babanı İstanbul daki evi satıp Ankara ya dönmeye ikna edemez misin acaba İstanbul daki evden gelecek parayla Ankara da rahatlıkla ev alınır çünkü geçenlerde doktorumda vardı emekli olup başka bir şehre yerleşmek depresyon yaratabiliyormuş arkadaşlardan, alışık olunan çevreden ve işten uzaklaşmak nedeniyle en büyük hatalardandır demişti doktor
Ankara ya dönseniz hem baban arkadaşlarına kavuşur hem de sen rahatlıkla iş bulursun, diğer sorunların da fazla kilon dahill çözülür evde olmak da kilo aldırır zaten
ya da baktın ikna olmuyor KPSS var 2012 de Ankara ya atanacak puanı almak için çalış sen oraya atanınca baban zaten Ankara ya dönmek zorunda kalır ki eminim ona çok yi gelecektir
yaşlı insanlar gerçekten komşuyla arkadaşla yaşıyor benim babaannem de yıllarca kızına yakın yere bile taşınmdaı sırf komşularım var sıkılırım başka yerde diye
yorumun için teşekkür ederim..ama sorun da zaten istanbulda yaşıyor olmamız...eskiden yaşadığımız şehirde Ankarada daha fazla sosyal imkanım vardı...babam buraya bir memur emeklisi olarak uyum sağlayamadı...ancak çalıştığı dönem tayini çıktığı için buraya taşındık ama o arada buradan ev satın aldığı için de ankaraya geri dönmeyi düşünmedi burada çakılıp kaldık...kendi eski iş arkadaşları akrabaları falan hep Ankaradalar...anlayacağınız burada kimsemiz yok.....
babamın terbiyesini alarak yetişen ben de uyum sağlayamadım. buraya....istanbulun şartları ve insanları bana çok ters geliyor...herşeyden önce aşırı rahat insanlar...istanbulda sevgili sahibi olmak çok normal birşeyken ankara terbiyesiyle büyüyen babam buna şiddetle karşı çıkıyor ve dolayısıyla benim hayatım da aynı şekilde etkileniyor...ben ankarada yaşamayı tercih ediyorum...istanbuldan bir kısmet bulsam da mutlu olacağıma inanamıyorum...mutlu olmam için benimle benzer şartlarda büyümüş birisi olmalı ki beni daha iyi anlasın...senelerce istanbuldayım ama istanbulun insanına malesef bir türlü ısınamadım....zaten ankaradan istanbula ağlayarak taşınmıştım ve hala kendime gelemedim..annemin vefatı ve babamın emekli olması da tuz biber oldu....
Yazdıklarınız, bi şehrin insanın hayatında ne kadar büyük önemi olduğunun bi göstergesi aslında. İşe başlamanız, kursa yazılmanız yönünde tavsiyelerde bulunulmuş size ama ben açıkçası sizin İstanbul'da hayatınızla ilgili bi adım atacağınızı düşünmüyorum. Kalbiniz, aklınız tamamen Ankara'da ve burada yapacağınız her başlangıcın sizin oraya gitmeniz yönünde bi engel ya da gerileme yaşatacağınızı düşünüyorsunuz. Eğer bir kaç yıldır orada bulunsaydınız, geçer denilebilirdi ama bahsedilen süre 15 yıl...O yüzden eğer Ankara'daki kişiye güvenebiliyorsanız sizin için ufak da olsa bi iş bulmasını rica edebilirsiniz, eğer imkanınız varsa orda kalıcak bi yer bulmaya çalışın ki açıkta kalmayın. Ankara'da olan biriyle evlenmek istediğinizi de belirtmişsiniz ama yeni başlayan bir ilişkinin mesafeler rağmen yürümesi oldukça zor. Bütün şartlar sizin gitmeniz yönünde...
Babanızla olan ilişkinizde ise... söz konusu anne ve baba olunca maalesef akan sular duruyor, zaman zaman yanlış ya da bencillik yaptıklarını düşünsek bile bi adım geride durabiliyoruz. Giden bizim zamanımız ve hayatımız oluyor...Konuşmak, elinizden geldiğince İstanbul'da mutlu olmadığınızı söylemek zorundasınız, eğer onun da desteğini alabilirsiniz, belki iş konusunda tanıdıkları yardımıyla size destek olur. Ayrıca sık sık onun yanına geleceğinizi de belirtin.
Uzaktan akıl vermek kolay, bu yüzden kusura bakmayın bu kadar konuştuğum için :) ama insanın istemediği bi şehirde yaşamak zorunda olmasının ne kadar zor ve yorucu olduğunun bilen biriyim. Umarım her şey gönlünüzce olur :)
Güneşcim seni başka bir topicteki yazılarından tanıyorum... Yorumlarını özellikle takip ettiğim ve çok mantıklı bulduğum bir insansın öncelikle bunu belirteyim. Bence sorun sadece İstanbul'da yaşıyor olman değil. Ankara'da nasıl bir çevren, nasıl bir hayatın vardı bilmiyorum tabi ama İstanbul'a geleli de 15 sene olmuş. 16 yaşında geldiğini yazmışsın, yani neredeyse Ankara'da yaşadığın süre kadar İstanbul'da da yaşamışsın. Bir şehre alışmak için yeterli bir süre sayılabilir aslında ama işte hayat bazen öyle bir yerde düğümleniyor ki çözmek için insanın elinden hiçbirşey gelmiyor malesef. Sence Ankara'ya dönmek sana istediğin gibi bir hayat sağlayacak mı yoksa farklı bir şehirde aynı duygularla mı yaşıyor olacaksın? İstanbul'a geldiğinde anneciğini kaybetmek gibi oldukça zor bir durum yaşamışsın. Bu durum seni yaşadığın evden ve şehirden soğutmuş olabilir mi? Çünkü memnuniyetsizliğin kendinden kaynaklanıyor gibi geldi bana sanki biraz. Bence yapman gereken ilk şey seni gerçekten mutsuz eden şeyin ne olduğunu bulmak. Ama bunu yaparken kendine karşı dürüst olman gerek. Aksi halde şehir değiştirmek de sonuç vermeyebilir. Ankaraya yapacağın ziyareti de kafanı dinlemek ve duygularını gözden geçirmek için bir fırsat olarak görebilirsin bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?