Hastane Şikayet

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun, kısa zamanda atlatırsınız ama yoğunbakıma alınmamanız çok normal çünkü enfeksiyon riski var her çocuğun annesinin sizin gibi yaptığını ve sürekli yoğunbakıma girdiklerini düşünsenize, aslında ne kadar tehlikeli çünkü orda olan bebek ve çocukların bünyeleri zaten çok hassas o yüzden sizi fazla bile almışlar içeri, babayı da sigaraya bırakmaua ikna etmelisiniz, üzerine sinen sigara kokusu bile bebek için zarar

10 aylık çocukların da psikolojisi bozulur.
Bebeklikte-erken çocuklukta yaşadığımız tüm travmalar bilinç altımızda yer eder.
'Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk' adlı Amerikalı bir çocuk psikiyatristinin yazdığı ve gerçek klinik vak'aları anlatan kitapta bunun çok acı örnekleri var. Hamile veya lohusaysanız kitabı okumayın lütfen.
Not:Erken çocukluk uzmanıyım.
3 aylik bebegim var yeni beyin kanamasi gecirdik cok sukur atlattik. Suan durumu iyi ama ilerde bunun etkisini gorur mu bilmiyorum. Kontrolu var haftaya doktor bi problemi var mi etkisi neler soyleyecek. Ama ben bundan sonra psikolojisi icin nasil davranmam gerek bilmiyorum. Hareketleri duzgun eskisi gibi insallah bilincaltinda kalmaz bu olay.

hastaneyi şikayet etceğinize eşinizi edin bence. bu ne sorumsuzluktur.
hastane prosedürü uygulamış. şikayet etseniz de sonuç alamazsınız. bir de dikkatimi çekti bebeğiniz zehirlenmiş sizin dert ettiğiniz şey hastanenin içeri almaması. hastaneyi şikayet etmek bana tuhaf geldi.:işsiz:

3 aylik bebegim var yeni beyin kanamasi gecirdik cok sukur atlattik. Suan durumu iyi ama ilerde bunun etkisini gorur mu bilmiyorum. Kontrolu var haftaya doktor bi problemi var mi etkisi neler soyleyecek. Ama ben bundan sonra psikolojisi icin nasil davranmam gerek bilmiyorum. Hareketleri duzgun eskisi gibi insallah bilincaltinda kalmaz bu olay.
Çok büyük geçmiş olsun, umarım hiç hasar kalmadan atlatırsınız bu üzücü durumu.
Benim kastettiğim ve söz konusu kitapta anlatılanlar daha çok ihmal, istismar, yakınlarının çocuğa sevgi ve bakımı uygun şekilde vermemesi, anneden veya bakım veren kişiden uzak kalmak veya tamamen kopmak gibi travmalardı.
Sizin çoçuğunuzun tedavi süresince nasıl bir ortamda neler yaşadığını bilmediğim için yorumlarım tam isabetli olmayabilir.
Normal şartlarda ciddi hastalıklar,operasyon ve ameliyatlar elbette bebeğin veya çocuğun psikolojisini etkiler.
Ne var ki bazen biyolojik sağlık için müdahale kaçınılmaz olur, öncelik beden sağlığındadır.
Olaya böyle bakıp kendinizi rahatlatmaya çalışın.
Eğer siz bu hastalık ve tedavi süresince çoçuğunuza sevgi ve şefkatle yaklaştıysanız -ki ona şüphem yok- bebeğiniz bu süreci psikolojik olarak çok hasar almadan atlatacaktır.
Bebeğinizle bol bol konuşun, mimiklerinizi kullanıp ilişki kurun, onu sık sık kucaklayıp okşayın ve çok sevdiğinizi söyleyin.
Kelimelerinizi anlamasa da duygunuz ona geçecektir.
Ağlamalarını karşılıksız bırakmayın sizinle ağlayarak iletişim kurduğunu,anlatmak istediği bir şeyler olduğunu unutmayın.
Kendi psikolojik sağlığınız için de bu zor günlerde yakın sosyal çevrenizden yardım ve destek istemeye çekinmeyin lütfen.
Size ve bebeğinize sağlıklı bir ömür dilerim.

hastane prosedürü uygulamış. şikayet etseniz de sonuç alamazsınız. bir de dikkatimi çekti bebeğiniz zehirlenmiş sizin dert ettiğiniz şey hastanenin içeri almaması. hastaneyi şikayet etmek bana tuhaf geldi.:işsiz:
sonderece katiliyorum. ayrica takildigi baska bisey hemsireler surekli sohbet ediyordu :işsiz:

Çok büyük geçmiş olsun, umarım hiç hasar kalmadan atlatırsınız bu üzücü durumu.
Benim kastettiğim ve söz konusu kitapta anlatılanlar daha çok ihmal, istismar, yakınlarının çocuğa sevgi ve bakımı uygun şekilde vermemesi, anneden veya bakım veren kişiden uzak kalmak veya tamamen kopmak gibi travmalardı.
Sizin çoçuğunuzun tedavi süresince nasıl bir ortamda neler yaşadığını bilmediğim için yorumlarım tam isabetli olmayabilir.
Normal şartlarda ciddi hastalıklar,operasyon ve ameliyatlar elbette bebeğin veya çocuğun psikolojisini etkiler.
Ne var ki bazen biyolojik sağlık için müdahale kaçınılmaz olur, öncelik beden sağlığındadır.
Olaya böyle bakıp kendinizi rahatlatmaya çalışın.
Eğer siz bu hastalık ve tedavi süresince çoçuğunuza sevgi ve şefkatle yaklaştıysanız -ki ona şüphem yok- bebeğiniz bu süreci psikolojik olarak çok hasar almadan atlatacaktır.
Bebeğinizle bol bol konuşun, mimiklerinizi kullanıp ilişki kurun, onu sık sık kucaklayıp okşayın ve çok sevdiğinizi söyleyin.
Kelimelerinizi anlamasa da duygunuz ona geçecektir.
Ağlamalarını karşılıksız bırakmayın sizinle ağlayarak iletişim kurduğunu,anlatmak istediği bir şeyler olduğunu unutmayın.
Kendi psikolojik sağlığınız için de bu zor günlerde yakın sosyal çevrenizden yardım ve destek istemeye çekinmeyin lütfen.
Size ve bebeğinize sağlıklı bir ömür dilerim.
Cok tesekkur ederim. Bu surecte bikere bile yaninda aglamadim. Surekli yanindayim gececek kuzum diye teselli etmeye calistim. Hep yuzune bakarak onu cok sevdigimi bi daha onu uzmeyecegimi soyledim halada ayni devam ediyorum. Hep ona gulumsedim cok sukur atlattik simdilik. Bende dediginiz kitsbi arastirdim sanirim benim isime yarayacagini sanmiyorum cunku bende biliyorum sevgisizlik cocuklari oldurur. O yuzden butun sevgimi bebegime veriyorum. Mutlu gunler tesekkur ederim yorumladiginiz icin.

Cok tesekkur ederim. Bu surecte bikere bile yaninda aglamadim. Surekli yanindayim gececek kuzum diye teselli etmeye calistim. Hep yuzune bakarak onu cok sevdigimi bi daha onu uzmeyecegimi soyledim halada ayni devam ediyorum. Hep ona gulumsedim cok sukur atlattik simdilik. Bende dediginiz kitsbi arastirdim sanirim benim isime yarayacagini sanmiyorum cunku bende biliyorum sevgisizlik cocuklari oldurur. O yuzden butun sevgimi bebegime veriyorum. Mutlu gunler tesekkur ederim yorumladiginiz icin.
Rica ederim, evet bahsettiğim kitap daha çok psikolojisi ile ilgilenen profesyonellere hitap ediyor.
Dediğiniz gibi sevgi çocuk büyütürken her kapıyı açan altın anahtar.
Bebeğinizi büyütürken okuyabileceğiniz farklı ve güzel kitaplar var.

Yogunbakima cocugunuz her agladiginda almamalari normal. Bebek bu sık sık aglar zaten. Her agladiginda iceri alsalar yogun bakimdan cikamazdiniz. Dogru olani yapmislar. Hemsireler icin bebek aglamasi acil bir durum gelmemistir cunku onlar cok daha acil durumlar gordukleri icin sogukkanli olmak zorundalar. Hemsirelerden cok esiniz hatali. Hemsireleri sikayet etsenizde yogun bakima almamalari bir ceza sebebi degildir.

Rica ederim, evet bahsettiğim kitap daha çok psikolojisi ile ilgilenen profesyonellere hitap ediyor.
Dediğiniz gibi sevgi çocuk büyütürken her kapıyı açan altın anahtar.
Bebeğinizi büyütürken okuyabileceğiniz farklı ve güzel kitaplar var.
Arastirip bebegimle iletisimime en uygun kitabi bulacagim. Hayirli gunler dilerim.

Dert ettiğim çocuğumu okadar aglatmaları hadı ilgılenmıyolar benı cagırsınlar ben ilgileneyim dımı dert o işte. Nasılda lafları cevırıyosunuz böyle helal olsun

Çok uzuldum gercekten. Benımde bebegım daha kucukken yogun bakımda kaldı 1 gece cok zor anlıyorum.
Sızınkı nasıl durmus aglayarak kuvezde mıydı besıkte mı nasıl oluyor 10 aylık bebek nerede yatıyor. Ne kadar ınsafsızlar yaptıkları uygulama dogrumu bılmıyorum ama cok uzuldum

Çok uzuldum gercekten. Benımde bebegım daha kucukken yogun bakımda kaldı 1 gece cok zor anlıyorum.
Sızınkı nasıl durmus aglayarak kuvezde mıydı besıkte mı nasıl oluyor 10 aylık bebek nerede yatıyor. Ne kadar ınsafsızlar yaptıkları uygulama dogrumu bılmıyorum ama cok uzuldum
Kucuk bı yataktı cnm cocukların ayağı eli yataga bağlanıyor kndını atmasınlar dıe .Allah şahit bebegım okadar aglamıstıkı onu gördumde yatağın ucunda ayağındaki ipi çekiştire çekiştire ipin izi kalmıştı bileğinde. Halada neden girdiniz diyenler oluyor inşallah evlatlarıyla sınanmazlar bu şekil. Bnim yerimdeyerimdehangı anne olsa aynı şeyi yapardı .Ben bebegımın o çığlıklarla aglayısını o halini asla unutamam

Kucuk bı yataktı cnm cocukların ayağı eli yataga bağlanıyor kndını atmasınlar dıe .Allah şahit bebegım okadar aglamıstıkı onu gördumde yatağın ucunda ayağındaki ipi çekiştire çekiştire ipin izi kalmıştı bileğinde. Halada neden girdiniz diyenler oluyor inşallah evlatlarıyla sınanmazlar bu şekil. Bnim yerimdeyerimdehangı anne olsa aynı şeyi yapardı .Ben bebegımın o çığlıklarla aglayısını o halini asla unutamam
Çok kötü
benım kı daha yenıdogandı sarılıktan oturu kuvezdeydı once bızle aynı odaya koydular ama sureklı aglıyordu ben bakamayacagım dedım ve yogun bakıma teslım ettım cunku aglasada cıkarmamak gerekıyordu bızım durumumuzda ama ben dayanamadım tabı.
Yogun bakımdayken bende gırdım ıcerı 24 saat kaldı, ben zaten medıcal bır fırmada calısıyorum ben kendım ozel bır kostum getırerek onu gıyıp ıcerı gırdım ve oglumuda ıcerı aldım oda cok etkılenmıstı . veya camın arkasından baktık onu ara bolume aldırarak.

Çok kötü
benım kı daha yenıdogandı sarılıktan oturu kuvezdeydı once bızle aynı odaya koydular ama sureklı aglıyordu ben bakamayacagım dedım ve yogun bakıma teslım ettım cunku aglasada cıkarmamak gerekıyordu bızım durumumuzda ama ben dayanamadım tabı.
Yogun bakımdayken bende gırdım ıcerı 24 saat kaldı, ben zaten medıcal bır fırmada calısıyorum ben kendım ozel bır kostum getırerek onu gıyıp ıcerı gırdım ve oglumuda ıcerı aldım oda cok etkılenmıstı . veya camın arkasından baktık onu ara bolume aldırarak.
bızımkınde camda yoktu bakmak için ıkı kapkapı uzun bı koridor içeri aldıklarında görüyodum bıtek off cok kötü ya Allah kimseyi evladıyla sınamasın

Kızlar içime dert oldu bana bilgi verirseniz cok sevinirim . ertesı gun ben mutfakta kahvaltı hazırlarken eşimde gece içerde sigara içmiş ,küllüğünüde yerde bırakmış bebegım emekleyıp küllükteki izmariti agzına atmış o sıra eşim görmüs ,panikle " oglum cıkar dıe " bagıtırısını duydum, odaya kostum o sıra bebegım korkup agladı ve izmariti yuttu .Hastaneye götürdük direk yogun bakıma aldılar zehırlemıstı cunku. Doktora hemşireye yalvar yakar benı içeri almalarını istedim cocugum mama yemez sadece sütümü içer bensiz durmaz dedım ,basta kabul etmediler ama cocugum durmayınca etmek zorunda kaldılar, içeri giriyorum sut verip uyuttuktan sonra benı çikarıyolardı her çıktığımda özellikle söyledim uyandığında beni çağırın dıye. Baslarda cagırıyolardı gece oldu yogun bakım kapısında bekliyodum benı çagırmıyolardı gece bebegım süt için uyanır oysaki bı kaç kez. Kaç kez aradım her defasında uyuyo dediler. 4 gıbı benı içeri aldılar cocugum ağlıyordu yıne sadece benim çocuğum degıl ben içerdeykende gördüm baska çoçuklar aglıyodu hemşireler hiçbişi yapmıyodu sohbet edıyolardı,sabah saat 8 bucuk olmus hala çağıran yok arıyorum uyuyo diolar, iki kapı vardı yogun bakımın bıtı içeri girince bnde girdim koridorda bebeğimin çığlıklarla ağlamasını duydum zile bastım açan olmadı baska hemşire içeri girince kapı açildi bı baska hemsırhemsıre bana kapıda bekle senı çagıricam dedı ama ben duramadım içeri girdim cocugum cok kötü aglıyodaglıyodu daha 10 aylık ,içeri girdigindecocugum salya sümük kıpkırmızı olmus ağlamaktan ,aldım kucağıma cocugum hıckırıga bogulmustu ,sakınlestırdım onu diyer hemsırerde sohbet ediyorlardı ,13. 15 yaslarda bı cocuk vardı nezaman dan beri ağlıyo dedım "abla 1 bucuk 1 saat oluyo dedı" hemşireye " neden benı cagırmadınız nezaman dan beri aglıuo cocuk perişan olmuş dedım .10dk oldu ağlıyo burası yogun bakım senı içeri alamam sureklı yasak dedı. dun bebeğim taburcu oldu suan sesi kısık ve odadan bı saniye ayrıldıgımda ağlıyogece uyanıp park yatağının da oturmus aglıyodu ,bigün içinde çocuğumun psikolojisi bozulmuş resmen cok korkmus ıkı gundur sureklı bebegımde bnde ağlıyoruz .Ben bubunlari nereye şikayet edebılırım.

Çok geçmiş olsun.
Ancak yoğun bakımda bağışıklık sistemi baskılanmış, en ufak mikroptan etkilenecek bebekler ve çocuklar da yatıyor. Her istediğinizde sizi içeri almalarını beklemeniz diğer çocuklara zarar verebilirdi. Sizin istemeden de olsa yoğunbakıma dışarıdan mikrop taşıyıp o çocuklara zarar verebileceğiniz aklınıza geldi mi?

Anne duygusallığı ile bu konuda yanlış düşünüyorsunuz, bu durumun vicdan ya da vicdansızlık ile alakası yok. Yoğun bakımın herkes tarafından uyulması gereken bir takım kuralları vardır.

Normal serviste yatsaydı hak verirdim ama yoğunbakım söz konusu...
Şikayet ederseniz gereksiz bir şikayet olur.

Çok geçmiş olsun.
Ancak yoğun bakımda bağışıklık sistemi baskılanmış, en ufak mikroptan etkilenecek bebekler ve çocuklar da yatıyor. Her istediğinizde sizi içeri almalarını beklemeniz diğer çocuklara zarar verebilirdi. Sizin istemeden dışarıdan mikrop getirip o çocuklara zarar verebileceğiniz aklınıza geldi mi?

Anne duygusallığı ile bu konuda yanlış düşünüyorsunuz, bu durumun vicdan ya da vicdansızlık ile alakası yok. Yoğun bakımın herkes tarafından uyulması gereken bir takım kuralları vardır.

Normal serviste yatsaydı hak verirdim ama yoğunbakım söz konusu...
Şikayet ederseniz gereksiz bir şikayet olur.
Cnm tamamda enazından bı ılgılenseler dımı anneler babalar canlarını teslim ediyo oraya evlerine gidiyolar küçüçük bebeği çatlatana kadar aglatırmı ınsan .O güveni alamadım zaten onlardan bu telaşım oyüzden gözlerimle gördüm kulaklarımla duydum. Ben nasıl içeriye kosmayım

Cnm tamamda enazından bı ılgılenseler dımı anneler babalar canlarını teslim ediyo oraya evlerine gidiyolar küçüçük bebeği çatlatana kadar aglatırmı ınsan .O güveni alamadım zaten onlardan bu telaşım oyüzden gözlerimle gördüm kulaklarımla duydum. Ben nasıl içeriye kosmayım

Evet anneler babalar canlarını en kıymetlilerini teslim ediyorlar bu konuda haklısınız, neden teslim ediyorlar? Hasta olan çocukları gerekli tedaviyi görsün diye değil mi? Yoğunbakımda çalışan insanlar işkenceci değil ki çocukların iyileşmesi için oradalar. İlla ki ilgileniyorlardır ama ilgilerine rağmen susturamadıkları zamanda sizi çağırmışlardır. Düşünsenize en vicdansız insan bile bir bebeğin ağlamasına duyarsız kalamaz (velev ki duyarsız diyelim sırf sesten bile rahatsızlık duyacakları için müdahale ederler), kaldı ki yoğunbakımda 10 civarı çocuk vardır, o kadar çocuğun birden ağlamasına hangi vicdan dayanır, duyarsız kalabilir?

Evet anneler babalar canlarını en kıymetlilerini teslim ediyorlar bu konuda haklısınız, neden teslim ediyorlar? Hasta olan çocukları gerekli tedaviyi görsün diye değil mi? Yoğunbakımda çalışan insanlar işkenceci değil ki çocukların iyileşmesi için oradalar. İlla ki ilgileniyorlardır ama ilgilerine rağmen susturamadıkları zamanda sizi çağırmışlardır. Düşünsenize en vicdansız insan bile bir bebeğin ağlamasına duyarsız kalamaz (velev ki duyarsız diyelim sırf sesten bile rahatsızlık duyacakları için müdahale ederler), kaldı ki yoğunbakımda 10 civarı çocuk vardır, o kadar çocuğun birden ağlamasına hangi vicdan dayanır, duyarsız kalabilir?
Ben oyüzden diorum işte gözlerimle gördüm ben orda süt verirken bı bebek 1 aylık vardır o bebek abarmıyorum 30.40 belkı daha fazla ağladı ordaki hiçbi hemşire banamısın demedi. Klima açık o bebeğin atleti yukarıya cıkmıs içerde ben bıle üşüdüm bırı gelipte o bebeğin göbeğini kapatmadı

Cocuk kendini nereye atacakmis? Eli kolu baglamak olur mu yaa cok kotu

Yeni doğmuş evladı bir hafta yoğun bakımda kalmış bir anne olarak yazıyorum bunları, benim çocuğumun bulunduğu yoğun bakımda benzer bir durum yaşansaydı hastaneyle birlikte sizi de şikayet ederdim. Nereden bileyim grip vs olmadığınızı? Solunumla bulaşacak bir hastalık taşımadığınızı? El kadar bebeler, bağışıklık sistemleri en alt seviyede ki yoğun bakımdalar. Sizin bebeniz can da digerleri ne? Bebekler hastanede hasta oluyor adı “mikrop kaptı, enfeksiyon kapti” nerden diye soruyorsun muhatap yok ya da sebebi bilinmiyor işte nedeni! Her önüne gelen girerse sağ salim alabildiğimize şükredelim yavruları! Çok bencilsiniz!

Back