- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
-
- Konu Sahibi izmirimizmir
ne kadar şanslısınız.
bizde herşeyi para ile pazardan alıyoruz.
Biraz iyisi olsun dersek ki öyle diyorum maliyeti artıyor.
parasından değil de rahatlığından genelde 2 gün gidiyor bize yapılan yemek.yani 2 akşam.Haftalık menü yaparım ben de, yapılan yemeği o gün tüketmekle iki gün yetecek kadar yapıp iki günde tüketmek haftalık alışverişe çok yansıyor. Bunu da yeni keşfettim
Biz şehirde yaşıyoruz ama köye yakın ev hafta sonu gidip geliyoruz .bayramlarda izinlere yada çocuklar kalmak isterse hep kalıyoruz yazlari.bahce ekiyoruz eşimle büyük bahçemiz var.
Ben şehirde doğdum büyüdüm
Asla elime çapa almadım.
Ama şimdi çiftçinin hasi oldum.
Tohumlar kv verdi yaşlı onla başladık.
Sonra hep yetiştirdiğim den ayirdim
Bittik ya vallahi artik bittik ya. Kendimize bir aciyorsak esnafa 10 aciyoruz. Yarin bir anda virüs yok olsa bile bizim ülke olarak toparlanmamiz cok zor artikO kadar haklısınız ki.
Esnafın hali içler acısı.
Yakınım ın da pandemi yüzünden işleri durdu kiralar işledi,dolandırıldı.
Evini satsa anca biter borcu
Gerçekten gidişat hiç iyi değil.
Acayip de rahatlıkmış gerçekten. Saf gibi günlük yapıyodum resmen aydınlandım ben bu Nisan ayındaparasından değil de rahatlığından genelde 2 gün gidiyor bize yapılan yemek.yani 2 akşam.
yemek artarsa yanına alternatif pilav makarna.
pilav artarsa yanına yemek
Burda şunun için yazdım bu listeyi.Haftalık menü yaparım ben de, yapılan yemeği o gün tüketmekle iki gün yetecek kadar yapıp iki günde tüketmek haftalık alışverişe çok yansıyor. Bunu da yeni keşfettim
bende komposto, domates konservesi yapıyorum turşu yapıyorum yazın.Cok haklısın Allah yardımcın olsun. Bende inanki hic ziyan etmemeye calısiyorum. Cunku biliyorumki bulamayanlar var. Recel, pekmez, komposto,meyve kurusu yapiyorum. Yaz geldimi arı gibi çalisiyorum.
çalışıyor musunuz bilmem.Acayip de rahatlıkmış gerçekten. Saf gibi günlük yapıyodum resmen aydınlandım ben bu Nisan ayında
O kadar haklısınız ki.
Esnafın hali içler acısı.
Yakınım ın da pandemi yüzünden işleri durdu kiralar işledi,dolandırıldı.
Evini satsa anca biter borcu
Gerçekten gidişat hiç iyi değil.
Aynen öyle bu haftaki listeme göre 2 adet havuca ihtiyacım vardı marketten 2 adet aldımBurda şunun için yazdım bu listeyi.
Bunun dışına alışveriş için çıkmamak .
Evde varsa kullanmak yoksa eksik malzemeyi almak.bu sayede bayagi tutum oluyor dışına cikmadigimiz icin
bende komposto, domates konservesi yapıyorum turşu yapıyorum yazın.
Reçel çok aranmıyor bizde.
Birde boyun fıtığı m var fazla giremiyorum o işlere.Şuan yeni ameliyat oldum 10 gün kadar oldu,raporluyum.
Eskisinden daha çok korumam lazım kendimi.
Bereketli olsun yaptıkarınız.
Bende kolay kolay ziyan etmem,bayat ekmekleri bile fırınlarım köfte çorba için.
çokda bayat ekmek kalmaz bizde,alırken yenip yenmeyeceğinş hesapla r da alırım
O kadar sinir oluyorum ki.Allah yardımcınız olsun, içtenlikle söylüyorum bunu...Bizde esnafız. Geçen aksam destek paketi acıklandi. 1000tl vereceklermiş. 1 yıldir işyerimiz kapali. vergiler isliyor .kiralar isliyor .çalisanlarim var. devletin maaş diye verdigi paranin ustünu ben kredi kartimdan tamamlıyorum. Simdi ben 1000tl yi alsam ne almasam ne.
çalışıyor musunuz bilmem.
ben salata yı bile iş yerinden getiriyor um çoğu zaman.yağ tuz limon tamam.
zamandan tasarruf
Yaparsiniz diyorum ya ben bilmezdim eşim köyde doğmuş büyümüş liseye kadar.ben ondan tecrübeli oldum.Ben de sehrin göbeginde yasiyorum. Evim giris kat, binanin bahcesi bana ait sadece
Simdi allah nasip ederse tasinacagiz mustakil bir eve, yine sehirde ama sehrin daha sessiz sakin hep mustakil evlerin oldugu bir semti
Simdi sadece sey var, nane kekik sogan maydonoz roka tere gibi yesillik.
Yerfistigi
Cilek
Limon agaci, aşılı frambuaz.
Seneye insallah buyuk guzel biseyler yaparim ❤
Çok artıyor bizim salata.çalışıyorum memurum 1 yıldır evdeyim doğum pandemi vs derken. Salata mantıklıymış en üşendiğim
yooo burada 3 tane bile alıyorum ben pazardan.Aynen öyle bu haftaki listeme göre 2 adet havuca ihtiyacım vardı marketten 2 adet aldımhayatımda ilk kez havuçlarım pörsümeden tüketmiş olucam kısmetse. Pazarı ben bu yüzden sevmiyorum burada seçme şansımız yok kiloyla almak zorundayız.
Valla süpermiş yıkanmış doğranmış halde aradığım lüks bu işte fazlasında gözüm yoktek kişilik pakette olunca da,görevli abla dağıtıyor herkese,memur arkadaşlar da alıyor bizde.
Aynen öyle pazarcı yüzünu aşar az alınca vermek bile istemez hatta.yahu bana o kadar yetiyor yok 5 kilo alAynen öyle bu haftaki listeme göre 2 adet havuca ihtiyacım vardı marketten 2 adet aldımhayatımda ilk kez havuçlarım pörsümeden tüketmiş olucam kısmetse. Pazarı ben bu yüzden sevmiyorum burada seçme şansımız yok kiloyla almak zorundayız.
Nerede yaşıyorsunuz ankara burası hiç çekemem satıcının tribini. Yarım kg havuç istedim diye surat yapmıştı adam. E 1 kg aldık pörsüdü gittiyooo burada 3 tane bile alıyorum ben pazardan.
pazarcı ısrar ederse yenmiyor ziyan oluyor diyorum.
ama az az markete gitmek bana hep daha çok para harcamak gibi gelmiştir hep
Yaparsiniz diyorum ya ben bilmezdim eşim köyde doğmuş büyümüş liseye kadar.ben ondan tecrübeli oldum.
Bu sene su az sulamayı salma yöntemiyle yapıyorduk diğer yıllar şimdi su tankeri kullanacagiz çok ekmeyecegim.
Zaten çok çıkıyor diğer yıllarda hep komşuya akrabaya eşe dosta dagittim