Hayat Pahaliligi

ulker markası değil sanırım içim markası..ulker ıcımı bıraktı dıye hatırlıyorum

temel tuketılecek seylerde pek ındırım olmuyor zaten

su 1 lıraya satılan maskeler pandemı ılk basladıgında 6 tl den satıldı..1 adetı 6 tl...sonra 5 tl ye ındı..nasıl bır hayatta yasıyoruz

20..30 sene oncekı ulke dunya nufusu ıle su ankı nufus aynı değil
nufus cok uretım az
herseyde kalıteden odun verılıyor
yedıklerımız
gıydıklerımız
bazı tsortler mevsımlık artık
bır mevsım gıy cop oluyor
kucuklugumde kıyafetler cok kalıtelıydı bukadar cabuk eskımezdı
yumurta ..tavuk ne yıyoruz...
pazardan aldıgımız sebzeler..nasıl tohumlardan urteılıyor..
kalıtelı urun cok para..
sadece bır parca yedıklerıme dıkkat edıym desen bır lıra kenara koyamıyorsun

Doğru. İki adet bebek yeleği alacaktım lcwdan yeğenime. Yenidoğan boyutunda. Şaşırdım .tanesi 44tl 52tl falan. Yanlış görüyorum sandım. Minicik yelek.

Standartlarım epey düştü.Kucuk bir örnek verecek olursam malum uygun iki markete temizlik malzemesi dışında girmezken şimdi direkt giriyorum ve yine de pahalı geliyor.Gittigim hastane grubu filan da değişti.Maasim etkilenmedi ama her şeyin çok pahalı olması her şeyi etkiledi.(Borcum olmamasına rağmen böyle )

Vallahi ne yapacağız, nereye gidiyoruz bilmiyorum. Karı koca memuruz, 3 çocuğumuz var, annem bakıyor. 1 senedir kıyafet almıyorum, okullar açılsa da ihtiyacım yok,çocuklar birbirinin kuculenlerini giyiyorlar,sadece en büyüğe alıyorum ama cocuk kıyafetleri de cok pahalı gidip marka vs almıyorum pamuklu olsun yeter diyorum, eşimin ihtiyaçları vardi o aldı. Kredi borcumuz 6 ay önce bitti. 1000 1500 liradan asagi mutfak masrafı olmuyor ki.. biz de yedigimizden kısmıyoruz. Sosyal hayatımız 1 senedir bitti 2 küçük bebekle de 3 yıldır tatile gidemiyoruz. Cok şükür evimiz aracımız var. Bunlar olmasa, bir de bakıcı masrafımız olsa hapı yutmuştuk.her ay 3000 lira sabit giderimiz var üstüne de gelen geliyor. Ama bu geçinmek değil hayatta kalmak..

Valla öyle cocuk kiyafetleri cok pahali lcw uçmuş resmen. E bebekten aldığım zihinler daha sağlam benden demesi.internetten yapiyorum butun alisverisleri indirim takip ede ede geçiyor günler..

Vallahı 3 cocuk 2 de yetıskın 1000..1500 tl yetıyorsa cok ıyı

Sunu eklemeyi unuttum zaman zaman toplu alışveriş yapiyorum cayi bile internetten aldım. Bez deterjan vs bir ay birinden bir ay birinden. Bu 1000 1500 yeme icme diyelim digerleri yok içinde..
Yeme ıcme cok pahalı bende hesaplayıp yazarım..deterjan vb yok tabı dımı...sadece yemek 1500..zatwn pazar 100 lıra olsa en tutumlusundan ayda 400 pazar yapar

Sunu eklemeyi unuttum zaman zaman toplu alışveriş yapiyorum cayi bile internetten aldım. Bez deterjan vs bir ay birinden bir ay birinden. Bu 1000 1500 yeme icme diyelim digerleri yok içinde..
Zaten cocuklarınız kucukmus onların yedıgınden ne olur..Allah guzel gunler gostersın sıze ve aılenıze

Yeme ıcme cok pahalı bende hesaplayıp yazarım..deterjan vb yok tabı dımı...sadece yemek 1500..zatwn pazar 100 lıra olsa en tutumlusundan ayda 400 pazar yapar
Tabi tabi hic yok. Bulundugumuz yerde yerel marketin manavı pazardan ucuz seçerek daha uyguna alabiliyoruz ama gercekten her sey cok pahali bir kilo beyaz peynir 30 lira olmusken daha ne diyeyim.. ramazan öncesi toplu gıda alırız malum fiyatlar da zamlanir firsattan istifade 500 tutmuş erzak.. ki abur cubur yedirmem cocuklara hepsi temel gıda öyle söyleyeyim

Bıskuvı vb ıle basa cıkılmaz zaten kek falan yapıyorum bende

ne acıdır ki süt fiyatı tartışmaktan kültürel ihtiyaçlarımızı göremez olduk. her ay aldığım bazı dergiler vardı. Allah’ın aptal bir dergisini almak için bile seçim yapmam gerekiyor artık. üç farklı dergi alırdım bire indirdim. kitap alırken yapı kredi yayınları gibi kalın karton kapak basımı yapan kaliteli markadan üç kitap almaktansa x yayınlarından dört kitap alıyorum mesela. pandemi olmasa tiyatro sinemaya gitme sıklığına hiç girmiyorum. bunları yazmam bile ekmek yerine siyanür alan bir halk için ne boş ne şımarık istekler. karnımızın doymasının güzellemesini yapıyor hala bazı siyasiler. Yirmi yıl önce her evde buzdolabı mı vardı demişti geçtiğimiz aylarda. Şükür edebiyatından midem bulandı.

Merhaba; geçinebiliyoruz şükür. Ben de “biraz” nasıl harcayabilirim diye düşünüyorum. 2 maaşımız, var. Kızımız var küçük ve hamileyim.maaşların Biri harcansa diğeri duruyor. Ben de eşimin biraz harcamasını istiyorum içten içe. Mutfak masrafı, elektrik, kira dışında (kira parası büyük şehirler gibi diil. 750 TL) ne harcıyoruz ki. Çocupa az bir kıyafet, en kaliteli bez ama çok gitmiyor ki para. Evwt hayat çok pahalı. Son 1-2 senedir ben de feryat figan ediyorum herşeyin pahalılığından. İlçede oturdupumuzdan iş çıkışı gidip bişeyler içecepim cafe bile yok. Benzin, akbil parası yok . Hayır yani haftada bir muhakkak merkeze gider; AVM den kıyafet alışverişi yapar, yemek yer gelirdik. Şimdi pandemiden onu da harcayamıyoruz. Eşimin eli zaten sıkı, ben de para harcamamaya alışacak diye korkuyorum. Para biriktirip onu alıştırmak istemiyorum ama yemek yemek ve biraz kıyafet almaktan başka harcayamıyorum. Bu durum sinirimi bozuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…