3 aylik bebegim var yeni beyin kanamasi gecirdik cok sukur atlattik. Suan durumu iyi ama ilerde bunun etkisini gorur mu bilmiyorum. Kontrolu var haftaya doktor bi problemi var mi etkisi neler soyleyecek. Ama ben bundan sonra psikolojisi icin nasil davranmam gerek bilmiyorum. Hareketleri duzgun eskisi gibi insallah bilincaltinda kalmaz bu olay.
Çok büyük geçmiş olsun, umarım hiç hasar kalmadan atlatırsınız bu üzücü durumu.
Benim kastettiğim ve söz konusu kitapta anlatılanlar daha çok ihmal, istismar, yakınlarının çocuğa sevgi ve bakımı uygun şekilde vermemesi, anneden veya bakım veren kişiden uzak kalmak veya tamamen kopmak gibi travmalardı.
Sizin çoçuğunuzun tedavi süresince nasıl bir ortamda neler yaşadığını bilmediğim için yorumlarım tam isabetli olmayabilir.
Normal şartlarda ciddi hastalıklar,operasyon ve ameliyatlar elbette bebeğin veya çocuğun psikolojisini etkiler.
Ne var ki bazen biyolojik sağlık için müdahale kaçınılmaz olur, öncelik beden sağlığındadır.
Olaya böyle bakıp kendinizi rahatlatmaya çalışın.
Eğer siz bu hastalık ve tedavi süresince çoçuğunuza sevgi ve şefkatle yaklaştıysanız -ki ona şüphem yok- bebeğiniz bu süreci psikolojik olarak çok hasar almadan atlatacaktır.
Bebeğinizle bol bol konuşun, mimiklerinizi kullanıp ilişki kurun, onu sık sık kucaklayıp okşayın ve çok sevdiğinizi söyleyin.
Kelimelerinizi anlamasa da duygunuz ona geçecektir.
Ağlamalarını karşılıksız bırakmayın sizinle ağlayarak iletişim kurduğunu,anlatmak istediği bir şeyler olduğunu unutmayın.
Kendi psikolojik sağlığınız için de bu zor günlerde yakın sosyal çevrenizden yardım ve destek istemeye çekinmeyin lütfen.
Size ve bebeğinize sağlıklı bir ömür dilerim.