Hayat Pahaliligi

Eski emekli olmuşlara var anlat bide...
şimdi emekli olacak ların alacağı maaşı söylüyoruz susuyor lar.
Hayat gerçekten pahalı.
Teneke yağ 80 90.
çilek 14 16.
kg sını 41 e aldığı m peynir birden 49.90 oluverdi.
En temel ihtiyaçlarını karşılayayamayacak mı insan.1 kg orta halli pirinç 10 tl.kuru fasulye 14 15.Gerçekten devletin maaşlara ve şu serbest piyasa ya el atması lazım.
3 kişilik aileyiz mutfak masrafımız 2000 civarı.
et süt sebze meyve kuruyemiş tam besleneceğim derseniz bu....
E bunun faturası,extra varsa araç masrafı vergisi ev vergisi vs vs derken.5000 alsan işte yaşamaya yeter.
kıyafet masraflarını dan veya kitap kırtasiye den bahsetmedim.
en uygun yerden kitap aldım geçen netten kendi min kiler 84 oğlumun da 34 tuttu sanırım.
2 Gün önce kırtasiye den sevdiğim kitaplara baktım 36 50 arası fiyatlar,1 tanesi....
Bu nasıl pahalılık tır arkadaş.
50 tl ye ben 3 saat Emek veriyorum.
ama 50 tl yi harcaması 2 dakika...
son zamanlarda kıyafet almadım ne durumda bilmem çocuk kıyafetleri.
sadece yeğenime eşofman takımı aldım 65 tl dedi.
mutlaka ki zam gelmiştir onlara da.
Pandemi den dolayı çıkmadık alma zamanımız geldi,eksikleri çıkıp almak lazım.

Herkes battı bence şuan yan yan gidiyoruz.

Arkadaşım Fransa da yaşıyor orada EURO milli paraları bilirsiniz. Yani onların 1 eurosu bizim 1 TL’miz. Geçen fiyat karşılaştırması yaptık en basitinden dünyaca ünlü olan X marka bebek bezinin burada 80 tanesi 160 küsür TL iken orada yalnızca 22 Euro :). Yani bizim hesaba dönersek 22 TL.

arkadaşım diyor ki bozuk para biriktiriyorum o bozuklarla evimin bütün ihtiyacını karşılıyorum kimi zaman. bizde de 1 TL 10 kuruş gibi işte :) yine de en büyük Başkan bizim Başkan!

ben artık kaç gündür bu durumdan dolayı bunalımdayım .. sadece karın tokluğuna yaşıyoruz hiç bir lüksümüz yok .. tek maaş eşim ,ne iş bulabiliyorum ne bişey .. kiraydı krediydi geçimdi ani çıkan harcamalar derken hep eksideyiz bi türlü toparlanamıyoruz .. İnstagram hayatına bakarsak herkes yazlığında yedikleri önünde yemedikleri arkasında .. sanki onları izlemeye gelmişiz ..
bunlar yetmiyormuş gibi kv kişisinin beklentileri hiç bitmiyor .. 350 binlik arabası olan ,2 evi ,bir de x şehirde arsası olan çocuğunun durumu yokmuş , yırt dışında yaşayan diğer evladı Euro üzerinden maaş alıyor onun da durumu yokmuş .. Tek memur maaşı + Kıçımızda borçla günü kurtarmaya çalışan biz güllük gülistanlık geçiniyormuşuz :)))

peki buna mı yanayım ,geçinemediğimize mi , gençliğimizi bu sıkıntılarla harcadığımıza mı ,bunalımdayız vesselam 🙋🏼‍♀️ Rabbim aydınlık göstersin hepimize 🙏

Evet bayanlar gördüğünüz gibi biraz önce yaptığım mini market alışverişi sonucu...domates,biber,yoğurt,un,ekmek,yumurta ,zeytinve 1 adet kedi maması 67 TL tutttu.ustelik uygun fiyatli diye geçen bir market.ben artık kafayi yemek uzereyim.bu aldıklarım sadece anlık lazım olanlar.markete her gittiğimde 100 TL den aşağı çıkamıyorum .aylık sadece mutfak alışverisimiz 3000tl den aşağı tutmuyor.4 kişilik bir aileyiz.esim de ben de memuruz.maaslarimiz fena değil diyelim.ama olmuyor yani yok donduremiyoruz.her ay ek hesaptan içeri giriyoruzmarketi,kirası,faturaları,çocukların üst baş,oyuncak vs..diger istek ve ihtiyaçlarını,okul masrafları,kedinin masraflari(ödüm kopuyor hastalanarak veterinere gideceğiz diye,ne kadar acı bir durum),kredi kartı masrafları,evde aniden çıkan masraflar(makine bozulur,lavobo tıkanır vs hesapta olmayan masraflar)derken donduremiyoruz.allahaskina siz nasıl yapıyorsunuz,nasıl heciniyorsunuz çıldırmak uzereyim.Eki Görüntüle 2838727
Bizde aynı durumdayız malesef ben pandemi dolayısı ile evdeyiz nasılsa diye çocuklara kendimize falan hiç kıyafet almadık çocuklarin kıyafetleri küçüldü ama nasılsa evdeyiz idare ediyoruz ama yinede mutfak masrafı çok fazla oluyor karttan alıyoruz yetmediği zaman ozaman yine batak yine batak valla anlamadım bende.

Gizli zam yapıyorlar. Ben Ramazan’da oruç tuttuğum için pek halim olmuyor. Eşim ayrı zamanlarda market alışverişine gitti. Aynı kağıt havluya 15 gün arayla 2 tl zam yapmışlar. Kullandığı deodoranta keza 18 tl idi 21 tl olmuş.
fiyatı sabit kalan tek bir kalem yok.
Bunları konuşmadıkça, dile getirmedikçe ve sonrasında ona göre seçimlerimizi yapmadıkça gün be gün yoksullaşıyoruz.
Geçen sene en fazla 25 tl olan sucuk bu sene 42 lira. Almıyorum artık. Yazık yaa.

Herkes battı bence şuan yan yan gidiyoruz.

Arkadaşım Fransa da yaşıyor orada EURO milli paraları bilirsiniz. Yani onların 1 eurosu bizim 1 TL’miz. Geçen fiyat karşılaştırması yaptık en basitinden dünyaca ünlü olan X marka bebek bezinin burada 80 tanesi 160 küsür TL iken orada yalnızca 22 Euro :). Yani bizim hesaba dönersek 22 TL.

arkadaşım diyor ki bozuk para biriktiriyorum o bozuklarla evimin bütün ihtiyacını karşılıyorum kimi zaman. bizde de 1 TL 10 kuruş gibi işte :) yine de en büyük Başkan bizim Başkan!
Arkasında 7 pound yazan çocuk kitabına 90 küsur tl verdim 😂 sinirim bozuldu gene

Fiyatlar iyice uçtu. Mamaların market rafların da kilitli tutulduğu bir ülkeyiz. Islak mendil, bebek bezi vs fiyatları bu olmamalı. Geçen gün markette ped alan bir kadın ped fiyatından yakınıyordu. Şampuanlar desen öyle. Ağız tadıyla nescafe içeyim desen 50 tl. Türk parası kazanıp, euro harcıyoruz resmen.

10 gün önce ameliyat oldum.
doktorum un verdiği ilaçları aldım.150 tuttu.
unutup sonradan aldığımız sargı bezi flaster de 50 60 tuttu.
cebimde olmasa idi nasıl alacaktım?
yarama pansuman yapmayayım mı mesela?
banyo için su geçirmez bant aldım 42 küsür tuttu.parası olmayan ne yapsın?
En basitinden g....denen siteye iftar için 2 kişilik yemek baktım 130 tl den başlıyor.
Çok geldi,evde eşim pilav birşeyler yaptı yemek de vardı hallettik.
Hakikaten şu aman siz müsrif siniz ben geçiniyor um cular uzak dursun...

Sanırım 13-14 yıllık devlet memuruyum. Bekar olduğum iki sene haricinde ( onda da bir ev kirası kadar yol masrafım vardı, ev kirası haricinde ) hiçbir zaman kredi borcumun olmadığı bir dönem olmadı. Hiçbir zaman gönül rahatlığıyla maaşımı harcayamadım. Çok çok ortalama bir ev ve arabamız var, hala kredilerini ödüyoruz. 35 yaşındayım hayatım hep beklemekle geçti, şu borç bitince rahatlarız bak buna az kaldı vs va. Olmuyor, bitmiyor.
Bu konuda gerçekten çok üzgünüm. Bir kez olsun maaşımı çekip bir pantolon, bir gömlek, bir ayakkabı ve çantayı birlikte almış değilim, ömrüm geçti gidiyor. Marka vs zaten mümkün değil, basit avm ürünlerinden bahsediyorum. Evde bir aksilik çıkacak diye ödüm kopuyor. Beyaz eşyalarımız alarm vermeye başladı, bozulmasınlar diye dua ediyorum resmen.
Çocuklarım büyüdü, burda okul imkanları kısıtlı, iyi bir devlet okulu yok. Butik bir özel okula kaydettirdim, ödemesine henüz başlamadım. Hayatımın bundan sonraki kısmını da okul taksidi ödeyerek geçireceğim. Geçen seneye kadar 10 taksitle de olsa yılda bir tatil yapabiliyorduk, ama ne oldu bilmiyorum (!) artık o da imkansız görünüyor.
Çünkü sadece yiyebiliyorum, kazancımız sadece yeme içmeye gidiyor. Aylık mutfak masrafımızı hiç hesaplamadım , çıkacak sonuçları görmek istemiyorum .
Allahım sağlıkla sınamasın demekten başka duam kalmadı, geri kalan şeylerin değişeceğine ümidim yok çünkü, Allah korusun, sağlığımızdan bari olmayalım.
Tatil mi?o da ne olaki?geçmiş sayfalarda hesabını yaptım.gecen baktım otel fiyatlarına sırf merakımdan.azicik eli yüzü düzgün idare eder bir otelde gecelik kişi başı 500 TL.4 kişilik ailenin geceliği 2000 TL.10 gün kalınsa 20000 TL.kredi kartına 10 taksit yapsan aylık 2000 TL.bu demektir ki tatilden döndükten sonraki 10 ay boyunca aylık sırf 2000 tl tatil masrafını ödeyeceksin.yani bir sonraki tatile kadar.saja gibi ama gercek

Sadece yeme içme de değil. Oğlumun ve kızımın kıyafetleri küçüldü artık.
Waikiki ye gittim 40tan aşağı ürün yok. Bir pantolon alıyorum elime 40 50. Zıbın ya zıbın 2li zıbın nasıl 50 lira olabilir. Eğer tümden alışveriş yapsam ikisine var ya 1500 lira garanti.
İndirimde alırım dedim çıktım napayım
En az 2000 TL.kisa girmeden kisliklarini aldım cocuklarin.2000 kusur tuttu.simdi geçen yıldan ayırdığım birkaç tişörtten başka yazlıkları yok.a dan Z ye onları da almam gerekiyor.lw waikikinin online sitesine baktım sinirlerim bozuldu.1 tişört 25 TL. 10 ar tişört akşam sırf 500 TL tişört paralari.E hani bunun şortu,sandaleti,terliği,eteği,donu,atleti iviri ziviri:KK43:(

Simdi marketten geldim.

Taze fasülye 25 TL
Yazıyla yirmibeş, rakamla 25.

Lüks, gurme bir market falan degil, düz bildigimiz Mopaş

Her zaman 26 liraya aldigim Alpro soya süt 33 olmuş. 1 hafta önce 26ydı, zam olur da 7 lira birden niye be guzum?

Söyleyeceklerim bu kadar.
kilosunu 41 tl den aldığım peynir 50 tl olmuş.350 gramlık kutularda 20.95 e alırken bu sefer 25.95 e aldım e varın siz düşünün...

Sadece yeme içme de değil. Oğlumun ve kızımın kıyafetleri küçüldü artık.
Waikiki ye gittim 40tan aşağı ürün yok. Bir pantolon alıyorum elime 40 50. Zıbın ya zıbın 2li zıbın nasıl 50 lira olabilir. Eğer tümden alışveriş yapsam ikisine var ya 1500 lira garanti.
İndirimde alırım dedim çıktım napayım
gecen kizimin taytlarini falan minicity den aldim 14.90 17.90 en azindan biraz daha uygun diger yerlere gore.
çok ihtiyaciniz varsa kiyafete bu magazaya bakmanizi oneririm.

X