• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım boyunca evlenmesem

Etrafımda belli bir yaş üstü çok bekar var. Mutlusu da mutsuzu da var. Mutlu olanlar bu konuyu hiç sorgulamamış oluyor genelde. Kafa yormuyor gündemine almıyor. Siz kafa yorduğunuza göre evlenmezseniz üzülürsünüz gibi geldi.

En akillicasi olur.
En iyi evliligin bile bi yerde kokusu cikiyor.
Musmutlu, saygi ve sevgi icerisinde yasayan sayisi cok az.
Ya kadin adamin kolesi oluyor, "onu yap, bunu yap, sunu giyme, oraya gitme.. " ya karsilikli kolelesme basliyor, yada iki taraf mecburi bir arada kaliyor.. en hafif olani da aliskanlik.. ama bunu fark etmiyorlar bile..
En mukemmelini aramakla kim omur kaybetmek ister ki?
Kim hayatindan calmak ister?
Herkes evlenmek zorunda mi? Artik "degil" diyebiliyorum.

Hayatım boyunca evlenmemek konusunda emin adımlarla ilerliyorum
35 yaşındayım işim var evim falan rahatım yerinde
Geziyorum tozuyorum tatillere gidiyorum filmler izliyorum kitap kurduyum sergi,tiyatro falan sosyal bir insanım.(pandemi mahvetti beni o ayrı)
Güzel dostlar biriktirdim .onlarla vakit geçiririm .zaten yalnızlığı da severim
Arada ilişkilerim flörtlerim olur bu ara kimseyi hayatıma almıyorum canım kimseyle uğraşmak istemiyor kendi seçimim
Aslında hayatımdan memnunum ve bu rahatlığa alıştım.
Heralde çocuğum yok diye üzülebilim ilerde diye düşünüyorum.
Onun dışında bir erkekle ömür boyu bir hayat yaşamak korkutuyor beni
Zorlanırmışım gibi geliyor
Yalnızlığı seviyorum çünkü
Çok kafa dengi benim gibi olan beni özgür bırakan aile problemleriyle beni boğmayan olgun biri olmalı
Böyle birini bulmak da zor biliyorum.
Hayat herkese mutlu bir aile vermiyor olabilir ama elimizdekilerle mutlu olmayı bilmek önemli
Sırf evlenmek için sevmediğim anlaşamadığım bir adama tahammül edemem.

Evlilik konusunda endişelerim, başarısız ilişkilerim, hayata karşı yorgunluğum var. Hatta çevremde sayısız mutsuz evlilik var. Kuzenlerim, ailem, akrabalarım, arkadaşlarım... Neredeyse hepsinin mutsuz evliliği var ve çoğu boşandı. Bu endişelerimi dile getirdiğimde herkes kızıyor. "Aman canım herkesin evliliği bir mi?" diyorlar.
Şu zamana kadar karşıma doğru düzgün biri de çıkmadı. Hayatım boyunca evlenmesem bu hayatımı nasıl etkiler? Yanlış bir karar mı vermiş olurum?
Evlenmemek sizin kararınız ama doğru söylüyorlar herkes aynı değil sonuçta denemeden bilemezsiniz. Konu eskiymis...

Evlilik konusunda endişelerim, başarısız ilişkilerim, hayata karşı yorgunluğum var. Hatta çevremde sayısız mutsuz evlilik var. Kuzenlerim, ailem, akrabalarım, arkadaşlarım... Neredeyse hepsinin mutsuz evliliği var ve çoğu boşandı. Bu endişelerimi dile getirdiğimde herkes kızıyor. "Aman canım herkesin evliliği bir mi?" diyorlar.
Şu zamana kadar karşıma doğru düzgün biri de çıkmadı. Hayatım boyunca evlenmesem bu hayatımı nasıl etkiler? Yanlış bir karar mı vermiş olurum?
Hayat hiç bir zaman planladığımız gibi gitmez. Evlenmeyi düşünmezsiniz, bir gün karşınıza öyle biri çıkar ki kendinizi nikah masasında bulursunuz. Evlenmek istiyorum bir yuvam olsun dersiniz, başlarda her şey tozpembeyken bir gün ne olduğunu anlamadan kendinizi adliyede bulursunuz. O yüzden hayatta bazı konular vardır ki önceden planını yapmak, net bir karara varmak mümkün değildir. Umarım hayatta her şey istediğiniz gibi olur. Anı yaşayın, tek gerçek an’dır ❤️

"Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir" diye çok güzel bir söz var.
Evleneyim ya da evlenmeyeyim diye plan yapmayın, akışına bırakın.

Back