valla ben pek ekonomiden anlamam, 31 yaşında bilgisayar mühendisiyim 20 küsür ülke gördüm ama herşeyin uzmanı değilim akp savunucuları gibi.
Şimdiii yoksulluk nasıl ortadan kaldırılır. Mevcut durumda bir düşünelim. Ülke nasıl? bir kısım aşırı yoksul, bir kısım aşırı zengin. O zaman ilk etapta yapılacak nedir? gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmak. Paranın önemli kısmı nereye gidiyor? Lüks saraylara, diyanetlere lüks makam araçlarına, gemiciklere vs. Parayı buradan alıp asgari ücreti arttırabiliriz sankim. Ülkemiz yoksul değil. Tarım bu ülke için en önemli gelir olacakken hep arkaya itiliyor mesela. Dışardan sürekli tarım ürünü ithal ediyoruz. Kendi yetiştirdiklerimizi de önce dışarı satıyoruz sonra onlardan alıyoruz(ne kadar da zekice değil mi)
bende ekonomi uzmani degilim, yasim da sizinkinden kucuk.
bir suru uke gormussunuz, hangisinde devletin butun iscilerin maasini odedigi bir ekonomik model gordunuz? Ben varsa da bilmedigim icin soruyorum.
hani Kilicdaroglu diyor ya, asgari ucret filanca rakama cikacak diye.., sirketler cikartamayacagi icin, sizin tavsiye ettiginiz gibi "devlet"in odeyecegini varsayiyorum: asgari ucretlinin maasi cikacak, ben ayni maasi mi alacagim, benim maasim yukselecek, benim ustumun maasi yukselecek, onun ustunun ki yukselecek.
sizce bir yilda, KAC BIN tane isletme iflas eder?
bence yol o degil. yoksulluk ortadan kaldirilmak isteniyorsa, her evden, "
isgucune katilim orani" arttirilmalidir.
ve itiraz ederseniz, allahtan korkun ki: cumhuriyet tarihi boyunca, hangi donemde, Akparti doneminde yapildigi kadar istihdam gelistirilmis? Ak Parti duzenlemeleri yuzundeen, biz bile sirketimize, hic ihiyacimiz olmayan onlarca insan calistirmak zorunda kaldi.
doktorlara isthdam sagladi, sirketlere doktor mecburiyeti var,
is guvenlik hizmeti mecburiyeti kildi, bu sektorde calismaya baslayan on belki yuz binlerce insan var.
denetim mecburi kildi, binlerce denetim sirketleri kuruldu, burada insanlar calisiyor.
direkt olarak, bir suru sakat, sabikali, bilmem neli insan calistirmak zorundayiz.
en basiti, ticari araclara, kislik lastik mecburiyeti getirdi, bundan bile kim bilir ne kadar daha fazla insan ekmek yiyor.
belki yandaslarina rant sagliyordur -ki yeryuzunde bunun yapilmadigi bir siyasi olusum olmus olabilecegine, hic inanmiyorum- yine de yuzbinlere istihdam saglandi.
dusunsem, bunun gibi 10larca istihdam ornegi sayarim. ilk solukta bunlar geldi.
ama hic birisi onemli degil. Evet yoksulluk hala yok mu? evet var, Amerika da da hala 1 milyon dan fazla homeless var.
nihayi sonuc, bu sekilde devam ederse, ben 10 yil sonra, yoksul oranin cok dusecegini dusunuyorum.. oyuzden oyumu diger sebeplerimle beraber Ak partiye veriyorum.
VE AKPARTI NIN YAPTIGI HER KOTU SEYDEN, KENDIMI SORUMLU TUTMUYORUM.
sizin de fikirlerinize tesekkurler.