biraz once de yazmistim, yine yazayim.
herkesin "bir" oyu var. O oyu da kendi cikarlarina hizmet ettigini dusundugu partiye verir. Cunku gunun sonunda, insanlarin "bir" tane hayati var. ve o hayatin gereksinimleri var, huzuru var mutlulugu var.
Bu yuzden kimsenin kimseyi "tayyip'e, kemal'e neden oy veriyorsun" diye elestirmeye hakki yok.
Akparti antipatizanlarinin genelde hepsi ozgur olamamaktan dem vuruyor. belki dogrudur da. bunun tartisacak kisi ben degilim.
bu arkadaslar "Ozgur" bir ulke icin oy veriyor. Ozgur olabilmek istiyor, cunku geri kalan herseyi tastamam. Tek aradigi Ozgurluk kalmis. E onun da eksigi o, onu da hakli bulurum.
bir baskasi var, ozgurluk sarkilarina gelene kadar kimbilir ne dertleri var. cocuguna ilac alabilmis, o yuzden hergun tayyp'e dua ediyor, ondan oy veriyor. kimisi var, evde yaslisina baktigi icin devlet para veriyor, omrunde o kadar para gormemis ki teyze, Tayyip e oy veriyor. Bobrek hastasi var, devlet hergun evine arac gonderip alidiriyor.
ben mesela, hayatta herseyim tam, 100 yildir ezilmis muhafazakar insanlarin artik ezilmemesi icin oy veriyorum.
cunku, universite kazandigimda, annemi universiteye almadilar.
dayim asker oldugunda, anneannemi yemin torenine almadilar.
universiteelrde, hala hocalar, basortululere bocek gibi davraniyor.
bu kadar genc yasimda, turlu turlu ayrimciliga sahit oldum. Benim de boyle bir sebebim var.
insanlarin siyasi tartisma icine girmesini her zaman son derece sacma bulurum. Cunku oy hakki "kisiseldir".
herkes, kendi prensiplerine gore oy verir. O yuzden, allah askiniza, birakin tepeden bakmalari artik kardesim. herkesi kendi penceresinden degerlendirin.