• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayalleri Gerçekleştirmenin Büyüsü (Kuantum)

merhaba arkadaşlar; şimdiye kadar yapmış olduğunuz paylaşımların hepsini okudum.. hepiniz çok güzel düşüncelere sahip insanlarsınız..opuyorumnanaktan
ben hayatımda hiç kişisel gelişim kitapları okumadım..taki baileys arkadaşımla tanışana kadar..onun sayesinde bir çok şeyi öğrendim,öğrenmeye de devam ediyorum o benim hayatıma çok değerli bilgiler katmış özel bir insandır kendisine teşekkür ediyoruma.s. bu kitaplarla da onun sayesinde tanıştım ve kısa bir süre önce aldırdım kitapları.. hepsini okuma fırsatım olmadı..yavaş yavaş okuyorum..benim sizlerle paylaşmak istediklerim var onlardan biri şu ki; ben bu kitapları okumadan önce bu kitaplarda yazan düşüncelere sahiptim.. nasıl? derseniz..renan20 arkadaşımdan alıntı yaptığım yazı, sizin kitapta okuduğunuz yazı, yıllardır benim odamda asılı duran ve her sabah ve akşam gördüğüm, okuduğum,1869 1948 yıllarında yaşamış mahatma gandhi ye ait bir söz..kendisi hakkında fazla bir bilgiye sahip değilim ama bu sözleri benim hayatımda önemli bir yere sahiptir..bu yazı bir şekilde benim elime geçmiş okuduğum zaman etkilenmiştim..okuduktan sonra hemen not ettim eve gelincede odama rahatlıkla görebileceğim yere astım bu yazıyı..Söylediklerinize dikkat edin,Kaderinize dönüşür..
--------------------------------------------------------------------------------

Söylediklerinize dikkat edin

düşüncelere dönüşür…

düşüncelerinize dikkat edin

duygularınıza dönüşür…

duygularınıza dikkat edin

davranışlarınıza dönüşür…

davranışlarınıza dikkat edin

alışkanlıklarınıza dönüşür…

alışkanlıklarınıza dikkat edin

değerlerinize dönüşür…

değerlerinize dikkat edin

karakterinize dönüşür…

karakterinize dikkat edin

Kaderinize dönüşür...

Mahatma Gandhi

semuş ne güzel paylaşımlar yapmışsın
çok beğendim hikayeyi de
vereliniortak alkisalkisalkis

merhaba ben aranıza yeni katıldım yazını soluksuz okudum çok güzeldi.. aslında bende yıllardır sonuçlarını görerek yaptığım ,(opuyorumnanaktaninanarak )olumlu düşünme tekniğiinin kuantum olduğunu şimdilerde öğrendim. yaptıklarımın aynısını kitaplarda okudum. çok şaşırdım. önceleri annem çok fazla olumsuz cümle kurardı bende hemen müdahele ederdim tabi.. Hatta eğer olumsuz bir cümle kurmuşsa ve ben de ordaysam ,, senin yanında da konuşulmaz derdi hep kızardı. şimdilerde dikkat ediyorum artık annem de hep olumlu cümleler kuruyor ve olaylar hakkında olumlu düşünüyor. bunun farkını görmüş olmalı. bence yeterki insan birşeye inansın ve yapmak istesin gerisi kolay. Benim matematikle aram iyi değil veya yapamam başaramam deyip beynimizi kilitlersek tabiyki başarılı olamayacaktır.ama eğer ben istersem yaparım deyip kendimize inanırsak işte bunun karşısında hiçbirşey duramaz. inanmak başarmanın yarısıdır. kurduğunuz cümlelerde ve inandığınız yolda hepinize başarılar arkadaşlar....

hoşgeldin pembepanter1 cim opuyorumnanaktan

merhaba ben aranıza yeni katıldım yazını soluksuz okudum çok güzeldi.. aslında bende yıllardır sonuçlarını görerek yaptığım ,(opuyorumnanaktaninanarak )olumlu düşünme tekniğiinin kuantum olduğunu şimdilerde öğrendim. yaptıklarımın aynısını kitaplarda okudum. çok şaşırdım. önceleri annem çok fazla olumsuz cümle kurardı bende hemen müdahele ederdim tabi.. Hatta eğer olumsuz bir cümle kurmuşsa ve ben de ordaysam ,, senin yanında da konuşulmaz derdi hep kızardı. şimdilerde dikkat ediyorum artık annem de hep olumlu cümleler kuruyor ve olaylar hakkında olumlu düşünüyor. bunun farkını görmüş olmalı. bence yeterki insan birşeye inansın ve yapmak istesin gerisi kolay. Benim matematikle aram iyi değil veya yapamam başaramam deyip beynimizi kilitlersek tabiyki başarılı olamayacaktır.ama eğer ben istersem yaparım deyip kendimize inanırsak işte bunun karşısında hiçbirşey duramaz. inanmak başarmanın yarısıdır. kurduğunuz cümlelerde ve inandığınız yolda hepinize başarılar arkadaşlar....

merhaba; hoşgeldiniz..yazdıklarımı beğenmeniz beni mutlu etti teşekkür ederim..opuyorumnanaktandemek ki şu yeryüzünde kitapları okumadan da kitaplarda yazan düşüncelere sahip kişi yanlızca ben değilmişim..sizin gibi bende ilk bu topiği okuduğumda şaşırmıştım..çünkü bende bu kitapları okumadım..

sizin yakınınızda olduğu gibi,diğer insanların,buna bende dahil olmak üzere ne yazık ki çevremizde olumsuz düşüncelere sahip insanlar var..bize her zaman güç,çoşku,sevinç,neşe,mutluluk veren bir çevrede yaşamıyoruz..arada böyle olumsuz düşüncelere sahip insanların söyledikleri,yaptıkları,bizleri ister istemez etkiliyor..çünkü ilk duyduğumuzda yada gördüğümüzde ister istemez etkileniyoruz..burada önemli olan sizin yaptığınız gibi gördüklerimize vede duyduklarımıza müdahele edip kontrol altına almak olumsuz duygu ve düşünceleri olduğunca olumluya çevirmek..

matematik örneğini vermişsiniz;başaramayacağına inan insan hiç bir hedefine ulaşamaz..ben yapamam,başaramam,dediği sürece o insana çevresinden ne kadar destek verilirse verilsin başarılı olamaz..sürekli bir insan kendisine ben zeki değilim derse zekasının gelişimini durdurur ve öğrenmek istediklerini öğrenmekte, yapmak istediklerini yapmakta zorlanır..yapamayacağını kabullenmek insanı başarısızlığa götürür..
yenileceğini düşünen insan her zaman yenilir,kaybedeceğine inanan insan kaybeder..

semuş ne güzel paylaşımlar yapmışsın
çok beğendim hikayeyi de
vereliniortak alkisalkisalkis
teşekkür ederim.. iyi geceler a.s.opuyorumnanaktan

arkadaşlar hangi kitaplar bunlar105 sayfanın hepsini okuyamadım da.gerçi çok okuyor ama çok azını uyguluyoruz.bu bana hep saçma gelmiştir.

kızlaarrrrrrrrrrrrr nasılız bakalım opuyorumnanaktan
ben birkaç gündür böyle biraz karmaşık hissediyordum kafamçokkarıştı
ama çok şükür geçti gitti :Saruboceq:
şimdi kendimi çok iyi hissediyorum bayanssulusmile
çok mutluyummmmm, enerjiğimmmmm
hihoyyyt :dance: :teytey:

meraba kizlar kuantum dusunce teknigini bilmiyordum siteyi karistirirken gordum..gercekten cok ilgimi cekti;simdi ben bu kitaplardan okumak istiyorum bana ilk hangi kitabi tavsiye edersiniz..bazen bende cok karamsar oluyorum insallah bende sizin gibi olumlu dusunmeyi ogrenirim.simdiden cevaplariniz icin tesekkurler

merhaba kizlar ne guzel paylasimlar bunlar. yeni yeni katilimlarda var ne guzel. hosgeldinizzzopuyorumnanaktan

ben farkediyorumki olumlu dusunmeyi surekli yapabilmekte zaman zaman zor oluyor.
bir gun cok olumluyken, diger gun biraz daha azalabiliyor. hergun ayni heycani yakalamak belki zamanla oturur bilmiyorum. sizler nasil dusunuyorsunuz?

@melekce, canim galiba ilk olarak diger sayfalarda okudugum kadariyla r. sanaldan- kuantum dusunce teknigini tavsiye ediyorlar.

merhaba kizlar ne guzel paylasimlar bunlar. yeni yeni katilimlarda var ne guzel. hosgeldinizzzopuyorumnanaktan

ben farkediyorumki olumlu dusunmeyi surekli yapabilmekte zaman zaman zor oluyor.
bir gun cok olumluyken, diger gun biraz daha azalabiliyor. hergun ayni heycani yakalamak belki zamanla oturur bilmiyorum. sizler nasil dusunuyorsunuz?

@melekce, canim galiba ilk olarak diger sayfalarda okudugum kadariyla r. sanaldan- kuantum dusunce teknigini tavsiye ediyorlar.

canım merhabaopuyorumnanaktan
işteyken okudum da yazını,ancak yazabiliyorum...

insan kendini şartlandıramıyor her an mutlu olmaya..yani sürekli beyne " olumlu ol olumlu ol" demek zor bişiy..dahası beynin yapacak daha milyonlarca işi var zaten...kaldıki hayatta hüzünle mutluluk,iyi ve kötü...yani bütün zıt kavramlar mükemmel bir denge için verilmiş aslında..bizde bu dengenin birer parçaları olarak; gün içinde yaşadığımız her şey konusunda olumlu ve olumsuzluklar arasında git gel yaşarken ancak bir denge kurduğumuz zaman daha iyi hissedebiliyoruz kendimizi..yani burda tümüyle her an olumlu olurum demek doğru ,doğur olmasının dışında inandırıcı olmasa gerek..

zaman zaman uyandığımda yada gün içerisinde aniden kendimi çok kötü hissettiğim anlar oluyor..illaki olucak,olmaması doğaya ayrıkırı olurdu zaten..ama üzerind edurup düşünmemek çokça nebiliyim dikkati başka şeylere kaydırmak da mümkün..burda işte ipler bizim elimizde olmalı..herün aynı heycanı yakalamak demişsin ya; işte tam bu noktada biz davranışlarımızla bunu kontrol ettiğimizde işte belkide o heycan bizden eksilmeyecek...her ne yaşarsak yaşayalımm...

off çok mu yazmışım neee,aman sıkılmayın bendennnzemuszemus içimi dökeyim dedim birazkaydirigubbakcemile3gamyoncuiremsu

canım merhabaopuyorumnanaktan
işteyken okudum da yazını,ancak yazabiliyorum...

insan kendini şartlandıramıyor her an mutlu olmaya..yani sürekli beyne " olumlu ol olumlu ol" demek zor bişiy..dahası beynin yapacak daha milyonlarca işi var zaten...kaldıki hayatta hüzünle mutluluk,iyi ve kötü...yani bütün zıt kavramlar mükemmel bir denge için verilmiş aslında..bizde bu dengenin birer parçaları olarak; gün içinde yaşadığımız her şey konusunda olumlu ve olumsuzluklar arasında git gel yaşarken ancak bir denge kurduğumuz zaman daha iyi hissedebiliyoruz kendimizi..yani burda tümüyle her an olumlu olurum demek doğru ,doğur olmasının dışında inandırıcı olmasa gerek..

zaman zaman uyandığımda yada gün içerisinde aniden kendimi çok kötü hissettiğim anlar oluyor..illaki olucak,olmaması doğaya ayrıkırı olurdu zaten..ama üzerind edurup düşünmemek çokça nebiliyim dikkati başka şeylere kaydırmak da mümkün..burda işte ipler bizim elimizde olmalı..herün aynı heycanı yakalamak demişsin ya; işte tam bu noktada biz davranışlarımızla bunu kontrol ettiğimizde işte belkide o heycan bizden eksilmeyecek...her ne yaşarsak yaşayalımm...

off çok mu yazmışım neee,aman sıkılmayın bendennnzemuszemus içimi dökeyim dedim birazkaydirigubbakcemile3gamyoncuiremsu

senden sıkılırmıyız hiç..opuyorumnanaktandoğru bir denge içerisinde işliyor herşey..ama insan bu dengeli işleyişte dengeyi bozacak bir seçim yapıyor.. insanların duygu vede düşüncelerinden etkileniyor..neye inanırsanız vede kabul ederseniz onu yaşarsınız!..

hayallerinizi kurun en güzelinden;ve sizi yaradan dan çılgınlar gibi isteyin,hayallerinizde bu gerçek hayatta neler yapmak istiyorsanız yapın..gidin gitmek istediğiniz her yere,kiminle isterseniz onunla,yaşamak istediğiniz tüm güzel duyguları yaşayın,çalışmak istediğiniz işte,iş arkadaşlarınızla çalışın..yaşamak istediğiniz evi hayal edin, orda neler olmasını isterdiniz düşünün,tek tek en ince ayrıntısına kadar düşünün..okumak istediğiniz okulu,evlenip bir yuva kurmak istediğiniz eşinizi,çocuklarınızı,hayat sizin hayatınız hayaller sizin hayalleriniz..kurduğunuz hayali gerçek hayatta yaşıyormuş gibi,sesini duyun,görüntüsünü görün,kokusunu içinize çekin,kurduğunuz hayal sizin hayaliniz ona göre gerçekte yaşıyormuş gibi hissedin..gerçek hayatta yaşamak istediğinizi önce hayallerinizde yaşayın..bundan hiç vaz geçmeyin.. acaba olur mu ki gibi düşüncelerle hayallerinizi baltalamayın..sizin hayallerinizi duydukları anda gerçekleşmez diyen insanların sözlerinin de hayallerinize balta vurmasına izin vermeyin..bu hayat sizin hayatınız,sizin hayaliniz..isteyin en güzelinden isteyebildiğiniz kadarını,güvenin sizi yaradanın sizi boş çevirmeyeceğine,yapabileceğinizin en iyisini yapın..ona güvenin,ondan çılgınlar gibi isteyin ve ondan istemekten vaz geçmeyin..çünkü o yeryüzünde cömertliğinin sınırsızlığını anlayabilecek ve ne kadar bağışlayıcı olduğunu göstermek için insanları yarattı..istemek bizden,elimizden gelenin en iyisini yapmak bizden,sonucunu sabırla vazgeçmeden beklemek bizden..onun takdirine güveniyoruz..biz üzerimize düşeni yapıyor çalışıyor ve inanarak ondan istiyoruz..insanın inanarak istemesiyle doğa yasaları bile değişir..insanların imkansız dediği mucizeleri gerçekleşir çünkü onun için bir ol demesi yeterlidir..Allah'ın emriyle yakan ateş hz.ibrahim için serin vede selametlik yeri oldu..evrenin sahibine bazen o kadar yüksek güçte istekler ulaşır ki, o zaman evrensel olarak işleyen yasalarına ''dur'' der..merhametli mevla sevdiği insanların hatrına nice yasaların işleyişini durdurur..nice istekleri gerçekleşmediği için üzülen arkadaşlarımız,bir süre sonra sevinç çığlıkları atacaktır..:dance::teytey:kurmuş olduğunuz her güzel hayalinizin,hayırlısıyla,sizi sonsuz mutluluklara ulaştırması dileğiyle..:Saruboceq:opuyorumnanaktan

semuş teşekkürler..................güzel yazmışsın.kızlaar bu kitapların tam adını yazarını kimse yazmayacak mı?????????????????????

kızlar ben burayı yeni keşfettim..
okuduğum kadarıyla bu kuantum mantığıma yattı

peki bişi sorucam secret kitabını okumadım ama aynı görüşü mü anlatıyor o kitapta
okumalı mıyım??

semuş teşekkürler..................güzel yazmışsın.kızlaar bu kitapların tam adını yazarını kimse yazmayacak mı?????????????????????

cnm bahsettiğimiz kitaplar R.Şanal'ın '' Kuantum olumlama, Kuantum sıçrama ve Kuantum Düşünce Tekniği''adlı kitapları..bunların dışında konuyla iligili yazdığı kitapları da var internetten araştırabilirsin.. :ecrin_bebek:

kızlar ben burayı yeni keşfettim..
okuduğum kadarıyla bu kuantum mantığıma yattı

peki bişi sorucam secret kitabını okumadım ama aynı görüşü mü anlatıyor o kitapta
okumalı mıyım??

evet cnm düşünce olarak aynı secret ta da düşünce gücü var ama Şanal'ın kitapları daha ayrıntılı ve düşüncenin nasıl olumluya çevrileceği konusunda teknikler de içeriyor.. :kahve:

merhaba; antarktika teşekkür ederim..opuyorumnanaktan
ben bu kitapları okumadım..busejik arkadaşımız bilgi vermişa.s... bende kısa bir süre önce aldırdım kitapları..henüz okuma fırsatı bulamadım..elimde okunmak için beni bekleyen kitaplar:
1) r.şanal düşünce tekniği 223 sayfa 5. baskı..( bu kitabı okuyup bitirdim..sırada 2. kitap var.. okumaya fırsatım olmadı henüz)
2) r.şanal kuantum sıçrama 305 sayfa 3. baskı
3) r.şanal kuantum olumlama 183 sayfa 5. baskı
4) r.şanal kuantum ve kur'an 240 sayfa 4. baskı
5) r.şanal kuantum kodlama 127 sayfa
zamanın olurda, bu topiğin tamamını okursan arkadaşlarımızın güzel paylaşımlarını okuma fırsatı bulursun..yerimseniben

kızlar kuantum hakkında fazla bılgım yok.yalnız netten bıraz baktıgım kadarıyla olumlama soylemesı cok tuhafıma gıttı benı aydınlatın lutfen.bazı sıtelerde mesela olacak dıye ıstedıgın sey olmayacak gıbı oluyomus.anlatamadım tam ama soyleyış cok onemlıymıs.tam tersıne donebılırmıs.mesela nasıl ısteyecegız?ıyı olalım mutlu olalım mı?yoksa ıyı olacagız mutluyuz mu?

kızlar kuantum hakkında fazla bılgım yok.yalnız netten bıraz baktıgım kadarıyla olumlama soylemesı cok tuhafıma gıttı benı aydınlatın lutfen.bazı sıtelerde mesela olacak dıye ıstedıgın sey olmayacak gıbı oluyomus.anlatamadım tam ama soyleyış cok onemlıymıs.tam tersıne donebılırmıs.mesela nasıl ısteyecegız?ıyı olalım mutlu olalım mı?yoksa ıyı olacagız mutluyuz mu?

söyleme biçimi önemli mutluyuz diceksin cnm :1hug:
şimdiki zaman ekini kullanıyoruz tatlım :)

Mutluyum herşey iyi olacak, mutluyum hayat çok güzel...
Mutluyuz her zaman olumluluk kazanacak. :lepi:
-acak,-ecek ekini kullanirsan mutluluk hep gelecek zamanda kalir yalniz.
-yor ekini veya genis zaman ekini kullanman gerekiyor.

Mesela senin yazdigin cumlelerden ornek verirsek:

Mutluyum hersey iyi ve yolunda,mutluyum hayat cok guzel.
Mutluyuz her zaman olumlu dusunce kazaniyor.

Dogru olan cumlelerini bu sekilde kurman.

-acak,-ecek ekini kullanirsan mutluluk hep gelecek zamanda kalir yalniz.
-yor ekini veya genis zaman ekini kullanman gerekiyor.

Mesela senin yazdigin cumlelerden ornek verirsek:

Mutluyum hersey iyi ve yolunda,mutluyum hayat cok guzel.
Mutluyuz her zaman olumlu dusunce kazaniyor.

Dogru olan cumlelerini bu sekilde kurman.

Peki...
bayanssulusmile
Mutluyum herşey yolunda ve harika.
Mutluyum, hayat her zamanki gibi çok güzel. :lepi:
Mutluyuz olumlu düşünce kazanıyor ilelebet mutluluk bizim. olumunekankayizsmile

mutluyum,mutlusun,mutlularzemuszemus ailecek çok iyiyiz anlaşılannn..aman Allah bozmasınnnopuyorumnanaktan

genelimde olumlu düşünmeme ragmen yinede içimde acabalar var buda benim kuşkulu olmama ve yeri kadar olumlu olmama engel oluyo

Back