Hayat Pahaliligi

bence vatandaş olarak elbette bizlerde konu komşumuza fakire fukaraya dikkat etmeliyiz. ama ben zaten kendi hayatımı arzu ettiğim gibi idame ettiremezken daha fazla ne yapabilirim ?
1 ay sorununu gidersem 2. ay devam edemem çünkü o zaman ben geçinemem.
Yardım alan da geçinemez. Yardımlarla hayat sürer mi? Bir aileye gıda yardımı yaptık bir dernekle. Çocuk beş yaşında ama yoğurt ve peynirin tadını bilmiyor. Şimdi biz bu çocuğa bir ay iki ay üç ay destek olduk diyelim sonra ne olacak? Yardımlar ile standart sağlanır mı?

Türkiyede 'ki genel sorun sınıflarin yok edilmek istenmesi .Yani aslında bu maaslarla fakiriz biz .Orta sinif olmak bu değil maalesef...
Çünkü ben ev almak istesem kendimi çok sıkmam lazım yani önümüzdeki beş yıl içinde almicam öyle görünüyor .

Bizde iki kisiyiz mutfak masrafımiz hiç az değil inanın . Beslenme ile ilgili şeyleri kaliteli almaya çalışırım ,onun dışında kiyafet ,gezme masrafım bile yok son dönemde .Dışardaki yemekleri beğenmem herşeyi kendim yaparım ekmegim dahil .Evde olduğum için marketlerin indirimlerini illa ki takip ediyorum . Beceremiyorum ben mutfak masrafı düşmüyor .Tatil de çok ihtiyaç birşey bence . Sağlık masrafına hiç girmiyorum bile .

Kimsenin içini karartmak istemiyorum ama gitgide fakirlestigimizi hissediyorum .
özel bir hastalığımdan dolayı 8 ay kadar bir ilaç kullandım kutusu 420 dolar abd den geldi burada yok.ilaç madem hayatımı kurtarıyor neden burada yok derim .hadi ben bir şekilde buldum buluşturdum aldım alamayanlar nolacak?sadece yiyecek masrafı olsa keşkee.kısarak yaşamaktan bıktık .hesap yapmaktan da bıktıkk

Benim cok agir bir isim vardi. Sartlarimi olusturdum ve 30 yasimda emekli ettim kendimi 🤣😝

Simdi seyler basladi, eee tabi malin mulkun var calismazsin, garibanin var mi böyle bir sansi 🤦‍♀️

Evet evet bana gökten yagdi, her köse basinda bir ev tapusu buldum 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Nasıl oldu peki normal maaşlı bi işle olacak değil ya koca zengindir ya baba

özel bir hastalığımdan dolayı 8 ay kadar bir ilaç kullandım kutusu 420 dolar abd den geldi burada yok.ilaç madem hayatımı kurtarıyor neden burada yok derim .hadi ben bir şekilde buldum buluşturdum aldım alamayanlar nolacak?sadece yiyecek masrafı olsa keşkee.kısarak yaşamaktan bıktık .hesap yapmaktan da bıktıkk
Zaten özel bir rahatsızlıginiz varsa ekside başlıyorsunuz .Ya da benim gbi alerjileriniz varsa falan halimize üzülüyorum resmen . Kim ister ki hasta olmak . En zor kısmı da evlatlarının dertlerini parasızlıktan cozemeyen ailelerin yasadiklari😔

Zaten özel bir rahatsızlıginiz varsa ekside başlıyorsunuz .Ya da benim gbi alerjileriniz varsa falan halimize üzülüyorum resmen . Kim ister ki hasta olmak . En zoru kısmı da evlatlarının dertlerini parasızlıktan cozemeyen ailelerin yasadiklari😔
evet sağlık harcamaları korkunç pahalı özel sigortam olmasa evi damı satardıkk.3000 5000 bir günde gidiyor özel tadavilerde

Hiç sorma. Arabalardan bir tanesi Turkiyedeyken bizim asla alamayacaklarimizdan bir tanesi. Ve bu iki evi, o arabalari almari da oyle uuuzzzunn yillar surmedi yani.🙄 Bazen fesatlaniyorum valla. 😬
Halbuki turkiyeye gelseler o kocasi benim eşim kadar kazanmazdi. 😑
Bende gitmeyi düşünüyorum artık önümüzdeki yıllarda .Ev , araba almak ya da daha çok kazanmak için değil güvende hissetmek icin . Küresel bir kriz olduğunda en azından devletim benim arkamda durur diye düşünüyorum.

Bende gitmeyi düşünüyorum artık önümüzdeki yıllarda .Ev , araba almak ya da daha çok kazanmak için değil güvende hissetmek icin . Küresel bir kriz olduğunda en azından devletim benim arkamda durur diye düşünüyorum.
abd de bir akrabam var işi gücü var sıkıntıda değil ama devlet ona da binlerce dolar yardımda bulundu pandemi de.hemen hemen herkese çek gönderilmiş

abd de bir akrabam var işi gücü var sıkıntıda değil ama devlet ona da binlerce dolar yardımda bulundu pandemi de.hemen hemen herkese çek gönderilmiş
Türkiye' de kalifiye personel olup ,yillarca emek verip sonraki ayı ,yılı düşünmek insanı çok geriyor .Akrabanız adına sevindim çünkü bunu hissetmek bile güzel bir his olmalı :)

Türkiye' de kalifiye personel olup ,yillarca emek verip sonraki ayı ,yılı düşünmek insanı çok geriyor .Akrabanız adına sevindim çünkü bunu hissetmek bile güzel bir his olmalı :)
çok yetenekli bir insan.bilimadamı denilebilir keşke bizim ülkemiz için çalışsaydı ama okul biter bitmez gitti.kim suçlayabilir ki?

Babam da zengin, kocam da.

Ama böyle bir seye guvenip cikacak olsam bastan hic calismazdim.

Kendi birikimim ve yatirimlarima güvenerek ciktim 🙏
Tamam onu diyorum ben de baba ya da koca zengindir çalıştığınla birikim yatırım yaparsın biz çalıştığımızla anca mutfak,pazar,kira,fatura ödüyoruz kaç sayfadır o konuşuluyor ya hani..işte yaptıklarınızı kendiniz çalışarak tek başınıza yapmanız imkansız o konuşuluyor ya,kaç sayfadır maaşlarımız yetmiyor diye konuşuluyor ya

Tamam onu diyorum ben de baba ya da koca zengindir çalıştığınla birikim yatırım yaparsın biz çalıştığımızla anca mutfak,pazar,kira,fatura ödüyoruz kaç sayfadır o konuşuluyor ya hani..işte yaptıklarınızı kendiniz çalışarak tek başınıza yapmanız imkansız o konuşuluyor ya,kaç sayfadır maaşlarımız yetmiyor diye konuşuluyor ya

Peki :)

işte şunu anlatamıyoruz, devlet böyle günler için vergi toplar. böyle günler herkes için zordur, parası olan da saklama eğilimine girer daha çok. yani bu dönemde de asıl iş devlettedir. onun yapamadığını biz yapamayız.
bir tatile gitmemekle bir ailenin hadi en fazla 1 ayını garanti edelim. tatile gidebilen 2 milyon var gidemeyen 80 milyon, 78 milyon gene açıkta.
üstelik bu günü kurtarma çözümü. bir öğün insanların karnı doyabilsin diye değil her ay düzenli geliri olabilsin ve devlet olması gereken yardımı devlet olarak yapabilsin diye çabalamalıyız.
Ayni fikirdeyim.yapsin ama iste amasi var..bunun icin de cabalayalim elbette.yapmasi icin de ama boyle donemlerde de yardim elimizi uzatalim derim bu benim fikrim.ben sizi anliyorum hak da veriyorum.

Yardım alan da geçinemez. Yardımlarla hayat sürer mi? Bir aileye gıda yardımı yaptık bir dernekle. Çocuk beş yaşında ama yoğurt ve peynirin tadını bilmiyor. Şimdi biz bu çocuğa bir ay iki ay üç ay destek olduk diyelim sonra ne olacak? Yardımlar ile standart sağlanır mı?

aynen öyle. halkın gene halka desteği kısıtlı olur ancak. bir arkadaş iddia etti tatile gitmezsek bu dönemde tatil parasıyla ihtiyaç sahipleri kurtulurmuş.
e 1 ay gitmedik 2. ay ne olacak ?
taşıma su ile değirmen dönmüyor, bu insanların işe ve sosyal güvenceye ihtiyacı var. çaba bu yönde olmalı.

geçim zorluğundan bi haber insanlardan geçinmenin zorluğunu dinlemem.aynını size de tavsiye ederim :rolleyes:

Canı kofte cekıyor cocugun
Ben 43 yasımdayım artık cekmıyor eskısı gıbı
Ama cocukken herseyı ısterdı canımız degılmı
Kofte yıyemezssınmı dıycez cocuk hep tv demı gorsun kofteyı
Daha geçen gün anne bugün hamburger yapsana dedi oğlan.evde kendim hazırlıyorum.kiymasi,hamburger ekmeği,içeceği,ketcabi,mayonezi,iviri ziviri al sana 50 TL.olmaz mi deseydim çocuğa.et yemezsen olmezsincilerin çocuklarının canı hiç cekmiyorsa demek ...biz de sabah öğle akşam günde 3 öğün et yiyelim demiyoruz herhalde ama insanların en kotu haftada bir et yeme imkanları da olsun yahu

Ayni fikirdeyim.yapsin ama iste amasi var..bunun icin de cabalayalim elbette.yapmasi icin de ama boyle donemlerde de yardim elimizi uzatalim derim bu benim fikrim.ben sizi anliyorum hak da veriyorum.

yok ben de sizi anlıyorum :) iyi niyetinizle güzel şeyler düşünüyorsunuz ama kurgunuzun gerçekçi bir yanı yok bana göre.
duyarlı her birey zaten kendince yardımcı oluyordur, ama hem de resmen 3. dünya savaşı gibi bir dönemde kurtarıcı rolüne soyunmak sıradan vatandaş için çok fazla bence.

X