- 6 Ağustos 2016
- 6.007
- 9.729
- 198
- Konu Sahibi florence_N
-
Şimdi onu da aradım. Belediyeye yönlendirdi. Tedavi sonrası bırakıyorlar dedi o da. İyilestiriAp kisirlastirip getirirler dedi. 153 ten ulaştığım kadın da israrla barınak dedi. Köpeğin durumunu anlattim, kusmasıni sordu, kusmuyir dedim. Yardımcı olacağını düşündüm sorunca. Üşütmüş dedi. Ne yapabilirim dedim, getirin dedi. İmkanım yok dedim, kendi araçları varmış ama buraya servisleri yokmuş. Ağrı kesici verme dedi bir de sadece. Ameliyata gireceğim kapatmaliyim diyip kapattı.
İshali fazla yok. Bu saate kadar 1 kere yaptı. Az yaptı. 2 bardak kadar da su içti. (Verdiğim tencerenin yarısını içti) Hava 30 derece şuan. Gölgeye ağaç dallarının üzerine gidip yatmış.Öncelikle duyarlılığınız için tebrik ederim sizi.
Mutlaka bir veteriner hekime veya hayvan hastanesine ulaşmaya çalışın. Onların tavsiyesine göre cevrenizde hayvanları olanlar varsa hayvan ilaçları bulabilirsiniz. Insanlar için olan ilaçların bazıları hayvanlar için çok zararlı ( özellikle de calpol ) kesinlikle vermeyin. Önünde temiz içme suyu bulundurun. Sıcak tutmaya çalışın. Ateşine bakmayı deneyebilirsiniz. Ateşin ve ishalin fazla olup olmadığı durumun ciddiyetini hakında fikir verir size.
Öncelikle duyarlılığınız için tebrik ederim sizi.
Mutlaka bir veteriner hekime veya hayvan hastanesine ulaşmaya çalışın. Onların tavsiyesine göre cevrenizde hayvanları olanlar varsa hayvan ilaçları bulabilirsiniz. Insanlar için olan ilaçların bazıları hayvanlar için çok zararlı ( özellikle de calpol ) kesinlikle vermeyin. Önünde temiz içme suyu bulundurun. Sıcak tutmaya çalışın. Ateşine bakmayı deneyebilirsiniz. Ateşin ve ishalin fazla olup olmadığı durumun ciddiyetini hakında fikir verir size.
İshali fazla yok. Bu saate kadar 1 kere yaptı. Az yaptı. 2 bardak kadar da su içti. (Verdiğim tencerenin yarısını içti) Hava 30 derece şuan. Gölgeye ağaç dallarının üzerine gidip yatmış.
Kan yok, sümük yok, burnu nemli. Kulaklarını elledim ama öyle sıcak değil.çiğ ya da bozulmuş bir şey yediyse parazit olabilir gibi geldi bana ya. kan yok değil mi dışkısında?
Kan yok, sümük yok, burnu nemli. Kulaklarını elledim ama öyle sıcak değil.
Belediyeyi aradım, hayvan barınağına bırakıyoruz dediler. Geri getireceklerinden emin olsam aramıştım çoktan. Dosya açacağım adres telefon istediler. Tedaviden sonra getireceksiniz değil mi dedim, hayır barınağa götüreceğiz dedi. Barinagin fotoğraflarına baktım, temiz gibi ama foto çekilecek diye de öyle olmuş olabilir.Bunun dışında evet belediyeyi ararsanız geri getirirler. Ama ne kadar bakarlar belediyeden belediyeye değişir. İki farklı belediye tecrübem var. Birinde hayvanı tedavi edip geri bıraktılar bölgesine ve kayıt numarası verdiler oradan arayıp durumunu da takip edebildim. Diğerinde ise iki hayvanı aldılar bir hafta sonra haber bile vermeden (defalarca söyleyip telefon numarası bırakmıştım.) İkisine de sokağa bırakmışlar ama hayvanları tedavi falan etmedikleri gibi pislik içindeydiler. Hala pişmanlığımdır bu konu ellerim kırılsaydı göndermeseydim diye. Tecrübesizdim o zaman bu konularda.
Daha sonra sizin barınağa gidip köpeği alma şansınız olur mu acaba ?Belediyeyi aradım, hayvan barınağına bırakıyoruz dediler. Geri getireceklerinden emin olsam aramıştım çoktan. Dosya açacağım adres telefon istediler. Tedaviden sonra getireceksiniz değil mi dedim, hayır barınağa götüreceğiz dedi. Barinagin fotoğraflarına baktım, temiz gibi ama foto çekilecek diye de öyle olmuş olabilir.
İlk aklıma o geldi. Ya da köyde fare cok olur, zehir koyulur ev çevrelerine. Ama herkesin evi tel ya da avlu duvarı içinde, giremez. Girip yese bile zehirlenmede kusmasi olur diye düşünüyorum.Benim aklıma birinin zehirlemiş olma ihtimali geliyor.komşunun köpeği de hasta diyorsunuz.küçükken köyde yaşıyordum ve köpeğimi ilaçlı yemek vererek zehirlemişlerdi
O da aklıma geldi ama aracım yok. Belediye otobüsü var oradan gecen ama hayvan almıyorlar.Daha sonra sizin barınağa gidip köpeği alma şansınız olur mu acaba ?
Haklısınız kafessiz almazlar zaten.O da aklıma geldi ama aracım yok. Belediye otobüsü var oradan gecen ama hayvan almıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?