• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat mı acımasız, yoksa biz mi hayatı acımasız yapıyoruz....

"Civciv mi yumurtadan çıkar,yumurta mı civcivden çıkar?"

bu iki sorudaki felsefeler aynı ,,,kuyruğunun peşinde dönüp dolaşan kedi misali...kaydirigubbakcemile2

Hayatı bizler de acımasızlaştırıyoruz,hayat da bize acımasız davranıyo kimi zaman...

Birini seçmek güç...

Hayat acımasız ve bu acımasızlığa ayak uydurmaya çalışamak için-
acımasız olmak durumunda kalan insanlar.
Masum bebelerin - amansız hastalıklarla mücadeleleri aklıma gelince -
hayatın acımasızlığını vurgular hep yüreğim.
:çok üzgünüm:

Bu düşünceleri okurken aklıma okudugum güzel bir söz geldi kim söyledi hatırlayamıyorum ama suydu:
Hayat insanın yaşadıgı kadardır insan yaşadıgı kadarını hayat sanar..Çok begenmiştim bu sözü doğruluk payıda cok hani biz bizim dısındakileri nadir görürüz hep sıkıntılarımızı ve yasadıgımız zorlukları asamayıp hayata yükleniriz insanoglu bu acıya meyillli zaten mutluluktan hep korkarız kendimizde dahil hemen yok bişiler ters gidecek diye düşünürüz hemen:) bende dahil:) o yüzden yükledigimiz manaya baglı hayat ve acımasızlık diyorumm kararı veren anlamlandıran İNSAN benceee tabiki..

zincirleme halka olduğunu düşünüyorum...yani toplumdan birileri yanlış birşeyler yapmaya başladı onu diğerleri takip etti...domino taşları gibi görüyorum....toplumlar düzemedikçe hayatımız kolaylaşmaz...hayatı tek başımıza iyi yaşayamayız diye düşünüyorum...sosyal olarak bakabiliyorum ben bu konuya bireysel olduğunu düşünmüyorum.

bence hayatın,dünyamızın,evrenin bizlere ket vurduğu gibi bir gerçek yok....
bireysel olarak eğitime önem verilmediği ve sadece kendi menfaatlerimiz ön plandayken kurallarınve toplumsal düzenin önemsendiği bir sistemde hayat çok ama çok acmısız gibi görünüyor..aslında acımasızlık bizim kenidmizden başkasına bütün gücümüzle gösterdiğimiz duyarsızlığımızdan kaynaklanıyor....toplum bireylerden ve temel olarak ailelerden geçiyor yani hayatın bize güzellikler getirmesini istiyorsak bence küçük yapıtaşlarını sağlamlaştırmalıyız...

hayatı açımasız yapan bizler olduğumuzu düşünüyorum.
hayattan beklentilerimiz oluyor mesela ben hayatta *a* yı yaşamak istiyorum
ama hayat bana *b* yı sunuyor bunu kabul etmiyorum
ona alışmıyorum
onla mutlu olmuyorumda
* a* için açılar çekip hep onu bekliyorum.

bilmiyorum düşüncemi anlatabildinmi.

Back