- 28 Eylül 2014
- 1.518
- 1.379
-
- Konu Sahibi kesenmakas
Evet bu konuda haklısınız. Trip noktasında da. Dinlemedim çok, ayakları yere sağlam basan bir iş değil. Bir iş teklifi alıyorsunuz maaş 2000 tl, ama 1 yılda 1 mio kazanacaksınız primden. Var mı böyle birşey. Ama çok öfkeliyim hiç konuşmak istemiyorum şu an...Birbirinize karşı biraz daha anlayışlı olun. Mesela siz kendinize şimdi bi uzaktan bakin sizce derdinizi esinize yeterince açık anlattiniz mi? Bana sadece trip attiniz gibi geldi. Halbuki acik açık sakince konussaniz hayatim bu mümkün değil kolay yoldan bu şekilde kazanamazsin imkansiz bunu onceden de gördük filan deseniz belki de anlayacak adam?
Ben esinizin hic suçu yok demiyorum ancak bunu siz yazdığınıza göre size yardim edebiliriz. ya bosanin diyeceğiz yada sizin hatalarinizi söyleyeceğiz. Esinizin davranislarina burdan mudahale edemeyiz.ama evet onun da hatalari cok
Sizin açınızdan ise dediğim gibi iletişim eksikliği ve kendinizi yeterince açık anlatamama gördüm ben
Gerçekten çok zor bir dönemdeyim. Boşanmayı ağzına sakız eden biri de değilim üstelik. Ama çok yoruldum. Derseniz ki rahat eder miyim? Hayır. Belki daha da rahatsız olup kahrederim. Ama inanın çok yoruldum. Kadın erkek evet eşit de yine de bir güven duymak istiyor insan eşine, sırtını dayamak...Iyi olcup tartmalisiniz..Bosanacaksiniz tamam her turlu ayaklarinizin uzerinde duruyorsunuz ama seviyorsunuz ve tek sorun is konusu diyorsunuz,boyle cikip gidince kafaniz rahat edecek mi ?
Bana göre hiç değil...Hiçbir şey diyemedim.
Haklısınız, yıpratıcı.
Dinlediniz mi iş teklifini, ayakları yere basan bir şey mi?
Evet,ailenin destegi cok onemli ama esin sevgisi,kari koca bir aile olmakda bambaska.Dediginiz gibi sil bastan baslamakda kolay degil..Ama bu is mevzusu da onemli bunun gelecegi de var insan bunlarida dusunmeli hele ki birde cocuk gelirse..Gerçekten çok zor bir dönemdeyim. Boşanmayı ağzına sakız eden biri de değilim üstelik. Ama çok yoruldum. Derseniz ki rahat eder miyim? Hayır. Belki daha da rahatsız olup kahrederim. Ama inanın çok yoruldum. Kadın erkek evet eşit de yine de bir güven duymak istiyor insan eşine, sırtını dayamak...
Sil baştan başlamak çok yorucu her seferinde.
Eşimin bu ayran gönüllülüğü olmasa bir ev peşinatı biriktirebilirdik. Borç içinde değiliz ama... Giden gitti işte
Defalarca konuştuk bunu. Her defasında tamam diyor sonra gene şeytan dürtüyor. Babası hayatta tek birşey başaramamış, tipik bir kaybeden. Sürekli proje, o macera bu macera koşmuş biri. Eşim de babasının yolunda gördüğüm kadar. ..Evet,ailenin destegi cok onemli ama esin sevgisi,kari koca bir aile olmakda bambaska.Dediginiz gibi sil bastan baslamakda kolay degil..Ama bu is mevzusu da onemli bunun gelecegi de var insan bunlarida dusunmeli hele ki birde cocuk gelirse..
Bir musibet bin nasihattan iyidir derler,ya batip anlayacak yaptigi yanlisi yada siz mi saglam bir gozdagi versenizde kendine ceki duzen verse.
Çok kibarsınız...Yazdıklarınızı okurken annem geldi aklıma babam ben bildim bileli 8 iş değiştirdi, annem hep sabit kalmaya çalıştı beni ve Kardeşimi de okuttu tüm zorluklara rağmen, ama evde nerdeyse hergün kavga ile büyüdük diyebilirim. annem çok dayanıklıdır, ama keşke biraz vakit ayırsaymış kendine diyorum şimdi.eşinizle aranızda halledilemeyecek sıkıntılarınız yokmuş maddi Sıkıntılar nerdeyse herkeste zaten. Siz çok yorulmuşsunuz ve biraz dinlenmeye ihtiyacınız var,biraz da düzeninizin değişmeyeceğinden emin olmaya, eşinize kızmanızın nedeni de şu an geleceğe dair güven duygunuzu kırmış olmasından. Tahammül etmesi çok kolay değil böyle bir erkeğe ama onu belki böyle Coşkulu halleriyle de sevdiniz ve evlendiniz belli ki mutlu da olmuşsunuz, şu an çok yorgun ve gergin olduğunuz için Boşanma kelimesini kullanmışsınız ama bence siz bu haftasonu kendinize vakit ayırın hatta mümkünse biraz işten de izin alın, o zaman daha iyi hissedeceğinize eminim. Sonra bu konuyu tekrar düşünürsünüz. Sağlıkla kalın
İnsan gergin ve yorgun olunca işler hiç yolunda gitmeyecek gibi gelir, şu an siz de öyle hissediyor gibi görünüyorsunuz o Yüzden bir ömür böyle geçer mi diye düşünüyorsunuz, bende diyorum ki biraz dinlenin, kafanızı toparlayın sonra bunu düşünün, çünkü şu an böyle düşünmek sizi daha fazla üzmekten ve germekten başka bi işe yaramayacak. Biraz dinlenin hatta şimdi Yatıp uyuyun yarın size sohbeti iyi gelecek bir arkadaşınız filan varsa onunla görüşün, bu konuyu Konuşmayın hatta birlikte filme filan gidin. Ömürlük Düşünceler hem yorgun hem stres Altında hem eşle kavga ettikten bi de üstelik cuma gecesi bu saatte düşünülmezÇok kibarsınız...
Evet çok da mutluyum, eşim de... Muhakkak her fırsatta birbirimize iyi ki seninleyim diyoruz, şiddetli kavga etmiyoruz... Ama bir ömür geçer mi böyle
Böğürtlen biraz yalancı çoban hikayesine döndü bu. Bugüne kadar hiç işsiz kalmadı, iş beğenmemezlik yapmadı ama ya sıkıldı, ya atıldı, ya haksızlığa uğradı ayrıldı.Yorumsuz kaldığım nadir konulardan oldu sanırım bu.
Bir değişiklik yapıp konuyu benim herife okuttum, o bi erkek olarak ne açıdan bakar diye. Aynen kopyalıyorum:
"adamı tanımak lazım
hangi alanda nasıl işlere giriyor
tek derdi kolay yoldan para kazanmak mı sadece
yani
en başta da böyle bir şey boşanma sebebi olabilir mi
ha
şu var
geçen belgesel izliyom
aya gidildiydi ya hani
69 yılında
oradaki mühendislerin belgeseli
yazılımcıların filan
yazılımcı dediysem delikli kağıtlarla yapıyorlar yazılımı
o nasa'daki mühendisler
yanlış hatırlamıyorsam
67 yılında başlıyorlar işe
hepsi evli çocuklu filan
aya gidildiğinde yüzde 90 ı boşanmış oluyor
yoğun iş temposu yüzünden
birisi şey diyordu
5 yaşındaki oğlu "babam bu akşam yemeğinde bize katılabilecek mi" diye soruyormuş aylarca her akşam
neyse
boşanmışlar yani
adam insanlık için büyük bir şeyle uğraşıyorsa boşanmaları ikisin için de hayırlı olabilir
ama normalde böyle bir şey boşanma sebebi olmamalı
aile bu boru değil yani
konu sahibi şey yapsa
işten çıksa mesela yoruldum diye
biraz sıkıntı çekmeye razıysa
o noktada adam hala düzenli bir iş bulmuyorsa
adam aile babası değildir demek olur bu
ama şu an duyduğu heyecan bunu görmesini engelliyor olabilir, aile bir şekilde geçiniyor olduğu için yani
bu denenebilir bence"
Elbette. Aynı lokasyonda çalıştığımız zaman gidip müşterilerimle de tanıştırdım. Morali bozuk olduğunda motive etmeye çalıştım ha şu ha bu oldu olacak vs. Kendi işimi yapıcam dediğinde destek olmadım ama işin içine girip çıkamayınca gidip fırınında bulaşık da yıkadım.Peki şuana kadar her hangi bir işinde sonuna kadar desteklediniz mi eşinizi ?