- 3 Ekim 2007
- 14.277
- 34.760
- 39
-
- Konu Sahibi izmirimizmir
Bu kadar hızlı nasıl tepetaklak olduk bilmiyorum. Yani tabi biliyorum da onları konuşmanın bir anlamı yok burda malesef. İki sene önceye kadar taksitle de olsa güzel yerlere tatil yapmaya giderdik. Ama bundan sonra gerçekten ev kredisi öder gibi tatil masrafı ödeyemeyeceğim. Yetiştiremiyorum çünkü.Tatil mi?o da ne olaki?geçmiş sayfalarda hesabını yaptım.gecen baktım otel fiyatlarına sırf merakımdan.azicik eli yüzü düzgün idare eder bir otelde gecelik kişi başı 500 TL.4 kişilik ailenin geceliği 2000 TL.10 gün kalınsa 20000 TL.kredi kartına 10 taksit yapsan aylık 2000 TL.bu demektir ki tatilden döndükten sonraki 10 ay boyunca aylık sırf 2000 tl tatil masrafını ödeyeceksin.yani bir sonraki tatile kadar.saja gibi ama gercek
ya kendimize neyse de mesela ben 5 sene önceki kıyafetlerinden giydiğim var.En az 2000 TL.kisa girmeden kisliklarini aldım cocuklarin.2000 kusur tuttu.simdi geçen yıldan ayırdığım birkaç tişörtten başka yazlıkları yok.a dan Z ye onları da almam gerekiyor.lw waikikinin online sitesine baktım sinirlerim bozuldu.1 tişört 25 TL. 10 ar tişört akşam sırf 500 TL tişört paralari.E hani bunun şortu,sandaleti,terliği,eteği,donu,atleti iviri ziviri(
şart.çünkü ruh ve vücudun da dinlenmeye ihtiyacı var.Bayramdan sonrasi icin sessiz sakin otel bakiyorum. Tek beklentim temiz olmasi ve jakuzi.
1400 liradan asagiya denk gelmedim henüz.
Haa gelir simdi tatil cok mu lazim, jakuzi cok mu sart babanin evinde jakuzi mi vardicilar :)
Sart olup olmamasi baska bir sey, bunu karsilayabilmemiz veya karsilayamamamiz baska bir sey, fiyatlarin ciddi ucuk olmasi bambaska :)
Inceyi yakalayalim
Valllahi şart.coluk çocuk tatil yapacaksam otel olmalı bu,herşey dahil otel olmalı.mesela denizi taş kaya olmanali,ince kumu olmalı.cocuklar rahat edebilmeli,ben de elimi birşeye surmeden kafamı dinleyebilmeliyim.E çünkü tatideyim değil mi...tatilde de yemek yapacaksam,ortalık temizleyip çoluk çocuk peşinde kosacaksam niye gittim o tatile...ay hayali bile guzeldiBayramdan sonrasi icin sessiz sakin otel bakiyorum. Tek beklentim temiz olmasi ve jakuzi.
1400 liradan asagiya denk gelmedim henüz.
Haa gelir simdi tatil cok mu lazim, jakuzi cok mu sart babanin evinde jakuzi mi vardicilar :)
Sart olup olmamasi baska bir sey, bunu karsilayabilmemiz veya karsilayamamamiz baska bir sey, fiyatlarin ciddi ucuk olmasi bambaska :)
Inceyi yakalayalim
Şu bir gerçek , Dolar yükseldikçe Türk lirası değeri düşüyor , değeri düştükçe zam üstüne zam geliyor ama maaşlar olduğu yerde sayıyor . Yani enflasyon yükseliyor . Yabancı kurlar dolarla hemen hemen başa baş ama Türk lirası icin bu böyle degil maalesef ...Olsun. Maaşı dolarla mı alıyorsunuz ki dolarin yükselmesini dert ediyorsunuz !
Hayat çok pahalı .Bence ev almayı deneyın.kıra cebınıze kalır .Şu an maasım yok ucretsız ızın paradı ıle gecınıorum.2 ayda ısvereb oerısan olup ıstıfa edeyım dıye bıldırmedı.Yani şukredın.Çocukkarda bıraz evdekı oyuncaklarla ıdare etsın.Ben cocuklara sureklı oyuncak alınmasına karşıyum.Evet bayanlar gördüğünüz gibi biraz önce yaptığım mini market alışverişi sonucu...domates,biber,yoğurt,un,ekmek,yumurta ,zeytinve 1 adet kedi maması 67 TL tutttu.ustelik uygun fiyatli diye geçen bir market.ben artık kafayi yemek uzereyim.bu aldıklarım sadece anlık lazım olanlar.markete her gittiğimde 100 TL den aşağı çıkamıyorum .aylık sadece mutfak alışverisimiz 3000tl den aşağı tutmuyor.4 kişilik bir aileyiz.esim de ben de memuruz.maaslarimiz fena değil diyelim.ama olmuyor yani yok donduremiyoruz.her ay ek hesaptan içeri giriyoruzmarketi,kirası,faturaları,çocukların üst baş,oyuncak vs..diger istek ve ihtiyaçlarını,okul masrafları,kedinin masraflari(ödüm kopuyor hastalanarak veterinere gideceğiz diye,ne kadar acı bir durum),kredi kartı masrafları,evde aniden çıkan masraflar(makine bozulur,lavobo tıkanır vs hesapta olmayan masraflar)derken donduremiyoruz.allahaskina siz nasıl yapıyorsunuz,nasıl heciniyorsunuz çıldırmak uzereyim.Eki Görüntüle 2838727
Bu yazıya "beğenmedi" veren hanfendinin ne düşündüğünü merak ettim açıkçası.Cbaşkanın bile "kötü ihtimalle" diyerek cümleye başladığı ülkeyiz.. geçinenimiyorz vee çok daha kötü durumda olanlar var insan kendinden utanıyor ama baştakiler utanmıyor..
Hiç merak etme sihirli kelimeleri yazmıs arkadaş aman amanBu yazıya "beğenmedi" veren hanfendinin ne düşündüğünü merak ettim açıkçası.
Çalışmak isteyene iş yok, iş bulana geçineceği kadar para yok.
İnsanlar açlıktan intihar ediyor. Insanlar çocuklarının önünde kendi hayatına kıyarken "ben de utanmıyorum mu" demek istiyor?
Nesini beğenmediğini gerçekten merak ettim.
Öyle zengin bir kuzen bizde de var. Paranın kaynağı da seninkiyle benzer.Şimdi ben öğrenci olduğum için ev geçindirmiyorum ama kendime göre istediklerimi alamıyorum ne yazık ki.
Mesela pull and bear, bershka, zara falan dünyada ünlü markaların ucuz alternatifleri olarak satış yapan inditex marka grubu. İnsanlar giy-at mantığında alıyorlar ama ülkemizde pahalı markalar arasında sayılıyor. Neyse bu markaların birinde çanta gördüm ama 120 lira gibi bir şeydi o an almak istemedim indirime düşer diye. Dün baktığımda 150 liraya yükselmiş fiyatı. Çoğu ürününe de aynı şekilde zam gelmiş ama benim cebimdeki para değişmedi yani. Üzüldüm baya çünkü ailemin ortalama bir geliri var, babamın da iyi bir mesleği var aslında. Yani avrupadaki benim durumumda bir yaşıtımın muhtemelen burun kıvırarak almaya tenezzül etmeyeceği şey bana lüks geldi.
Onun dışında ben genel olarak parfüm sevmeyen bir insanım, daha doğrusu kendime yakıştırmıyordum. Öyle hoşuma giden ve sürekli kullanmak istediğim bir şey bulamamıştım. Geçen gün ablamın yurtdışından gelen bir müşterisi güzel bir parfüm hediye etmiş, deneyince fark ettim ki bildiğin fakirlikten beğenemiyormuşum aldığım parfümleriBenim aldıklarımla alakası yoktu ve çok hoş bir kokuydu.
Yani yeme içme sıkıntısının yanında bunlar dert sayılmayabilir tabii ki ama ülkedeki insanlar olarak kendimizi sevmeyi, şımartmayı bile unuttuk. Oysa çok önemli şeyler bunlar da. Yılda bir kere de olsa güzel bir tatil yapmak, haftada bir şık bir yerde yemek yiyebilmek. Kendimizi sevmeyi öğrenemeden yaşayıp gidiyoruz.
Tabii rahatça geçinen var mı? Çok var hem de fakat zenginler de kendine göre fakirleşti. Banlanmak istemiyorum ama malum kesimin önemli yandaşlarından olan bir akrabam var. Oğluna lüks bir araba aldı ve okumak istemediği için de yine güzel bir iş yeri açtı. En son annemle konuştuklarında 'bizim oğlan Beşiktaş'ta ev istiyor ama kaç milyon olmuş evler, biraz sıkışacağız mecbur' diye dert yakınmıştı. O ev de alındı bu arada. Oğlu benimle yaşıt. Benim yaşım 19. Söyleceklerim bu kadar.
evet lcw eskıden uygundu su an uygun değil benceEn az 2000 TL.kisa girmeden kisliklarini aldım cocuklarin.2000 kusur tuttu.simdi geçen yıldan ayırdığım birkaç tişörtten başka yazlıkları yok.a dan Z ye onları da almam gerekiyor.lw waikikinin online sitesine baktım sinirlerim bozuldu.1 tişört 25 TL. 10 ar tişört akşam sırf 500 TL tişört paralari.E hani bunun şortu,sandaleti,terliği,eteği,donu,atleti iviri ziviri(
Kesinlikle eskiden civil bi tik pahali gelirdi lcw uygundu ama smdi o da uygun degilevet lcw eskıden uygundu su an uygun değil bence
amın arkadasım..Kesinlikle eskiden civil bi tik pahali gelirdi lcw uygundu ama smdi o da uygun degil
Ustteki arkadas yazmis ki tamda onu demeye gelmistim suan sosyal hayat 0 gezme tozma disarida yeme kahve vs icme masrafmz yok bu halde ucu ucuna yetistirmeye calisiyoruz. Allah cumlemizin yardmcisi olsun
Yani hamur isi ya da sebze etsizamın arkadasım..
cogu turk kadıı tasarrufludur zaten..sureklıde hamur ısı yenmez kı?