• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastanede kürtaj olunca kayıt?

ranch

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2012
111
6
26
Bursa
Merhaba arkadaşlar bu soruyu bi arkadaşım için soruyorum. Kendisinin bu konuda endişeleri çok.
Benim yakın bi arkadaşım nişanlıyken hamile kaldı ve kürtaj olmak durumunda kaldı bi devlet hastanesinde nişanlısıyla hallettiler bu durumu. Bu olayla alakası olmayan sebeplerle yakın bi zamanda nişan atıldı.

Şimdi sorum şu; bu kürtaj durumu arkadaşımın hasta kaydında görünür mü? Mesela diyelim yarın öbürgün evlendi eşinin bu başından geçen olayı öğrenme imkanı var mı? ya da şu an annesinin, kardeşinin vs?
Ve ayrıca kürtajdan 1 hafta sonra falan sağlık ocağından arayıp kürtaj olmuşsunuz siz bekar değilmiydiniz ayşe hanım vs gibisinden bişeyler demişler bunun sebebi ne?

canım hastanelerde olunan her operasyon kayda geçer. yani ilerde evleneceği adam eğer siciline falan bakarsa tabi ki de öğrenir bunu. ama zaten saklamak dürüstçe bir hareket olmazdı. bir hata yaptıysa arkasında durması gerekir diye düşünüyorum sonuçta hepimiz doğru ve yanlışlarımızla varız

Zor bir konuymuş. Bu konuyu eşten saklamak zaten hoş olmaz diye düşünüyorum. Kayıt alınıyor evet. Hasta bilgilerini alma yetkisi olan biri de hertür kayda ulaşabilir diye bilyorum. yani her halükarda öğrenme riski büyük. Gelecekteki eşe daha ilk tanışmalarda, açık olunmalı diye düşünüyorum. Böyle birşeyi kabullenemeyecek bir adamla ömür de geçirilmez o endişeyle yaşanmaz ki. Kabullenecek rahat biriyle tanışılsa negüzel olur.

canım hastanelerde olunan her operasyon kayda geçer. yani ilerde evleneceği adam eğer siciline falan bakarsa tabi ki de öğrenir bunu. ama zaten saklamak dürüstçe bir hareket olmazdı. bir hata yaptıysa arkasında durması gerekir diye düşünüyorum sonuçta hepimiz doğru ve yanlışlarımızla varız

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Peki bu sicile nasıl bakabilir eşi veya ailesi? Ayrıca kayıttan sildirmek mümkün değil mi herhangi bi operasyonu vs. Saçma bi soru ama kusura bakmayın arkadaşım illa silinebilmesinin bi yolu vardır diye diretti. Bi saçma soru daha; arkadaşım sadece bulunduğu il içinde bu hasta kayıtlarının tutulduğunu başka bi ile taşınırsa bunun öğrenilemeyeceğini söylüyo eşi tarafından. Böyle bişey var mı? Ben durumun böyle olmadığını anlatmaya çalıştım ama bi de 2. ağızdan duyup emin olmak istiyo. Yordum sizi de teşekkür ederim

valla onu bılemıyorumda benım 7-8 ay once kurtajım oldu ozel bır klınıkte hem kayıtlardan gozukmesınden korkmustum hemde sıcıle ıslenmesın dedı klınık tanıdık ıdı akrabaların dıyeyım hastane gıbı bır yer

kıl donmesı amelıyatı dıye yazdılar ama ben kurtaj oldum
boyle dedılerse ulasabılırler ama esı buna ulasabılırmı o kadar kolaymdıır bılmem

valla onu bılemıyorumda benım 7-8 ay once kurtajım oldu ozel bır klınıkte hem kayıtlardan gozukmesınden korkmustum hemde sıcıle ıslenmesın dedı klınık tanıdık ıdı akrabaların dıyeyım hastane gıbı bır yer

boyle dedılerse ulasabılırler ama esı buna ulasabılırmı o kadar kolaymdıır bılmem

korkmustum derken ıs yerınde durumumuz krıtıktı ve yenı evlıydım hamıle kalmamamı soylemıstı eskı ınsan kaynakları mudur onada fabrıka mudur soylemıs(nısan ayında ısten cıkarıldılar hepsı) onlar ogrenır dıye korkmustum yoksa kım ne yapsın bunu soyleyınce sıcıle ıslemesın dıye kıl donmesı amelıyatı gıbı gosterdıler ama parayı fılan kurtaj parası aldılar belkıde onların yararınadaır dıye dusundum bılemıyorum hanı yasakmı kurtaj onuda bılemıyorum ama

Son düzenleme:
valla evleneceği adam manyaksa araştırı bulur. yapılan operasyonlar direk sigortaya işlediği için şehir değiştirmenin bir faydası olmaz. kimse öğrenmeden de yaşayabilir tabi ki ama tesadüf eseri birisi öğrenirse çok da şaşırtıcı olmaz. örneğin devlet hastanelerinde doktorların kullandığı medin programında bile daha önce geçirdiği operasyonlar tak görünüyor. bunu saklamanın tek yolu merdiven altında kürtaj olmaktı ki onun için de çok geç. ama kürtaj özellikle bu zamanda birçok kadının mecbur kaldığı bir durum evlilik öncesi ilişki ve hamilelik skandallara neden olan bir durum olmaktan neredeyse çıktı. merak etmesin arkadaşın. ona tek önerim bir evliliğe başlayacaksa geçmişiyle barışık ve dürüst olmak. yalanla başlayan evlilik yürümez diye düşünüyorum

Sildirmek mümkün değilde işlemi başka göstermek mümkün.
Ama sanırım rica ile olucak iş değil bi tanıdık lazım illa ki.:31:

Benim idrar yolları enfeksiyonum var bir böbreğim de arızalı biraz ilk önce ürolojiye gittim testleri verdi yaptırdım sonra beni kadın doğuma yönlendirdi gittim tekrarlayınca yine ürolojiye gittim bana şak diye şu tarihte gitmişsin şu ilaçları almışsın kullandın mı dedi. Böyle bir şey olur yani niye olmasın evleneceği adam az zorlasa öğrenir yani zor değil

valla evleneceği adam manyaksa araştırı bulur. yapılan operasyonlar direk sigortaya işlediği için şehir değiştirmenin bir faydası olmaz. kimse öğrenmeden de yaşayabilir tabi ki ama tesadüf eseri birisi öğrenirse çok da şaşırtıcı olmaz. örneğin devlet hastanelerinde doktorların kullandığı medin programında bile daha önce geçirdiği operasyonlar tak görünüyor. bunu saklamanın tek yolu merdiven altında kürtaj olmaktı ki onun için de çok geç. ama kürtaj özellikle bu zamanda birçok kadının mecbur kaldığı bir durum evlilik öncesi ilişki ve hamilelik skandallara neden olan bir durum olmaktan neredeyse çıktı. merak etmesin arkadaşın. ona tek önerim bir evliliğe başlayacaksa geçmişiyle barışık ve dürüst olmak. yalanla başlayan evlilik yürümez diye düşünüyorum

Haklısınız dürüst olmalı ama ayrıldığı nişanlısından önce bi yaşamışlığı vardı ondan önceki nişanlısıyla. Ve bu adam bunu kabul ederek evlilik yolunda adım attıı ama nişanlanınca o kadar değişti ki ona ezik muamelesi yapmaya hiç umursamamaya başladı. E tabi yüze vurmalar da vardı. Arkadaşım tekrar aynı olayı yaşamak istemiyo o yüzden böyle bi çözüm arıyo. Haklı veya değil orası tatışılır tabi ki ama bu konuda dürüst olup bi ilişkiye başlamayı kesinlikle düşnünmüyo.

Benim idrar yolları enfeksiyonum var bir böbreğim de arızalı biraz ilk önce ürolojiye gittim testleri verdi yaptırdım sonra beni kadın doğuma yönlendirdi gittim tekrarlayınca yine ürolojiye gittim bana şak diye şu tarihte gitmişsin şu ilaçları almışsın kullandın mı dedi. Böyle bir şey olur yani niye olmasın evleneceği adam az zorlasa öğrenir yani zor değil

Ortaya çıkması tahminimden de kolaymış. Arkadaşıma okutucam bunları.

Olduda evlendi hamile kaldı doktora kontrole gittiler eşiyle, doktor da gördü kayıtta başından geçen olayı 2. hamileliğiniz sanırım bu derse bittiğinin resmidir. Bu kadar kolay yani :19:

Badecim senin yaşadıgın olay aslında olması gereken eskiden hastalandıgımız zaman çeşitli çeşitli doktorlar giderdilk yanımızda daha önceki doktorların çekmiş oldugu film,ultrasyon ve ilaçları götürürdük diger doktordan dosyaları alırdık ama artık öyle degil herşeye bir tıkla ulaşılıyor en azından yanımızda koca koca dosyaları taşımamıza gerek yok.

Badecim senin yaşadıgın olay aslında olması gereken eskiden hastalandıgımız zaman çeşitli çeşitli doktorlar giderdilk yanımızda daha önceki doktorların çekmiş oldugu film,ultrasyon ve ilaçları götürürdük diger doktordan dosyaları alırdık ama artık öyle degil herşeye bir tıkla ulaşılıyor en azından yanımızda koca koca dosyaları taşımamıza gerek yok.

Evet böyle düşününce gerçekten büyük kolaylık. Ama kimisi için kötü yanlarıda olabiliyo işte :31:

mesela evlenir tekrar hamile kalır,
eşiyle beraber doktora giderler.
doktor hmm ilk hamileliğiniz değilmiş gibi talihsiz bir laf ederse o zaman çok kötü olur işte.

Ben de demin aynısını düşünüp yazdım hakılısınız olabilmesi çok kolay bişey. Var mı bi çaresi? sanırım yok....

eskiden olsa, öğrenmesi için eşinin biraz araştırması gerekirdi ama artık herşey online. arkadaşınız için beyi ilaç almaya bile gitse, eczaneden görebilir. zira SGK da, hastanın yaptırdığı işlemleri kaydediyor. SGK kurumu değişse bile operasyon, ilaç vs TC kimliğe işlendiği için öğrenmek çok kolay.

kaldıki önemli olan öğrenmenin zorluğu değil dürsütlük. olanı olduğu gibi baştan anlatmak gerek diye düşünüyorum. belki saklamadığı için, dürüst olduğu için yeni eşi vazgeçmeyip evlenecek...

Ben kürtaj merkezinde oldum.bilgileriniz kesinlikle gizli kalacaktır dediler teyit ettirdim kaç kez sordum kesinlikle böyle bir şey yok kimse ulaşamazmışsın bilgiye.ama kürtaj merkeziydi burası.hatta gün bu merkezi arayıp bilgi almayı denedim.adımı söyleyip ben yakınırım bilgi almak istiyorum bu hastaya ilgili dedim kız bana bi dk dedi.sonra da hiç bir bilgi veremiyoruz dedi.bende kürtaj oldu mu diye sordum.buna dair bir bilgimiz yok dedi.çok şaşırdım .kimlikle gelirseniz ancak sistemden bakarız tabi hasta sizseniz.aksi halde akrabası bile olsa bilgi vermediler..

Devlet hasta kayıtlarını sır gibi saklamakla yükümlüdür. Yetkililer dışında kimsenin bu kayıtlara ulaşması mümkün değildir.

Ancak sağlık ocakları ve o yetkililer işgüzarlık yapabilir mi, yapar, hemde öyle güzel yapar ki.

Bence hınç almak gibi özellikle bekarların bu tip kayıtlarını inceliyorlar. Ve yanlışlık olmuş gibi aptala yatıp bir şekil duyuruyorlar.

ee ama arkadaşına söyle o arkadaşına madem göze alamayacaktı yemeyecekti o haltı
yalan yalan nereye kadar kızıyorum işte madem bunu yaşamak istiyorsun yaşıyorsun neden korkuyorsun o zaman madem korkuyorsun akıllı uslu ol işte yapma başın tavana mı erdi yaptında
devlet hastanesi kayıtlarına geçtiyse ki geçmiş yapacak bişey yok o kayıt silinmez tanıdıkta bulsan silinmez genel merkezde saklı tutuluyor yani genel sistemde sadece anlık giriş yapmaya hakları var doktor ve personelinde değişiklik-düzeltme yapamıyolar bu durumda yarın da pat diye çıkar karşısına ki inşallah ta çıkar adamları aptal yerine koymayın ya Allah Allah

ee ama arkadaşına söyle o arkadaşına madem göze alamayacaktı yemeyecekti o haltı
yalan yalan nereye kadar kızıyorum işte madem bunu yaşamak istiyorsun yaşıyorsun neden korkuyorsun o zaman madem korkuyorsun akıllı uslu ol işte yapma başın tavana mı erdi yaptında
devlet hastanesi kayıtlarına geçtiyse ki geçmiş yapacak bişey yok o kayıt silinmez tanıdıkta bulsan silinmez genel merkezde saklı tutuluyor yani genel sistemde sadece anlık giriş yapmaya hakları var doktor ve personelinde değişiklik-düzeltme yapamıyolar bu durumda yarın da pat diye çıkar karşısına ki inşallah ta çıkar adamları aptal yerine koymayın ya Allah Allah

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ama kınayıp yadırgamanız için açmadım bu konuyu.
İnşallah çıkar ortaya demeniz hiç hoş değil..

Back