• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım boyunca evlenmesem

Caytiryakisikadin

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2019
131
56
13
32
Evlilik konusunda endişelerim, başarısız ilişkilerim, hayata karşı yorgunluğum var. Hatta çevremde sayısız mutsuz evlilik var. Kuzenlerim, ailem, akrabalarım, arkadaşlarım... Neredeyse hepsinin mutsuz evliliği var ve çoğu boşandı. Bu endişelerimi dile getirdiğimde herkes kızıyor. "Aman canım herkesin evliliği bir mi?" diyorlar.
Şu zamana kadar karşıma doğru düzgün biri de çıkmadı. Hayatım boyunca evlenmesem bu hayatımı nasıl etkiler? Yanlış bir karar mı vermiş olurum?

Evlilik konusunda endişelerim, başarısız ilişkilerim, hayata karşı yorgunluğum var. Hatta çevremde sayısız mutsuz evlilik var. Kuzenlerim, ailem, akrabalarım, arkadaşlarım... Neredeyse hepsinin mutsuz evliliği var ve çoğu boşandı. Bu endişelerimi dile getirdiğimde herkes kızıyor. "Aman canım herkesin evliliği bir mi?" diyorlar.
Şu zamana kadar karşıma doğru düzgün biri de çıkmadı. Hayatım boyunca evlenmesem bu hayatımı nasıl etkiler? Yanlış bir karar mı vermiş olurum?

Doğru kisi ve doğru zaman olduğuna emin olduğunuzda tabi ki evlenin. Fakat evlenmiş olmak icin, çevre aile baskisi yaşım geçiyor gibi nedenler ile kararınızı etkilemeden dusunerek doğru kişi mi degil mi karar verin. Gecmisteki olumsuz ilişkileriniz yada mutsuz evlilikleri baz almayin onları sadece tecrübe olarak gozunuzun önünde tutun

evlilik bir hayat gailesidir. sizin hayatınızı renklendirecek, çeşitlendirecek kısacası sıkılmayacağınız bir yaşam tarzınız varsa, flörtleri de yaşarken sürekli evlilik odaklı olmak yerine andan keyif almak odaklı yaşamayı tercih ederseniz bence bekarlık çok da keyifli bir şey.
ülkemizde ilerleyen yaşlarda bir çok kadın bekarlıktan sıkıldığını, yalnızlık yaşadıklarını söylüyorlar sebebi evlilik/çocuk olmadan hayatı boş görmeleri.
çalış, dünyayı gez, kendine amaçlar edin... öyle olursa evlilik çok da gerekli değil bence..

Evlilik çok zor bir karar.
Anne olmayı da istiyorsanız, kimi baba yapacağınız ve hatta kimi dede,babaanne yapacağınız önemli :)
Mutlu olmak kolay aslında..
Hayata eleştirel bakan, her şeyde kusur arayan, en ufak bir sorunda oflayıp puflayıp çözüm üretmek yerine konuşan, bağıran çağıran bir insanla evlenirseniz ( ya da siz öyleyseniz) mutsuzluk kaçınılmaz tabi..
Aşk tek başına kesinlikle yeterli değil. Evlenirken sorgulamak gereken şeyler var.
En önemlisi ailesi.
Farklı kültür yapılarından gelen iki insan anlaşabiliyor ve uyum sağlıyorsa, her iki insanın da farklılıkları yadırganmıyor, küçümsenmiyor aksine zenginlik olarak nitelendiriliyorsa, ne güzel!

Erkeğin cimri olmaması ama aynı zamanda savurgan da olmaması gerekir.
Sorumluluklarını bilen, hayatında bunun da karşılığını gören biri olmalı.
Evlendiğinizde, ailenizle ilişkiniz nasıl olacak? Arkadaşlarınızla ilişkiniz nasıl olacak?
Siyasi düşünceniz, dine bakışınız nasıl?
Bunlar birebir aynı olmak zorunda değil ama yakın olmalı bence.
Sizin mutlu olmanızı önemseyen, mutlu olmanız için hoşuna gitmese de bazı durumları hoşgörebilen biri olmalı.
Her iki tarafta bu evliliğin içinde kendisi olarak varolabilmeli.
O zaman mutlu olunur..
Mutlu çocuklar yetiştirilir.
Tabi her şeyin başı sağlık..
Paranın önemi de yadsınamaz. Emeğinizi ve zamanınızı başka şeylere ayırabilirsiniz para sayesinde.

Evlenme kararını karşımıza çıkan doğru insan verdirir,ortada kimse yokken evlenmek istemek de abes evlenmek istememek de. Burda genelde problemi olanlar konu açar yardım ister,hayatı yolunda giden bundan bahsetmez,dolayısıyla çevreden de burdan da gördüklerimizi harmanlayıp bi genellemeye varmak çok doğru olmaz sanki. Ben en yakın arkadaşımla evliyim en sevdiğim şey onunla sohbet etmek,dolayısıyla güzel bi yerde yemek olsun hoş bi yerde tatil olsun eşimle tadını çıkarabiliyorum sadece. Bence evlenmek önemli.

Ben evlilik insaniyim. Bekarlik sultanlik belki erkeklere gore olabilir ama kadinlara gore bir yasam tarzi degil bence. Bi cok bekar ve zengin kizarkadasim var acayip mutsuzlar.

Ama haklisiniz o kadar cok huzursuz evlilik ve pek cok bosanma var ki insan tırsiyor. Ben de bosandim zaten :)

Evlilik cok guzel bir sey ustelik cinsellik yasamanin en cok haz veren ve en saglikli hali evli olmak.

Dogru insana denk gelmek onemli. Dogru insan sorumluluk alan kisi demek bence. Ona rastlamanin yolu da dogru insan olmaktan geciyor. Ha bana daha denk gelmedi ama insan asla umutsuz olmamali ve evlenmeyi istemeli.

Sorun niye evlenemiyorum diye kafaya taktiginda basliyor ki bu kafaya takilacak bisey degil ki kader var sonucta.

Ben hiç evlenmedim ve kesinlikle de evlenmek istemiyorum çok aşık olursam birlikte yaşayabilirim en fazla çok uzağa gitmeme gerek yok boşanma örnekleri için 20 yıl sonra boşanan annemle babam var yani kızkardeşim boşandı vs .böle çok rahatım valla

bence vakti saati geldiği zaman sizinde karşınıza birisi çıkar nasibinize ne yazıldıysa olur evlilik çok korkutucu birşey değil bence önemli olan karşınızda ki insanı iyi tanıyabilmek çünkü ilerleyen zamanlarda arkadaşlarınızı gördükçe onlara özenebilirsiniz cocuk sahibi olmak isteyebilirsiniz

Evliyim.

Eşim bu dünyaya cennetten düşmüş gibidir. Beni hiç kırmaz.

Annem babam alt sokakta oturuyor.

Ben mutluyum.

Etrafınız başarısız evliliklerle dolu olabilir. Ama herkesin evliliği öyle değil.

Etrafınıza bakarak evlenmeye ya da evlenmemeye karar verirseniz siz de bos beleş evlilik yapmiş olursunuz. Sizin anlattığıniz evlilikler de buna örnek.

Ben yalnızlığın hiçbir hayrını görmedim doğru kişi çıkınca evlenin tabiki.tek başina hayat sürmek kolay değilki ben evlenmedim ama istemediğim için değil saçma sapan kişilere denk geldiğim için önünüze set çekmeyin bence düşünsene seviyorsun seviliyorsun insan neden red etmek isterki sen sadece inancını kaybetmişsin bence öyle hissettim gördüklerinden dolayi bende yaşadiklarimdan dolayi bu inanci kaybettim

evlilik bir hayat gailesidir. sizin hayatınızı renklendirecek, çeşitlendirecek kısacası sıkılmayacağınız bir yaşam tarzınız varsa, flörtleri de yaşarken sürekli evlilik odaklı olmak yerine andan keyif almak odaklı yaşamayı tercih ederseniz bence bekarlık çok da keyifli bir şey.
ülkemizde ilerleyen yaşlarda bir çok kadın bekarlıktan sıkıldığını, yalnızlık yaşadıklarını söylüyorlar sebebi evlilik/çocuk olmadan hayatı boş görmeleri.
çalış, dünyayı gez, kendine amaçlar edin... öyle olursa evlilik çok da gerekli değil bence..

katılıyorum
çok aşık değilsen ve çocuk düşünmüyorsan evlenme bence de.

Back