• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım Diyet

dün sabah 2 bardak yeşil cay içtim sonra yumurta ,roka ve marul yedim limon sıkarak
arkadaş fırında patatesli tavuk yaptırmış ve okadar çok yaptırmış ki nerdeyse herkese 2 porsiyon düştü
çatlayacaktım artık pişman oldum okadar yediğim için 20 dakika kadar gezdim ve akşam 1 saat bisiklet sürdüm evde bol sıvı ve yeşil çay dün akşam yemedği yemedim çünkü kendimi gece 11 de bile tok hissediyordum

sevgili ipek,3 aydır diyet yapmayı bıraktım, çok kötü beslendim, bundan sonra daha dikkatli olmayı düşünüyorum:KK22:

daha önce karatay diyetine yakın besleniyordum, bana çok iyi geliyordu:KK54:
canım kendin için yap bunu, çocukların için yap, yarın yaş ilerlemeye başlayınca ya da yaşlanınca onun bunun moralini bozmamak, üzmemek için yap.
Karatay bir hayat tarzı, beslenme şekli, diyet değildir.

Atıştırmalıkları getirebilirim ewet ama öğle yemeği biraz sıkıntı....

İşin garip tarafı haftasonu evdeyken öğle yemeği aramıyorum acıkmıyorum aklıma yemek bile gelmiyor ama şirketteyken acıkıyorum....
Sen kilo verdin mi peki, amaç kilo vermek olmasa da sende merak ettim açıkcası :)
Şöyle ki yazın her şey dahil otel +ramazan falan derken bir tartıya çıkmıştım 61 kiloydum. Hayatım boyunca hiç görmedim ben o kiloyu. Kasım ayında tiroid sorunum oldu. O günden sonra kendime geldim. Şuan 56 kiloyum. Ve asla diyet yapmıyorum.

akşamları yoğurt yemek istiyorum ve yağsız salata açlığa karşı dayanıklıyım ama çıkolatasız yapamıyorum ama 4 gündür yemiyorum :)
salatana yağ koymazsan vucudundaki vitaminler çözülmez. Her şeyin bir çözücüsü var ya vitaminlerin de çözücüsü yağdır. Mesela yağlı elini suyla yıkaman fayda etmez sabun kullanman lazım.
Sızma zeytinyağı kullanırsan daha çabuk kilo verirsin ki vucudun için gerekli vitaminlerin emilimini sağlarsın.
Bu şekilde kabızlık çekmiyor musun?

Şöyle ki yazın her şey dahil otel +ramazan falan derken bir tartıya çıkmıştım 61 kiloydum. Hayatım boyunca hiç görmedim ben o kiloyu. Kasım ayında tiroid sorunum oldu. O günden sonra kendime geldim. Şuan 56 kiloyum. Ve asla diyet yapmıyorum.
Bende 55 kiloyumm...

Kilo vermek için uğraşmadığını biliyorum, sağlıklı beslenmen şart tiroit ler için...
Ama yine de iyi, yaşın kaçtı senin cnm. Ben 28

Siz neler yiyorsunuz diyet adı altında ?

ben diyetisyen kontrolünde verdim 14 kg kadar en son ocak sonunda gittim kontrole
ve o zaman 656 idim en azından 2 ay bunu koruyacağız dedi
ve kontrolüm 10 gün sonra olacak
şimdilik yani ilk ay 65 üstüne çıkmadım gibi iyi gidiyor
ama şuan mesela listem yok
örneğin tahıl grubu 6, süt grubu 3, meyve grubu 2 gibi hakkım var
yani kendime göre düzenleme yapıyorum

Bende 55 kiloyumm...

Kilo vermek için uğraşmadığını biliyorum, sağlıklı beslenmen şart tiroit ler için...
Ama yine de iyi, yaşın kaçtı senin cnm. Ben 28
Ben sizden baya büyüğüm canım. 80 liyim ben 35 diyorum hala.
Tiroidler için ve tüm vucut için sağlıklı beslenmek şart.

ben diyetisyen kontrolünde verdim 14 kg kadar en son ocak sonunda gittim kontrole
ve o zaman 656 idim en azından 2 ay bunu koruyacağız dedi
ve kontrolüm 10 gün sonra olacak
şimdilik yani ilk ay 65 üstüne çıkmadım gibi iyi gidiyor
ama şuan mesela listem yok
örneğin tahıl grubu 6, süt grubu 3, meyve grubu 2 gibi hakkım var
yani kendime göre düzenleme yapıyorum
Aslında vucudunda bir düğüm var. Ve bu düğüm ekmekle+glikozu bırakınca çözülüyor. Gerisi farazi.

salatana yağ koymazsan vucudundaki vitaminler çözülmez. Her şeyin bir çözücüsü var ya vitaminlerin de çözücüsü yağdır. Mesela yağlı elini suyla yıkaman fayda etmez sabun kullanman lazım.
Sızma zeytinyağı kullanırsan daha çabuk kilo verirsin ki vucudun için gerekli vitaminlerin emilimini sağlarsın.
Bu şekilde kabızlık çekmiyor musun?

çok haklsın canım bizde karatay değil ama herşeyin en doğalından yemeye çalışıyoruz arada kaçırsakta bunların farkındayızz bu sağlıklı beslenmeyi bir türlü yaşam biçmi halıne getiremiyoruzzzz

Aslında vucudunda bir düğüm var. Ve bu düğüm ekmekle+glikozu bırakınca çözülüyor. Gerisi farazi.

evet bak bu konuda haklısın öğrendim mesela ekmek tüketmeyince acıkmıyorum kesinlikle
meyve desen sadece sabah araöğününde yiyiyorum
benim vazgeçemediklerim yani zaafım desem daha doğru hamurişi ve meyve
ama mevsim meyvesi olacak
önceden sabah gözümü açtığımda meyve yerdim
o kadar düşkündüm
şimdi onu da aramıyorum

evet bak bu konuda haklısın öğrendim mesela ekmek tüketmeyince acıkmıyorum kesinlikle
meyve desen sadece sabah araöğününde yiyiyorum
benim vazgeçemediklerim yani zaafım desem daha doğru hamurişi ve meyve
ama mevsim meyvesi olacak
önceden sabah gözümü açtığımda meyve yerdim
o kadar düşkündüm
şimdi onu da aramıyorum
Ben de hamur işi canavarıydım. Hatta tatlıydı benim zayıf noktam. Yemek olmasın ama tatlı olsun.
Eve gider gitmez çekmecelere saldırırdım. İnsülin direncinin kırılması lazım senin de.
Baktırabiliyorsan baktır bakalım.
Bu işe başlamadan kolesterolüm 220 iken 1 ay önce 164 tü, trigiliserid değerim 299 du 1 ay önce 111 oldu. Diğer değerlerim de öyle. Bilimsel gidiyorum.

Back