• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatım 3 yıl içinde alabora oldu...

fb341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
318
İstanbul
Biliyorum çok uzun olacak ama lütfen bıkmadan okuyun ve bana bir al verin buna ihtiyacım var…
Hayatm 3 yıl içinde resmen alabora oldu… Ben İstanbul’da doğdum büyüdüm. Ve Çok iyi bir işim vardı kamuda çalışıyordum sözleşmeli olarak maaşım da iyiydi zaten aile yapısı olarak da süper bir ailem var çok şükür… bu zamana kadar da maddi manevi hiçbir şeyin eksikliğini duymadım. Hep derdim her şey istediğim gibi acaba benim sınavım ne olacak diye? Hayat bana öyle şeyler yaşattı ki tüm imkanlarım elimden alınmış kendimi makineden çıkarılmış çamaşır gibi sıkılıp bir kenara paçavra gibi atılmış hissediyorum…

Geçiyorum değişmiş yaşantımın özetine:
Üniversite okurken arkadaşım vasıtasıyla başka bir memlekette yaşayan eşimle tanıştırıldım çok sevdik birbirimizi 3-4 yıl flört askerlik derken iş ailelerin tanıştırılmasına geldi ve çok zorluklarla aileleri ikna çabalarıyla evlendik. Onları anlatmaya kalksam roman olur. Annem babam çok dedi orası küçük yer yapamazsın içlerinde üveylik var, işleri ortak… ortak işten hayır gelmez , seni sahiplenmezler orası küçük yer herkes kendi adamını kollar sen gerip kalırsın diye ama tabi bunları düşünen kim seviyorsun deli gibi seviliyorsun da samanlık seyran olur sanıyorsun… Ama hiç de öyle değilmiş…
3 yıl oldu evleneli ama ben buraya alışamıyorum. Zamanla alışırsın derler ya hani hep işte zamanla alışmak yerine daha da zorlaşıyormuş yaşamak nefes almak… kayınpederim ilgisiz bir baba çoluk çocuğuna gelecek sağlamamış umrunda bile değil bana kalsa… kayınvalide desen alllaha havale ediyorum onu çünkü eşimin kendi annesi değil annesi küçükken ölmüş üvey anne var… adamı doldurur mu doldurur bizler misafir gibiyiz hiç benimsemedim burası baba ocağıdır ben bu evin geliniyim kızım diye… çünkü hiç yaklaşmadılar ki o yakınlığı sıcaklığı vermediler ki. Bunun ailesi uzaktadır kendisi okumuş etmiş İstanbuldan buraya gelmiş uyum sağlamaya çalışıyor soyadımızı aldı evladımıza geldi biz de ona yardımcı olalım ailesi olalım diyen olmadı ki…

Eşim abisiyle ortak iş yapıyor ve bababa o işten ekmek yiyor ben artık çekileyim evim var emeklim var çoluk çocuk geçimine baksın demedi hiç. Biz de eşimin abisi de kirada oturuyoruz Allahtan dükkanları kendilerininin.. İyi kötü geçim sağlanıyor çok şükür ama adalet yok kiii… herkes ne koparıp çıkıyorsa olmuş bu güne kadar elticim ayrı kaçırmış bilezik yığmış kaynana ayrı çalıp çırpmış bilezik yığmığ her ikisinin de yastık altı küflüdür… biz evlendik bor harç bunlara koydu tabi artık istedikleri kadar çekemediler hemen hesap ayıralım demelere başladı abi olacak… en son borcumuz var dükkanda diyerek eşime belli maaş vermeye başladı kendi de ben senden az alırım dedi… Böyle insanlık mı olur, adalet mi olur , ortaklık mı olur? Eşim sen ne alcaksın belli olsun ikimizinde aldığı dediğinde ne demek istiyosun diyerek susturdu eşimi… eşimde çok iyi niyetlidir kırmak istemez insanları haksızlığa da uğrasa sabreder ses çıkarmaz çirkef değildir sineye çekti… çünkü abisi laf anlayacak bir adam değil suratı kaprisi çekilmez eşime zindan etti resmen o dükkanı… iletişimleri zaten yok bir dükkanda iki yabancı gibi gözü götürmüyor eşimi büyük ya her şey istediği gibi olsun istiyor ağa resmen…. şuan biz eşimin aldığı parayla ancak geçinirken kaynım olacak insanın ne aldığı harcadığı belli değil üstelik 2 çocucuğu var bir dershaneye gidiyor karı koca sigaraları var bizden ekstra falan filan…. Ama benden az alırmış (!) nasıl geçindiğini bize de öğretse de biz beceremiyoruz valla…
bu arada atlamışım eltim olacak belayla da 3 aylık evliyken yolları ayırdık konuşmuyor kıskançlık krizlerine girdi büyüklük ablalık yapacağına öldü öldü dirildi... onu da allaha havele ediyorum hepsini de...
Neyse çok ayrıntıya girdim özür dilerim ama artık doldum taştım… Ben kendime gelecek olursam iş desen bulamadım küçük yer zaten adamlar 400-500 e eleman çalıştırıyorlar sigorta desen yapmıyorlar yaparlarsa öp başının üstüne koy… zaten o işler de bana göre değil önceki işimle kıyaslarsam hiç değil… kamuda 3 yıl önce 1200 maaş alıyordum ben düşünün yani… kendimi tatmin edeceğim bir işim de yok…

Tüm bunlar yetmez gibi rabbime yine de hamd olun asla isyan etmiyorum çocuğumuzda olmuyor eşim azosperm…. İstanbulda iki tüp bebek denedik birini kendi imkanlarımızla diğerini ailem yaptırdı çok şükür tutmadı zaten şansımız çok düşüktü… Eşimin ailesini mi soruyorsunuz???? Çok afedersininiz bizim sorunumuz onların bir tarafına bile vurmadı… babası oralı bile olmadı bu benim çocuğumdur benim evladımdan dolayı çocukları olmuyor bende babayım destek olayım demedi… ama maddi ama manevi…. Benim ailem her türlü arkamda durdu allahım razı olsun onlardan …
Demem o ki hayatım tam bir alabora oldu… Sen kalk gel elin memleketine burada can yok canan yok… aile desen aile görmedim ben burada.. Bir bebeğim olsaydı onunla avunurdum bana burada arkadaş olurdu rabbim onu da nasip etmiyor… iş desen iş de yok … huzur desen o da yok…. Allhım eşimden bin kere razı olsun o benim yanımda olmasaydı ben napardım halim nice olurdu hiç bilmem…
Çok şükür bu kadar olumsuzluğa rağmen ondan ağzım yanmadı hiç… halimden anlar her istediğimi yapar uzaktan geldim diye bana burada sahiplik yapar yalnız bırakmaz gezdirir falan çok şükür….

Bu ara kafamı kurcalayan asıl sorun şu: arkadaşlar eşimi ikna edip istanbulda kendi ailemin yanına dönmemem için hiçbir sebep yok bana kalsa… siz olsanız burada kalıp alışmaya mı bakarsınız yoksa ne yapıp edip eşinizi ikna edip doğru kendi memleketinize mi giderdiniz?
Ben bugün gitsem 1.600-1800 civarı alıyorlar şuan herhalde işim hazır girebilicem işime… eşime de bir iş bulur beni o işe sokan abimiz.. tabi eşim kendi işini yapmış emir altına girp işçi olmaktan çekiniyor onun için de zor ama burada da dükkanda huzuru yok adelet yok aile saadeti yok…
Ben oraya gelsem buradakinden dahamı kötü olur hayatım? Burada ne garantim var beni ne bağlıyor ki kendime ait evim mi? Çocuğum mu? Ben kendimi bu lanet olası yerden kurtarmalı mıyım? Nolur akıl fikir verin….

Son düzenleme:
anladığım kadarıyla eşin anlayışlı bir insan. bence bir akşam güzel bi yemek yap,karşılıklı oturup dertleşin. biz burada kalsak geleceğimiz ne olur,İstanbul'a gitsek ne olur? ortak iş çok zordur. babamla amcam ortaktı,babam daha fazla kaldıramadı ayrıldı. sonra kardeşimle amcam ortak oldu,kardeşimi resmen hırsızlıkla suçladı. bir de üç kuruş paraya çalıştı. bir kavga vesile olduda kardeşimde ayrılıp kendine fabrikada iş buldu. şimdi o kadar memnun ki. amcamla daha çok çalışıyordum ama elime para geçmiyordu,şimdi hem çalışıyorum hem de para kazanıyorum diyor. bence daha fazla vakit kaybetmeden kendinize yeni bir hayat kurmaya çalışın.

eşiniz dükkanın resmen ortağımı.. satın gidin derim ben. sizin aileniz madem sizedaha candan.. eşiniz de bunu analayabiliyorsa.. ayırsın ortaklığı. alsın hakkını diyeceğim ama eminim vermezler kuruşu kuruşuna. bişeyler verip yollamaya çalışırlar.. olsun ebnce gençsiniz.. yanınınzda insanlar var.. nasılsa hakkınız kalmaz kimse de.. bi şekilde çıkar..

valla canım ailen doğru demiş ortak iş yapıpta yüzü gülen görmedim ben, böyle bi arkadaşım var kendini yiyo eltinin kollar bilezik dolu arabaları vs var bunlara gelince işler sıkışık para yok oluyo adı, hele bide baştaki kişi abiyse onun insafına kaldın, başka bi yere alışmak konusundada sana katılıyorum bende eş durumundan batmandayım Allahtan süresi belli gün sayıyorum, eşini ikna et İstanbula yerleşin her bakımdan imkan bol zaten işleriniz hazır olacak

eşiniz dükkanın resmen ortağımı.. satın gidin derim ben. sizin aileniz madem sizedaha candan.. eşiniz de bunu analayabiliyorsa.. ayırsın ortaklığı. alsın hakkını diyeceğim ama eminim vermezler kuruşu kuruşuna. bişeyler verip yollamaya çalışırlar.. olsun ebnce gençsiniz.. yanınınzda insanlar var.. nasılsa hakkınız kalmaz kimse de.. bi şekilde çıkar..

ya şöyle zaten baba dükkanı orası iki kardeş ekmek yiyoyr sonuçta tabiki ortaklar tabi lafta... eşime verdi 2-3 kuruş kendi ne harcadığı belli değil allah va yukarda hakkım helal değil... bu nasıl ortaklık böl bçr elmayı ikiye kardeşim bu benim bu da senin de... yada benim 2 çocuğum var ben senden şu kadar fazla alırım de... gerçi bizim de çocuğumuz yok olmuyor masraf yapmamız lazım tüp bebekler tedaviler... herneyse böyle kaçırma olur mu ...
demem o ki biz çıkıp gitsek de bize ordan zırnık koklatmazlar ki ... eşim gözünü karartsa korkmasa.. diyorum ki herkes patron değil herkes kendi işinin sahibi değil insalar nasıl çalışıp ekmek getiriyor.. o iş bittiğinde naparım diyor başka bulursun diyorum ekmeği rabbim verirr.. lise mezunu kendisi üniversite olsa belkide hiç durmazdı korkmazdı....
ama gitsek benim işimi garantileyip onun kini de garantileyip giderim sap gibi değil....
açar o abimizle konuşurum yakın tanıdığımız olur beni eski işime belediyeye yani onu da ya oaraya ya başka bir yere muhakkak koyar diye bakıyorum ben

belediye işide sakat biraz ama iş neticede,kardeş var kardeş var işte, bazen konu açılıyo burda tek çocuk olmaz kardeşi olsun ilerde destek olurlar birbirlerine vs diye, al işte böyle kardeşte var

bu kadar imkanların içinden ben mi acaba kafamı kullanamadım nasip mi nedir bilemiyorum hayatım nasıl değişti...
rabbim öyle büyük sınıyor ki beni... sahipsizlikten adamsızlıktan kafayı yiycem böyle aile olmaz olsun... kimseyi tanımam etmem dedikoducu bir yer küçük biryer insanları bi tuhaf kimseyi sevemedim sevemiyorum... eşimi bura tutan burada doğup büyümüş olması bir de işi garanti o.. huzur yok... anası olmayanın babası da olma derler ee baba da yk kabul ediyorum ben....
derdimizden mi biliyor yooo.... neden bu lanet olası yerdeyiz... orada düzenimizi kurmak bizi çok mu zorlar ki... alsan gibi ailem var benim...

belediye işide sakat biraz ama iş neticede,kardeş var kardeş var işte, bazen konu açılıyo burda tek çocuk olmaz kardeşi olsun ilerde destek olurlar birbirlerine vs diye, al işte böyle kardeşte var

öyle kardeşi allaha havale ediyorum ben... ondan abi falan olmaz ya. Para var diye takla atıyorlar para var diye bu sıkıntılar... ortaklığını adam gibi ayır madem adil olun herkesin aldığı belli olsun bak huzursuzluk çukar mı?

hele ben... değer mi görüyorum aileden ya da etraftan... silindim gittim sanki... yapayalnız kaldım buralarda

eşinizle konuşun sizi orda bağlayan hiç bir şey yok gideceğiniz yerde aileniz olacak size oldukça destek olacaklardır..

siz işinize girersiniz eşinizde girer mutlaka istediği gibi bir işe inan bana gül gibi geçinir gidersiniz..

biraz cesaretiniz olsun eşinizi ikna edip gidin derim ben en azından huzurunuz olur...

kardeşle iş yapıp o tekneyi yürütebilen çok az insan var.
sadece sizin eşiniz değil. örneğin benim babam da kardeşi ile ortaktı bir zamanlar. ne yapıyorsa bayanlar yapıyor bir yerde. yengem yedi bitirdi başını amcamın. bir gösterişler havalar. sonuç zararın neresinden dönersen kardır
babam benim coluk cocugumun rıskı var . onu size yedirmem dedi. hissesini devretti. şimdi herkes kendi yolunda :10:

sizin orada geleceğiniz yok. bu aşikar .
eşinizle ayrıntılı konusun. dönün istanbula. orda kalırsanız zamanla evliliğiniz de sekteye uğrar genç yaşta da kafanızda aklar yüzünüzde kırışıklıklar ve somurtan yüzler olursunuz.
eşinin tek korktuğu nokta diploma sanırım ama Alllah bir kapıyı kapatıyorsa diğerini açar.:31:

Bence eşinizi ikna etmeye çalışın. Ama mantıklı yaklaşın. Eşinin ailesi bilmesin önce siz tamamen düzen kurabılecegınızden emın olun ve o hayatı kurduktan sonra haber verin. senın ailen de çok destek olur eminim eşinin iş bulmasına senın de işin hazırmış zaten orada bir sure ailende kalırsınız ziyarete gittiniz sanar herkes. Eşinin işi de kesınleşirse ve sen işe gırersen o zaman haber verirsiniz. Biz burada farklı imkanlar bulduk düşündük daha iyi olacak bizim için dersiniz ondan sonra ortaklıktan çıkarsınız. İstanbulda da ev tutarsınız ve taşınırsınız herşey kesınleştikten sonra.

Eşin ailesinden gizli iş yapmayı içine sindiremeyebilir bunu o şekilde açıkla. Orada işler kesınleşmeden soylersek hem engellerler hem de geri dönmeye yüzümüz olmaz iş ayarlanmazsa de. Yoksa istanbulda da düzen kuramazsanız ortada kalırsınız tepki çekersiniz daha çok ezerler.

Herşey kesinleşsin eğer istediğimiz gibi düzen olamayacagını görürsek geri döneriz buraya kimsenın de haberı olmadan konu kapanır de.

kardeşle iş yapıp o tekneyi yürütebilen çok az insan var.
sadece sizin eşiniz değil. örneğin benim babam da kardeşi ile ortaktı bir zamanlar. ne yapıyorsa bayanlar yapıyor bir yerde. yengem yedi bitirdi başını amcamın. bir gösterişler havalar. sonuç zararın neresinden dönersen kardır
babam benim coluk cocugumun rıskı var . onu size yedirmem dedi. hissesini devretti. şimdi herkes kendi yolunda :10:

sizin orada geleceğiniz yok. bu aşikar .
eşinizle ayrıntılı konusun. dönün istanbula. orda kalırsanız zamanla evliliğiniz de sekteye uğrar genç yaşta da kafanızda aklar yüzünüzde kırışıklıklar ve somurtan yüzler olursunuz.
eşinin tek korktuğu nokta diploma sanırım ama Alllah bir kapıyı kapatıyorsa diğerini açar.:31:

benm babam da kendi kardeşiyle ortak ama allahım iksinden de razı olsun pırlantadır ikisi de ben amcamı mbabam gibi severim... adalet var kerkes kendi kesesinden yer hesapları tutulur o yüzden sorun yok çük şükür allahım da bozmasın...
eşim lise mezunu keşke üniversite olsaydı bence o da hiç beklemezdi... ben her türlü iş bulurum yarın öbür gün belediyeden çıksam bile... eşime de iş bulunur ilk etapta eşim biraz diktir rahat yaşamış hesap vermeyi sevmez ben de ondan çekiniyorum gözünü karartsa ya ben gideyim kendi ayaklarımın üzerine durayım dese...
bu arada oraya alıştıktan sonra 1-2 yıl çaşlıştıktan sonra da kendi işini açar orada küçük bir dükkan ne bileyim bu bile olur olmaz değil
konuşuyorum onunla bazen sessiz kalıyor zaten çok konuşmayıda sevmez ki :1: bilmiyorum ağlayıp zırlayıp onu ikna çabalarına mı girsem elinde sonunda dayanamaz belki...
burada ben bir gelecek göremiyorum ne uzalırız ne de kısalarız...
güya ev almaya kalktı arkadaşı ev yaptırıyor şuan inşaat 100 milyara bıraktı bize biz de 50 sini peşin verdik ailemde destek oldu altınlarımı verdim... o parayı da geri alır istanbula gelirim olmaz mı ahh ahhhh

Bence eşinizi ikna etmeye çalışın. Ama mantıklı yaklaşın. Eşinin ailesi bilmesin önce siz tamamen düzen kurabılecegınızden emın olun ve o hayatı kurduktan sonra haber verin. senın ailen de çok destek olur eminim eşinin iş bulmasına senın de işin hazırmış zaten orada bir sure ailende kalırsınız ziyarete gittiniz sanar herkes. Eşinin işi de kesınleşirse ve sen işe gırersen o zaman haber verirsiniz. Biz burada farklı imkanlar bulduk düşündük daha iyi olacak bizim için dersiniz ondan sonra ortaklıktan çıkarsınız. İstanbulda da ev tutarsınız ve taşınırsınız herşey kesınleştikten sonra.

Eşin ailesinden gizli iş yapmayı içine sindiremeyebilir bunu o şekilde açıkla. Orada işler kesınleşmeden soylersek hem engellerler hem de geri dönmeye yüzümüz olmaz iş ayarlanmazsa de. Yoksa istanbulda da düzen kuramazsanız ortada kalırsınız tepki çekersiniz daha çok ezerler.

Herşey kesinleşsin eğer istediğimiz gibi düzen olamayacagını görürsek geri döneriz buraya kimsenın de haberı olmadan konu kapanır de.

hayyy sen çok yaşa emiiii :1: zaten tam da böyle olur olursa biliyormusun bu konu 7-8 ay öncede gündemimizdeydi o zaaman daha bir cesarete gelmiştik sonra güye ortam durgunlşamıştı yine kalakaldık yerimizde... aslında eşimde istiyor ama ama garanti istiyor ben onu anlıyorum babam deseki bugün gel benim yanımda çalış bayılır ama onu benim ailemde istemez ben de korkarım kendi ayakları üzerinde dursun bi yandan güzel olurdu ama ama kötü de olabilir...
öyle bişey yapacak olak ben tatile diye annemin yanına giderim işime girerim hatta evimi tutarım ona da hadi sıra sende çık gel derim aynen öyle olur olursa daa... daa işte...

Ben olsam eşimi de ikna edip arkama bile bakmadan çekip giderdim.madem hemen işede girebileceksiniz ve eşinize bulabileceksiniz iş kalmam orda.başınız ağrımaz,kafanız rahat olur,huzurlu olursunuz yoksa böyle hayat geçmez diye düşünüyorum ayrıca alışırım diye bakarsınız alışamazsınız.ben 20 sene önce şehir değiştirdim hoş benim kisi evlilikle alakalı değil ama 20 sene geçmesine rağmen alışamadım.zaten böyle bir kaynınız bir kayınpederiniz falan varken alışmaya da adapte olmazsınız.ne güzel eşinizde anlayışlı biri en güzeli onunla konuşun ve gidin annenizin babanızın yanına :)

Hikayenizi okurken İstanbul'da her şeyimi bırakıp bu şehre geldiğim günleri hatırladım... Artı eksi tablosu yapın derim. Ben de uzunca bir süre geri dönmek istedim, ikna turları yaptım vs vs.. Sizin bir avantajınız henüz çocuğunuz yok, Rabbim ol derse de olabilir hiç bir şey belli olmaz, tıp çok ilerledi.. Ben çocuk olduktan sonra İstanbul'da yaşama fikrini kafamdan çıkartmıştım, daha ufak şehirlerde yaşamak daha kolaydı, pazarı, alışverişi daha ucuz vs vs.. hayat daha kolay yani. Sizde giderseniz nasıl yaşarsanız, ev kirası, faturalar (özellikle doğalgaz ısınma vs..), yeme içme vs.. birde bulunduğunuz yere bakın, eşinizin kendi işini ayırma imkanı yok mu bulunduğu yerde, kardeşi ile yapacağına tek başına yapabileceği bir iş? Zaten aile bağları da kuvvetli değil, görüşmezsiniz hiç belki bilemedim... Neresi sizi aile olarak daha mutlu ve refaha erdirecek onu düşünün derim.

Sizin bulunduğunuz yerdeki mutsuzluğunuz tam tersine gittiğinizde eşinizin mutsuzluğuna da dönüşebilir. Doğru düşünmekte fayda var ortaklaşa iyice düşünün derim.

hayyy sen çok yaşa emiiii :1: zaten tam da böyle olur olursa biliyormusun bu konu 7-8 ay öncede gündemimizdeydi o zaaman daha bir cesarete gelmiştik sonra güye ortam durgunlşamıştı yine kalakaldık yerimizde... aslında eşimde istiyor ama ama garanti istiyor ben onu anlıyorum babam deseki bugün gel benim yanımda çalış bayılır ama onu benim ailemde istemez ben de korkarım kendi ayakları üzerinde dursun bi yandan güzel olurdu ama ama kötü de olabilir...
öyle bişey yapacak olak ben tatile diye annemin yanına giderim işime girerim hatta evimi tutarım ona da hadi sıra sende çık gel derim aynen öyle olur olursa daa... daa işte...

O zaman ben derim ki karşına çıkacak en ufak bir olayı bile değerlendir.

Keşke o senin eşine maaş vermeye başlama konusunu iyi kullansaydınız çok iyi fırsatmış. Hem herkese karşı önemli bir sebebiniz olurmuş gidişinizin sebebi adaletsiz davranmaları oldugu için herkes sizi haklı görürdü. Kimse de birşey diyemezdi.

Hala bu durumu kullanabilirsiniz ama yine ufak bir olay yaşarsanız bence onu iyi degerlendirin. Bu böyle devam edecek bizi kullanmaya devam edecekler hep farklı olaylar çıkacak diyerek kendi yolunuzu kurmaya tam gaz başlayın ve kararlı olun.

Eşiniz de emir altında yaşama konusunda nasıldır en iyi sen bılırsın tabi çok mutsuz olursa sizin için iyi olmaz alışır elbet ama uzun süredebilir bu süreç sizi yıpratadabilir. Tam tersi de olabılır bılemıyorum. Ama şu şartlarda da zaten abisinin yönetiminde çalışıyor yıne de özgür bagımsız denemez.

Hikayenizi okurken İstanbul'da her şeyimi bırakıp bu şehre geldiğim günleri hatırladım... Artı eksi tablosu yapın derim. Ben de uzunca bir süre geri dönmek istedim, ikna turları yaptım vs vs.. Sizin bir avantajınız henüz çocuğunuz yok, Rabbim ol derse de olabilir hiç bir şey belli olmaz, tıp çok ilerledi.. Ben çocuk olduktan sonra İstanbul'da yaşama fikrini kafamdan çıkartmıştım, daha ufak şehirlerde yaşamak daha kolaydı, pazarı, alışverişi daha ucuz vs vs.. hayat daha kolay yani. Sizde giderseniz nasıl yaşarsanız, ev kirası, faturalar (özellikle doğalgaz ısınma vs..), yeme içme vs.. birde bulunduğunuz yere bakın, eşinizin kendi işini ayırma imkanı yok mu bulunduğu yerde, kardeşi ile yapacağına tek başına yapabileceği bir iş? Zaten aile bağları da kuvvetli değil, görüşmezsiniz hiç belki bilemedim... Neresi sizi aile olarak daha mutlu ve refaha erdirecek onu düşünün derim.

Sizin bulunduğunuz yerdeki mutsuzluğunuz tam tersine gittiğinizde eşinizin mutsuzluğuna da dönüşebilir. Doğru düşünmekte fayda var ortaklaşa iyice düşünün derim.

çok güzel düşünmüşsün mantıklıca... ben de bu şekilde düşünüyorum.. eşim abisinden ayırlıp aynı işin daha da geliştirilmişini bir arkadaşıyla yapacaktı o da aynı işi yapıyor beraber geniş çaplı bişeyler yapalım dediler... arkadaşı konuyu eşimin abisine açmış böyle böyle bi iş yapalım kardeişnle diye aklımızdan geçiyor ver kardeşini diye abisi ben kardeşimi bi yere vermem demiş konu öyle kapandı ... sanki çok sahipleniyor ya da huzur, adalet sağlıyorda... eşim de o işimi tutmazda ben bir daha dükkana dönemem çekincesiyle çok istediği ayrılıp başka iş kurma fikrinden uzaklaştı... hiç bir tarafatan destek yokki...
şöyleki burada hayat hiç de ucuz değil evet hastane postane işi kolya hallediliyor yaşam daha kolay yoğunluk yok... huzurumda olsaydı burada yaşanırdı ama huzur veren yok ki ...
evim kaloriferli kalorifer parası kışlık 1.300 tl veriyorum üstelik sıcak suyum yok ayrıyetten elektrikli şofben kullanıyorum ve ocağım da tüplü ... yani yakıt istanbulda daha iyi olmuş oldu...

kiraya gelecek olursak burada 400 veriyorum orada 600 e ev bulurum
eşim şuan 1.250 alıyor abi ne yaptı etti maaşa bağladı eleman gibi yaptı ya onu helala olsun kendisine de haram olsun
(bir tek kışın kömürümüz ayrıyeten dükkandan karrşılanıyor ben de öylesine bir yere girdim sigortam yok maaşım 700 tl. ama kredi kartıma veriyorum 1 sene vermem lazım ki işte şuan kapatılacak napıcam bilmem
İstanbulda çalışırsam en az 1,600 ben alıcam eşimde öyle ya da ona yakın alsa geçiniriz diyorum burdakinden kötü olmaz iyi olur hatta

Merhaba canım senin problemini okudum ve şöyle düşünüyorum

Önemli olan eşin ve senin geleceğin orada bi hayat güvenceniz sizi oraya baglayan çok bişiyiniz yok İstanbuldan güzel bi ufak sıcak bi yuva kurabilecegin yer bulun senin işinde hazır diosun sen işe gir seninde bi sigortan olsun ki sende hayatını kurtar bi şekilde çalışmaya bak saglımız yerindeyken çalışıyoruz Eşinede bir iş bulunca oda girer vee el işi deme bence zorluk yaşar kolay degil tabi ama sen morelini yüksek tutarak morelini düzeltebilirsin Ayrıca tüp bebek için bazı imkanlar olması lazım bunları biliyorsunda bu imkan istanbulda daha çok ikinizin çalışması ile tekrar tekrar deneyebilirisinn Rabbim inş sana o annelik duygusunu yaşatır canım benim dualarımda seni unutmaycagım.

babamın yanında çalışmasından korkuyorum demişsin. neden korkuyosun. ailene madem daha çok güveniyosun size destek olacakları konusunda. babandan iş öğrenir. başka erkek kardeşin babanın işini devam ettirmeye talip kimse var mı. benim arkadaşımın eniştesi bi fabrikada çalıştı 3 5 yıl en sonunda arkadaşımın babasının yanında başladı şimdi ticaretle uğraşan bi insan oldu. yani adamın kendi kpederi oluyo. ikisi de hak yemeyen insanlar olduktan sonra eşin de babana ayak uydurabilecek biriyse aslında çok ii olabilir sizin için.. ama ne olursa olsun iki aileden de bağımsız olalım isterseniz ayrı..

Back