- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
"sikayet" bir haktir.bu sikayet eden haklidir anlamina gelmez.İyi de burada hemşirenin suçu ne ? Ben konu sahibine gaz veriyorsunuz diye size cevap yazdım. Hastanedeki işleyiş dışardan gözlenen gibi olmuyor, işin içindekiler biliyor. 184den de birşey çıkmaz, hatta yoğun bakıma girmemesi gerektiği söylenir konu sahibine.
Aynı salaklığı ben de yaptım böyle bir durumda gözün para falan gormeyevek basacaksın parayı özel hastaneye seni de çocuğunu da mahvetmesinlerKızlar içime dert oldu bana bilgi verirseniz cok sevinirim . ertesı gun ben mutfakta kahvaltı hazırlarken eşimde gece içerde sigara içmiş ,küllüğünüde yerde bırakmış bebegım emekleyıp küllükteki izmariti agzına atmış o sıra eşim görmüs ,panikle " oglum cıkar dıe " bagıtırısını duydum, odaya kostum o sıra bebegım korkup agladı ve izmariti yuttu .Hastaneye götürdük direk yogun bakıma aldılar zehırlemıstı cunku. Doktora hemşireye yalvar yakar benı içeri almalarını istedim cocugum mama yemez sadece sütümü içer bensiz durmaz dedım ,basta kabul etmediler ama cocugum durmayınca etmek zorunda kaldılar, içeri giriyorum sut verip uyuttuktan sonra benı çikarıyolardı her çıktığımda özellikle söyledim uyandığında beni çağırın dıye. Baslarda cagırıyolardı gece oldu yogun bakım kapısında bekliyodum benı çagırmıyolardı gece bebegım süt için uyanır oysaki bı kaç kez. Kaç kez aradım her defasında uyuyo dediler. 4 gıbı benı içeri aldılar cocugum ağlıyordu yıne sadece benim çocuğum degıl ben içerdeykende gördüm baska çoçuklar aglıyodu hemşireler hiçbişi yapmıyodu sohbet edıyolardı,sabah saat 8 bucuk olmus hala çağıran yok arıyorum uyuyo diolar, iki kapı vardı yogun bakımın bıtı içeri girince bnde girdim koridorda bebeğimin çığlıklarla ağlamasını duydum zile bastım açan olmadı baska hemşire içeri girince kapı açildi bı baska hemsırhemsıre bana kapıda bekle senı çagıricam dedı ama ben duramadım içeri girdim cocugum cok kötü aglıyodaglıyodu daha 10 aylık ,içeri girdigindecocugum salya sümük kıpkırmızı olmus ağlamaktan ,aldım kucağıma cocugum hıckırıga bogulmustu ,sakınlestırdım onu diyer hemsırerde sohbet ediyorlardı ,13. 15 yaslarda bı cocuk vardı nezaman dan beri ağlıyo dedım "abla 1 bucuk 1 saat oluyo dedı" hemşireye " neden benı cagırmadınız nezaman dan beri aglıuo cocuk perişan olmuş dedım .10dk oldu ağlıyo burası yogun bakım senı içeri alamam sureklı yasak dedı. dun bebeğim taburcu oldu suan sesi kısık ve odadan bı saniye ayrıldıgımda ağlıyogece uyanıp park yatağının da oturmus aglıyodu ,bigün içinde çocuğumun psikolojisi bozulmuş resmen cok korkmus ıkı gundur sureklı bebegımde bnde ağlıyoruz .Ben bubunlari nereye şikayet edebılırım.
Kızlar içime dert oldu bana bilgi verirseniz cok sevinirim . ertesı gun ben mutfakta kahvaltı hazırlarken eşimde gece içerde sigara içmiş ,küllüğünüde yerde bırakmış bebegım emekleyıp küllükteki izmariti agzına atmış o sıra eşim görmüs ,panikle " oglum cıkar dıe " bagıtırısını duydum, odaya kostum o sıra bebegım korkup agladı ve izmariti yuttu .Hastaneye götürdük direk yogun bakıma aldılar zehırlemıstı cunku. Doktora hemşireye yalvar yakar benı içeri almalarını istedim cocugum mama yemez sadece sütümü içer bensiz durmaz dedım ,basta kabul etmediler ama cocugum durmayınca etmek zorunda kaldılar, içeri giriyorum sut verip uyuttuktan sonra benı çikarıyolardı her çıktığımda özellikle söyledim uyandığında beni çağırın dıye. Baslarda cagırıyolardı gece oldu yogun bakım kapısında bekliyodum benı çagırmıyolardı gece bebegım süt için uyanır oysaki bı kaç kez. Kaç kez aradım her defasında uyuyo dediler. 4 gıbı benı içeri aldılar cocugum ağlıyordu yıne sadece benim çocuğum degıl ben içerdeykende gördüm baska çoçuklar aglıyodu hemşireler hiçbişi yapmıyodu sohbet edıyolardı,sabah saat 8 bucuk olmus hala çağıran yok arıyorum uyuyo diolar, iki kapı vardı yogun bakımın bıtı içeri girince bnde girdim koridorda bebeğimin çığlıklarla ağlamasını duydum zile bastım açan olmadı baska hemşire içeri girince kapı açildi bı baska hemsırhemsıre bana kapıda bekle senı çagıricam dedı ama ben duramadım içeri girdim cocugum cok kötü aglıyodaglıyodu daha 10 aylık ,içeri girdigindecocugum salya sümük kıpkırmızı olmus ağlamaktan ,aldım kucağıma cocugum hıckırıga bogulmustu ,sakınlestırdım onu diyer hemsırerde sohbet ediyorlardı ,13. 15 yaslarda bı cocuk vardı nezaman dan beri ağlıyo dedım "abla 1 bucuk 1 saat oluyo dedı" hemşireye " neden benı cagırmadınız nezaman dan beri aglıuo cocuk perişan olmuş dedım .10dk oldu ağlıyo burası yogun bakım senı içeri alamam sureklı yasak dedı. dun bebeğim taburcu oldu suan sesi kısık ve odadan bı saniye ayrıldıgımda ağlıyogece uyanıp park yatağının da oturmus aglıyodu ,bigün içinde çocuğumun psikolojisi bozulmuş resmen cok korkmus ıkı gundur sureklı bebegımde bnde ağlıyoruz .Ben bubunlari nereye şikayet edebılırım.
Ne halde olacaktı hanımefendi. En fazla ağlamaktan sesi kısılır. Hiç bir bebek ağlamaktan ölmez merak etmeyin. Hemşirelerin asli görevi orda bebeği susturmak değil.. millet size dışardan enfeksiyon taşıyabilirsiniz diyor siz hala bebeğim ne halde olacaktı diyorsunuz. Üzerinde bin bir türlü miktopla yoğun bakıma dalmışsınız hala hastaneyi şikayet etmekten bahsediyorsunuz. Peş yani....Pes annelıme kadar laf edilmiş. Eşim ztn asla benim yanımda cesaret edip sigara içemezdı zaten içmedide, gece 3gıbı uyandım sigara içiyodu TV izliyodu
Sesi kısık sureklı uyuyo kuzum . Doktora hemşireye cok dil döktüm .onlarda bana sütünü sag dedi amaa ben onada bahane buldum bugüne kadar hıc ayrı kalmadık bebegımle yapamazdım .bnden baska kımse yoktu kapıda güvenlikte aşağıda beklememi söyledi ama onlarıda dinlemedim dil döktüm. ıyıkı kaldım orda. Olmasaydım bebegım ne halde olacaktı acaba .
O hemşireler asla sizin gibi o bebekle ilgilenmezler. Ağlarsa ağlasın onlara göre, ağlar ağlar uyur. Herkes ne kadar az iş o kadar iyi kafasında yaşıyor. Devlete ait olan gidip hizmet aldığım her kurumda bunu gördüm. Ama bu konuda asıl suçlu eşiniz. Onun yaptığı şeyin sonucu Allah korusun çok kötü olabilirdi, bu şekilde sadece bebeğiniz ağlamış oldu.Ama bakmıyolarda cocuklar anne anne dıe saatlerce ağlıyo bız onceden Dr sorduk içerde bakan olacakmı dıe evet demişti ama oyle bısı yok. Saglam cocuk girse orada hasta olur cok kkötu berbat bı yerdı
nasil bunu elestirmek yersiz olur nasil normal gorursunuz lutfen icmeyin icerde.havalanmasi mumkun degil kj balkon kapısı aciksa bile giriyor.oda spreyi zatwn bin beter eve girmemesi lazim.Çoğumuz günlük hayatımızda sigara kullanabiliyoruz,bu gayet doğal birşey.
Burada "neden bebekli evde sigara içtiiii?!?!?!?" diye söylenmenin yersiz olduğunu düşünüyorum.
Sonuçta dumanı çocuğun yüzüne yüzüne üflememiş,odada içmiş ki eminim havalandırıyor koku gidince antibakteriyel oda spreyi falan sıkıyorsunuzdur. Ama keşke odada içmeseydi.
O yüzden ben eşine söylenmeyeceğim ama içtiği sigarayı ortada bırakması da çok yanlış. Tek hatası bu. Daha dikkatli olmalıydı.
Konunuza gelince;
Yoğun bakıma insan almıyorlar,çünkü orası ateril bir ortam dışarıdan içeriye enfeksiyon taşınabilir,oradaki hassas bebekleri daha da hasta olabilir.
Bu yüzden alınmaması daha mantıklı.
Ama keşke hemşireler daha "insancıl" davransaydı da bebeğiniz bu kadar ağlamak zorunda kalmasaydı.
İki pış pış yapmak zor olmamalı onlar için,yine de çok geçmiş olsun size.
Umarım bir an önce atlatırsınız bu kötü deneyiminizi.
Ondan aglamıyodu zaten tedavi edildi. Cocugum bensiz durmaz ben uyutup cıkıyodum bıara hemşireler uyumadıgı için benı sıkıstırıyodu uyutmadan cıktım 5.10 dk sonra benı içeri aldılar .10 aylık daha benim yoklumı fark edince aglar
Dokunmak değil zaten sorun .. her girdiğinizde dışardan içeriye havada asılı kalabilen ve enfeksiyonlar sebep olan mikroplar sokmuş oluyorsunuz .. çok çok çok geçmiş olsun , Allah size bağışlasın
Ama herkes kendi açısından değerlendirir .. bir anne biliyorum çocuğunu enfeksiyondan kaybetti .. kendini o anne yerine koy birde .. yoğun bakımda , durumu ağır ya da orta derecede bir çocuğun var ve başka bir anne bebeğim anne sütü ister , uyandığında beni görmeyi ister diyerek bir gün de bir kaç kere içeri giriyor .. ve senin çocuğun o günden sonra enfeksiyon kapıyor ve durumu ciddileşiyor .. ne düşünürsün ? Bazen hayatta bizlere birşeyler yasak dendiğinde , bir kerecikten bir şey olmaz diyip ısrar ediyoruz ve olmayacak işler olabiliyor o bir kerecikten ..
Şikayet etmek isterseniz hastane yönetimine , sağlık bakanlığına iletebilirsiniz ama İnanın bunun altından birşey çıkmaz .. ha şöyle olabilir hastane personeli sizi içeri aldığı için uyarı alabilir , bundan sonra da gerçekten annesine ihtiyacı olan başka bir çocuğun annesini, uyarı aldıkları için içeri almayacaklardır .
BN bırakamam o güç yok bnde ıcerıyede alınmasaydım hastanenin kapısında bklıcektım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?