Hastane Şikayet

Konu sahibesi çocuk ihmali yapıp suçlu olan sizsiniz lütfen önce annelik ve babalık görev ve sorumluluğunuzu doğru dürüst yapın Sonra gelip burda konu açın Çocuğunuzun hayatını tehlikeye atan eşiniz ve sizsiniz Hastanedeki hemşireler suçlu değil Kendinize bakmadan yansıtma yapıyorsunuz Avrupa da olsaydık sosyal hizmetler gerekeni yapardı

Artık Türkiyede de sosyal hizmetler devreye giriyor bu durumlarda

Aynen hiç bir şey çıkmaz .

Ama hastane adli vaka olduğu için ve çocuk ihmal istismar olduğu için bildirilmesi gereken yerlere bildirimi yapmıştır karakol ifadesi yetmiyor çocuk ihmal istismarı olduğu için sosyal hizmetlerde devreye girer .
Çoğunlukla hastane polisi alıyor ifadeyi , bir tutanak hazırlanıyor .. karakola falan gideni duymadım , bir de çocuğun anne babası olduğu için olay sırasında , yanlışlıkla olduğu söylendiğinde ve anne ya da babadan biri şikayetçi olmazsa sadece tutanakla kapatılıyor olay ..

Konu sahibesi çocuk ihmali yapıp suçlu olan sizsiniz lütfen önce annelik ve babalık görev ve sorumluluğunuzu doğru dürüst yapın Sonra gelip burda konu açın Çocuğunuzun hayatını tehlikeye atan eşiniz ve sizsiniz Hastanedeki hemşireler suçlu değil Kendinize bakmadan yansıtma yapıyorsunuz Avrupa da olsaydık sosyal hizmetler gerekeni yapardı

Kesinlikle katılıyorum.
En başta baba suçlu ama emekleyen bir bebeği yalnız bırakmakta büyük bir ihmal.
Daha kötüsü de olabilir.

Kızlar içime dert oldu bana bilgi verirseniz cok sevinirim . ertesı gun ben mutfakta kahvaltı hazırlarken eşimde gece içerde sigara içmiş ,küllüğünüde yerde bırakmış bebegım emekleyıp küllükteki izmariti agzına atmış o sıra eşim görmüs ,panikle " oglum cıkar dıe " bagıtırısını duydum, odaya kostum o sıra bebegım korkup agladı ve izmariti yuttu .Hastaneye götürdük direk yogun bakıma aldılar zehırlemıstı cunku. Doktora hemşireye yalvar yakar benı içeri almalarını istedim cocugum mama yemez sadece sütümü içer bensiz durmaz dedım ,basta kabul etmediler ama cocugum durmayınca etmek zorunda kaldılar, içeri giriyorum sut verip uyuttuktan sonra benı çikarıyolardı her çıktığımda özellikle söyledim uyandığında beni çağırın dıye. Baslarda cagırıyolardı gece oldu yogun bakım kapısında bekliyodum benı çagırmıyolardı gece bebegım süt için uyanır oysaki bı kaç kez. Kaç kez aradım her defasında uyuyo dediler. 4 gıbı benı içeri aldılar cocugum ağlıyordu yıne sadece benim çocuğum degıl ben içerdeykende gördüm baska çoçuklar aglıyodu hemşireler hiçbişi yapmıyodu sohbet edıyolardı,sabah saat 8 bucuk olmus hala çağıran yok arıyorum uyuyo diolar, iki kapı vardı yogun bakımın bıtı içeri girince bnde girdim koridorda bebeğimin çığlıklarla ağlamasını duydum zile bastım açan olmadı baska hemşire içeri girince kapı açildi bı baska hemsırhemsıre bana kapıda bekle senı çagıricam dedı ama ben duramadım içeri girdim cocugum cok kötü aglıyodaglıyodu daha 10 aylık ,içeri girdigindecocugum salya sümük kıpkırmızı olmus ağlamaktan ,aldım kucağıma cocugum hıckırıga bogulmustu ,sakınlestırdım onu diyer hemsırerde sohbet ediyorlardı ,13. 15 yaslarda bı cocuk vardı nezaman dan beri ağlıyo dedım "abla 1 bucuk 1 saat oluyo dedı" hemşireye " neden benı cagırmadınız nezaman dan beri aglıuo cocuk perişan olmuş dedım .10dk oldu ağlıyo burası yogun bakım senı içeri alamam sureklı yasak dedı. dun bebeğim taburcu oldu suan sesi kısık ve odadan bı saniye ayrıldıgımda ağlıyogece uyanıp park yatağının da oturmus aglıyodu ,bigün içinde çocuğumun psikolojisi bozulmuş resmen cok korkmus ıkı gundur sureklı bebegımde bnde ağlıyoruz .Ben bubunlari nereye şikayet edebılırım.

hanımefendi büyük geçmiş olsun, Allah bağışlamış. bir süre korkması sizden ayrılamaması normal ama şu süreçte ağladığında tepki verin, yani hastanedeki gibi cevapsız bırakmayın, hemen yanında olun ihtiyacını karşılayın. bol tensel temasta bulunun, sarılın öpün, ninniler söyleyin. onu çok sevdiğinizi tatlı seslerle söyleyin. bir süre sonra daha rahat hale gelecek o zaman da ayrışmasını destekleyin. kendi yapmak istediği şeyi mutlaka destekleyin, kendi yapabileceği şeyleri yapmak istemezse cesaretlendirin, kızmadan.

Yoğun bakıma girmek sakıncalı diye biliyorum şikayet etsenizde birşey çıkmaz bence ;)
Ama eşinize diyecek laf bulamıyorum evde minik bir bebek varken sigara içmeyi bırak ortalarda küllük yavaş yavaş zehirliyorsunuz bebeğinizi

Off yemin edıyorum bıktım anlatmaktan anlamakmı ıstemıyosunuz yoksa işinizemi gelmiyor .Dr hemşire basta kabul etmediler. Çocuğumun gerçekten durmadını görünce benı içeri aldılar sütünü verdıktn sonra da çıkardılar .Ve hanginiz çocuğunuz durumu bukadar kötüyken aklınıza baska çocukların mikrop kapacagı gelir

Cümleye bak ya.ne demek aklıma başka çocukların mikrop kapacağı gelir tövbe ya .
Ay çileden çıkardınız beni ya yeter ama bu ne bi sizin bebeniz mi kiymetli

Sız cunku cocukken hiç dusmedınz kolunuz bacagınız kanamadi dimi .Bebegımızi izmariti bız yedırmısz gıbı konısuyosunuz .Bnım sucum kahvaltı hazırlamak eşimin sucu içerde sigara içtiği yetmez gıbı kulluğu yerde bırakmak
.eşim ifadesini verdi .Ağladı bu bna ders olsn dedı anne baba olarak hatalarımız bunlar .hemşire bıle ısteye çocuğumu perişan etti ama onun yaptıgı hata degıl. Sadece bnm cocugumıda degıl baska cocuklarıdaa. Madem işinizi yapmıcaksınız neden ordasınıZ .en az 5 .6 tane hemşire vardı sorun çıkaran cocuk sayısıyla aynı herbiri bı cocuga baksa ıkı pıspıslasa cocuk o hale gelmicek .İçeriye girdiğimde Çocuğumun ayağı iple baglı olmasa kendını yataktan atacak dereceye gelmiş yatağın ucunda cok mu zor o cocugu duzeltmek
Hemşire bile istiye nasıl ağlatmış çocuğu ? Bezini değiştirmiş, ilacını vermiş, süt vermene izin vermiş. Daha sana nasıl yaransın. Çocuk balkondan düşse ölse ben yemek yapıyordum, sen hiç yapmadın mı diyeceksin nerdeyse ! Evet ben hiç yataktan düşmedim, hiç izmarit falan da yemedim. Canım annem babam bana güller gibi bakmış :KK36:

Bebek korunurken oldu,benim istediğim birşey değildi yani. Ellayla hamile kalan sayılı insanlardanım.
abla tavsiyesi olarak alıyorum zaten,önemsiyorum fikirlerinizi.
Kişisel gelişim+çocuk gelişimi hakkında makaleler okuyorum sürekli,bakımı ek gıdası yemesi içmesi banyosu beslenmesi hakkında şimdiden fikir sahibi olmaya başladım bile.
Umarım sorunsuz atlatırım kendi başıma. Hatta güzel kitap önerilerine de açığım,hangi yazar daha iyidir hangi kitapları okumalıyım çok bilemiyorum.
Musait olunca sana ozelden yazacagim okuman gereken kitaplari

Cümleye bak ya.ne demek aklıma başka çocukların mikrop kapacağı gelir tövbe ya .
Ay çileden çıkardınız beni ya yeter ama bu ne bi sizin bebeniz mi kiymetli
Bebe kıymetli ama yanında sigara içiliyor, yataktan düşüyor, kül yutuyor. Bir de kıymetli olmasa daha başına neler gelirdi yavrucuğın acaba

Pediatri yoğun bakımda çocuk ağlar, 30 tane küvez oluyor, hemşire hangi birini susturacak. Bir bebek uyanık olsa yeter, o ağlar hepsini uyandırır.

Bebeğini ihmal eden bir ailenin hemen sağlıkçıları suçlaması ne kadar ironik. Biz bu aileyi nereye şikayet edelim o zaman.
Nereye gerekiyorsa oraya siz de sikayet edin.ben sadece bir taraf sikayet edilsin demiyorum.ailede sikayetinin sonucunu almadan haksiz oldugu konusunda ikna olamaz degil mi?
Gorevini layikiyla yerine getiren kadar savsaklayan saglik personelleri oldugu gibi sorumlulugunu yerine getirmeyen aileler de var.bir sikayet mekanizmasi olmazsa taraflar sadece kendisini hakli bilecek.yaniliyor muyum

Konuyu nereden tutsam elimde kalıyor..
Baş suçlu konu sahibinin eşi tabi. Umarım bir sarsılmış kendine gelmiştir.
Ama çocuk çatlayana kadar ağlarken ilgilenilmemesi de bence doğru bir davranış değil.
Konu sahibi de içeri girmek yerine sütünü sağmak gibi başka çözümler bulmalıydı, o sırada ilgilenmiş de olurlardı.
Çok geçmiş olsun.

Bnden baska kımse alınmadı zatn. Tamm doğrusu bu ama 10 aylık bebek bırak hemsıreyı vicdani olan bukadar ağlatağlatmaz
Kızlar içime dert oldu bana bilgi verirseniz cok sevinirim . ertesı gun ben mutfakta kahvaltı hazırlarken eşimde gece içerde sigara içmiş ,küllüğünüde yerde bırakmış bebegım emekleyıp küllükteki izmariti agzına atmış o sıra eşim görmüs ,panikle " oglum cıkar dıe " bagıtırısını duydum, odaya kostum o sıra bebegım korkup agladı ve izmariti yuttu .Hastaneye götürdük direk yogun bakıma aldılar zehırlemıstı cunku. Doktora hemşireye yalvar yakar benı içeri almalarını istedim cocugum mama yemez sadece sütümü içer bensiz durmaz dedım ,basta kabul etmediler ama cocugum durmayınca etmek zorunda kaldılar, içeri giriyorum sut verip uyuttuktan sonra benı çikarıyolardı her çıktığımda özellikle söyledim uyandığında beni çağırın dıye. Baslarda cagırıyolardı gece oldu yogun bakım kapısında bekliyodum benı çagırmıyolardı gece bebegım süt için uyanır oysaki bı kaç kez. Kaç kez aradım her defasında uyuyo dediler. 4 gıbı benı içeri aldılar cocugum ağlıyordu yıne sadece benim çocuğum degıl ben içerdeykende gördüm baska çoçuklar aglıyodu hemşireler hiçbişi yapmıyodu sohbet edıyolardı,sabah saat 8 bucuk olmus hala çağıran yok arıyorum uyuyo diolar, iki kapı vardı yogun bakımın bıtı içeri girince bnde girdim koridorda bebeğimin çığlıklarla ağlamasını duydum zile bastım açan olmadı baska hemşire içeri girince kapı açildi bı baska hemsırhemsıre bana kapıda bekle senı çagıricam dedı ama ben duramadım içeri girdim cocugum cok kötü aglıyodaglıyodu daha 10 aylık ,içeri girdigindecocugum salya sümük kıpkırmızı olmus ağlamaktan ,aldım kucağıma cocugum hıckırıga bogulmustu ,sakınlestırdım onu diyer hemsırerde sohbet ediyorlardı ,13. 15 yaslarda bı cocuk vardı nezaman dan beri ağlıyo dedım "abla 1 bucuk 1 saat oluyo dedı" hemşireye " neden benı cagırmadınız nezaman dan beri aglıuo cocuk perişan olmuş dedım .10dk oldu ağlıyo burası yogun bakım senı içeri alamam sureklı yasak dedı. dun bebeğim taburcu oldu suan sesi kısık ve odadan bı saniye ayrıldıgımda ağlıyogece uyanıp park yatağının da oturmus aglıyodu ,bigün içinde çocuğumun psikolojisi bozulmuş resmen cok korkmus ıkı gundur sureklı bebegımde bnde ağlıyoruz .Ben bubunlari nereye şikayet edebılırım.
Hanımefendi bende hemşireyim ve ygun bakıma bu kdr alındıgınıza sukredin olmadı cocunuzu özele goturseydiniz yok sohbet ediyorlsr blmem ne ? Hayırdır henşire doktor robotmu sizin gozunuzde ? Soruyorum size gecesi gunduzu olmayan insanlara yok nereye sikayet edecem dyorsunuz bence siz kocanızı ve kendinizi suclayın o cocuga neler yapdıgınızı dusunun

Küçücük bebek vardı 1 aylık gözüküyodu göbek çıplak klıma açık zahmet edipte o göbeği kapatmıyolardı bıle .Bıtanede fare zehiri içen 2 yaşlarında kız çocuğu vardı butun cocukların elini ayağı bağlanmış. BıaBıan kız ayaga kalktı hıcbi hemşire yoktu. Kız kendını yataktan atar dıe korktumkorktum ipini baglasammı dıe düşünürken içeri hemşire girdi yaklasma dedı bana bnde ayaga kalktı kendını atar dıe geldim dedım .Ben orda gördüklerim karşında dehşete dustum. onlara guvenıpte çocuğumu teslim edemem

O insanların çalışma şartlarını da düşünün, ideali evet bebeği kucaklayıp sakinleştirmeleri de kendiniz diyorsunuz "aklıma sadece bebrğim vardi, diğer çocukları düşünmedim bile" diye. o insanlar gece gündüz orada, çocukların tıbbi desteğini karşılıyorlar sadece. korkmuşsunuz falan eyvallah da buraya ve hemşirelerin suçunu düşünmeye harcayacağınız vakiti çocuğunuza ayırın, zehirlendi, hastanelik oldu, tıbbi işlemlere uğradı, ne kadar korktu kim bilir. uyurken bile yanında olun ki toparlasın bebe. o arada da bir tek çocuğa bile sürekli bakarken hangi insani ihtiyaçlarınızın baş gösterdiğini gözlemleyin. hemşirelerin dinlenmesinden bahsediyorsunuz ya...

bir de şunu düşünün, sizin gibi süt sağmayı reddeden bir kadın ısrarla yoğun bakıma girip zehirlenen bebeğinize enfeksiyon bulaştırsaydı, bebeğiniz günlerce o enfeksiyon yüzünden hastanede kalmaya devam etseydi... kimi ne için şikayet ederdiniz?

Azıcık empati yapın hanımlar. Aynı şey başınıza gelse ben giremem diğer çocuklar mikrop kapmasın deyip bebeğinizin saatlerce ağlamasına göz mü yumarsınız. Bebekleri susturmayan hemşirelere sohbetiniz bitince şu yavruyu susturur musunuz diye ricada mı bulunursunuz.
Geçmiş olsun konu sahibi. Bundan sonra daha dikkatli olun.

Nereye gerekiyorsa oraya siz de sikayet edin.ben sadece bir taraf sikayet edilsin demiyorum.ailede sikayetinin sonucunu almadan haksiz oldugu konusunda ikna olamaz degil mi?
Gorevini layikiyla yerine getiren kadar savsaklayan saglik personelleri oldugu gibi sorumlulugunu yerine getirmeyen aileler de var.bir sikayet mekanizmasi olmazsa taraflar sadece kendisini hakli bilecek.yaniliyor muyum
İyi de burada hemşirenin suçu ne ? Ben konu sahibine gaz veriyorsunuz diye size cevap yazdım. Hastanedeki işleyiş dışardan gözlenen gibi olmuyor, işin içindekiler biliyor. 184den de birşey çıkmaz, hatta yoğun bakıma girmemesi gerektiği söylenir konu sahibine.

Çok geçmiş olsun konu sahibi. Eşinize büyük ders olsun. Bebeğinizin taburcu olmasına çok sevindim.
Hemşireler de kendine göre haklı ama bir anne gözüyle baktığımda bende girmeden duramazdım herhalde. Bebeğiniz siz yanınızda olmadığınız için ve korktuğu için hemşireler ilgilense de ağlar. İlgilenildiğinde de ağlamıştır zaten. Öte yandan sizi sokmamakda da haklılar yoğun bakım sonuçta. Kimin tarafından baksam kendince haklı. Ben olayda bir ihmal pek göremedim açıkçası. Ama rahatsız edici bir olay olduğunu düşünüyorsanız şikayet edin gerekli görülürse inceleme yapılır zaten.
Ek olarak yatın kalkın şükredin.
Minik kuzular Allah’a emanet...

Back