merhaba arkadaşlar; şimdiye kadar yapmış olduğunuz paylaşımların hepsini okudum.. hepiniz çok güzel düşüncelere sahip insanlarsınız..opuyorumnanaktan
ben hayatımda hiç kişisel gelişim kitapları okumadım..taki baileys arkadaşımla tanışana kadar..onun sayesinde bir çok şeyi öğrendim,öğrenmeye de devam ediyorum o benim hayatıma çok değerli bilgiler katmış özel bir insandır kendisine teşekkür ediyoruma.s. bu kitaplarla da onun sayesinde tanıştım ve kısa bir süre önce aldırdım kitapları.. hepsini okuma fırsatım olmadı..yavaş yavaş okuyorum..benim sizlerle paylaşmak istediklerim var onlardan biri şu ki; ben bu kitapları okumadan önce bu kitaplarda yazan düşüncelere sahiptim.. nasıl? derseniz..renan20 arkadaşımdan alıntı yaptığım yazı, sizin kitapta okuduğunuz yazı, yıllardır benim odamda asılı duran ve her sabah ve akşam gördüğüm, okuduğum,1869 1948 yıllarında yaşamış mahatma gandhi ye ait bir söz..kendisi hakkında fazla bir bilgiye sahip değilim ama bu sözleri benim hayatımda önemli bir yere sahiptir..bu yazı bir şekilde benim elime geçmiş okuduğum zaman etkilenmiştim..okuduktan sonra hemen not ettim eve gelincede odama rahatlıkla görebileceğim yere astım bu yazıyı..Söylediklerinize dikkat edin,Kaderinize dönüşür..
--------------------------------------------------------------------------------
Söylediklerinize dikkat edin
düşüncelere dönüşür…
düşüncelerinize dikkat edin
duygularınıza dönüşür…
duygularınıza dikkat edin
davranışlarınıza dönüşür…
davranışlarınıza dikkat edin
alışkanlıklarınıza dönüşür…
alışkanlıklarınıza dikkat edin
değerlerinize dönüşür…
değerlerinize dikkat edin
karakterinize dönüşür…
karakterinize dikkat edin
Kaderinize dönüşür...
Mahatma Gandhi
semuş ne güzel paylaşımlar yapmışsın
çok beğendim hikayeyi de vereliniortak alkisalkisalkis
merhaba ben aranıza yeni katıldım yazını soluksuz okudum çok güzeldi.. aslında bende yıllardır sonuçlarını görerek yaptığım ,(opuyorumnanaktaninanarak )olumlu düşünme tekniğiinin kuantum olduğunu şimdilerde öğrendim. yaptıklarımın aynısını kitaplarda okudum. çok şaşırdım. önceleri annem çok fazla olumsuz cümle kurardı bende hemen müdahele ederdim tabi.. Hatta eğer olumsuz bir cümle kurmuşsa ve ben de ordaysam ,, senin yanında da konuşulmaz derdi hep kızardı. şimdilerde dikkat ediyorum artık annem de hep olumlu cümleler kuruyor ve olaylar hakkında olumlu düşünüyor. bunun farkını görmüş olmalı. bence yeterki insan birşeye inansın ve yapmak istesin gerisi kolay. Benim matematikle aram iyi değil veya yapamam başaramam deyip beynimizi kilitlersek tabiyki başarılı olamayacaktır.ama eğer ben istersem yaparım deyip kendimize inanırsak işte bunun karşısında hiçbirşey duramaz. inanmak başarmanın yarısıdır. kurduğunuz cümlelerde ve inandığınız yolda hepinize başarılar arkadaşlar....
hoşgeldin pembepanter1 cim opuyorumnanaktan