Hayallerim yıkıldı :(

malenkaya

Guru
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
628
92
323
İzmir
5 yıllık ilişki 1 yıllık nişanlılık evresi sonunda gün saymaya başlamıştım artık 2 aydan daha kısa bi süre var ama zaman durdu benim için. artık düğün tarihim gelsin istemiyorum heyecanlı bi şekilde bugünde bitti kaldı şu kadar diyemiyorum. Hayallerle aldığım çeyizlerim, hevesle seçtiğimiz eşyalar, yaşayacağımız evimizi seçmemiz, evin resimlerine bakıyorum şimdi ne kadar çok beğenmiştim aa buraya koltuğu şuraya televizyonu koyarız aa çok güzel olacak :( ama Allah hiçbirini kullanmayı nasip etmedi günlerdir rüyada gibiyim uyanmak istiyorum uyanamıyorum.. Sevgilim ile 5 yıl boyunca hiç ayrılmadık hiç kalbim kırılmadı o kadar çok aşık oldum ki o kadar çok sevildim ki neden biz diyorum şimdi. Severek ayrılmak diye bişey varmış bir aile gerçekten ayırırmış sevenleri..

Aileler arasında hep bir iletişim sorunu oldu nişanlımın annesi bir kere bile arayıp düğün ile ilgili bir şey sormadı danışmadı hep kendi kafalarına göre yaptılar herşeyi. Bunu pek önemsemedim onlarda öyleler diye düşünmüştüm ama annem bu konuya üzülüyordu. Ayrıca iki aile arasıda kültür farklılığı vardı. Biz onlara göre daha açık görüşlü daha rahat insanlardık. Onlar ile daha muhafazakar kapalı insanlardı eski kayınvalidem kapalıydı hacca gitmişler vs. Herkes birbirine saygı duyarsa sorun olmaz diyorum ki bir sorun yaşamamaştık bu konuyla ilgili ta ki düğün hazırlıklaro başlayana kadar . Düğüne 2 ay kala nişanlımın babası düğün ile ilgili bir karar vermiş bu düşüncesini ne bana ne de benim aileme sorma gereği duymadı. Düğüne bir imam gelecek nikahtan sora kuranı kerimden ayetler okuyacak 10 dakika kadar. Sonrasında da ayarında oynarsınız dedi. Ayarında oynamak? Yarım saat kadar eğlence . Göbek atmak günah ama bir halaya durulabilir! Buna kendisi karar vermiş kimseye danışmadan. Bir yıldır nişanlıyız neden şimdi söylüyorsunuz. Madem oynamaya karşısınız o zaman oraya bir dünya para dökmeseydikde nikah yapsaydık ? Bı neden iki ay kala bu şekilde gündeme geliyor. Babam güzel bir dille düğünün kendileri için olmadığını evlenecek olanların planlaması gerektiğini söylemiş. Tabiki duaya karşı değiliz fakat düğünün ortasında kuran okunmasını uygun görmediğini , insanların abiye giyineceklerini, makyajlı geleceklerini hatta dekolteli giyinebilecelerini bu yüzden uygun olmayacağını belirtti. Kız almada dua okunsun , imam nikahıda zaten okunuyor bide isterseniz gelin mevlüdü yapabilirsiniz duanın pozitif etkisine inanıyorsanız demiş ama bütün bunlaı kabul etmedi kendi fikrinde sabit olduğunu ve kesiblikte fikrinden vazgeçmeyeceğini söylemiş. Kına da da içki olursa o ortamda bulunmayacağını söylemiş. Yani hersy kendi istediği gibi olsun istedi benim ailemi yok saydı ve dinsizlikle suçladı duaya karşı çıkan insanlar olduk! Bu olaylar olurken nişanlım pasif kaldı babasını ikna edemedi benim ailemi ikna edemdi sorunlar daha da büyüdü

Son düzenleme:
ne oldu neden ayrıldınız ??? daha ayrıntılı anlatırsan ... belkş daha faydalı oluruz sana

çok üzüldüm canım ama ileride yaşayacagın sıkıntılardan sımdıden kurtulman daha ıyı bence sevmek guzel sey ama ınsanın aılesınden baskası yalan sevgıde askta bıtıo zamanla

konuyu daha detaylı anlatırsan yardımcı olabiliriz... zor bir durum eminim allah yardımcın olsun

5 yıllık ilişki 1 yıllık nişanlılık evresi sonunda gün saymaya başlamıştım artık 2 aydan daha kısa bi süre var ama zaman durdu benim için. artık düğün tarihim gelsin istemiyorum heyecanlı bi şekilde bugünde bitti kaldı şu kadar diyemiyorum. Hayallerle aldığım çeyizlerim, hevesle seçtiğimiz eşyalar, yaşayacağımız evimizi seçmemiz, evin resimlerine bakıyorum şimdi ne kadar çok beğenmiştim aa buraya koltuğu şuraya televizyonu koyarız aa çok güzel olacak :( ama Allah hiçbirini kullanmayı nasip etmedi günlerdir rüyada gibiyim uyanmak istiyorum uyanamıyorum.. Sevgilim ile 5 yıl boyunca hiç ayrılmadık hiç kalbim kırılmadı o kadar çok aşık oldum ki o kadar çok sevildim ki neden biz diyorum şimdi. Severek ayrılmak diye bişey varmış bir aile gerçekten ayırırmış sevenleri..

çok zor bir durum, Allah yardımcın olsun tez zamanda atlatırsın inşallah.. her şer gibi görünende mutlak bir hayır vardır...
bir arkadaşımda senin gibi 5 yıllık flörtten sonra nişanlandıklarının 3 günü ailelerin tartışması yüzünden ayrıldılar.. takılar ve eşyalar nedeniyle ikisinin dışında gelişen olaylar yüzünden büyük kavgalar çıktı ve 5 yıl birbirlerine sevgiyle bakan bu iki kişi hiç tanışmamış gibi bir daha görüşmediler.. arkadaşım 2 yıl sonra başka birisine aşık oldu ve eski nişanlısı için iyi ki o olmamış ben böyle mutluluk yaşamamıştım diyor ve Allah izin verirse 3 yıllık birlikteliklerinin ardından eylülde evlenecekler... Arkadaşımın ilk zamanlarında yaşadığı zorlukları bildiğim için Allahımsana güç kuvvet versin,yardımcın olsun canım...

Detay anlatmamışsınız, Allah hakkınızda hayırlısı neyse onu versin. Sabırlar diliyorum size. :5:

hayırlısı olsun ,

bazen başımıza kötü bişi gelir ama sonra anlarız ki daha fazla üzülmememiz için zamanında o sıkıntıları çekmişiz,

içinin soğuması lazım ama gecicek bunu bilerek yaşa acını

zannedersem ailelerin araya girmesiyle biten bir ilişki oldu.
ayrıntılı yazarsanız,belki düzeltilebilecek birşeydir o yönde tavsiye veririz,
aksiyse ise hayırlısı buymuş demekten başka birşey kalmıyor malesef...

canım yazdığını okurken resmen kendimi okumuş gibi oldum... bende seninle aynı durumdaydım.. 5 senelik ilişki 1 buçuk yıllık nişanlılık süresi düğüne 2 ay kala ayrılık.. ve aynı sebep AİLE!! benim ayrılığımın tek sebebi ben evlendikten sonra istanbulda yaşayacaktım ama düğünü onun ailesinin olduğu şehirde yapacaktık ve ben dedimki düğün olduktan sonra ben kayınvalidemin evinde olmak istemiyorum bir gece otelde kalalım çünkü o yörede çarşaf adeti denen saçma bir kafa yapısı halaa mevcut ben o durumu yaşamak istemedim.. 1 günde kayınvalide ile geçirelim sonrada evimize dönelim bunu kabul etmediler.. sırf bu sebeple işi yıktılar ve bizim 3 gün sonra haberimiz oldu.. eski nişanlım 3 gün boyunca aramadı ama ben küstü sandım nasıl olsa arar diye düşündüm bir gün bi baktım kullandığım hat ona aitti onu iptal ettirmiş.. yaşadığım şoku anlatamam.. sonra ben aradım açmadı,ağladım yıkıldı dünyanın sonu geldi sandım bir daha aslaaa evlilikmiş nişanlılıkmış düşünemem diyordum.. sonra o döndü bana ben kabul ettim ailesi istemeden ilişki bir süre daha devam etti.. baktım olmayacak yine bitti.. ve tam 2 sene oldu biteli... ben şimdi tekrar evlilik hazırlığındayım :) ve çok şükür çok çok mutluyum.. sakın kendini üzme hiç kimse için değmez.. sorununuzu bilmiyorum ama hayırlısı buymuş de.. aileler işin içine girince genelde olumsuzluklar yaşanıyor.. Allah korusun evlendikten sonra da bunu yaşayabilirdin.. Allah yardımcın olsun.. her şeyin hayırlısını versin ;)

Ah canım ya o kadar iyi anlıyorum ki acını. Bende nişanlımdan ayrıldım hem de birbirimizi deliler gibi severken sırf düğün-nikah kavgasından. Sonra tekrar biraraya gelmeyi denesekte bir daha cesaret edemedim. Şimdi o evlendi ve ben yapayalnızım. Ben onun yerine kimseyi koyamazken o facebooktan mutlululuk pozlarını paylaşıyor. Hergün gözümde yaş, 2 yıldır ağlamadığım tek bir günüm yok. O aileyi Allah'a havale etsem de bu benim acımı azaltmıyor. Herkes unutursun dese de bir an bir sn bile aklımdan söküp atamıyorum. Umarım benim yaşadıklarımı yaşamazsın. Umarım hakkında hayırlısı neyse o olsun. Ne kadar üzülme desem de fayda etmez ama bak ne güzel tekrar mutluluğu bulan arkadaşlar da var. İnşallah sen de onlar kadar şanslı olursun.

Aileler arasında hep bir iletişim sorunu oldu nişanlımın annesi bir kere bile arayıp düğün ile ilgili bir şey sormadı danışmadı hep kendi kafalarına göre yaptılar herşeyi. Bunu pek önemsemedim onlarda öyleler diye düşünmüştüm ama annem bu konuya üzülüyordu. Ayrıca iki aile arasıda kültür farklılığı vardı. Biz onlara göre daha açık görüşlü daha rahat insanlardık. Onlar ile daha muhafazakar kapalı insanlardı eski kayınvalidem kapalıydı hacca gitmişler vs. Herkes birbirine saygı duyarsa sorun olmaz diyorum ki bir sorun yaşamamaştık bu konuyla ilgili ta ki düğün hazırlıklaro başlayana kadar . Düğüne 2 ay kala nişanlımın babası düğün ile ilgili bir karar vermiş bu düşüncesini ne bana ne de benim aileme sorma gereği duymadı. Düğüne bir imam gelecek nikahtan sora kuranı kerimden ayetler okuyacak 10 dakika kadar. Sonrasında da ayarında oynarsınız dedi. Ayarında oynamak? Yarım saat kadar eğlence . Göbek atmak günah ama bir halaya durulabilir! Buna kendisi karar vermiş kimseye danışmadan. Bir yıldır nişanlıyız neden şimdi söylüyorsunuz. Madem oynamaya karşısınız o zaman oraya bir dünya para dökmeseydikde nikah yapsaydık ? Bı neden iki ay kala bu şekilde gündeme geliyor. Babam güzel bir dille düğünün kendileri için olmadığını evlenecek olanların planlaması gerektiğini söylemiş. Tabiki duaya karşı değiliz fakat düğünün ortasında kuran okunmasını uygun görmediğini , insanların abiye giyineceklerini, makyajlı geleceklerini hatta dekolteli giyinebilecelerini bu yüzden uygun olmayacağını belirtti. Kız almada dua okunsun , imam nikahıda zaten okunuyor bide isterseniz gelin mevlüdü yapabilirsiniz duanın pozitif etkisine inanıyorsanız demiş ama bütün bunlaı kabul etmedi kendi fikrinde sabit olduğunu ve kesiblikte fikrinden vazgeçmeyeceğini söylemiş. Kına da da içki olursa o ortamda bulunmayacağını söylemiş. Yani hersy kendi istediği gibi olsun istedi benim ailemi yok saydı ve dinsizlikle suçladı duaya karşı çıkan insanlar olduk! Bu olaylar olurken nişanlım pasif kaldı babasını ikna edemedi benim ailemi ikna edemdi sorunlar daha da büyüdü

Bence hakkınızda hayırlısı olmuş inanın bu sadece bir başlangıçtı sizin için ileride de hayatınıza müdahale edilecekti örneğin hamile kalsanız çocuğunuz olsa filan. Düğünden önce bunların yaşanmasının da vardır elbet bir sebebi. Ben şunu anladım ki hem çevrem gördüklerimden duyduklarımdan hem de burada okuduklarımdan ailelerin gerek sosyo kültürel gerekse ekonomik açıdan ve eğitim açısından bile üç aşağı beş yukarı denk olması çok önemli aksi takdirde mutlaka bir uyumsuzluk çıkıyor hoşgörü filan lafta kalıyor gerçek hayatta bu hoşgörüyü hayata geçirebilmiş insan sayısı malesef çok az. Elbette bir takım farklılıklar olacaktır birbirine tamamen yabancı iki aile var ortada iki farklı kültür yaşayış biçimi ama biraz denklikte önemli yoksa evlenecek gençler çok arada kalıyor ilişki , evlilik yıpranıyor ki bu zamanla iki insan arasındaki aşkı bile öldürüyor soğukluk yaratabiliyor.

arkadaşım eğer bu adam aradığın kişiyse ve o da senin için aynısını hissediyorsa, ayrılmayı ikiniz de istemiyorsanız, sadece ailelerin yüzünden bitmek zorunda kaldıysa, (eğer iki ailede de hata varsa) ben olsam iki tarafa da naparsanız yapın der evlenirim.

bu büyük bir risk, karşındaki adamdan emin olman lazım.
sonra yine aileler araya girip huzur kaçıracaksa olmaz.

bizim aileler de evlenmeyi istemedi.
eşim evlenirken kimseye haber vermedi.
benimkiler de gidin kendi kendinize nikah yapın biz karışmıyoruz dediler.
biz de gittik kendi kendimize evlendik.
evimizi de kendimiz kurduk.
eşim ailesiyle ben ailemle görüşüyoruz.
küs değiliz ama birbirimizin aileleriyle görüşmüyoruz mecbur kalmadıkça.
evliliğimize de kimseyi karıştırmıyoruz.
zorlukları var bu durumun tabi, ama ben eşimle hiçbir problem yaşamıyorum.
kapımızı kapatınca, sadece o ve ben varken mutlu muyuz, huzurlu muyuz EVET.

sevdiğim insandan neden ayrılıcam ya o kadar emek vermişiz ilişkimize?
ama dediğim gibi karşındakine bağlı. eğer gerçek bir aşk varsa o hiçbir zorluğa yenilmemeli, heba edilmemeli!

Bence hakkınızda hayırlısı olmuş inanın bu sadece bir başlangıçtı sizin için ileride de hayatınıza müdahale edilecekti örneğin hamile kalsanız çocuğunuz olsa filan. Düğünden önce bunların yaşanmasının da vardır elbet bir sebebi. Ben şunu anladım ki hem çevrem gördüklerimden duyduklarımdan hem de burada okuduklarımdan ailelerin gerek sosyo kültürel gerekse ekonomik açıdan ve eğitim açısından bile üç aşağı beş yukarı denk olması çok önemli aksi takdirde mutlaka bir uyumsuzluk çıkıyor hoşgörü filan lafta kalıyor gerçek hayatta bu hoşgörüyü hayata geçirebilmiş insan sayısı malesef çok az. Elbette bir takım farklılıklar olacaktır birbirine tamamen yabancı iki aile var ortada iki farklı kültür yaşayış biçimi ama biraz denklikte önemli yoksa evlenecek gençler çok arada kalıyor ilişki , evlilik yıpranıyor ki bu zamanla iki insan arasındaki aşkı bile öldürüyor soğukluk yaratabiliyor.

kesinlikle katılıyorum!!!! tecrübeyle sabit:25:

kesinlikle katılıyorum!!!! tecrübeyle sabit:25:
Hep derler ama ilişkin ciddiye binince sanki aileler bir şekilde orta yolu bulurlar siye düşünüyorsun ama yanlış bir düşünceymiş çok acı birşekilde anladım bunu.. Çok acı.. Olanları sindirebilmek çok zor.. Başa çıkamıyorum düşüncelerimle. Aklımda hep keşkeler vat. Bir arkadaş çocuk olduktan sonra da sorun yaşarsın demiş çok haklı hemde çok!

canım hayırlı olmayacağı için olmamış öyle düşün. gerçekten de öyle. allah o kadar büyük ki hep bizim için hayırlısını yaşatıyor. allah yar ve yardımcın olsun. kin gütme serbest bırak ruhunu. kinle besleme.

Back
X