Hatalı mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnanamıyorum, ne kadar terbiyesizler. Ben de kesinlikle yüzlerine bakmazdım ama kayınvalide olunca dışarıda tutmak daha da zor tabi. Bana da zaten bir kaltak demediği kalmış elti hanımın. Ben de sizin gibi olmak zorunda kalacağım, hiç istemesem de bu durumu.
İçin rahat olsun. Böyle olmasını sen değil eltin istedi. Düğüne dahi çağırmayın.

Bu elti siz daha yeni sevgili iken sizinle tatile gelecek olan elti

Ya galiba ben o daveti iptal etmezdim

Bu arada Kv yi evime çağırırken eltimi neden çağırayım hem de daha evli bile değilsin

Özetle eltinin ayrı evi ayrı köyü var onu neden çağırasın ki

Kv evindeki yemekte elti olsa dahi ben evimdekine çağırmazdım

Sen net ol duruşunu bozma o kavga ederse etsin sen dışında kal

Mesafe candır

Eltim ile evlerimizin arası 10 dakika en son 8 yıl 4 ay önce gördüm (bunu oğlum bebekken kış tatili idi ına göre hesapladım şimdi gün saymıyorum tabii)

Küs dahi değiliz görüşmüyoruz kimse de bu konuyu takmıyor Kv de alıştı

Mesafeni koru o yemek davetini de en kısa zamanda hallet

Ben genelde kullanılan kelimelere değil de altında yatan duyguya bakmayı daha doğru buluyorum. Mavi göz, sarı saç diye seçtiği kelimelere bakınca sizi fiziksel olarak kıskandığı belli oluyor. Eltiniz de 4 yıllık ünv okumuş ama kabul etmek gerekiyor ki psikolog olmanın toplumda belli bir cazibesi var statü olarak da kıskanmış sizi. Kıskançlık başetmesi zor ve yıkıcı bir duygudur. Ailedeki konumu ve yeri ile ilgili bir sıkıntısı da var üstüne.Yani olanların sizinle ya da kişiliğinizle alakası yok Astoria bunu görüyor olmanız lazım. Astoria size bir danışan olarak gelseydi ve bu konuyu anlatsaydı onun neyi farketmesini sağlardınız?

Bu elti siz daha yeni sevgili iken sizinle tatile gelecek olan elti

Ya galiba ben o daveti iptal etmezdim

Bu arada Kv yi evime çağırırken eltimi neden çağırayım hem de daha evli bile değilsin

Özetle eltinin ayrı evi ayrı köyü var onu neden çağırasın ki

Kv evindeki yemekte elti olsa dahi ben evimdekine çağırmazdım

Sen net ol duruşunu bozma o kavga ederse etsin sen dışında kal

Mesafe candır

Eltim ile evlerimizin arası 10 dakika en son 8 yıl 4 ay önce gördüm (bunu oğlum bebekken kış tatili idi ına göre hesapladım şimdi gün saymıyorum tabii)

Küs dahi değiliz görüşmüyoruz kimse de bu konuyu takmıyor Kv de alıştı

Mesafeni koru o yemek davetini de en kısa zamanda hallet

Ben iptal ettim çünkü içimden gelmedi damdancığım, bu kadar gerginlik içinde insanları yemeğe alsam ne, almasam ne? Bir de herkes eltimi konuşacaktı o masada, kafamı dağıtamayacağım gibi daha da gerilecektim. Biraz zaman geçsin aradan, nasılsa bizimkiler daha buradalar. Ben kimseyle kötü olmak istemedim, niye olayım yani? Yarına ne olacağımız belli mi? Düğün arefesi beni bu kadar germeye ne hakları var? Nişanlıma söylendim biraz, o da haklısın falan dedi sonra kayınvalidem, kayınbabam aradılar özür dilediler. Babaannemi de aradılar da babaanneme de özür dilemeye gelmiyor ki :D Onlara da çemkirdi, şöyle de böyle de off başım çatlıyor yeminle. Sizinle konuşurken rahatladım biraz.

Mune hanım, işte aklın yolu bir. Tabi ki asıl yapması gereken oydu, biz nereden bilelim döndün mü dönmedin mi? Zaten benim aklıma gelseydi ben cidden arardım davet ederdim, hiç aklıma gelmedi ki. Kayınvalide hanım çağırsaymış madem, ben "Aaa eltimi niye getirdiniz" mi diyeceğim? Nişanlıma da bir sürü hakaret etmiş zaten Mune hanım, sormayın biz ileride nasıl yüz yüze bakabileceğiz bilmiyorum özür dilese dahi çok zor. Abisi de tam bir moron afedersiniz, karısına gram laf etmez, kadın orada her türlü lafı eder bu öyle boş boş bakar. Nişanlım daha dişli ona kıyasla. Birbirleriyle o kadar hakaretleşmişler, abisi ne karısına laf etmiş ne de nişanlıma.
Astoria,
gelin, elti, görümce makamları:))) nasıl bir şeydir pek bilmiyorum, görümce ya da eltim olmadığından birebir tecrübe etmiş değilim, çevremden gördüğüm kadarıyla vakıfım ağzına geleni sayıp sonra gereksiz bir samimiyet içine giren çok insan gördüm, o yüzden siz evlenince eltiniz en iyi gelin benim, yılın geliniyim, benden iyi gelin bulamazsınız, süper bir eşim, şahane biriyim diyebilmek, sizi, evinizi, evliliğinizi merak edip hayatınıza dahil olabilmek için samimiyet kurmaya çalışırsa şaşırmam, siz de şaşırmayın :)

Zira sizin gibi insanlar saygıyı elden bırakmaz, ailesinden gördüğü üzere onca laf ettiği insanın yüzüne bakmaya ar ederken, kimileri vardır sayar söver sonra aaa yanlış anladı kötü niyetli bu deyip sıyrılır, öyle de bir karakter vardır böylelerinde:))))))

Bu model eltiden uzak durun, samimiyet kurmaya, arayı düzeltmeye çalışsa da mesafenizi, sınırlarınızı bilsin, nedendir bilinmez böyleleri evinizi, sizi, eşinizin size davranışlarını dahi kıskanır, gereksiz bir yarış içine girer, sürekli bir kıyaslama halindedir, son örneğini bir akrabamda gördüm, yarış içinde olan akrabamdı, akrabam sizin elti gibi biri eşi de pasif kendi halinde efendi bir çocuk, elti adayıysa güngörmüş, iyi yetişmiş hanımefendi biri nişanlısı olan delikanlı da kızın arkasında duran sağlam bir adam, kayınvalide gelin adayından memnuniyetini dile getirince bizim akraba kız tırnaklarını çıkarmış, ki ben şahsen akrabam olmasından bile utandım yaptıklarını duyunca, kayınvalide-kayınpederinin parasını bir tek bizim akraba yiyebilirmiş, o kız kim oluyormuş, kızcağız belli yaşa kadar evlenmemiş çünkü iyi bir mesleği var ve kariyer yapmış birikim yapmış, efendim bu yaşa kadar evlenmemiş insandan ne beklenirmiş, o kızla muhatap olmayacakmış, o kimmiş ki :işsiz:yani anlayacağınız çok görgüsüzce, kendini bilmezce bir sürü laf söz, meslek yarışı, eşya yarışı, eş yarışı içinde olan bir akraba kızına sahibim, hayır kendisi saray soylusu olsa anlayacağım da kumaşını biliyorum, çok şey biliyor gibi davranıp hiçbir şey bilmeyenlerden maalesef, böyle kadınlardan yalnızca zarar gelir çünkü bilgisizliklerini ve görmemişliklerini kabul etmeyecek kadar burunlarının ucunu görebilen insanlar değiller.

Siz karakterinizden duruşunuzdan ödün vermeyin, hanımefendi tavrınızla sizle onun arasında uçurumlar olduğunu anlayacaktır insanlar, kendi kendini yiyip dursun siz bu günlerinizin tadını çıkarın, ağzınızın tadını bozmayın modunuz düşmesin.

Ben genelde kullanılan kelimelere değil de altında yatan duyguya bakmayı daha doğru buluyorum. Mavi göz, sarı saç diye seçtiği kelimelere bakınca sizi fiziksel olarak kıskandığı belli oluyor. Eltiniz de 4 yıllık ünv okumuş ama kabul etmek gerekiyor ki psikolog olmanın toplumda belli bir cazibesi var statü olarak da kıskanmış sizi. Kıskançlık başetmesi zor ve yıkıcı bir duygudur. Ailedeki konumu ve yeri ile ilgili bir sıkıntısı da var üstüne.Yani olanların sizinle ya da kişiliğinizle alakası yok Astoria bunu görüyor olmanız lazım. Astoria size bir danışan olarak gelseydi ve bu konuyu anlatsaydı onun neyi farketmesini sağlardınız?

Almazdım danışan olarak kapıdan kovardım diyormuşum ehehe, şaka. Şimdi bunu eltim olarak değil de başka bir insanmış gibi düşünecek olursam, sanırım bu insanı terapiye almak çok zor olurdu. Çünkü biz psikoterapide belli bir derece içgörü de ararız. Yani bireyin durumunda bir terslik olduğunu, bir şeylerin yolunda gitmediğini anlaması ve hayatta zorlanması gerekir -ki değişime direnç göstermesin, kendini daha rahat açsın. O yüzden kişilik bozuklukları gibi içgörünün çok düşük olduğu durumlarda, ya da aile zoruyla falan terapiye gelenlerde başarı oranı düşüktür. Genelde ilk terapi seansına gelirler, sonrakilere gelmezler. İçgörüsü olmayan insanın bir şeyleri fark etmesini sağlamanız çok zordur kısacası, çünkü kendinde sorun görmez.

Ben iptal ettim çünkü içimden gelmedi damdancığım, bu kadar gerginlik içinde insanları yemeğe alsam ne, almasam ne? Bir de herkes eltimi konuşacaktı o masada, kafamı dağıtamayacağım gibi daha da gerilecektim. Biraz zaman geçsin aradan, nasılsa bizimkiler daha buradalar. Ben kimseyle kötü olmak istemedim, niye olayım yani? Yarına ne olacağımız belli mi? Düğün arefesi beni bu kadar germeye ne hakları var? Nişanlıma söylendim biraz, o da haklısın falan dedi sonra kayınvalidem, kayınbabam aradılar özür dilediler. Babaannemi de aradılar da babaanneme de özür dilemeye gelmiyor ki :D Onlara da çemkirdi, şöyle de böyle de off başım çatlıyor yeminle. Sizinle konuşurken rahatladım biraz.

Bu olaydaki hata bunu sana anlatmaları

Yani onlar hiçbirşey olmamış gibi gelmeliydi

Elti ile olan sıkıntıyı onlar çözmeli sana neden taşıdılar onu anlamadım

Yani eve gelseler sofrada konuşulsa anladım da daha gelmeden neden bunu anlatırlar

Özetle konu özür dilemek vs değil herkesi ayrı ayrı tutup kimseye laf taşımamaktır

Düğünde vs ne yaparsa yapsın takma eltiyi

Bu olaydaki hata bunu sana anlatmaları

Yani onlar hiçbirşey olmamış gibi gelmeliydi

Elti ile olan sıkıntıyı onlar çözmeli sana neden taşıdılar onu anlamadım

Yani eve gelseler sofrada konuşulsa anladım da daha gelmeden neden bunu anlatırlar

Özetle konu özür dilemek vs değil herkesi ayrı ayrı tutup kimseye laf taşımamaktır

Düğünde vs ne yaparsa yapsın takma eltiyi

Kayınvalidem çok boşboğaz, yani bazıları art niyetli bulmuş da harbiden değil. Ağzında bakla ıslanmayangillerden, üzüldü ya şimdi. Gelinim de psikolog, ona anlatayım dedi. Oysa işin içinde olan benim, beni üzecek. :D Farkında değil yani, kendince dertleşmek istedi, onu da anladım ama tabi arayı bulması gerekir. Beni savunup kadını bana daha da düşman etmişler.

Kayınvalidem çok boşboğaz, yani bazıları art niyetli bulmuş da harbiden değil. Ağzında bakla ıslanmayangillerden, üzüldü ya şimdi. Gelinim de psikolog, ona anlatayım dedi. Oysa işin içinde olan benim, beni üzecek. :D Farkında değil yani, kendince dertleşmek istedi, onu da anladım ama tabi arayı bulması gerekir. Beni savunup kadını bana daha da düşman etmişler.

Ben öyle bakmıyorum seni savunup düşman falan etmemişler

Aksine haddini bildirememişler

Zira en azından nişanlın Annemleri çağırdı sen annemler ile aynı ailede değilsin ki sizinle de ayrıca yeriz yemek demeliydi

sen Kv kp ve nişanlı dışında kimleri çağırtmıştın ki başka

Son düzenleme:
Almazdım danışan olarak kapıdan kovardım diyormuşum ehehe, şaka. Şimdi bunu eltim olarak değil de başka bir insanmış gibi düşünecek olursam, sanırım bu insanı terapiye almak çok zor olurdu. Çünkü biz psikoterapide belli bir derece içgörü de ararız. Yani bireyin durumunda bir terslik olduğunu, bir şeylerin yolunda gitmediğini anlaması ve hayatta zorlanması gerekir -ki değişime direnç göstermesin, kendini daha rahat açsın. O yüzden kişilik bozuklukları gibi içgörünün çok düşük olduğu durumlarda, ya da aile zoruyla falan terapiye gelenlerde başarı oranı düşüktür. Genelde ilk terapi seansına gelirler, sonrakilere gelmezler. İçgörüsü olmayan insanın bir şeyleri fark etmesini sağlamanız çok zordur kısacası, çünkü kendinde sorun görmez.
Astoriacım bir de akrabalarımızla olan ilişkilerimizde onlara psikolojik danışmanlık yapmak zorunda olmadığımızı düşünüyorum.
Eltiniz anladığım kadarıyla öğretmen.
Eğitimli,belli bir yaşa gelmiş evli bir kadın içindeki kıskançlığı törpüleyemiyorsa,
üstelik muhatabına düşmanca davranıyorsa
'beni kıskandığı için böyle davranıyor,
ben ona yapıcı yaklaşayım' demem şahsen.
Olumlu ve yapıcı olmayı ben de önemsiyorum ama haketmeyen kişilere karşı değil.
Bu tip insanlara anladığı dilden konuşmak hatta hiç konuşmamak yani iletişimi kesmek lazım.

Danışan olarak elti değil , astoria gelseydi onun neyi farketmesini sağlardınız diye sormak istemiştim.

Astoria,
gelin, elti, görümce makamları:))) nasıl bir şeydir pek bilmiyorum, görümce ya da eltim olmadığından birebir tecrübe etmiş değilim, çevremden gördüğüm kadarıyla vakıfım ağzına geleni sayıp sonra gereksiz bir samimiyet içine giren çok insan gördüm, o yüzden siz evlenince eltiniz en iyi gelin benim, yılın geliniyim, benden iyi gelin bulamazsınız, süper bir eşim, şahane biriyim diyebilmek, sizi, evinizi, evliliğinizi merak edip hayatınıza dahil olabilmek için samimiyet kurmaya çalışırsa şaşırmam, siz de şaşırmayın :)

Zira sizin gibi insanlar saygıyı elden bırakmaz, ailesinden gördüğü üzere onca laf ettiği insanın yüzüne bakmaya ar ederken, kimileri vardır sayar söver sonra aaa yanlış anladı kötü niyetli bu deyip sıyrılır, öyle de bir karakter vardır böylelerinde:))))))

Bu model eltiden uzak durun, samimiyet kurmaya, arayı düzeltmeye çalışsa da mesafenizi, sınırlarınızı bilsin, nedendir bilinmez böyleleri evinizi, sizi, eşinizin size davranışlarını dahi kıskanır, gereksiz bir yarış içine girer, sürekli bir kıyaslama halindedir, son örneğini bir akrabamda gördüm, yarış içinde olan akrabamdı, akrabam sizin elti gibi biri eşi de pasif kendi halinde efendi bir çocuk, elti adayıysa güngörmüş, iyi yetişmiş hanımefendi biri nişanlısı olan delikanlı da kızın arkasında duran sağlam bir adam, kayınvalide gelin adayından memnuniyetini dile getirince bizim akraba kız tırnaklarını çıkarmış, ki ben şahsen akrabam olmasından bile utandım yaptıklarını duyunca, kayınvalide-kayınpederinin parasını bir tek bizim akraba yiyebilirmiş, o kız kim oluyormuş, kızcağız belli yaşa kadar evlenmemiş çünkü iyi bir mesleği var ve kariyer yapmış birikim yapmış, efendim bu yaşa kadar evlenmemiş insandan ne beklenirmiş, o kızla muhatap olmayacakmış, o kimmiş ki :işsiz:yani anlayacağınız çok görgüsüzce, kendini bilmezce bir sürü laf söz, meslek yarışı, eşya yarışı, eş yarışı içinde olan bir akraba kızına sahibim, hayır kendisi saray soylusu olsa anlayacağım da kumaşını biliyorum, çok şey biliyor gibi davranıp hiçbir şey bilmeyenlerden maalesef, böyle kadınlardan yalnızca zarar gelir çünkü bilgisizliklerini ve görmemişliklerini kabul etmeyecek kadar burunlarının ucunu görebilen insanlar değiller.

Siz karakterinizden duruşunuzdan ödün vermeyin, hanımefendi tavrınızla sizle onun arasında uçurumlar olduğunu anlayacaktır insanlar, kendi kendini yiyip dursun siz bu günlerinizin tadını çıkarın, ağzınızın tadını bozmayın modunuz düşmesin.

O kadar hakaretinden sonra zaten eskisi gibi olmamız mümkün değil. Yani eskiden de pek sevmiyorduk birbirimizi ama saygı gösteriyorduk, yapmacık da olsa "Ayy canım" falan yapıyorduk hahaha. Şimdi o da olmayacak, ben suratına bakmam. Nişanlım da bakmam dedi, abinle kötü olma sonuç olarak o senin abin, kardeşim benimle konuşmasa çok üzülürdüm falan dedim. Kardeşinin eşi sana terbiyesizlik yapsa, kardeşin de bir sus demese sen de kötü olurdun dedi. Bir şey demedim, zamanla yatışır o da umarım. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Mune hanım. :)

Akrabayı danışan olarak almak etik değil ve zaten bu hayali bir canlandırma...Eltiyi değil astoriayı danışan olarak alsaydınız neyi farketmesini sağlardınız diye sormuştum.

Astoriacım bir de akrabalarımızla olan ilişkilerimizde onlara psikolojik danışmanlık yapmak zorunda olmadığımızı düşünüyorum.
Eğitimli,belli bir yaşa gelmiş evli bir kadın içindeki kıskançlığı törpüleyemiyorsa,
Olumlu ve yapıcı olmayı ben de önemsiyorum ama haketmeye karşı değil.
Bu tip insanlara anladığı dilden konuşmak hatta hiç konuşmamak yani iletişimi kesmek lazım.

Ha tabi ki zorunluluğumuz yok, etik de değil. :) Kesinlikle öyle, kendisi bana yapıcı ve olumlu olsa zaten bunlar yaşanmaz. Babaannemi falan da niye muhatap edeyim elin terbiyesiziyle, bir de yaşlı kadın, tansiyonu var osu var busu var, başına bir şey gelse ne yaparım ben? En iyisi yokmuş gibi davranmak, haklısınız.

Olumlu ve yapıcı olmayı ben de önemsiyorum ama haketmeyen kişilere karşı değil.
Akrabayı danışan olarak almak etik değil ve zaten bu hayali bir canlandırma...Eltiyi değil astoriayı danışan olarak alsaydınız neyi farketmesini sağlardınız diye sormuştum.

Hmm.. Kendim de psikoterapi alıyorum zaten, bunu terapistimle de tartışabilirim. Ama düşüneyim, yani bu olaylar benim dışımda gelişen olaylar. Neyi fark ederek hayatımda değişim yaşanmasını sağlayabilirdim bilmiyorum, bunu benim de kendi psikoterapimde tartışmam gerekir. :) Sonraki seansımda bu konuyu ele almasını rica edeyim, belki fazla dış odaklıyımdır bu da beni yıpratıyordur.

Danışan olarak almaktan bahsetmiyorum elbette bunun etik olmadığını biliyorum.
İlişki ve iletişim sırasında sorun ortaya çıktığında mesleki bilgimizle yaklaşmak zorunda değiliz demek istedim.
Psikoloji eğitimim var diye ve bu kişi akraba diye ben onun kişiliğini,alt yapısındaki sorunları analiz etmek ve onun kaprisini,tribini çekmek zorunda değilim.
İnsan psikolojisinden anlıyorum diye alttan almak durumunda hiç değilim.

Ben senin yerinde Olsaydım yemeği iptal etmezdim kayınvalidenin ağzı gerçekten gevşekmiş ki ama bunu söylemesi de sana bir yandan iyi olmuş herkesin gerçek yüzünü görmüş oldun. Emin ol ki sen de olan bir şeyi onda olmuyorsa en yani ya da yoksa seni kıskanıyordu çekemiyordur. Ben olsam inadına davet ederdim elleme kudursun öyleleri yüzünden zaten hayatımız Rayında gitmiyor Allah’tan nişanlı senden taraftaymış ki olmaması gereken bir durum yok zaten. Nişanlın seni evlenince de savunur bu yönden şanslısın sende iyi niyetlisin korkma hep iyi insanlar kazanır. Ne demişler şeytan eşer kendi düşer 🤪 özür dileyecek ve peşine düşecek bir durum söz konusu değil canım sen nişanlınla mutlu olmaya bak

Açıkçası eltini çağırmak zorunda değilsin kısmına katılamadım. Evin diğer oğlundan bahsediyoruz farkındaysanız. Bu zamana kadar kavga tartışma da yok sonuçta aranızda. Bu işlerin adabı böyle bana göre, kvlerden ayrı tutulmaz eltiyle kocası. Ama haberim yoktu geldiklerinden diyorsan bunu kv söylesen iyi olurdu.

Astoria konunda sürekli elti , kayınvalide sözcükleri geçmeye başlamış.Bunları bu kadar dert etme , sen dert ettikçe onlar sana bu şekilde muamele eder.Kayınvaliden de doğru davranmıyor.Gelip sana anlatması çok abes.Hoş da değil.Nişanlınla bir olun gerisi boş.Herkes el oluyor evlenince kapının dışında kalıyor.Hayatın gerçeği , zamanla herkes kabul eder.Eltinin yaptığının sebebi de kıskançlık.Fazla anlam yüklemeye gerek yok.Kocası da meşgule almış.Hoş şeyler değil bunlar ya.Sen kendine ve nişanlına odaklan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X