Hayat Pahaliligi

Tek maasi dusunun birde vala hayat gercekten pahali

nohut hiç sevmem ama diğerleri güzel.
Ellerinize sağlık,harikasınız...

Ben hep böyle yaparım.mesela gıda olarak.
Haftada:
Birgün baklagil
Birgün kırmızı et
Birgün sebze yemeği
Birgün hamurisi
Birgün beyaz et balık yada tavuk.
Hafta sonu free

Asgari ucretli kişileri düşünemiyorum nasıl yeter nasıl alışveriş kira vs ucu ucuna bile etmez bunlar
asgari ücret 4 kişilik bir ailenin
mutfak ve faturasına anca yeter.
varsa kira ev kredisi okul için kitap, ailece bir yere gidip yemek yemek,en basitinden 30 40 tl lik çiğköfte almak,yaz tatiline çıkmak,
pasta almak, birine hediye almak, kıyafet almak falan eee bunlar nerdenkaldı?
Hele birde dışarda üniversite öğrencisi okuttuğu nu düşün farklı ilde,
kabus gibi ya...

Imkan olunca kendi ektigini yemek en sagliklisi tabi. Bahcemde 2 çesit elma, armut ,3 çesit erik ,seftali ,dut ,üzüm ,ayva ,incir var ilacsiz gubresiz yiyorum. Ama bahcesi olmayan ve zamani olmayan mecbur parayla almak iyisini almak zorunda. 2 gün önce bahcemden ispıt topladım dolmasıni yaptim .dünde pazı ve yesilsoğan topladım gözleme yaptim. Annem istanbulda o da pazardan parayla alıyor. birde beslenme aliskanlıği farkli farklı . Mesela ben fazla et tüketmiyorum. Her öğünde sabah kahvaltisi dahil yesillik ve zeytinyaglı yemekler tüketmeyi severim. Ama etsiz yemek yiyemeyende var.

Bize tohum gonderirseniz biz de dener bakariz etten iyi mi kötü mü

Saka bir yana emeginize saglik. Benim de bahcem var, ufak capli biseyler dikiyorum, sonbaharda tasinicam daha buyuk bahcem olucak insallah böyle tohum bulursam ben de yaparim. Isten de ciktim miss ❤

Ya ben bu ülkenin evladiysam hayatta kalmaya çalışmak değil, yasamak istiyorum. Şu neyinize yetmiyor bu neyinize yetmiyor diyen bir kesim var ya; niye yetsin isteyeyim kardesim? Ben bi tarafımı sıka sıka ülkemin en iyi okullarından birinden mezun olmusum, kendimi gelistirmisim. Calisiyorum bir emeğim var, paşa paşa vergimi ödüyorum ben bütün vatandaşlık görevlerimi yerine getiriyorum niye istemeyeyim? Tabiki en iyisini istiyorum ya, benim ulkem kadar topragi verimli olan ülke var mı ya da var miydi? Herhalde sebzeyi meyveyi ucuza yemek isterim, toprak buna elverisliYDİ. Balığı da ucuza isterim 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemde niye kıtlık varmis gibi davranmak zorundayız biz ya?
Mesajim yanlis anlaşılmasın, okul okumasa da inşaat işçisi kardeslerim, abilerim her gün bi tarafından ter akitirken niye o evini yaptığı müteahhit kadar rahat etmesin? En çok emeği veren o. Ülkeye hayırlı evlat yetiştirmeye çalışan ev hanimi niye her gün nerde ekmek daha ucuz diye ordan oraya koştursun? Ülkenin toprağı da suyu da tarimi da hayvancılığı da bizi de bi ülkeyi daha doyururdu da, bu topraklarda bize bile yer kalmadı..
Bunda da en ufak emeği geçen kimseye hakkim helal değil, dün intihar eden esnaf amcanın da helal değildir eminim ki.

oooh morcuğum zenginsiniz
bahçeli evin büyüğü vaaayyt
kazanırken birlikte kazandık çünkü

tabiki daha bereketli ama ben düzenli evde yapamıyorum ekmeği çalıştığım için

Bende calisiyorum normalde pandemi ve hamilelik nedeniyle evdeyim. Yoksa sabah 7 aksam 23.00 calistigim oluyor.Bende yemek yapmak gibi aliskanlık oldu aslında. Aksam mayaliyorum fırina atıyorum 1 tepsi 5 gün gidiyor. eskiden bende zirlanirdim yaş ilerledikçe mideler secici olmaya basladi galiba.

ne kadar şanslısınız.
bizde herşeyi para ile pazardan alıyoruz.
Biraz iyisi olsun dersek ki öyle diyorum maliyeti artıyor.

Ben hep böyle yaparım.mesela gıda olarak.
Haftada:
Birgün baklagil
Birgün kırmızı et
Birgün sebze yemeği
Birgün hamurisi
Birgün beyaz et balık yada tavuk.
Hafta sonu free
Haftalık menü yaparım ben de, yapılan yemeği o gün tüketmekle iki gün yetecek kadar yapıp iki günde tüketmek haftalık alışverişe çok yansıyor. Bunu da yeni keşfettim

Biz şehirde yaşıyoruz ama köye yakın ev hafta sonu gidip geliyoruz .bayramlarda izinlere yada çocuklar kalmak isterse hep kalıyoruz yazlari.bahce ekiyoruz eşimle büyük bahçemiz var.
Ben şehirde doğdum büyüdüm
Asla elime çapa almadım.
Ama şimdi çiftçinin hasi oldum.
Tohumlar kv verdi yaşlı onla başladık.
Sonra hep yetiştirdiğim den ayirdim

O kadar haklısınız ki.
Esnafın hali içler acısı.
Yakınım ın da pandemi yüzünden işleri durdu kiralar işledi,dolandırıldı.
Evini satsa anca biter borcu
Gerçekten gidişat hiç iyi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…