Hastane Şikayet

İyi de burada hemşirenin suçu ne ? Ben konu sahibine gaz veriyorsunuz diye size cevap yazdım. Hastanedeki işleyiş dışardan gözlenen gibi olmuyor, işin içindekiler biliyor. 184den de birşey çıkmaz, hatta yoğun bakıma girmemesi gerektiği söylenir konu sahibine.
"sikayet" bir haktir.bu sikayet eden haklidir anlamina gelmez.
184u de hic yabana atmayin.özel hastanelerde bir sorun yasandiginda bile cok guzel cozume ulastiriyorlar.

Çocuk bu bazen ne kadar dikkatte etseniz , başına birçok şey gelebilir.
Bazen malesef bazı insanların ebeveyn likleri tartışılabilir, bazen bir eğitimcinin bazen sağlıkçının. Kimsenin dokunulmazlığı Yok.
Evet görüyoruz sağlıkçı olmuş , eğitimci olmuş, anne baba olmuş ama insan olamamış.
Doğru ya da yanlış kim olsa evladını orada ağlayarak bırakmak istemez, şansı varsa da girmek için zorlar, hemşirelerde size belki haddinden fazla tolerans gösterdiler.
Ama şu var ki , bir çok sağlıkçı ( ki özel bir çocuğum var , çoğu kez sık sık görüşmek durumunda oluyoruz) olaylara bu kadar duygusal bakmıyor, bir yere kadar bakmaması da normal, yoksa işlerini yapamazlar.
Bilemiyorum belki gerçekten içeride ciddi sorumsuzlukta yaşanıyor olabilir, içinize sinmediyse gerekli yerlere başvurun değerlendirilsin.

Kızlar içime dert oldu bana bilgi verirseniz cok sevinirim . ertesı gun ben mutfakta kahvaltı hazırlarken eşimde gece içerde sigara içmiş ,küllüğünüde yerde bırakmış bebegım emekleyıp küllükteki izmariti agzına atmış o sıra eşim görmüs ,panikle " oglum cıkar dıe " bagıtırısını duydum, odaya kostum o sıra bebegım korkup agladı ve izmariti yuttu .Hastaneye götürdük direk yogun bakıma aldılar zehırlemıstı cunku. Doktora hemşireye yalvar yakar benı içeri almalarını istedim cocugum mama yemez sadece sütümü içer bensiz durmaz dedım ,basta kabul etmediler ama cocugum durmayınca etmek zorunda kaldılar, içeri giriyorum sut verip uyuttuktan sonra benı çikarıyolardı her çıktığımda özellikle söyledim uyandığında beni çağırın dıye. Baslarda cagırıyolardı gece oldu yogun bakım kapısında bekliyodum benı çagırmıyolardı gece bebegım süt için uyanır oysaki bı kaç kez. Kaç kez aradım her defasında uyuyo dediler. 4 gıbı benı içeri aldılar cocugum ağlıyordu yıne sadece benim çocuğum degıl ben içerdeykende gördüm baska çoçuklar aglıyodu hemşireler hiçbişi yapmıyodu sohbet edıyolardı,sabah saat 8 bucuk olmus hala çağıran yok arıyorum uyuyo diolar, iki kapı vardı yogun bakımın bıtı içeri girince bnde girdim koridorda bebeğimin çığlıklarla ağlamasını duydum zile bastım açan olmadı baska hemşire içeri girince kapı açildi bı baska hemsırhemsıre bana kapıda bekle senı çagıricam dedı ama ben duramadım içeri girdim cocugum cok kötü aglıyodaglıyodu daha 10 aylık ,içeri girdigindecocugum salya sümük kıpkırmızı olmus ağlamaktan ,aldım kucağıma cocugum hıckırıga bogulmustu ,sakınlestırdım onu diyer hemsırerde sohbet ediyorlardı ,13. 15 yaslarda bı cocuk vardı nezaman dan beri ağlıyo dedım "abla 1 bucuk 1 saat oluyo dedı" hemşireye " neden benı cagırmadınız nezaman dan beri aglıuo cocuk perişan olmuş dedım .10dk oldu ağlıyo burası yogun bakım senı içeri alamam sureklı yasak dedı. dun bebeğim taburcu oldu suan sesi kısık ve odadan bı saniye ayrıldıgımda ağlıyogece uyanıp park yatağının da oturmus aglıyodu ,bigün içinde çocuğumun psikolojisi bozulmuş resmen cok korkmus ıkı gundur sureklı bebegımde bnde ağlıyoruz .Ben bubunlari nereye şikayet edebılırım.
Aynı salaklığı ben de yaptım böyle bir durumda gözün para falan gormeyevek basacaksın parayı özel hastaneye seni de çocuğunu da mahvetmesinler

Valla ben hemsirelerde bı sikinti görmedim. Aglicak tabi cocugunuz, annesi yok yoğun bakımda. Ama zehirlenmesinden iyidir. Ya da siz yoğun bakıma girdiginiz için başka birinin cocugunun tehlikeye girmesinden.. abartmissiniz.

Keşke buraya konu açmasaydınız. Burada herkes olağanüstü anne. Bu kadar yüklenilmeye ne gerek var. İsteyerek oldu bu olay sanki. İnsanız unutabiliriz gözümüzden kaçırabiliriz bazı şeyleri. İnsanın elimde değil ki. İki kızım var. Bana göre herşeyi kusursuz yapıyorum herşeye dikkat ediyorum ama sonra bir bakıyorum birşeyi atlamışım. Kesinlikle eşiniz hatalı. Fakat bu kadar ağır şeyler nasıl yazılır. Sanki adam bayram ediyor ne güzel oldu diye. Zaten üzgün bir anneye yazılan böyle seviyesiz ağır yorumları şaşkınlıkla okuyorum

Eski konunuza baktim daha oncede bebegi yataktan dusurmussunuz k.bakmayin ama ihmal var sizdede.birincisi sene olmus 2018 en cahil insanlar bile artik bebeklerin oldugu yerde sigara icmiyor.benim 80 yasinda amcam sirf bebekler icin yaz kis disarda iciyor.babasi iciyor siz nasi bi anne olarka kabul ediyorsunuz.baska ulkede olsak sizden alirlardi bebegi

Ay Allah kimseyi düşürmesin. Kadının üstüne ne kadar çok gitmişsiniz. Kim bebeği saatlerce ağlasa dayanamaz. Daha çok personel olmalı, bebekler ağlatılmamalı ya kıyamam. Yoksa yoğun bakıma fazla bile almışlar tabi. Ama yavrusunu o halde gören hiç bi anne de sağlıklı düşünemez, çok normal.

Kızlar içime dert oldu bana bilgi verirseniz cok sevinirim . ertesı gun ben mutfakta kahvaltı hazırlarken eşimde gece içerde sigara içmiş ,küllüğünüde yerde bırakmış bebegım emekleyıp küllükteki izmariti agzına atmış o sıra eşim görmüs ,panikle " oglum cıkar dıe " bagıtırısını duydum, odaya kostum o sıra bebegım korkup agladı ve izmariti yuttu .Hastaneye götürdük direk yogun bakıma aldılar zehırlemıstı cunku. Doktora hemşireye yalvar yakar benı içeri almalarını istedim cocugum mama yemez sadece sütümü içer bensiz durmaz dedım ,basta kabul etmediler ama cocugum durmayınca etmek zorunda kaldılar, içeri giriyorum sut verip uyuttuktan sonra benı çikarıyolardı her çıktığımda özellikle söyledim uyandığında beni çağırın dıye. Baslarda cagırıyolardı gece oldu yogun bakım kapısında bekliyodum benı çagırmıyolardı gece bebegım süt için uyanır oysaki bı kaç kez. Kaç kez aradım her defasında uyuyo dediler. 4 gıbı benı içeri aldılar cocugum ağlıyordu yıne sadece benim çocuğum degıl ben içerdeykende gördüm baska çoçuklar aglıyodu hemşireler hiçbişi yapmıyodu sohbet edıyolardı,sabah saat 8 bucuk olmus hala çağıran yok arıyorum uyuyo diolar, iki kapı vardı yogun bakımın bıtı içeri girince bnde girdim koridorda bebeğimin çığlıklarla ağlamasını duydum zile bastım açan olmadı baska hemşire içeri girince kapı açildi bı baska hemsırhemsıre bana kapıda bekle senı çagıricam dedı ama ben duramadım içeri girdim cocugum cok kötü aglıyodaglıyodu daha 10 aylık ,içeri girdigindecocugum salya sümük kıpkırmızı olmus ağlamaktan ,aldım kucağıma cocugum hıckırıga bogulmustu ,sakınlestırdım onu diyer hemsırerde sohbet ediyorlardı ,13. 15 yaslarda bı cocuk vardı nezaman dan beri ağlıyo dedım "abla 1 bucuk 1 saat oluyo dedı" hemşireye " neden benı cagırmadınız nezaman dan beri aglıuo cocuk perişan olmuş dedım .10dk oldu ağlıyo burası yogun bakım senı içeri alamam sureklı yasak dedı. dun bebeğim taburcu oldu suan sesi kısık ve odadan bı saniye ayrıldıgımda ağlıyogece uyanıp park yatağının da oturmus aglıyodu ,bigün içinde çocuğumun psikolojisi bozulmuş resmen cok korkmus ıkı gundur sureklı bebegımde bnde ağlıyoruz .Ben bubunlari nereye şikayet edebılırım.

Sağlık bakanlığı ve cimer.

Yoğun bakıma ziyaretçi alınmamasını tercih ederim ama söz konusi anne sütü ile beslenen bir bebek. Bence şikayet edin.

ahhh canim benim bak gecti yawrun yaninda uzulme sakin ol. sikayet hakkini elbette kullan sonuc cikar mi bilemem yogun bakim prosedurunu bilemiyorum ama aglayan bebekle ilgilenmemek benim pek mantigima oturmadi.cocuk catlayana kadar aglarsa nasil bakilmaz.

Bence biraz abartıyorsunuz orası yoğun bakım hemşirenin her ağlayan çocuğu kucağına alıp pışpışlamaktan daha önemli ve hayatı işleri var. Ayrıca sizin oraya pat diye girmeniz bir bebeğin hatta bir çok bebeğin hayatına sebep olabilir. Adı üstünde yoğun bakım ve en ufak bir enfeksiyon hızla yayılıp savunmasız bebeklere büyük zararlar verebilir. Evet bebğşniz aglarken dısarıda tutul ak cok zor kabul ediyorum ama bu yaptığınız büyük bir sorumsuzluk. Burda bence hastane sizi şikayet etmeli içeri pat diye girdiğiniz için.

Pes annelıme kadar laf edilmiş. Eşim ztn asla benim yanımda cesaret edip sigara içemezdı zaten içmedide, gece 3gıbı uyandım sigara içiyodu TV izliyodu

Sesi kısık sureklı uyuyo kuzum . Doktora hemşireye cok dil döktüm .onlarda bana sütünü sag dedi amaa ben onada bahane buldum bugüne kadar hıc ayrı kalmadık bebegımle yapamazdım .bnden baska kımse yoktu kapıda güvenlikte aşağıda beklememi söyledi ama onlarıda dinlemedim dil döktüm. ıyıkı kaldım orda. Olmasaydım bebegım ne halde olacaktı acaba .
Ne halde olacaktı hanımefendi. En fazla ağlamaktan sesi kısılır. Hiç bir bebek ağlamaktan ölmez merak etmeyin. Hemşirelerin asli görevi orda bebeği susturmak değil.. millet size dışardan enfeksiyon taşıyabilirsiniz diyor siz hala bebeğim ne halde olacaktı diyorsunuz. Üzerinde bin bir türlü miktopla yoğun bakıma dalmışsınız hala hastaneyi şikayet etmekten bahsediyorsunuz. Peş yani....

Ama bakmıyolarda cocuklar anne anne dıe saatlerce ağlıyo bız onceden Dr sorduk içerde bakan olacakmı dıe evet demişti ama oyle bısı yok. Saglam cocuk girse orada hasta olur cok kkötu berbat bı yerdı
O hemşireler asla sizin gibi o bebekle ilgilenmezler. Ağlarsa ağlasın onlara göre, ağlar ağlar uyur. Herkes ne kadar az iş o kadar iyi kafasında yaşıyor. Devlete ait olan gidip hizmet aldığım her kurumda bunu gördüm. Ama bu konuda asıl suçlu eşiniz. Onun yaptığı şeyin sonucu Allah korusun çok kötü olabilirdi, bu şekilde sadece bebeğiniz ağlamış oldu.

Gecmis olsun cok kotu birsey atlatmissiniz neyseki gecmis.cocugunuz da orda annesiz tek basina nasil korkmus aglamistir en cok da buna uzuldum.bellikj hala etkisinde.esiniz izmariti ortada birakti diye cok elestirilmis evet buyuk hata ama her insan malesef bir anlik dusunemeyebilir bazen bos bulunuyor insan.ama bile bile ev icinde sigara icmesi ne kadar buyuk bir yanlis.ben bunu asla kabul edemiyorum.biz de esimle sigara iceriz ama mutlaka balkonda ve kapiyi sikica kapatiriz icer icmez de girmeyiz iceri ,cunku hemen girince de giriyor iceri koku.yine de vicdan azabi cekiyorum biraz olsun ustumle basimla giriyordur diye.bu cok onemli birsey lutfen izin vermeyin icerde icmesine.
Çoğumuz günlük hayatımızda sigara kullanabiliyoruz,bu gayet doğal birşey.
Burada "neden bebekli evde sigara içtiiii?!?!?!?" diye söylenmenin yersiz olduğunu düşünüyorum.
Sonuçta dumanı çocuğun yüzüne yüzüne üflememiş,odada içmiş ki eminim havalandırıyor koku gidince antibakteriyel oda spreyi falan sıkıyorsunuzdur. Ama keşke odada içmeseydi.
O yüzden ben eşine söylenmeyeceğim ama içtiği sigarayı ortada bırakması da çok yanlış. Tek hatası bu. Daha dikkatli olmalıydı.
Konunuza gelince;
Yoğun bakıma insan almıyorlar,çünkü orası ateril bir ortam dışarıdan içeriye enfeksiyon taşınabilir,oradaki hassas bebekleri daha da hasta olabilir.
Bu yüzden alınmaması daha mantıklı.
Ama keşke hemşireler daha "insancıl" davransaydı da bebeğiniz bu kadar ağlamak zorunda kalmasaydı.
İki pış pış yapmak zor olmamalı onlar için,yine de çok geçmiş olsun size.
Umarım bir an önce atlatırsınız bu kötü deneyiminizi.
nasil bunu elestirmek yersiz olur nasil normal gorursunuz lutfen icmeyin icerde.havalanmasi mumkun degil kj balkon kapısı aciksa bile giriyor.oda spreyi zatwn bin beter eve girmemesi lazim.

Ondan aglamıyodu zaten tedavi edildi. Cocugum bensiz durmaz ben uyutup cıkıyodum bıara hemşireler uyumadıgı için benı sıkıstırıyodu uyutmadan cıktım 5.10 dk sonra benı içeri aldılar .10 aylık daha benim yoklumı fark edince aglar

Aman bir sizin çocuğunuz kıymetli zaten. Diğerlerine ne olursa olsun...

Sayfalarca yazmış insanlar. Yoğun bakıma giremezsiniz diye. Hala daha çocuğum bensiz duramaz, ağlar, patlar. Süt sağabilirdim ama onu bahane ederek içeri girdim. İçeride çocuğu olan anneler aptal bir siz akıllısınız...

Dokunmak değil zaten sorun .. her girdiğinizde dışardan içeriye havada asılı kalabilen ve enfeksiyonlar sebep olan mikroplar sokmuş oluyorsunuz .. çok çok çok geçmiş olsun , Allah size bağışlasın

Ama herkes kendi açısından değerlendirir .. bir anne biliyorum çocuğunu enfeksiyondan kaybetti .. kendini o anne yerine koy birde .. yoğun bakımda , durumu ağır ya da orta derecede bir çocuğun var ve başka bir anne bebeğim anne sütü ister , uyandığında beni görmeyi ister diyerek bir gün de bir kaç kere içeri giriyor .. ve senin çocuğun o günden sonra enfeksiyon kapıyor ve durumu ciddileşiyor .. ne düşünürsün ? Bazen hayatta bizlere birşeyler yasak dendiğinde , bir kerecikten bir şey olmaz diyip ısrar ediyoruz ve olmayacak işler olabiliyor o bir kerecikten ..

Şikayet etmek isterseniz hastane yönetimine , sağlık bakanlığına iletebilirsiniz ama İnanın bunun altından birşey çıkmaz .. ha şöyle olabilir hastane personeli sizi içeri aldığı için uyarı alabilir , bundan sonra da gerçekten annesine ihtiyacı olan başka bir çocuğun annesini, uyarı aldıkları için içeri almayacaklardır .

Arkadaşımın 3 günlük bebeği enfeksiyon nedeniyle yoğun bakımda. Sürekli süt sağıp, hemşirelere veriyor. Günde bir kere görme hakkı var (o da bebeği emmeyi unutmasın diye doktorun önerisi). Onun dışında dikişleri ağrıya ağrıya bütün gün kapıda bekliyor. Aaa ama bizimki aptal çünkü, içeri girmek için emzirmem lazım diye ortalığı kaldırmıyor....

Öfkenizi anlıyorum ama kimseye şikayet edemezsiniz,yoğun bakımın kendine özgü kuralları var. Normal şartlar altında fazla bile almışlar, yani sizin bebeginiz evet ağlıyor olabilir anne olarak sizin de iciniz parcalaniyor olabilir ama siz oraya girdiniz diye bir baska cocugun ya da yetiskinin hayati da tehlikeye giriyor, kötü bir sey yaşansa bu sorumluluğu alamazlar.

Valla çok üzüldüm hassas olmanızda son derece normal el kadar bebek sonuçta. 2 3 ay hastane önlerinde surunmus ve sorumsuz doktorlara hemşirelere maruz kalmış biri olarak sizi en iyi anlayan benm sanrm. Evet yoğun bakıma girmeniz sakıncalı bi durum fakat 10 aylık bi bebek 1 buçuk saat aglatlmz çatlar çocuk ya bi 5 dk sakinlestrmek bu kadar zor olmasa gerek. Gerçek bi ihmal gördüyseniz saglk bakanlgna şikayet edin saolsunlar çok ilgileniolar.

O izmariti orada birakan adami bicaklarim 34 yerinden...

Ayrica eminim ki burada yogun bakima nasil girersin diyenler ayni durumda olsa girmek için neler yapar neler. Yogun bakimlar steril ortamdir evet. Anneyide uygun kosullar saglanarak almalilar iceri. Neticede gorevli hemsirede anasindan steril dogmadi. Verirler anneye maske onluk bone. Saglarlar gerekli dezenfekteyi alirlar iceri. Ki dogrusuda bu olmali. 10 aylik bebe annesi yokken dehsete dusmustur. Tanimadigi bir yer tanimadigi insanlar acayip sesler cikaran aletler tabi anne ister. Tabi aglar. Atamaz kolay kolay ustunden.

Back