluk maaşı da uzun zamandır var.
Acaba Tayyip Erdoğan'ın istanbul Belediye Başkanlığı'nı başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı donemi ile mı karıştırıyorsunuz?
Hayır diyorum ki devletin mecburi hizmetiyse bunlar neden üzerinde akp damgaları var. Devletin parasıyla yapılan yardımı akp yapıyormuş gibi göstermek ne kadar ahlaklı, ne kadar doğru? Hani diyorsunuz ya yaptığı hiç mi iyi bir şey yok diye. Ben de size soruyorum yaptığı hiç mi yanlış bir şey yok, bu yanlışları neden görmüyorsunuz?Bunu bende beliettim hanimefendi,yapilan yardimlar devletin mecburi hizmetidir diye siz ne demek istedigimi anlamak istemiyorsunuz
Avanta alirsin diye beni asagiladigin sey zaten devletin yapmakta zorunlu oldugu sey..
Siz dahil kimse bana oyunu verip avantani aliyorsun tabi diye bi çıkarimda bulunamaz..!!
Bilmediginiz seyin nesine guluyorsunuz anlamadim.çok komik bir cevap olmuş...keşke hiç cevap vermöeseydin
Valla yazının tamamını okuyamadım kusura bakmayın. Oy ve ötesi gönüllüsüyüm. Neler yaşadığımızı biz çok iyi biliyoruz. Görevli olduğumuz okulun alt katındaki bir sandıkta gönüllülerimiz tekme tokat dövülerek dışarı atıldı. Seçim zamanı kaç kez gördük bu tip videoları. Görmek istediğinizi görmeyin lütfen, açın gözlerinizi bir bakın bizim dışımızda neler dönüyor diye. Bu kadar güvenli olsaydı o sandıklar geçen yıl yüzlerce şaibeli sandık çıkmazdı öyle değil mi?
şimdi sana gülecekler makarnaya oyunu sattı diye geçen seçimlerde de bana yapmışlardı çok şey saydım içinden park kısmını aldılar akıllarınca dalga geçtiler....Sizin o kömür makarna diye aşağıladığınız şey kaç yoksul doyurdu biliyormusunuz?? Başta benim anneannem ve babaannem ..
neyi bilmem gerekiyo senin bildiğinde buraya yazdığından ibaret değil mi...Bilmediginiz seyin nesine guluyorsunuz anlamadim.
siz chp ye güveniyor musunuz peki bu konuda .....(tartışmak için değil iyi niyetli soruyorum)“Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, bizse ortadan kaldırılmış yoksulluk."
Bildiğimiz şeyleri yazmışsınız. Leb demeden leblebiyi anladığım için okumaya gerek duymadım. Hadi yine iyisiniz kaçma fırsatı sundum size.Ben size ve görüşünüze saygımdan yazinizida okuyorum gayet seviyeli yirumda yapiyorum,siz benim savundugum seyi okumayip beni genel yargilarinizla yorumluyorsaniz oda sizin bileceginiz iş. Benim konustugumu onemsemeyenle ben dahada tartismam. İyi gunler.
ne hikmetse neden sana inanamıyorum kılıçdaroğlu.. neden samimi gelmiyo sözleriniz.. ne yaptınız ,nasıl bir güvensizlik yaptınızda . bu millet size güvenmiyor,,neden halbuki çokda iktidar olmadınız ama neden,, neden bu güvensizlik...???
akepeden daha çok güvendiğim kesin.siz chp ye güveniyor musunuz peki bu konuda .....(tartışmak için değil iyi niyetli soruyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?