'Hayatımda duyduğum en saçma soru'

finlandiya 2. dünya savaşından sonra en ağır tazminatlara çarptırılan bir ülkedir. Çoğu araştırmacı o zamanlar finlilerin bu borçları ancak 2050 yılında falan ödeyip bitireceklerini söylemişler ama finliler 1980 li yıllarda borçlarını ödemiş bitirmişler. Zaten isveç değil özellikle finlandiyayı örnek verdim. Çünkü hayranım kendilerine bundan 150 sene önce halkı tamamen sarhoş ve cahil bir rusya bir isveç arasında gidip gelen toprakların insanıydılar. Ama öyle bir uyandılar ki şu an eğitimde dünya lideri bunlar.beyaz zambaklar ülkesi kitabını okumadıysan tavsiye ederim. Halkın %80 iki yabancı dil bilir. Gerçi yabancı dil konuşmayı pek sevmezler
Neyse hem eğitimli olmaları hem de zamanında çok ağır dönemler geçirmeleri nedeniyle insanları çok tutumludur. O beşik örneğini de o yüzden verdim. Bizde asgari ücretli adam bebeğime bilmem ne dantelli beşik alacam diye tuttururken orada aylık geliri bilmem kaç bin euro olan adam bebeğini o gelen kutunun içine yatırır.

yani kısaca 15 sene 20 sene değil. zihniyetleri değiştirecek bir devrim gerekli.
bu arada aldıkları işsizlik maaşı benim gece gündüz çalışıp kazandığımdan yüksek.

şaibe var bilmiyormusun ?
yalanla dalaverayla başa gelemeyenlerin başarı gölgelemek için uydurduğu masal.

valla didik didik nüfus kagıtlarına bakılıyor ve suratlara artık ne diyeyim

Akp'ye oy veriyorsanız verin ama lütfen ay bizi çekemiyorsunuz, iftira atıyorsunuz modundan bir çıkın. 27 ilde kesilen elektrikleri, artık söyleyenlerin bile dalga geçip güldüğü kedi-trafo yalanlarını, çöpten çıkan pusulaları, Ankara'yı, Yalova'yı, Ağrı'yı, Üsküdar'ı, yapılan itirazları, değişen sandıkları, boş pusulalara Akp için gizli gizli evet basarken yakalanan sandık görevlilerini görmediniz mi? Görmemeniz imkansız internet kullanıyorsunuz, sosyal medyayı takip ediyorsunuz.

Hani diyorsunuz ya her partiden görevli var, kontrol ediyor sayımları diye, zaten sandık başında yakalanıyor çoğu, itiraz da ediliyor süreç mahkemeye de taşınıyor ama kime itiraz ediyorsun, hangi itiraz kabul görüyor? Elinizi vicdanınıza koyun yahu yeter Akp'den çok memnun olabilirsiniz ama artık olan şeye olmadı demeyin. Oylar ÇA-LI-NI-YOR!

sağlık ocağınada gittim bu gün yazı asmışlar yasaya göre hiç kimse 40 saatten fazla çalıştırılamayacağı için cumartesi pazar kapalıdır farklı hiç bir şeyle ilgisi yoktur diye..ama 1000 tl alanların çoğu 8 saatin üstünde çalışıyor..bu bedeli fakir halk mı ödesin?

işte bu ayrımcılık ne kadar iğrençç bunu kim yaparsa yapsın suratına tüküreyimm.. ne demek oy gelmiyor diyee..hizmet etmemek.. evet bunu biliyorumm ve malesef bu tarz yaklaşımlar var.. ve kınıyorumm...Allah akıl fikir versin dicem eminim biliyorlardırda işlerine gelmiyordur..dedim yaaa temiz ve namuslu bir yönetim varmı şu dünyadaa.. kömür olayına gelince bu hizmet herkese gitmeli tüm ihtiyacı olan o alan kişide bunun için o partiye oy veriyorsa onun cahilliği ve bilgisizliğidir .. ve ben senin pencerenden baktığımda çok haklısınn o ayırdıkları insanlar kadar kafalarına taş düşsünn..

siz kendi durdugunuz yerden haklisiniz. Ama bu durum

siz simdi, devlet cebinden odemeyip, patronlara yukleniyor diye mi kiziyorsunuz? devlet isyerlerinden vergi almasin, turlu turlu masraflari da cebinden karsilasin, o zaman maaslar yukselebilir mi diyorsunuz? hic sanmiyorum, yada yanlis anladim.

bizim arkadaşlarımız burada insanlar karı koca çalışıyorlar..1000 er tl ye diyorumki kadın çalıştığı halde kendisine 100 tl ayıramadığı için eşiyle tartışıyor aslında eşindede kabahat yok,yetişmiyor..bu insanlar sürekli zamlanan elektirik su doğalgaz,yiyecek sağlık harcamaları na nasıl dayanacak..oğlumla sağlık ocağında muayne olduk ilaç aldık 40 tl..ne yapacak halk?

nufuslari kac? issizlik maasi, sizinkinden yuksek ya, dogrudur.

kakao bizim burada park yok başkana gittik ödenek yok diyor..parkta bank yok çömeliyoruz:))

odemesin elbette. ama mevcut durumdan baska alternatif cozum yok. zaten oyle bir cozumle, mantikli gelen bir lider olsa, Tayyip'in yerinde yeller eserdi simdiye kadar.
sonucta, yine, lideriniz yok.

Bir keredaha alkışlıyorumm çok doğru noktalara parmak bastınn..

kakao bizim burada park yok başkana gittik ödenek yok diyor..parkta bank yok çömeliyoruz:))
dedim ya canımm görüyorum bu tarz siyasetçileri o olmayan ödenek bir taraflarına girsin o parti bu parti demicem ben oy veriyorsamda bazı konulardada kör değilim..

Bir keredaha alkışlıyorumm çok doğru noktalara parmak bastınn..
hayir, simdi herkes saniyor ki, biz boyle dusuk maasla calismak istiyoruz. koyun gibi, kit kanaat yasamak istiyoruz.
hayir. Aslinda sadece "suan icin" baska cozum yok. ama bence cozum de olacak.
onlar dua etsinler, cozumu Akparti bulmasin da, baska onlarin liderleri bulsun. benim basim ustune. sapka cikaririm.

bakın ankarada melih gökçek 10 milyon dolara dinezor dikecekti,dinezorların resmini yoymuş tweterde hangisi olsun diye,gülermisin ağlarmısın..senin başka sorununmu kalmadı..halkın ne yer ne içer..halkın sorunumu bitti..bu ne savurganlık..

he, katiliyorum, melih Gokcek gitsin. hic sevmiyorum.

belirli bir liderimiz yok ama 13 senedir akp emekli zamlarına 1 senede 30 ar olmak üzere 60 tl zam yaptı başka zam yok enflasyon oranında arrı diyor bakan ..sen emekli olsan ne derdin buna?

aynen bende şapka çıkarırımm.. sanılmasınki oy verdik ama çok temizler bunlar yok öyle bir dünyaaa. bunlarıda biliyor akp şeçmeni..

her çıkışın bir inişi olur arkadaşım kafayı yemeye başlamışş ve zamanla bit yeniği gibi düşecek ..hizmet yoksa çekirge bir sıçrar iki sıçrar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…