Hayatıma yön vermek istiyorum ama nereden başlayım bilmiyorum ?

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
Arkadaşlar dilimin döndüğü kadar olanı biteni anlatmaya çalışayım...bunları yazarken bile konuya nerden başlayacağımı bilmiyorum...umarım yazdıklarımı anlarsınız...

ben 29 yaşında genç bir bayanım...açıköğretim kamu yönetimi bölümü son sınıf öğrencisiyim...şu an herhangi bir işte çalışmıyorum...8 sene önce annem vefat etti...ve annemin vefatından 6 ay sonra da babam işinden emekli oldu....annem vefat etmeden önce birkaç senelik bir iş hayatım olmuştu ama berbat geçmişti....annemin vefatı ve babamın emekliliği sonucu ben işi bırakmak zorunda kaldım ve hem babama gözkulak olmak onu teselli etmek ona arkadaş olmak, hem de evin işlerini yürütmeye devam etmek adına ev kızı haline geldim....şu an babamla birlikte yaşıyorum....
ancak babam da herhangi bir başka işle uğraşmadığı ve bu şehirde hiç tanıdık çevresi olmadığı için hiç dışarı çıkmıyor anlayacağınız sürekli burun burunayız....bu şehirde ne o ne de ben çevre edinemedik...çünkü daha önce ömrümüzün yarısı başka bir şehirde geçmişti ve oranın yaşantısına uygun kişileriz seneler geçmesine rağmen adapte olamadık....

neyse durum böyleyken aileden bir yakınımın iş icabı dolayısıyla eskiden yaşamış olduğumuz ve sevdiğim şehire tayini çıktı ve ben bu durumu fırsat olarak görmeye başladım....
çünkü yakınımızı görmek için sık sık o şehire gidip ziyaretlerde bulunacağız...belki o arada beni gören beğenen birileri olur da
yani hayırlısıyla o sevdiğim şehirden hayırlı bir kısmet bulup evlenip oraya yerleşmeyi düşünüyorum....bu yaşıma kadar beni 1 tane bile isteyen çıkmadı..ben oysa aile terbiyesi çok iyi olan ve babam için bile hayatımı feda edebilecek kadar duyarlı bir insanımdır....onu evde bırakıp dışarılarda çıkıp gezmiyorum...o onaylamıyor diye arkadaş sevgili edinmiyorum...ama bu böyle gitmez...
böylece hem istediğim şehirde yaşamış olurum hem de kendi hayatımı kurarım....
babam istanbulda kalmakta ısrarlı olduğu için ve şehir değiştirmeye sıcak bakmadığı ve oturduğu evi çok sevdiği değiştirmek istemediği için....başka çare düşünemiyorum..çünkü ben istanbulda yaşamak istemiyorum ve de artık bu şekilde yaşamaya devam etmek istemiyorum...çünkü çevrem yok sosyal imkan yok..çıkıp gezemiyorum...30 a geldim ama 40 ında 50 sinde aynı şeyi yapıyor olmak istemiyorum....

size sorum şu ki...ben kısmet bulup evlenmeden önce kendimde düzeltmek istediğim sorunlar var...sağlık sorunları, güzellik sorunları, psikolojik sorunlar ve sosyal çekingenlik gibi çeşitli dertlerim var...ideal eşimi bulmadan önce kendime çeki düzen vermek istiyorum ancak değişmeye hangi alandan başlasam bilmiyorum ? önce hangi konuya eğileyim sonra hangisine geçeyim...mesela fazla kilolarım var ben bunu dert etmezken babam benden fazla dert ediyor...ben de tam aksi psikolojiyi düzeltmenin daha önemli olduğunu düşünüyorum..

kısacası ben başka bir şehirden kısmetimi arıyorum ama onun karşısına olmak istediğim şekilde güvenle çıkmak istiyorum...beni beğenerek almasını isterim...

Son düzenleme:
tabii ki önce sosyal sorunlarını halletmelisin, en önemlisi kesinlikle o, zaten diğer sorunlarda ardı sıra düzelecektir.
İstanbu gibi şehirde çok zor olmasa gerek sosyal olma, ufak bi anadolu ilçesinde olsan neyse,
bence artık dışarı çıkmanın zamanı gelmişte geçiyor

yorumun için teşekkür ederim..ama sorun da zaten istanbulda yaşıyor olmamız...eskiden yaşadığımız şehirde Ankarada daha fazla sosyal imkanım vardı...babam buraya bir memur emeklisi olarak uyum sağlayamadı...ancak çalıştığı dönem tayini çıktığı için buraya taşındık ama o arada buradan ev satın aldığı için de ankaraya geri dönmeyi düşünmedi burada çakılıp kaldık...kendi eski iş arkadaşları akrabaları falan hep Ankaradalar...anlayacağınız burada kimsemiz yok.....
babamın terbiyesini alarak yetişen ben de uyum sağlayamadım. buraya....istanbulun şartları ve insanları bana çok ters geliyor...herşeyden önce aşırı rahat insanlar...istanbulda sevgili sahibi olmak çok normal birşeyken ankara terbiyesiyle büyüyen babam buna şiddetle karşı çıkıyor ve dolayısıyla benim hayatım da aynı şekilde etkileniyor...ben ankarada yaşamayı tercih ediyorum...istanbuldan bir kısmet bulsam da mutlu olacağıma inanamıyorum...mutlu olmam için benimle benzer şartlarda büyümüş birisi olmalı ki beni daha iyi anlasın...senelerce istanbuldayım ama istanbulun insanına malesef bir türlü ısınamadım....zaten ankaradan istanbula ağlayarak taşınmıştım ve hala kendime gelemedim..annemin vefatı ve babamın emekli olması da tuz biber oldu....

Son düzenleme:
ayrıca istanbulda oturduğumuz mahallenin sakinleri de bizim mantalitemize uygun kişiler değiller ve yaşıdım yok...o yüzden mahallemizden de kısmet bulamıyorum..çünkü oturduğumuz yerde kapalı insanlar yaşıyor....dolayısıyla beğenen istemeye gelen olmuyor....ancak babam evimizin deniz görüyor olması dolayısıyla evinden vazgeçemiyor..ben de çareyi ankarada kısmetimi aramakta görüyorum...çünkü babam kendi rızasıyla ankaraya geri taşınmak ev değişmek istemiyor...

Son düzenleme:
birak babani dusunmeyi artik tmm sana babana bakma demiyoruz ama herkesin bi hayati var hayatini ona endeksleyemezsin ne demek sevgilime karsi cikio ne demek o yalniz kalicak die disari cikamiyorum senin bi hayatin var bunu unutma ve bu kim olursa olsun kimse senden degerli degil senin ilk yapacagin sey ne olursa olsun ACiL bir ise girmek !! zaten ise girdikten sora cevrende olur sosyal hayatinda olur sevgilinde merak etme

güneş bence sen doğru düşünmüşsün, bence de herşeyden önce insanın psikolojisi önemli. ruhsal olarak kendini iyi hissettiğinde zaten herşey yavaş yavaş kendiliğinden yoluna girmeye başlıyor. önce kendini iyi hissetmelisin ki diğer yapacağın şeylerden sıkılmayasın.

hem belki ankarada iş bulsan ve babana baba bak ben orda çok iyi bi iş buldum bak benim geleceğim için oraya gitmeliyiz gibisinden razı etme şansın olur hı?

ayrıca dışarı çıkıp sosyaleşme konusunda seni çok iyi anlayabiliyorum bazen olmuyor yapılamıyor işte. imkanlar çevre...zaten insanın yaşadığı yerde arkadaş çevresi yoksa sosyalleşmekte çok çok zor oluyor aynı sıkıntı bend de var. onun için bence sen önce kendini iyi hissetmelisin. belki bir psikolog yardımı alabilirsin...

bence bi iş bulman en iyi kendini de meşgul edersin arkadaş çevrende olur parada kazanırsın belki çalştıgın yerde kısmet de bulursun.. çalışmaya başladığın zaman kilo da verebilirsin.. ayrıca ev de otur otur insanın psikolojisi zaten bozulur.. bence ilk adım olarak kendine bi iş bulmak olacak

babanız için çeşitli fedakarlıklar yapmanız çok güzel ama siz resmen kendi hayatınızı unutmuşsunuz neyseki bunun farkına varmışsınız ve bir çözüm arıyorsunuz..
bence kendinizi bir eş bulmak adına şartlandırmayın önce psikolojik olarak kendinizi geliştirmeye hazırlayın sonrasında sosyalleşmek için bir spor kursuna gidebilirsiniz hem böylelikle kilo probleminide çözersiniz zamanla ve belli bir çevreniz olur.. veya bir işte çalışmaya başlayın sizin için güzel bir adım olacaktır yine çevreniz genişler , sosyalleşirsiniz zamanla özgüveniniz yerine gelir.. belki tüm bunları yaşarken eş adayınızla karşılaşır ve mutlu bir evlilik yaparsınız ama direk kendinizi ankaradan eş bulcam diye şartlandırırsanız önünüze çıkan alternatifleri de görmezden gelirsiniz..

peki baban hiç evlenmiycekmisin kaç yaşına geldin kızım ,
yada çık gez biraz , işe gir v.s demiyo mu canım?
onun düşüncesi ne?konuşuyomusunuz hiç?

yazdıklarını okudum kanım çok ısındı sana:)
psikolojinde bişi yoktur senin ya bak ne güzel mantıklı güzel şeyler yazmışsın yine de doktora falan gitceksen git sonucta ille hasta olunca gidilmez
sen bi kursla falan başlasan olaya daha iyi olmaz mı
mesela aöf mezunu olacaksın..kpss kursuna yazılabilirsin?
hem arkadaş edinirsin ordan hemde geleceğin için bişiler yaparsın
ah sen bizim burda olcaktın bizim akrabalar ne kısmetler bulurdu sana:))))))

Son düzenleme:
peki baban hiç evlenmiycekmisin kaç yaşına geldin kızım ,
yada çık gez biraz , işe gir v.s demiyo mu canım?
onun düşüncesi ne?konuşuyomusunuz hiç?

hepinizin önerilerini salim kafayla tek tek okuyup hatta not alarak değerlendireceğim teşekkür ederim hepinize :)
tek tek alıntı ederek yazamıyorum epey mesaj atılmış çünkü...ama şu mesaja cevap vermeden edemeyeceğim...

malesef demiyor canım..hatta bu durum hoşuna bile gidiyor işine geliyor çünkü...
ona kalsa ben 50 yaşına da gelsem demez yani...
iş konusunda da işten kaçtığım yok aslında ama çalıştığım dönem kendi evde tek başına sıkılıyor ve ben eve dönünce benden çok ilgi bekliyordu ben de yorgun olduğum için onu memnun edemiyordum surat asıyordu bu yüzden bıraktım..bir de kafasında dışarıda geziyomuşum gibi kuruyordu...tekrar işe girmemi ise istemiyor...kendisi de evlenmiyor...şaştım kaldım...

Yazını okuyunca aa dedim benden başka aynı hayata mahkum olanlarda varmış ..
Benim durumum seninkinden hem daha iyi hem daha kotu ..

Anladığım kadarıyla babanın ciddi sağlık sorunları yok . yani yalnız başına hayatını sürdürebilir suan sana yaptıgı bencillikten başka bişey değil ..

Babanı karşına al , kırmadan doğru cümlelerle böyle yaşamanın seni mutlu etmediğini hayatında değişiklikler yapmak istediğini anlat .. Ve hemen iş bulmaya bak , çunku kendini değiştirebilmen , geliştirebilmen için gerekli olan en önemli ihtiyaçlardan biride para ..

Sonra bir spor salonuna yazıl , hafta sonları spor yap, belediyenin ücretsiz kurslarına katıl ( çevre edinirsin )
Zaten geriside kendiliğinden gelecektir.. Evlenme olayını en sona bırak , daha kendin ne yapmak istediğini hayatın tadını çıkaramadan evlendıgınde suankınden daha buyuk sorunlar yasayacaksın evlılık tek kısılık hayattan bın kat daha zor ..

yanlız değilsin diyerek beni teselli ettiğin için sağol arkadaşım :)
evet çok şükür ciddi sağlık sorunları yok babamın..ancak yaş olarak baya büyük..72 yaşında kendisi...
tansiyon ve kolesterol dışında bildiğimiz başka birşeyi yok...ama işte yaşlı ve yanlız diye de daha çok vicdan yapıyorum galiba...gezmekten tozmaktan insanlarla sosyalleşmekten de zevk almıyor..varı yoğu ben olmuş durumdayım...
ne biliym belki bir evlilik beni hayatımı bir düzene rayına sokabilir evlendikten sonra belki bir işim uğraşım çevrem olur en azından eşimin çevresi olur diye düşünmüştüm ama bilmiyorum..amaçsızca yaşamak çok zor...

Bence sırf sevmediğin şehirden kurtulmak için evlenmek doğru olmaz, diğer arkadaşlarında dediği gibi bir iş bulup cevre edinmek daha iyi olur, belki uzun zamandır evde olduğun için cesaret edemiyorsundur ama şöyle düşün heran işi bırakabilirsin, kendini böyle cesaretlendir.
Babanıda ikna etmeye çalış, belki akrabalarınızla konuşup babanı ikna etmeye yardımıcı olabilirler. Bol şanslar...

Babanızla birbirinize bu kadar bağımlıyken evlenmek kolay olacak mı?
Yerinizde olsam önce bu sorunu çözerdim.
Dışarı çıkın.
İş bulmak kolay değil iş bulun diyemem ama spora gidin,Halk Eğitim'in kurslarına katılın.
Hatta anketörlük bile yapabilirsiniz.
Hem tüm gün dışarıda olursunuz hem 3,5 kuruş kazanırsınız hem de babanız bir gün sizin olamayacağınızı anlar.

evlilik düşünmemdeki sebeplerden birisi de, evlilik ve evliliğin getireceği şehir değişikliği kararının bir işe girme kararından daha radikal olacağı düşüncesiydi...
çünkü işe girmenin dönüşü kolayca yapılabilir...sonra aynı evle aynı babayla aynı şehirde yine başbaşa kalınabilir....istenince iş bırakılabilir veya sizin isteğiniz dışında işten çıkarılabilirsiniz....ama evlilik kararından dönmek daha zor...
ben de şu anki monoton hayatımı anca böyle bir radikal değişikliğin yokedeceğini ve kısır döngünün anca böyle kırılabileceğini düşünmüştüm...hem belki ondan ayrı bir şehirde olursam işin ciddiyetini daha iyi anlar ve kendi hayatında da birşeyler yapmaya niyetlenir diye düşündüm.
akşam eve döndüğümde ev aynı ev..babam ise aynı babam olacak..fazla birşey değişmeyecek gibi geliyor...

Son düzenleme:

Peki yaz siz?
Babanızdan bu kadar kolay sıyrılabilecek misiniz?
Açıkçası ben bu bağımlılığın sadece babanızda olduğunu düşünmüyorum.
Siz de aşırı bağlısınız bana göre. Öyle olmasaydı zaten çoktan işe girerdiniz,belli bir çevre edinirdiniz.
Evlilik kararı almak inanın buraya yazdığımız çizdiğimiz kadar basit değil.

canımcım empati yaparak fikrimi söyliyim;
ben olsaydım eğer,öncelikle babamla konuşmayı denerdim..
"babacım bak artık 30uma geldim sayılır..ben evlensem gitsem sen yapayalnız kalıcaksın buda benim içime sinmez
sana iyi bir eş olucak birini bulsak evlensen hem sana yoldaş olur hemde ben içim rahat çalışırım"derdim.
böylelikle kendini değil babanı düşünüyorsun ona kıyamıyormussun gibi bir izlenim verirsen oda olaylara yumuşak bakıcaktır.

olaki ters tepki verdi.ki böyle bi konuşmadan sonra ters tepki verirse artık seninde yapabilicen bişiy kalmaz..
yinede babanı kırma derim..sana bakmış babalık etmiş annen yokken(allah rhmet eylesin canım bu arada)..
ama ters tepki verirsede"babacım ben iş aramaya başlıyorum artık kendi kararlarımı verebilicek yaşa çooktaaan geldim" dersin..sakın evlilik konusunu açma..
bi süre iş ara..memleketinizdeki yakınınıza ziyarete gidip gelirken oldu ki birini buldun tam sana uygun işte o zaman açarsın o konuyu..
ama ortada fol yok yumurta yok hesabı hiç aranızdaki ilişkiyi bulandırma..

böyle canım ben olsam böyle davranırdım..allah kolaylık versin..

haklısın canım..ortada neden yokken evlenip başka bir şehire yerleşmek istiyorum dersem ondan kaçtığım hissine kapılabilir..bugün az daha o konuyu konuşacaktım anlık cesaret gelmişti sonra vazgeçmiştim..iyiki de etmişim..yazdıklarını okuyunca böyle düşündüm şimdi :) hem konuşma sonucunda ankaraya gitmemi bile engelleyebilirdi orada aranacağımı düşünerek...en azından bir kısmet çıksın da konu öyle gündeme gelsin dimi :)

babamın evlenmesine gelince...kesinlikle istemiyor canım çünkü annemle kötü evlilik geçirdiler...2. kez aynı hatayı yapmam diyor...ve zaten bu yaştan sonra ona gelenin sadece emekli maaşına konmak için geleceğini düşünüyor kendisi...

Son düzenleme:

evet canım müstakbel eş ortaya bi çıksın sonra hallolur inşallah herşey de..:)
ben babana kıyamadım ama..
bayan akrabanız falan varsa bi konuşmayı denese..ikna olur belki bi şekilde..
yada yakın bir arkadaşı..konuşsan onlarla ikna edilemiycek birşey olmaz..

hem şuda var..eğer baban evlenmezse sen evlendiğinde iki arada bi derede kalıcaksın çoğunlukla..
sen şimdi kendi hayatına yavaş yavaş yön verirken babanın evlilik işinide halletmeye çalış..
çünkü evlenirse senin hiiç bir sorunun kalmaz gibi görünüyor
şimdi sadece senin üzerine yoğunlaşmış sen naparsan gözüne batar bu yüzden evde onunla oturmanı istiyordur..
evlat farklı eş farklı sonuçta..
hakkınızda hayırlısı olsun tatlım..
..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…