Doğuma Hazırlık Hastane çantanız hazırmı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

BenDenizYildizi

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2006
3.385
20
Sayılı gün çabuk geçer mi?

Bu soruyu 40 hafta boyunca gün sayan anne adaylarına sormak lazım.

30. haftayı doldurur doldurmaz alışveriş telaşı yerini hastaneye ne hazırlamalıyım şekline giriyor.

İşte tüm meraklarınızı giderecek, güncel, yeni ve eksiksiz tam liste.
bavul.jpg

Hastane çantamda neler olmalı?

Kendiniz için

40 haftalık doktor kontrol bilgileriniz ve test sonuçlarınız

Kalın ve emici pedler

Yatağınızın altına sermek için yatak koruyucu

Yedek atlet ve iç çamaşırlar
(Sürekli terleyebilirsiniz, kanamanız olabilir)

Lohusa sutyenleriniz

Göğüs pedleri

Ağrıyan göğüs uçlarınız için rahatlatıcı jel ve kremler
(Bebeğiniz ilk kez anne sütü alacağından ne olursa olsun ilk iki gün kullanmamanızı tavsiye ediyoruz)

Önden açılan pijamalar ve gecelikler

Bol bol çorap

Yelek, hırka vb. üşürseniz kullanabileceğiniz giysiler

Terlikleriniz

Tarak, toka ve aynanız, dudak nemlendiriciniz

Bol bol kayısı suyu (Kan yapar, süt yapar)

Pamuk

Islak mendil

Temiz havlular

Sabahlık

Mendil, kağıt havlu ve peçeteler

Atıştırmak için yağsız, baharatsız krakerler

Bebeğiniz için

5-6 adet bütün tulum (body)

En az 3 çift minik yumuşak çorap

Başlık, eldiven

Yelek gibi body üzerine giydireceğiniz giysi

Battaniye

Alt değiştirme örtüsü

Üzerine yatırabileceğiniz bir iki farklı bebek çarşafı veya örtüsü

Kucağınıza aldığınızda veya omzunuza koymak için temiz örtüler

Hastanede bebek yatağı olacağından yatak götürmenize gerek yoktur.

Ana kucağı, araba koltuğu gibi çıkışta taşımanız için gerekli olanlar.

Bebeğinizi anne sütü ile besleyeceksiniz bu yüzden yanınıza asla biberon ve emzik almayınız.

Alkolsüz, kokusuz ıslak mendil

Yeni doğan bebek bezleriniz

Bebe yağı, şampuan ve pudranız

Bebeğinizin ilk banyo havlusu

Bebek yağı ile birlikte kullanmanız için pamuk

Eşiniz için gerekenler

İçecek, yiyecek ve sakinleştirici bir arkadaşı

Fotoğraf makinesi, tüm pilleri dolu ve yedek pillerle birlikte

Video kamera, yedek memory veya kasetler ile

Yakın dost ve akrabalarınızın telefon numaralarının listesi
Kaynak:anneyizbiz.com

Bu site hemile bayanlar için çok güzel bir inceleyin derim benyerimseniben

ay heycan bastı bana allahımm o günü hayırlısıyla bi yasasam bebeğimi,n yüzünü görsem.. bilgiler için cok saol cnm bende düşünüyodum neler lazım die iy oldu bu

bende bu lıstedekılerı fazlasıyla koydum ve anladımkı cok gereksızmıs sadece 1 gecelığımı kullandım bebeğe 2 takım esya yeterlı bebek bezı hastane zaten bezlıyor pede cok gerek kalmadı hastanede hasta bezı koyuyolar.2 adet genıs kulot kafi geldi.3 4 cıft coraptan bırını kullandım.abartmayın bence kızlar sonra toplaması zor gelıyor:)

daha hiçbişey hazırlamadımmm aniden bir gelse hazırlıksız yakalanacağımm önümüzdeki hafta inşallah okuldan ayrılıyorum ondan sonra hazırlarım bence de fazla abartmayın liste çok kalabalık hepsi kullanılmıyor zaten

ben de çantamı 3-4 hafta once hazırladım.ALLAH bebeklerımıze saglıkla kavuşmamızı nasıp etsın inşaallah.yalnız bu listedeki bazı urunler çok gereksız,mesela bebegınızın banyo havlusu,cılt bakım urunlerı kullanılacak eşyalar degıl,zaten bebişlerı orada sılıyorlar ve hastanede normal şartlarda 3 -4 gun kalırsanız bebek şampuanı falan gerekmez,sonra 4-5 çift çorap,5 takım tulumda çok fazla,gercı benım de ılk dogumum olacak ama bana mantıklı gelmıyor bazı şeyler,mantıklı ve gereklı eşyaları alın yeter kızlar.hepınıze saglıklı dogumlar...

amin manolyacım isteyen herkese inşallah

benimde eşyalarım hazır ama yıkayıp ütüleyeceğim dört beş gündür annemdeydim geldim iki gündür sular kesik ani bir doğum falan olursa hazırlıksız yakalanacağım gerçi sular bu akşam gelecekmiş gelir gelmez ilk işim kıyafetleri yıkayıp ütülemek sonrasında da hali hazırda bekliyor olacağız prensimizi

allahım yaaa.herşeyi aldım ben ama kızımın elbiselerini yıkadım ama ütülemeye fırsat bulamıyorum.herkesin her işine koşmaktan vakit bulamıyorum ki...hangi birine yatişeceğimi bende şaşırdım...dün doktora gittim son 4 hafta dedi.belki 4 haftayı bile çıkaramayabilirmişim.iki ayağım bi papuca girdi yaaaaaaaaaaaaa.....
depresyona giriyorum galiba.bunalımdayım

benim 34. haftam az eksiğim kaldı normal doğum olcak inş. pjama takımı aldım ama gecelikte al dediler sabahlık falan derken hastaneye büyük boy valizle gidicem nerdeyse tecrubesi olanlar yardım edin ya insanın kafası çok karışıyo

bildiğim kadarıyla normal doğumda gecelik daha kullanışlı oluyor.doğum esnasında yani.daha sonrada pijamanı giyersin.doğumdan sonrada çok üşüyosun sabahlığında o zaman işe yarar diye düşünüyorumben sezaryenliyim ama eltimin doğumunda başındaydım ordan biliyorum.bence çokta abartmaya gerek yok.çok acil bişey gerekirsede hastanedeyken eşler alabilirler.

ilk doğumum normaldi.valizde götürdüklerimden sadece 1 gecelik kullandım 1 çift çorap,hırka,ayna ve toka,göğüs pedi ve terlik.gerisini aynen geri getirmiştim.bebeğim için ise bebek bezi,1 kople takım ve battaniye o kadar.ama insan ne olur ne olmaz diye dolduruyo işte çantayı.şimdi 2 .bebeğime doğumum yaklaştı bu sefer abartmamayı düşünüyorum

Ben aldım ihtiyaçlarımı bir kaç eksiğim kaldı sadece ama hepsini yıkayıp ütüleyip çantaya koyup hazır etmedim daha.Yavaş yavaş onuda halledeyim bari bu ay....

bence bu liste çok abartılı ve eşyalar çok fazla. Hepsini götürmeye kalksak heralde ancak bavula sığar. 5-6 adet tulum niye alınacak 2 gün için onu anlamadım mesela 2 takım hastane çıkışı ve hırka battaniye yeterli gelir. Bakım ürünlerine de gerek olacağını sanmam çünkü zaten hemşireler yıkıyorlar. Bir daha eve gelince yıkanır. Alt değiştirme örtüsüne de gerek varmı bilmiyorum çünkü hastanede yine bildiğim kadarıyla hemşireler alt değiştiriyor. bebel çarşafı ve örtüsüne hiç gerek yok emzirmeye getiriyorlar bir tek.. banyo havlusu da aynı şekilde gerek yok onlar yıkaıp sarıp giydiriyorlar. Hatta bazıları sadece siliyormuş.

X