Kapılarımız ayrı olacağı sürece ben kapımı kapatır ,bakarım evime eşime demiştim.Ama eşim işte onlarsız olamayacağını mı düşünüyor?Hergün ailesini görmek,onlara görünmek zorunda hissediyor.Şu son aylarda huzur ve mutluluk denen şey bizim evimizde kalmadı sürekli ailesi yüzünden tartışır durumdayız.O bağırıyor ben dinliorum.Sakinleşince düşüncelerimi,olması gereken şeyleri anlatmaya çalışıyorum ama anlamak istemiyor mu ne?? bilmiyorum.Sürekli tartışma halindeyiz ve üstelik kendimiz için değil onun ailesinin bana yaptırmak istedikleri yüzünden tartışıyoruz.Her tartışmamızda söylüyorum yani buda 2 günde bir demek gidiş hattımız iyi değil diye belirtiyorum.
Tüm aileye hakim kayınwalidem.Bana da olmak istiyor ama olamıyor, olamayınca eşime yükleniyor...
dert edecek bi şey değillll
bende gelinimle oturyorum hiç bi sorun şu an yokkkkaydirigubbakcemile5
görüşmeye bilirsin ama bencede eşinle kaynanın arasına da girme derimmm:bbo:
bence aciiilenn eşinizi ikna edip 1 mahalle de olsa başka yere taşının...
okurken bile dayanamadım sanki yaşiyormuşçasına okudum o kadar içten anlatmişsiniz ki...
bu valideleri anlamıyorum anlayamıyorum zaten...
eşinizi ikna edin..oturmaya yıne gidersiniz arada ama bu kadar şey huzuru bozdgu için 1 mahalle de olsa uzaga taşının.bi de çalişiyorsunuz stres vs bı de üzerine bu yaşananlar üzücü...
Tüm sorunlarin kaynagi esin arkadasim....senin evlenmeden önce onunla paylastigin prensiplerini ve düsüncelerini hicbir zaman ailesine aktarmadi.....aksine belkide tam tersi olarak aktardi....Sebebi nedir bilmiyorum, belki cekindi, belki seni kaybetmekten korktu, belkide ailesinin karsi cikmasindan....
Bir söz vardir güzelim....Düsmanindan kurtulman mümkün degilse, onu dostun yapacaksin....tabiki kayinvaliden düsmanin degil....ama suan icin esin senden cok Annesinin sözünü dinliyor ve bu demektirki sen istediklerinin olmasini istiyorsan esinin degil Kayinvalidenin gözüne girmeye calisacaksin....
Ha ben yapamam, oldugum gibiyim diyorsan sen bilirsin tabiki ama bu savasi kazanmak cok yorar cok yipratir adami....bazen biraz politikde olmak lazim :hulya:
Yapamıyorum olduğumdan başka biri gibi görünemiyorum.
Lafın gelişi diyelim. sevmediğim bir insanı sever gibi yapıp onun yüzüne gülemiyorum.Yanlış bir şey varsa ortada onu karşımdakine kırmadan, dolaylı yollardan anlatmaya çalışıyorum.Yani kayınvalideme de olmadığım biri gibi görünüp daha sonradan kendim olmak istemiyorum.Sonra büyük bir ihtimal şu konuşmalar gececek,
köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiş
Olmadigin biri gibi görünmene gerek yok ki...sadece bazi konularda ben buyum beni degistremezsiniz ben söyleyim ben böyleyim demek yerine....olabilir Anne belki ilerde belki sizde haklisiniz demek bence cok daha yararli olmazmi?
Haklı olduğu yerlerde haklısın demeyi bilirim.Ve onlara karşı kesin ve kati olarak ben şöyleyim böyleyim demiyorum.Onlardan istediğim ve eşimede söylediğim beni olduğum gibi sevsinler, kabul etsinler .Ben uyumsuz biri değilim.Evleneli 3 ay oldu ve benim eşimle geçirdiğim güzel günlerimin sayısı bu gidişle sayılır duruma gelecek.Ve kesinlikle kim olursa olsun (iş-ev-aile)bana karşı kullanacağı bir koz vermem ellerine.Saygısızlık yapmıyorum ki saygısızlıkla suçlanayım yada eşime sesimi yükseltmiyorum ki hatalı duruma düşeyim.
Sana kimse kisiligni degistir kendini onlara ezdir falan demiyor ama bazen evet ile hayir arasinda ufak bir cizgi vardir..., huzurunu istiyorsan, mutlulugnu istiyorsan bazen o cizgide yürümek gerek:hulya:
Ayrica ben köprüyü geceyimde ister ayi desinler ister dayi arkadasim hic önemli degil
Önemli olan tek sey benim esimle olan mutlulugum ve huzurumdur....
Hem kayinvaliden öyle cok kötü cadaloz bir kayinvalidede degil anladigim kadariyla...neler var güzelim neler...??
offf nasıl tanıdık gelyo bana anlattıkların. bende çok benzer bişey yaşadım 2 buçuk yıldır evlyim eşya alma olayları falan hep aynı bizde aynı apartmanda oturduk ve aynı problemleri yaşadık. başta eşim aynı senin eşin gibiydi. ama ben onun ailesinden eşimin dayısının karısıyla çok iyi dost oldum ailesinin arkamdan yaptığı çirkin dedikoduları çevirdii oyunları öğrendim eşimde zamnala gördü benim haklı olduğumu ve yavaş yavaş bu aile sözü dinleme huyundan vazgeçti. geçen yıl 3 aralıktı ben 5 aylık hamileydim ve kayınvalidemlerde eşimin babasıyla tartıştım çünkü bana sesini yükseltmişti. eşimde yanımda oldu tuttu kolumdan çıktık o evden. o sinirle ertesi gün şehirdışına gittik karar vermek için. 1 hafta düşündük döndük 2 gün içinde ev bulduk sonraki 2 günde nakliyecileri ayarladık ve nakliye kamyonu kapıya geldiğinde utançlarından evden çıkamadı o gün kimse. giderkende sitedeki komşular sordu kızım neden taşınıosunuz bu halinle dedi. bende öyle gerekti kayınvalideme sorarsınız dedim ve çıktık. eşim hep destek oldu şuan uzakta ve rahat bi şekilde oğlumu büyütüorum şükürler olsun. sana tavsiyem eşnin ailesinden olan bi kadınla çok iyi dost ol sırdaş ol yeri geldiğinde eşine de korur seni annesine karşı. eşim bi dönüşüm geçirdi şuan ayakları yere basıyor ama ilk zamanlar aynıydı yukarı annesine çıkardı sonra aşağı inerdi annem altınları napmış diye soruyo derdi ve daha neler neler. çünkü aile baskısıyla büyümş bunlar annelerinin sözünden hiç çıkmamışlar. yavaş yavaş anlıyo evlilik ne demek.
Evet dediğin gibi mantıklı, birileri arkamızda olması lazım.
İnşallah benim eşiminde ayakları biran önce yere basar .Çok kısa zaman olmasına rağmen yıprandığımı hissediyorum.Eşiminde yanımda olmaması beni inanılmaz üzüyor.Tek başıma mücadele vermeye çalışıyorum.
evet bu fikir benim aklıma gelmemişti iyiymiş... birilerini yanına alabilmek ki sana destek çıksınlar ve böylece senin haklı olduğunu görsün eşin ...bunu denemelisin yokmu size yakın olan gidip gelebileceğiniz senin yaşıtın yada senden az büyük bir insan dertleşeceğin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?