- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
- Konu Sahibi izmirimizmir
Tabi ki oyle haklisiniz ama bu sürecte is yerleri kapaliyken,insanlar kronik rahatsizliklarindan dolayi calisamazken tatil yerine yardim etsek cok sey degisir.
ben buna katılamıyorum. daha doğrusu şöyle söyleyeyim ben de belli ihtiyaçları olan bir insanım ve aslında tatil sandığınız gibi lüks birşey değil.
giyim, tatil, sosyal aktivitelerin hepsi normal ihtiyaçlar. ne yazık ki bizlere fakirlik edebiyatı öyle bir yüklendi ki, hepimiz çaresizliği öğrenip esiri olduk ve en doğal insani ihtiyaçları lüks sanmaya başladık.
çalışıyorum, elbette gücümün yettiğince destek olmak adına da birşeyler yapıyorum ama tatilimden feragat edip ev-iş arası delirme noktasına geldiğimde kimse bunun için bana destek olmayacak değil mi :)
bence hayatta var olmayı sadece karın doyurup barınmakla sınırlandıran bir toplumuz ve bu nedenle de aslında pek ileriye gidemiyoruz.
maalesef..
ayrıca evet bu toplumun bir parçası olarak ben de sorumluyum komşumdan fakat öncelikle benden çok daha büyük olan makamın atması gereken ciddi adımlar var.
devletin gücünün yetmediği yardıma ben insan olarak napabilirim ?
ki her ay maaşımın yarısı zaten vergi dilimi nedeniyle elimden alınırken ?
ben zaten yardımımı peşin peşin yapıyorum ki devlet kullansın..