• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayalleri Gerçekleştirmenin Büyüsü (Kuantum)

selam sana yeni gün opuyorumnanaktan
selam size Hayalleri Gerçekleştirmenin Büyüsü nün pozitif insanları opuyorumnanaktan
şahane bir gün geçirmenizi diliyorum
bayanssulusmile

Selam kizlar, nasilsiniz? Haftasonu oldugu icin kimse ugramiyor galiba. Insallah yarin girdigimde mesajlarla dolar burasi zemuszemus

benim aklima takilan bisey var, eger biseyin olmasini istiyorsaniz ve bu mesela bi sinav gibi belirli net bir tarihi olmayan bisey ise. net bir zaman belirlememiz sartmi. Illa su ay, yada su gun icerisinde diye soylememiz gerekiyomu. yada en kisa zamanda dersek yanlismi olur. cok kafama takiliyo. zaman belirtmeden olumlama yapiyorum, ama aslinda biran once olsun istiyorum..
cok karisik anlatmadim umarim :kedi:

renan ın yaptığı yoruma katılıyorum mozarella cım
yerimseniben

Ben burdayım aslında.
Ama olumlamalar konusunda hiçbir fikrim yok.
Zaten istediklerimi çekmeyi şu an beceremiyorum da :(

asinaz cım, yeni başlanıldığında insanlar bi kaç denemeden sonra aman olmuyor, işe yaramadı gibi duygulara kapılabiliyorlar, bu evre hep olur zaten. tabiri yerindeyse düşe düşe kalkmayı öğreniyoruz. bu da onun gibi bir şey bana göre. olumlamalar sadece beyinde değil bir süre sonra bedeninde de hissediyor, daha hareketli ve canlılık yapıyor, gözlerin bir başka bakıyor, cildin bile daha güzel görünüyor(yani bende en azından böyle tepkiler oluyor).vücut kimyası değişiyor bi anlamda.beynimizin, bedenimizin, enerjimizin şimdi yaptığımız şeyleri kabullenmesi için biraz zaman gerekebiliyor. (tabi bu neyi dileğine de bağlı)

sende zaten "şuan" yapamıyorum demişsin,"şuan olmuyor" dediğin bi bakmışsın "işte oldu" ya dönecek.
o yüzden inanmaya ve olumlamaya devam
:lepi:

fisfisfis

merhabaaa hoşgeldinnopuyorumnanaktan
evet genelde h.sonu olunca bizim kızlar firarda oluyorkaydirigubbakcemile3
sınav demişsin ama nasıl acaba??belirli bir zaman yok demişsin de,o kısmı pek anlamadım beb

hosbulduuk
:roflol:anlatamadim ben
genelde sinav icin olumlamalar okudugum icin o ornegi verdim. sinavin net bir tarihi vardir, ona gore olumlama yaparsin. ama benim istegimin net bir tarihi yok. ama ben biran once olsun istiyorum hayirlisiyla. bunun icin belirli bir ayin icerisinde olsun diye belirtmelimiyim?
simdi anladinmi canim sempatiksalakcinni

bnde geldim birazcık geç kaldım bugün kaydirigubbakcemile4

mozarella

sınavda almak istdğin notu puana olumlamalar yapabilirsin cnm
zmn belirtmezsen daha iyi olur cnm
ve olumlamalar yaparken o istedğin notu aldığını düşün mutlu olduğunu hzuurlu olduğunu düşün ve öyle hisset ben sınavlarımda öle düşünürüm ve istediğm notu alırım kaydirigubbakcemile2 kaç puan almak istiyorsan tabi bu arada bilinçaltınında uyumlu olması gerekiyor cnm

kalsedoncum senden alıntı yaptım :kedi: farketmemişim

hay allah ben baya bi anlatamamisim kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
sinav degil :roflol: en iyisi acik acik soyleyeyim

ben anne olmak istiyorum kizlarrr
bunun icin olumlamalar yapiyorum ama bunun icin zaman veremezsinki oyle degilmi? yanlismi biliyorum. bu ay anne olmayi seciyorum diyebilirmisin?
cok tesekkur ederim hepinize

Son düzenleme:
hay allah ben baya bi anlatamamisim kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
sinav degil :roflol: en iyisi acik acik soyleyeyim

ben anne olmak istiyorum kizlarrr
bunun icin olumlamalar yapiyorum ama bunun icin zaman veremezsinki oyle degilmi? yanlismi biliyorum. bu ay anne olmayi seciyorum diyebilirmisin?
cok tesekkur ederim hepinize

oyyy oyyyy oyyy:emir_bebek:
yaa en güzeli ne biliyor musun,sen bebğini eline aldığını hisset,karnına dokun,okşa,sürekli bebğinle ilgilendiğini düşün...ve zamanı evrene bırak..Rabbim en uygun zamnı senin için seçecektir emin ol buna..opuyorumnanaktan

ayyy hadi hayırlıısıı,bak çok sevindim ben şimdiii yaaa :ecrin_bebek:

yaa en güzeli ne biliyor musun,sen bebğini eline aldığını hisset,karnına dokun,okşa,sürekli bebğinle ilgilendiğini düşün...ve zamanı evrene bırak..Rabbim en uygun zamnı senin için seçecektir emin ol buna..opuyorumnanaktan

güzel bir örnek kalsedoncum

bnde sınav için öyle bir örnek bir olumlama yazdım zemuszemus
önemli olan istedğin dileğe olumlamam yapıp kalsedoncuğumun dedği gibi zmnı evrene bırak...Allah'ın izniyle istedğin gerçekleşir :Saruboceq: :1hug:

ayy opuyorumnanaktan canim benim, bende dusundukce cok mutlu oluyorum a.s. gercekten karnima dokunuyorum bazen seviyorum kendi kendime :asigim:
dua edin kizlar, burda oldummu kendimi cok iyi hissediyorum. cok tesekkur ederim
sizlerinde istekleriniz en guzel sekilde gerceklessin ins.

size guzel haberi insallah en kisa zamanda verecegimzemuszemus

güzel bir örnek kalsedoncum

bnde sınav için öyle bir örnek bir olumlama yazdım zemuszemus
önemli olan istedğin dileğe olumlamam yapıp kalsedoncuğumun dedği gibi zmnı evrene bırak...Allah'ın izniyle istedğin gerçekleşir :Saruboceq: :1hug:

evet canim oyle yapacagimopuyorumnanaktan icimde cicekler aciyor sanki opuyorumnanaktan benim, ve sizlerin burda olmasi bi tesaduf degil emin olun kizlar.
aramizda kilometler var ama kendimi cok yakin hissediyorum size (butun sayfalari okudum neredeyse :asigim:) herseyin bi nedeni var, burda olmamizinda hayallerimize daha cabuk kavusmamiza vesile olacak ins.

ben çok yakın diyorum o zaman Allah ın izniyle...güzel haberlerini bekliyoruz canımmmm:emir_bebek:opuyorumnanaktan

:CüvCüv::CüvCüv: cok tesekkur ederim canimm
bende oyle olmasini seciyorum:Saruboceq:. Hayirlisiyla insallah Allahimm
bekleyin beniii:emir_bebek: her gecen gun dahada yaklasiyorum

bu arada bende evde bir kitap var cekim yasasi diye. insallah ara ara buraya aktaririm cok guzel seyler yaziyor.

Ne Söylediklerinize dikkat edin,Çünkü Onlar Gerçek Olacaklardır

İnsan yaşamını sözleriyle kurar.Çünkü söz ,insanın Tanrısal varlığına gönderilen bir emirdir.

Sözlerin mucize yaratıcı etkileri,insan bilincinin işleyiş biçimini kavradığımızda normal etkilere dönüşür.

Başkasından duyduğunuz ya da sizin kullandığınız sözlerin içerdikleri anlamları ,bir süre sonra ,mutlaka ifadesini bulacağından emin olmalısınız.

Bu yüzden neredeyse yeniden konuşmayı öğreniyor gibi,sözcüklerin kullanımı konusunda güçlü bir bilinçlenmeye ihtiyaç vardır.

Kendi hakkınızda ya da başkalarının hakkında kullandığınız yargıların ya da hayat hakkında ve hayatın kavramlarıyla ilgili sözcüklerin,ulaşmak istedğimiz sonuçlara bizi götürecek biçimde yeniden kurgulanması ,sonuçları hemen alınabilecek kolaylıklar sağlar bize.

Bu yüzden ,örneğin kendiniz hakkımızda kullandığımız etiketlemelere çoooooook dikkat etmeliyiz

Ben çok sakarım etiketlemesi örneğin.Böyle durumlarda kişiler sakar olduklarını gözlemleyerek,bunun böyle olduğunu ifade ettiklerini sanırlar.Oysa onlar,önce sakar olduklarına inanmış,sonra sakarlıklar yapmış ardından da bunu,bir olayı nakleden insanlar gibi dile getirmişlerdir.

Süreci tersine çevirmek elimizdedir.Dikkatli ve dengeli bir insan olduğumuzu ifade etmek,sonunda bizi gerçekten de öyle yapacaktır.Bu,bir tür "kendi kendini gerçekleştiren kehanet" durumudur.

R.ŞANAL'ın kitabından alıntıdır. kaydirigubbakcemile5

merhaba arkadaşlar; şimdiye kadar yapmış olduğunuz paylaşımların hepsini okudum.. hepiniz çok güzel düşüncelere sahip insanlarsınız..opuyorumnanaktan
ben hayatımda hiç kişisel gelişim kitapları okumadım..taki baileys arkadaşımla tanışana kadar..onun sayesinde bir çok şeyi öğrendim,öğrenmeye de devam ediyorum o benim hayatıma çok değerli bilgiler katmış özel bir insandır kendisine teşekkür ediyoruma.s. bu kitaplarla da onun sayesinde tanıştım ve kısa bir süre önce aldırdım kitapları.. hepsini okuma fırsatım olmadı..yavaş yavaş okuyorum..benim sizlerle paylaşmak istediklerim var onlardan biri şu ki; ben bu kitapları okumadan önce bu kitaplarda yazan düşüncelere sahiptim.. nasıl? derseniz..renan20 arkadaşımdan alıntı yaptığım yazı, sizin kitapta okuduğunuz yazı, yıllardır benim odamda asılı duran ve her sabah ve akşam gördüğüm, okuduğum,1869 1948 yıllarında yaşamış mahatma gandhi ye ait bir söz..kendisi hakkında fazla bir bilgiye sahip değilim ama bu sözleri benim hayatımda önemli bir yere sahiptir..bu yazı bir şekilde benim elime geçmiş okuduğum zaman etkilenmiştim..okuduktan sonra hemen not ettim eve gelincede odama rahatlıkla görebileceğim yere astım bu yazıyı..Söylediklerinize dikkat edin,Kaderinize dönüşür..
--------------------------------------------------------------------------------

Söylediklerinize dikkat edin

düşüncelere dönüşür…

düşüncelerinize dikkat edin

duygularınıza dönüşür…

duygularınıza dikkat edin

davranışlarınıza dönüşür…

davranışlarınıza dikkat edin

alışkanlıklarınıza dönüşür…

alışkanlıklarınıza dikkat edin

değerlerinize dönüşür…

değerlerinize dikkat edin

karakterinize dönüşür…

karakterinize dikkat edin

Kaderinize dönüşür...

Mahatma Gandhi

hoşgelidn canım ellerine sağlıkkkopuyorumnanaktan
işin özü sanırım "söylediklerimize" taaa en başından dikkat etmekte geçiyor...

hoşgelidn canım ellerine sağlıkkkopuyorumnanaktan
işin özü sanırım "söylediklerimize" taaa en başından dikkat etmekte geçiyor...

hoşbuldum kalsedonopuyorumnanaktan
doğru söylediklerimize dikkat edeceğiz..ama yanlızca söylediklerimize dikkat etmekte yeterli değil..inanmak hepsinden daha önemli.. inanarak,isteyerek,yapabileceğimizin en iyisini yaparak,kimseyle yarışmadan sadece kendimizle yarışarak,diğer insanların başarılarından üzüntü yerine sevinç vede mutluluk duyarak,onları takdir ederek,içten samimi olarak karşımızdaki insanlara değer vererek ve her fırsatta karşımızdaki insanlar olsun,tabiaattaki diğer canlılar olsun onlara teşekkür ederek,elde ettiklerimiz vede sahip olduklarımız içinde her zaman bizi yaradana şükrederek bu dünya hayatını bir cennete dönüştürmek biz insanların elinde diye düşünüyorum..

hoşbuldum kalsedonopuyorumnanaktan
doğru söylediklerimize dikkat edeceğiz..ama yanlızca söylediklerimize dikkat etmekte yeterli değil..inanmak hepsinden daha önemli.. inanarak,isteyerek,yapabileceğimizin en iyisini yaparak,kimseyle yarışmadan sadece kendimizle yarışarak,diğer insanların başarılarından üzüntü yerine sevinç vede mutluluk duyarak,onları takdir ederek,içten samimi olarak karşımızdaki insanlara değer vererek ve her fırsatta karşımızdaki insanlar olsun,tabiaattaki diğer canlılar olsun onlara teşekkür ederek,elde ettiklerimiz vede sahip olduklarımız içinde her zaman bizi yaradana şükrederek bu dünya hayatını bir cennete dönüştürmek biz insanların elinde diye düşünüyorum..

canım haklısın...innaç çook önemli ..hani derler yaa herşeyden ümidini kes ama Yaradan dan aslaaa..O ki herşi yoktan var eden,elbet bizim olmaz olarak gördüğümüzü de var edecek güçtedir.ama bunu gerçekten çok istemek lazım..ama beşerdir şaşar derer,zaman zaman da olsa ben kendi payıma karamsarlıklara kapılmıyor değilim..elimden geldiğince şükrediyorum ama ne kadar yeterli düşünmek lazım..

eskilerden geçimini kunduracılık yaparak sağlayan bir adam varmış..bir gün cuma saatinde camiye girmiş hoca vaazında ''Bismillahirrahmanirrahim'' demenin faziletlerini anlatıyormuş..bismillahirrahmanirrahim öyle bir kelimedir ki;suyun üzerinden yürüyerek geçebilirsiniz..

kunduracı önce şaşırmış, sonrada cidden böyle bir şey olabilirmi acaba diye düşünmüş? ve inanmış bu söze ve yapabileceğine..akşam iş çıkışı her zaman ki evine gittiği köprü yolundan gitmek yerine evine en kestirme yol olan nehiri yürüyerek geçmeye karar vermiş..Bismillahirrahmanirrahim diyerek ilk adımını atmış bakmış ki batmıyor ve yürüyerek nehri geçmiş..eve geldiğinde hanımı açmış kapıyı şaşkın bir halde..bey nasıl oldu da erkenden geldin hayırdır demiş..

eşi ;sorma hanım bugün camide hoca; bismillahirrahmanirrahim diyerek bir insanın suyun üzerinde yürüyebileceğini anlattı..bende inandım, denedim,yürüyerek geldim..

hanımı; ne olur bey, yarın akşam gelirken o hocayı da getir..evimizde misafir edelim bende tanışayım nasıl bir insandır ki o sana böyle bir şey söylemiş ve gerçekleşmiş o güzel insanı bende tanımak isterim demiş..

ertesi gün kunduracı iş çıkışı hocanın yanına gider..yaşadıklarını anlatır,eşininde kendisiyle tanışmak istediğini söyler evine davet eder..birlikte yola koyulurlar..karşılarına nehir çıkar hoca köprüden geçeceklerini düşünürken kunduracı çoktan nehrin üzerinden yürüyerek karşıya geçmiştir bile..sağına soluna bakar hoca yok,köprünün oraya bakar hoca orda kunduracı şaşkın bakışlarla hocam neden gelmiyorsunuz hadi gelsenize diye seslenir..
hoca şöyle cevap verir; onu söyleyen dil bende,ama ona inanan kalp sende ben yapamam demiş..

kıssadan hisse önce inanacaksın..sonra isteyerek yapacaksın..sonunda ulaşmak istediğin hedefine ulaştığında Allah'ına şükredeceksin sevgili kızım demişti sevgili babacığım..Şenizben çok küçükken bu hikayeyi anlattığında..
********************************************************************************************

yukarıda size aktardığım hikayeyi küçük bir çocukken babam anlatmıştı bana ve ben bu hikayeden kendime bir pay çıkartarak, inanarak, gönülden isteyerek, beni yaradana teslim olarak, herşeyi başarabileceğime inandım..ve o günden sonra hayatımda neleri başarmak ve nelere ulaşmak istedimse önce Allah'ın izniyle daha sonrasında benim inançla,heyecanla,içten,sabırla,zevkle ulaşmak istediklerimi Allah'tan isteyerek ulaştım çok şükür..:Saruboceq:

küçük bir örnek vermem gerekirse; hayatımda hiç çalar saat kullanmam :)
sabah uyanmak istediğim saati, gece uyumadan önce kendime söylüyor ve huzur içerisinde uyuyordum..sabahta uyanmak istediğim saatte uyanıyordum..arada uyanmak istediğim saatlerde uyanamadığım anlarda oluyordu işte orda evren tüm gücüyle bana hizmet ediyordu Allah'ın izniyle uyandırılıyordum nasıl mı? ya pencereme bir kuş gagasıyla vuruyordu,yada yağmur,olmadı kapımız çalınıyordu ve ben gidip kapıya baktığımda kapıda kimse olmuyordu saate bakıyordum tam uyanmak istediğim saatte evren beni uyandırmıştı..o an öyle mutlu oluyordum ki ve öylesine içten teşekkür ediyordum ki Allah'ıma:dance:hihoyyytopuyorumnanaktan :Saruboceq:
evdekiler ne oluyor bu kıza diyorlardı..:1shok:

demem o ki inandığınız sürece her şeyi başarabilirsiniz..başaracağınıza ne kadar derinden inanırsanız,o kadar çok destek size yardımcı olacak ve o kadar kolay başaracaksınız..hiç tanımadığınız insanlar sizin hayatınıza girecek ve size ulaşmak istediğiniz hedefinize ulaşmakta yardımcı olacaklar..kimilerine göre bu bir tesadüf olarak adlandırılsada hayatta hiçbir şey tesadüf değildir ve hiçbir şey tesadüf olarak Allah tarafından yaratılmamıştır..Allah katında biz insanların tesadüftür diye adlandırdığımız her bir olayın bir açıklaması vardır..bizler aciz birer kul olduğumuz için ilk başta bunu idrak edemeyiz ama zamanla yaşadığımız olayların iç yüzünü anlamaya başlarız..

küçük bir not da kalsedon'cuğum sevgili arkadaşım: benimde senin gibi karamsarlığa kapıldığım anlar oluyor..kimi zaman kızsakta,küssekte ona..hep kapısını çaldığımız kişi o..bazen bu hayatta isteklerimiz olmaz,bunu hayırlısından,helalinden olmasını istediğimiz için olmadığını bilmeliyiz..ama olsunda yeter ki olsun derseniz isteklerinize ulaşırsınız..ama olumsuz sizi üzecek sonuçlarını da kabul etmiş olursunuz..o yüzden hep helalinden hayırlısından olanı istemekte özen göstermeliyiz..Allah'ın yarattığı biz aciz kullarının önünde hep bir koruyucu kalkan var hayırlısını istediğimiz sürece o kalkan bizleri korur.. bizlere gelebilecek bir kaza, bela, bir musibet o kalkan sayesinde bize az zarar verir..ama kul isterken olsun da nasıl olursa olsun!!! derse hırsına,nefsine yenik düşerse istediğine ulaşır ama kötü sonuçlarınada katlanmak zorunda kalır..vermediklerine gelince onlar bizim için hayırlı olmadığı için vermiyordur..biz Allah'tan hayırlısını istediğimiz için vermiyor yada istediğimiz karşılığını ahirete bıraktığı için vermiyordur..biz bilemeyiz..

canım çook güzelmiş yazın,ellerine,gözlerine sağlık..yüreğine sağlık...
aslına tüm bunlarında bilincinde olan ben; ne yazık ki uygulama alnında sınıfta kalıyorum işte..o çalar saat durumu yıllardır vardır bende de..şu hayatta ,şuan ki konumumda bir tek şeyi çoook istiyorum ama olmuyor:(( elbetteki hayırlısı,ben de diyorum Rabbim daha iyisini bilir diye...ama öyle bir olay kiii ne çalışmak kar ediyor n başka bişiy..ne kadar çok istiyorum ama olmuyor:(((

eskilerden geçimini kunduracılık yaparak sağlayan bir adam varmış..bir gün cuma saatinde camiye girmiş hoca vaazında ''Bismillahirrahmanirrahim'' demenin faziletlerini anlatıyormuş..bismillahirrahmanirrahim öyle bir kelimedir ki;suyun üzerinden yürüyerek geçebilirsiniz..

kunduracı önce şaşırmış, sonrada cidden böyle bir şey olabilirmi acaba diye düşünmüş? ve inanmış bu söze ve yapabileceğine..akşam iş çıkışı her zaman ki evine gittiği köprü yolundan gitmek yerine evine en kestirme yol olan nehiri yürüyerek geçmeye karar vermiş..Bismillahirrahmanirrahim diyerek ilk adımını atmış bakmış ki batmıyor ve yürüyerek nehri geçmiş..eve geldiğinde hanımı açmış kapıyı şaşkın bir halde..bey nasıl oldu da erkenden geldin hayırdır demiş..

eşi ;sorma hanım bugün camide hoca; bismillahirrahmanirrahim diyerek bir insanın suyun üzerinde yürüyebileceğini anlattı..bende inandım, denedim,yürüyerek geldim..

hanımı; ne olur bey, yarın akşam gelirken o hocayı da getir..evimizde misafir edelim bende tanışayım nasıl bir insandır ki o sana böyle bir şey söylemiş ve gerçekleşmiş o güzel insanı bende tanımak isterim demiş..

ertesi gün kunduracı iş çıkışı hocanın yanına gider..yaşadıklarını anlatır,eşininde kendisiyle tanışmak istediğini söyler evine davet eder..birlikte yola koyulurlar..karşılarına nehir çıkar hoca köprüden geçeceklerini düşünürken kunduracı çoktan nehrin üzerinden yürüyerek karşıya geçmiştir bile..sağına soluna bakar hoca yok,köprünün oraya bakar hoca orda kunduracı şaşkın bakışlarla hocam neden gelmiyorsunuz hadi gelsenize diye seslenir..
hoca şöyle cevap verir; onu söyleyen dil bende,ama ona inanan kalp sende ben yapamam demiş..

kıssadan hisse önce inanacaksın..sonra isteyerek yapacaksın..sonunda ulaşmak istediğin hedefine ulaştığında Allah'ına şükredeceksin sevgili kızım demişti sevgili babacığım..Şenizben çok küçükken bu hikayeyi anlattığında..
********************************************************************************************

yukarıda size aktardığım hikayeyi küçük bir çocukken babam anlatmıştı bana ve ben bu hikayeden kendime bir pay çıkartarak, inanarak, gönülden isteyerek, beni yaradana teslim olarak, herşeyi başarabileceğime inandım..ve o günden sonra hayatımda neleri başarmak ve nelere ulaşmak istedimse önce Allah'ın izniyle daha sonrasında benim inançla,heyecanla,içten,sabırla,zevkle ulaşmak istediklerimi Allah'tan isteyerek ulaştım çok şükür..:Saruboceq:

küçük bir örnek vermem gerekirse; hayatımda hiç çalar saat kullanmam :)
sabah uyanmak istediğim saati, gece uyumadan önce kendime söylüyor ve huzur içerisinde uyuyordum..sabahta uyanmak istediğim saatte uyanıyordum..arada uyanmak istediğim saatlerde uyanamadığım anlarda oluyordu işte orda evren tüm gücüyle bana hizmet ediyordu Allah'ın izniyle uyandırılıyordum nasıl mı? ya pencereme bir kuş gagasıyla vuruyordu,yada yağmur,olmadı kapımız çalınıyordu ve ben gidip kapıya baktığımda kapıda kimse olmuyordu saate bakıyordum tam uyanmak istediğim saatte evren beni uyandırmıştı..o an öyle mutlu oluyordum ki ve öylesine içten teşekkür ediyordum ki Allah'ıma:dance:hihoyyytopuyorumnanaktan :Saruboceq:
evdekiler ne oluyor bu kıza diyorlardı..:1shok:

demem o ki inandığınız sürece her şeyi başarabilirsiniz..başaracağınıza ne kadar derinden inanırsanız,o kadar çok destek size yardımcı olacak ve o kadar kolay başaracaksınız..hiç tanımadığınız insanlar sizin hayatınıza girecek ve size ulaşmak istediğiniz hedefinize ulaşmakta yardımcı olacaklar..kimilerine göre bu bir tesadüf olarak adlandırılsada hayatta hiçbir şey tesadüf değildir ve hiçbir şey tesadüf olarak Allah tarafından yaratılmamıştır..Allah katında biz insanların tesadüftür diye adlandırdığımız her bir olayın bir açıklaması vardır..bizler aciz birer kul olduğumuz için ilk başta bunu idrak edemeyiz ama zamanla yaşadığımız olayların iç yüzünü anlamaya başlarız..

küçük bir not da kalsedon'cuğum sevgili arkadaşım: benimde senin gibi karamsarlığa kapıldığım anlar oluyor..kimi zaman kızsakta,küssekte ona..hep kapısını çaldığımız kişi o..bazen bu hayatta isteklerimiz olmaz,bunu hayırlısından,helalinden olmasını istediğimiz için olmadığını bilmeliyiz..ama olsunda yeter ki olsun derseniz isteklerinize ulaşırsınız..ama olumsuz sizi üzecek sonuçlarını da kabul etmiş olursunuz..o yüzden hep helalinden hayırlısından olanı istemekte özen göstermeliyiz..Allah'ın yarattığı biz aciz kullarının önünde hep bir koruyucu kalkan var hayırlısını istediğimiz sürece o kalkan bizleri korur.. bizlere gelebilecek bir kaza, bela, bir musibet o kalkan sayesinde bize az zarar verir..ama kul isterken olsun da nasıl olursa olsun!!! derse hırsına,nefsine yenik düşerse istediğine ulaşır ama kötü sonuçlarınada katlanmak zorunda kalır..vermediklerine gelince onlar bizim için hayırlı olmadığı için vermiyordur..biz Allah'tan hayırlısını istediğimiz için vermiyor yada istediğimiz karşılığını ahirete bıraktığı için vermiyordur..biz bilemeyiz..

merhaba ben aranıza yeni katıldım yazını soluksuz okudum çok güzeldi.. aslında bende yıllardır sonuçlarını görerek yaptığım ,(opuyorumnanaktaninanarak )olumlu düşünme tekniğiinin kuantum olduğunu şimdilerde öğrendim. yaptıklarımın aynısını kitaplarda okudum. çok şaşırdım. önceleri annem çok fazla olumsuz cümle kurardı bende hemen müdahele ederdim tabi.. Hatta eğer olumsuz bir cümle kurmuşsa ve ben de ordaysam ,, senin yanında da konuşulmaz derdi hep kızardı. şimdilerde dikkat ediyorum artık annem de hep olumlu cümleler kuruyor ve olaylar hakkında olumlu düşünüyor. bunun farkını görmüş olmalı. bence yeterki insan birşeye inansın ve yapmak istesin gerisi kolay. Benim matematikle aram iyi değil veya yapamam başaramam deyip beynimizi kilitlersek tabiyki başarılı olamayacaktır.ama eğer ben istersem yaparım deyip kendimize inanırsak işte bunun karşısında hiçbirşey duramaz. inanmak başarmanın yarısıdır. kurduğunuz cümlelerde ve inandığınız yolda hepinize başarılar arkadaşlar....

Back