• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayat pahalılığı borçlar :/

Huzur kalplerde

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
800
282
103
34
Merhaba hanımlar içimi dökmek sizlerle paylaşmak istedim.Ben resmi bir kurumda çalışıyorum ister istemez herkesin olduğu gibi benim de borçlarım var kapatıyorum yine aynı borçlar ister istemez gelip buluyor gerçekten borç yapmayalım diyoruz ama ihtiyaç vs eşim de çalışıyor ama paranın değeri yok herşey pahalı ondan sanırım bu borçlanma durumu inanın 10.000 liranın adı var eskiden vaav derdik ama bitik durumda çoğu kişi Rabbim ödeme kolaylığı versin hepimize ama borçlar hayat derdi vs vs bunalıyoruz,yoruluyoruz öyle öyle ömrü bitiriyoruz ....

Bu devirde borcu olmayan yok gibi.Planli ödeme programı yapin çok açılmayın.Malum her gün herşeye zam oluyor.
kesinlikle de işte çalışıyoruz vs üst baş ihtiyacı oluyor onda bile inanır mısınız dolap tarzı sitelerden 0 ürün ama daha uygununu alıp giyiyorum napiyim öteki mağazalar ateş pahası ya çok gerekmedikme oralardan almam yani devir ekonom devri ama bu şartlarla çok zor gibi çünkü bir peynrini kilosu 190 olmuş marketler el yakıyor şükür evimiz kendimizi aracımız var çocuk yok ama ona rağmen bilmiyorum geçimin evlendiğim 5 yıl önceki şartlara göre kat ve kat kötü olduğu kesin

Şu anda ev daha büyük ihtiyaç

Araba olmasa da olur diyeceğim.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun
evet bir ev alabilmek o kadar uzak ki insanlara :( birakin toplu para ile ev almayi konut edindirme projeleri bile cok pahali :/

Bu devirde borçsuz ve kredi kartsız yaşamak lazım çünkü ipin ucu kaçtığında toparlaması inanılmaz zor olur. Alışverişlerde akıllıca davranmak,mümkün olduğu kadar ayakta kalmak gerekiyor. Ben oğluma yapmam gereken kıyafet alışverişlerinde hep bir iki beden büyükleri de alıp yedek yapıyorum. Böylece önümüzdeki zamlardan daha az etkileniyorum. Aynı şeyi ev alışverişlerinde de yapıyorum uzun yıllardır. Eskiden bir paket aldığımı 4 pakete çıkardım. Saklanabilen her şeyi depoya koyuyorum. Başka türlü cebimden daha fazlası çıkacak çünkü. Bu devir insanı stokçu yapar maalesef.

kesinlikle de işte çalışıyoruz vs üst baş ihtiyacı oluyor onda bile inanır mısınız dolap tarzı sitelerden 0 ürün ama daha uygununu alıp giyiyorum napiyim öteki mağazalar ateş pahası ya çok gerekmedikme oralardan almam yani devir ekonom devri ama bu şartlarla çok zor gibi çünkü bir peynrini kilosu 190 olmuş marketler el yakıyor şükür evimiz kendimizi aracımız var çocuk yok ama ona rağmen bilmiyorum geçimin evlendiğim 5 yıl önceki şartlara göre kat ve kat kötü olduğu kesin
5 yıl önce ev araba alabilirken şu an geçinmek bile zor oldu.

evet bir ev alabilmek o kadar uzak ki insanlara :KK43: birakin toplu para ile ev almayi konut edindirme projeleri bile cok pahali :/

Aynı fikirdeyim sizinle.

Ücretlere zam gelmeden herşeye zam gelir oldu maalesef.

Günü kurtarma derdindeyiz.

Geçen gün indirimden 6'lı plastik saklama kabı aldım hala gerekli mi diye düşünüyorum.

Sonra gerekli diye kendimi kandırıyorum .

Alınanlar atla deve değil ama toplu olunca sarsıyor insanı

Kart dökümü gelince herkes şok.

Beni asıl şaşırtan tek maaşla (asgari ücretle ) geçinip birikim yapan insanlar.

Aynı fikirdeyim sizinle.

Geçen gün indirimden 6'lı plastik saklama kabı aldım hala gerekli mi diye düşünüyorum.

aynen benim görümcem mesela eşi 6000 lira maaş alır 2 çocuk evleri kira değil ama çocuklar okuyor vs ona rağmen 2,3 ayda bir altın alır üstelik gezerler alışverişte yapar hani bende birikim yapmaya gayret ediyorum ama eskiden daha çok yapardım örneğin maaştan 3,4 lira kesin koyardım şuan 2 lira filan ancak koyabiliyorum buna binlerce kes şükür mevlam kimseyi darda koymasın geçim ehliliği versin ama görümcemin ama evinin de bir o kadar eksiği var alması lazım ama erteledikçe herşeye zam geliyor çok acil alınması gereken şeyler bence şuanda borç yapılıyor ama alındı alındı yoksa yılbaşından sonra herşeye daha çok zam gelir helede mobilya ve beyaz eşya

isterseniz size ornekler vereyim ben butceyi boyle korumaya calisiyorum ...ama 3 cocukla 12 bin kira vs olmamasina ragmen ucu ucuna yetiyor

herhangi bir uruunde indirim olursa bir kac tane aliyorum ..

cocuklara kiyafeti hem 1-2yas buyuk aliyorim ve surekli sezon sonu indirimleri takip ediyorum

lcw uygulamasinda 300 lira uzeri alisverislerde saglam indirimler oliyor onlari takip ediyorum ..

kisacasi stok uapiyorum 🤷🏻‍♀️
nakit para varsa kaldiysa eve hemen ihtiyac olan yemeklilleri alip koyuyoruz ..

mesela kiza 90 liraya kislik ceket almistim hala onu giyiyor ..
seneye olmayacak o mecbur bu sezon sonunu bekleyip 2-3 yas buyuk alacagim

kardesler arasi kiyafet alip veriyoruz ...ben kizin kiyafetleini yegenlerime ayiriyorum

ihtiyac dahilinde bisey alacagim zaman market ve net uzeri kiyaslama yapiyorum neresi uygunsa ordan aliyorim

bunlari yapmak da ciddi zaman aliyor gercekten

ozelikle geceleri elimde telefon uygun bisey varsa hemen atiyorum sepete

mesela şuan ş.. da yağ indirime girmis bugun 2 tane almayi dusunuyorum

bu sekilde ilerliyoruz

bu kadar ugrasmama ragmen 5 bine yakin kredi karti öduyoruz

kredi karti ile de araç icin yakıt nakit kalmadiginda market alosverisi yapiyoruz

elde avucda bisey kalmiyor

Aynı fikirdeyim sizinle.

benim üstümde oturanın 4 çocuğu var ev kira arabaları var ama ona rağmen kadın bilezik yapmış geçen kendine ben anlamadım ya biz çok harcıyoruz gerekli yiyecek vs alıyoruz yada millet bişey almıyor yemiyor içmiyor ben hayret ediyorum

Aynı fikirdeyim sizinle.

onlar gunu makarna ile kurtaranlardir kesin ve net 🙈 bu zamanda sebzesi, meyvesi ,kiymasi, eti, baligi almak asgari ucretli icin hayal 🤷🏻‍♀️

isterseniz size ornekler vereyim ben butceyi boyle korumaya calisiyorum ...ama 3 cocukla 12 bin kira vs olmamasina ragmen ucu ucuna yetiyor

herhangi bir uruunde indirim olursa bir kac tane aliyorum ..

cocuklara kiyafeti hem 1-2yas buyuk aliyorim ve surekli sezon sonu indirimleri takip ediyorum

lcw uygulamasinda 300 lira uzeri alisverislerde saglam indirimler oliyor onlari takip ediyorum ..

kisacasi stok uapiyorum 🤷🏻‍♀️
nakit para varsa kaldiysa eve hemen ihtiyac olan yemeklilleri alip koyuyoruz ..

mesela kiza 90 liraya kislik ceket almistim hala onu giyiyor ..
seneye olmayacak o mecbur bu sezon sonunu bekleyip 2-3 yas buyuk alacagim

kardesler arasi kiyafet alip veriyoruz ...ben kizin kiyafetleini yegenlerime ayiriyorum

ihtiyac dahilinde bisey alacagim zaman market ve net uzeri kiyaslama yapiyorum neresi uygunsa ordan aliyorim

bunlari yapmak da ciddi zaman aliyor gercekten

ozelikle geceleri elimde telefon uygun bisey varsa hemen atiyorum sepete

mesela şuan ş.. da yağ indirime girmis bugun 2 tane almayi dusunuyorum

bu sekilde ilerliyoruz

bu kadar ugrasmama ragmen 5 bine yakin kredi karti öduyoruz

kredi karti ile de araç icin yakıt nakit kalmadiginda market alosverisi yapiyoruz

elde avucda bisey kalmiyor
zaten şuan kimse sorsanız kredi kartı ve ek hesap borcu kesin vardır daha iki di de yetmez çünkğ bu pahalılığa kredi kartı ne yapsınn ek hesap ne yapsın

onlar gunu makarna ile kurtaranlardir kesin ve net 🙈 bu zamanda sebzesi, meyvesi ,kiymasi, eti, baligi almak asgari ucretli icin hayal 🤷🏻‍♀️
kesin tek tip yemek yiyorlardır bence dediğiniz gibi sebzesi meyvesi kıyması balığı vs vs alınınca ne bileyim ama benim görümce hespini alır 2,3 ayda birde altın alır demek ki fuzuli borçları yok ama kredi kartı da kullanırlar eşi de bir zamanlar ''kredi kartı hayatta almam ben nakitçi insanım gereksiz bişi'' demişti haha türükrdüğünü yaladı işte 2 senedir cayır cayır kredi kartı kullanırlar ya birde malum kış zamanı yakıt vs birde evleri soğuk olur heryeri yakarlar aylık 3000 lira gaz parası gelir gerisi nasıl yeter ki 2 çocukla bilemiyorum

kesin tek tip yemek yiyorlardır bence dediğiniz gibi sebzesi meyvesi kıyması balığı vs vs alınınca ne bileyim ama benim görümce hespini alır 2,3 ayda birde altın alır demek ki fuzuli borçları yok ama kredi kartı da kullanırlar eşi de bir zamanlar ''kredi kartı hayatta almam ben nakitçi insanım gereksiz bişi'' demişti haha türükrdüğünü yaladı işte 2 senedir cayır cayır kredi kartı kullanırlar ya birde malum kış zamanı yakıt vs birde evleri soğuk olur heryeri yakarlar aylık 3000 lira gaz parası gelir gerisi nasıl yeter ki 2 çocukla bilemiyorum
bu arada görümcemi de severim iyi birisidir asla sorunum yok ama yeterip artırmasına helal olsun ama çalışan bayan olunca sanırım biraz ipin ucunu kaçırıyorum :/

benim babam hic kartsiz senelerdir alisveris yapar...bizde son 7 senedir kredi karti kullaniyoruz ..uygun alisveris icin imternet alisveris sart

e onun icinde kredi karti sart 🤷🏻‍♀️

yani zamaninda yaptigim birikimi de bende tek tip beslenme ile yaptim hata ettim

suan cocuklar ne istese almaya calisiyoruz ...

mesela en basiti hamsi kilosu suan 50-60 civari

kiyma 180 lira 🤷🏻‍♀️

kofte yapilmiyor evlerde cok buyuk luks gidim gidim kullaniyoruz

Back