- 20 Nisan 2007
- 4.040
- 10.397
- 733
- 44
Biliyor musunuz tam anlatmışsınız olanları ve olacakları sizden Allah razı olsun deniyecegim dur bakalım ne olacakEşini ikna edip ayrı eve çıkmadıkça işin zor. Simdilik kayınvaliden laf edip seni bunaltıyor ama ayrı eve çıkmaya kalksanız da bu sefer oğlunun maaşını alamayacakları için tutuşup ayrı eve çıkmanızı kabul etmezler.
Millete torunlara biz bakıyoruz, geline oğluna biz destek oluyoruz derler ama işin doğrusu aslında sizi sömürüyorlar. Kendileri de otursa zaten o evin kirasını verecekler. Eşinin maaşını aldıklarına göre sizin bir tek mutfak ve fatura masrafınız var. Onu da zaten eşin maaşını vererek fazlasıyla vermiş oluyor .Kuaför masrafın yada gezmen tozman da yokmuş, sizin onlara bir yükünüz yok ki. Onlar birikim bile yapıyorlardır sizin paranızla.
Eşin alışmış rahatlığa, fatura kira ödemiyor gözüne korkunç geliyordur o işlerle uğraşmak. Gelelim ne yapabileceğine. Önce eşine güzellikle konuş, sen maaşını verdikçe birikim zaten yapamayız. Ailen de alışmış senin maaşını almaya, bizim ayrı eve çıkmamızı istemezler para alamayacakları için de. Ben artık çocuklarımızla kendi düzenimiz olsun kendimi burda diken üstünde hissediyorum huzurum kalmadı sen akşama kadar iştesin beni anlamıyorsun de. Zaman falan derse de bana net bir tarih söyle de. Baktın hala seni geçiştiriyor, nasılsa çocuklar var diye gidemem sanma böyle gençliğimi çocuklarımı bu kalabalıkta tüketemem diye söyle dik dur. Kararlı olduğunu görsün. Kayınvalidene gelince de fazla muhatap olma, elini eteğini işlerden yemekten falan çek. Lafını ederse yaptığım beğenilmiyor siz daha güzelini yaparsınız de çekil kenara. Gir bazen odanda otur uzaklaş biraz. Senden bir fayda göremedikçe kayınvaliden ilk başta eşine şikayet eder. Sende eşine güzelce kavga etmeden içimden gelmiyor her şeye kulp takıyor dersin . Bakar ki eşine dese de sen aynısın zamanla o da sizin ayrı eve çıkmanızı isteyebilir. Biraz uzun ve yıpratıcı bir süreç olabilir ama eşin kolay ikna olmayacak gibi olduğundan başka çözüm yok gibi geldi bana.
Allahen ve sizin gibi insanlardan razı olsun ayağınıza taş değmesin. Annem babam bana sahip cikmamisken neden amcama yük olayım onun da vardı beş evladı ben altıncı oldum onların da durumu yoktu ve yük olmak istemedim . Evlenmekten başka seçeneğim yoktu ki. Bebek doğurmaya gelince ben ilk gece bile ne yapılır bilmiyordum öyle buyutuldum simdikiler gibi herşeyi bilmiyorum ki.bosanmak da istedim ama iki bebekle nasıl tekrar yük olayım insanlara . Nasıl korunulur ne yapılır bilmezdim ve isteyerek gebe kalmadım.Bu kızcağıza ters davranmayın lütfen. Şartları düşüp empati yapın.
-Evet erken evlenmiş çünkü anne babası terk etmiş amcasının evinde büyümüş. Kendini yük görmüş olabilir bu durum onu erken evliliğe itmiş olabilir.
-Cahil cühelaların eline düşmüş
Eş iş bilmez iktisattan anlamaz ailesine bağımlı
Kayınvalide otoriter eski kafa son gelin bükücü
Kayınpeder eşinin ağzına bakan pinti
- 22 yaşındaki kızımız yalnız kardeşiz annesiz babasız büyümüş
Elbette okuyamamış çünkü eğitim parasız değil üniversite yerine evliliğe mecbur kalmış
22 yaşındaki çocuğun doğum kontrolü becerememesini mi sorguluyorsunuz
Kızcağız gezme bilmemeyi iyi, suskunluğu her şeyi kabul etmeyi saygı hürmet görüyor. Her şeyden habersiz.
Zalim olmayın.
Bu forum aşağılamak yerine yol göstermek için kullanılmalı.
Allahen ve sizin gibi insanlardan razı olsun ayağınıza taş değmesin. Annem babam bana sahip cikmamisken neden amcama yük olayım onun da vardı beş evladı ben altıncı oldum onların da durumu yoktu ve yük olmak istemedim . Evlenmekten başka seçeneğim yoktu ki. Bebek doğurmaya gelince ben ilk gece bile ne yapılır bilmiyordum öyle buyutuldum simdikiler gibi herşeyi bilmiyorum ki.bosanmak da istedim ama iki bebekle nasıl tekrar yük olayım insanlara . Nasıl korunulur ne yapılır bilmezdim ve isteyerek gebe kalmadım.
Zamanı evlenmeden önce oluyor genelde. İnsanlar önce evini ayarlayıp sonra düğününü yapıyor ama bilemedim.Bende istiyorum ayrı ev ama zamanı var
22 yaşındaki çocuğun doğum kontrolü becerememesini mi sorguluyorsunuz
HaklisinizHayır benim anlamadıgım ki hayatta birlikte neden yaşıyorsunuz. Ayrıca eşinin ayrı eve çıkacağını sanmıyorum. Babasına çocuk gibi maaşını verirse o borç hiç bitmez
Ben 31 yaşındayım ve 22 yaşımı hatırlıyorum da çocuktum okul saç baş kıyafet ... Evlilik çocuk ev kayınvalide gibi kavramlarla uzaktan yakından ilgim bilgim yoktu zaten ne bedenen ne ruhen bunu yapabilirdim. Babamın maddi desteğine ihtiyaç duyuyordum. Siz de kendinizi o yaşlarda düşünün eminim farklı değilsinizdir.22 yaşında kişi çocuk olmaz önce orda anlaşalım. Evlenmesini bilen insan doğum kontrolü de bilmeli. Bundan 4 sene önce internet yok muydu? Zor şeyler yaşamış kabul ediyorum çok sıkıntılı bir hayat evet keşke başka bir hayatı olabilseydi ama anlamak adına sormak ve sorgulamak çok normal. Hadi ilk çocuk bilgisizlik diyelim peki beş aylık olan ikinci çocuk? Şu forumda ne konular görüyorum googledan bir dakikada öğrenilecek şeyler için bilmiyorum yazılıyor. Forum kullanıldığına göre internet var, kullanması da biliniyorken bilgiyi öğrenmek bu kadar kolayken 21.yüzyılda hala daha korunmadan bihaber olmayı nasıl normal görüyorsunuz ben de onu anlamıyorum.
Ben 31 yaşındayım ve 22 yaşımı hatırlıyorum da çocuktum okul saç baş kıyafet ... Evlilik çocuk ev kayınvalide gibi kavramlarla uzaktan yakından ilgim bilgim yoktu zaten ne bedenen ne ruhen bunu yapabilirdim. Babamın maddi desteğine ihtiyaç duyuyordum. Siz de kendinizi o yaşlarda düşünün eminim farklı değilsinizdir.
18 yaşında evlenmiş
19unda ilk çocuk olmuş
21inde ikinci
Bilmez bilse de beceremez.
Bu forumda 30 yaşındaki kadınlar 'kazayla gebe kalıp aldırsam mı diye konu açıyor.
Ben 18-20 yaşındaki 'çocuğun' bunun üstesinden gelmesini beklemiyorum.
Belki erkenden çocuk sahibi olmayı o evde dahi 'aile' kavramını oluşturmak için istemiştir.çünkü bir çekirdek ailesi yokmuş.
Belki kocası onu daha çok sahiplesin diye yapmıştır. Çünkü onu koruyan bir ailesi yokmuş.
Mantıklı düşünmesini davranmasını beklemeyin.
Onu kabul etsinler diye doğumdan hemen sonra kanamayla yemek temizlik yapmış. Her denene susmuş bunu saygıya yormuş. Gezmemiş görmemiş bunu erdem bilmiş.
Ben üzüldüm keşke onun elinden tutan biri yol göstereni olsaymış
Umarım her şey istediğin gibi olur. Biraz yıpranırsın ama eşinle kavga etmeden ve onu ailesine karşı fazla doldurmadan derdini anlatırsan belki daha kolay halledebilirsiniz bu ayrı eve çıkma olayını. Eşin ailesine bağımlı olduğu için gözü korkuyor olabilir ayrı bir ev sorumluluğu almaya. Eşinle güzelce konuş , dediğim gibi kayınvalidenden ve ev işlerinden uzaklaş çocuklarınla ilgilen bakalım ne olacak.Biliyor musunuz tam anlatmışsınız olanları ve olacakları sizden Allah razı olsun deniyecegim dur bakalım ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?