• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta Bakımı İçin Devletten Ücret Alabilir Miyim ?

Eve nasıl üç kuruş daha sokarım hesabına girmişsiniz. Yok annemi düşünüyorum havalarına girip milleti tersliyosunuz sonra. Anneniz gezebiliyorsa zaten sizin bütün gün evde durmanızı gerektirecek bir şey olmaz. Yemeğini hazırlarsınız tuvaletine gider gelir. Haftada iki gün kadın tutup evi temizletirsiniz. Bu düzeni tercih etmeyebilirsiniz. Sizin tercihiniz ama devletin bakış açısıyla yaklaşılıyor olaya şu an.

Şu an bir şekilde geçinemediğinizi çalışmak zorunda olduğunuzu fakat annenizin bakıma muhtaç olduğunu ispatlamanız lazım. Öyle bir durum yok. Evde iki emekli var. Babanızın eve para vermemesi devleti bağlamaz.
Tuvalete kendi gidemiyor banyosunu kendi yapamiyor diyor siz ne diyorsunuz.
Kadin bi soru sormus soruya cevap vermek yerine yok oyle mi yok boyle mi iki sayfa yorum var.
Ben dayanamadim buradan, laf sokuyor diye kadina soyleniyorsunuz bi de.
Bu kadar hassas konularda dan dan yorum yapmasak keske, sozum sadece size degil.
kadin gecinemediginden bahsediyor siz de eve nasil uc kurus fazla sokarim hesabina girmissiniz diyorsunuz. Evet durum boyle olunca ne oluyor, gecinemeyen insan ne dusunecek baska?
Gercekten kalp kirmak icin yorum yapiliyor cogu zaman, tersleyince tersledi oluyor.

sosyal çalışmacıyım ben cevap vereyim , annenin emekli maaşı olması babanın olması vs. önemsiz, eger annen kendıne bakamayacak durumdaysa devletten bakıcı parası alırsın sıkıntı olmaz, sen yeter ki annene bak yani devlet bu konuda yardımcı oluyor özellikle yakını baksın ister devlet , hemen başvuru yap , evıne sosyal hizmet uzmanları gelir , rapor tutar gerçekten annenın kendıne bakıcak durumu var mı yok mu ona göre hasta bakıcı paranı alabılırsın.
ohh ne güzel yazmışsın...bilgi içinde kendi adıma teşekkür ederim :)

eve giren parayı net dikkate alıyolar. kişiye göre subjektif bi uygulama yok benim bildiğim kadarı ile. eğer varsa da suistimale çok açık olur. bence bi hata var burada. zamanında benim aldığım krediyi bile aile gelirine katıyolardı. babanın maaşını nasıl katmayacaklar şimdi?
sosyal çalışmacıyım canım yanlış bılcek degılım bakım parası bakana verılır ev geliri ne olursa olsun. çok ayrı bır uygulama.

sosyal çalışmacıyım canım yanlış bılcek degılım bakım parası bakana verılır ev geliri ne olursa olsun. çok ayrı bır uygulama.
kardeş bir destan yazdım kıza doğru mu bir bakıver.. yeri geliyor bilir kişi diye konuşuyorum :D yanlış varsa bileyim de düzelteyim :D

4.5 bin tl evin geliri var ve babanız bu paraya dokundurtmuyor mu?
Eve bu kadar para girerken ekstra para almanız imkansız görünüyor.

kardeş bir destan yazdım kıza doğru mu bir bakıver.. yeri geliyor bilir kişi diye konuşuyorum :KK70: yanlış varsa bileyim de düzelteyim :KK70:
yok doğru yazmışsın hastaneler raporlu hastalara bedava bakar evet :) ama devlette hastaneler yerıne yakını baksın istiyor ondan verıyor parayı zaten teşvik amaçlı.

Canım benim kuzenime annesi bakıyordu ve rapor vermişlerdi onlarda başvurup aldılar.
Çok geçmiş olsun bu arada..

Amin sağolun evet hanfendi aynen öyle siz ne önerirsiniz acaba ?
Soyledigim seyi siddetle tavsiye ediyorum, calisin az da olsa maddi gucunuz olsun o zaman bakici tutarsiniz, guvendiginiz biri elbet bulunur, olmadi eve kamera sistemi kurarsiniz o da cok pahali degil, calistiginiz icin hem kafaniz bulanmaz hem de en iyi sekilde annenize olan gorevinizi yapmis olursunuz. Bu sekilde yasayan birsuru insan var, evden cikmayip calismayip ona bakmak cozum degil, keske olsa. Hastaya bakmak kolay degildir, agir psikolojik travmalar gecirebilirsiniz ( bu sekilde olan akrabam var hastaya baka baka kendi hasta oldu genc yasinda )

Tuvalete kendi gidemiyor banyosunu kendi yapamiyor diyor siz ne diyorsunuz.
Kadin bi soru sormus soruya cevap vermek yerine yok oyle mi yok boyle mi iki sayfa yorum var.
Ben dayanamadim buradan, laf sokuyor diye kadina soyleniyorsunuz bi de.
Bu kadar hassas konularda dan dan yorum yapmasak keske, sozum sadece size degil.
kadin gecinemediginden bahsediyor siz de eve nasil uc kurus fazla sokarim hesabina girmissiniz diyorsunuz. Evet durum boyle olunca ne oluyor, gecinemeyen insan ne dusunecek baska?
Gercekten kalp kirmak icin yorum yapiliyor cogu zaman, tersleyince tersledi oluyor.

Eve 4500 lira giriyor. Babası vermiyorsa bu devletin problemi değil ki nasıl versin bakıcı parasını. Annem kendi geziyor dedi. Ben de ona istinaden söyledim. O kadar da değilmiş anlattı sonr. Beni de konuyla ilgili bir şeyler rahatsız etti. Laf sokmuyorum anlamaya çalışıyorum esas problemi. Babası para vermiyorsa cidden boşasınlar. O zaman daha iyi çözümler bulunur. O zaman hem evden boğaz eksilir rahatlarlar hem de yardım alabilirler.

Bu kızcağız hiç mi evlenmicek? Hadi işe girmesin bıraksın. Kendi haytını hiç mi kuramicak. Önce baba probleminin çözülmesi lazım. Babadan 500 lira isteyemiyor ama devletten istiyor. Burası garip geldi.

@Lod0s masaya yumruğunu vur. Problemini babanla çöz. Yok çözmüyorsa kovun evden.

Selam kızlar sizlere bir sorum olacak bir siteye sordum az önce cevap alamadım aklıma siz geldiniz fikriniz olabilir belki . Annem bundan yaklaşık 5 ay önce hastaneye kaldırıldı yoğun bakımda yattı bir haftaya yakın çok şükür durumu o haline göre çok iyi Allah göstermesin öyle günler bir daha ,anneme bakmak için işten çıktım annemle ilgilenecek kimse yok çünkü, tek çocuğum.Babamın emekli maaşı var ayriyetten de çalışıyor toplam geliri 3,5 bin falan, annemin de emekli maaşı var ama o çok almıyor 900 tl civarı , yaklaşık 4.5 bin gelirimiz var yani aylık, ama babam pek ilgilenmiyor bizimle evin tüm ihtiyacı annemin 900 tl lik maaşıyla karşılanıyor karşılanmaya çalışılıyor diyelim. Annemin ek masrafları da derken parayı zor yetiriyoruz, kişi başına 1000 tl den fazla düşüyor ailemizde ama gelin görün annemle bana sorun cebimde 60 tl var, galiba alamayız değil mi , kişi başına fazla gelir düştüğü için, bu gelir dağılımında emekli maaşları da katılıyor mu bilginiz var mı , eğer emekli maaşları katılmazsa , sadece babamın maaşı katılsa alabiliriz belki. Fikri olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.
bu şartlarda alamassın çünkü tatminkar bir geliriniz var.geliri olmayan aileler için evde yatalak hastası var ise hastaya bakan kişiye belli bir tutarda bakıcı maaşı veriliyor.ancak bu sizi kapsamaz. yinede daha detalı bilgi almak için 144 ü ararsanız daha dettaylı bilgi verirler.

Devletten maaş almayı keyfim için istemiyorum . Annem ayakta ama bu onun sağlıklı olduğunu göstermez illa yatalak mı olması lazım annemin banyosunu ben yaptırıyorum kendi tek başına giremiyor. Tuvalete bile zor gidiyor çoğu zaman ben götürüyorum ben uyurken beni kaldırmıyor geceleri kendi başına gidiyor kaldır diyorum ama kıyamıyor kaldırmıyor , kaç kere düştü haberiniz var mı ,ayağa sadece tuvalete gitmek için yada mutfağa gitmek için kalkar onun dışında kadında derman yok .
Söylediklerinde haklısın fakat biraz agresif buldum seni..Annen için üzüldüğünden mi böylesin yoksa devlet yardımı alamayacak olmak mı sıktı canını?
darkmore darkmore doğru söylüyor. Hasta bakımı kolay değildir. Yanınızda dönüşümlü de olsa size yardım edecek birisi şart. Bir sürü sonra psikolojiniz bozulmaya başlar çünkü. .
Belki part time bir işe girip maasın bir kısmı ile bir bakıcı bulur birlikte bakarsanız hem siz arada kafanızı dağıtmış olursunuz hemde bakıcı yi denemiş olursunuz..

Bakım maasi alır çünku devlet hastaya degil o hastaya bakana veriyor o parayı hasta kendi evinde kendi yakini baksın diye bi yakinım aliyo o parayı ama hastann esinin geliride hemen hemen konu sahibinden 1000 tl kadar fazla

Annenize acil sifalar dilerim sinir stres yaşamasn diger hastalklari bilmemde annmde şeker hastasi cok ii biliorm en ufak üzuntuyü bile kaldıramıo

Sosyal calısan da yazmiş zaten benm dedgimin aynısını:) mesaj tekrari gibi olmus
tekrardan gecmis olsun en zoru size olucak burda hasta bakmak gercekten cok zor is sade wc banyo yemekle bitmio ki iş o hastann bi cok ihtiyaci var

Google amcadan ''bakım maaşı'' diye aratınca kriterler çıkıyor zaten.
''Kanun gereği; bakım maaşı alınabilmesi için hane içindeki gelirin asgari ücretin 2/3 geçmemesi gerekmektedir'' şeklinde açıklama yapılmış.

Son düzenleme:
Google amcadan ''bakım maaşı'' diye aratınca kriterler çıkıyor zaten.
''Kanun gereği; bakım maaşı alınabilmesi için hane içindeki gelirin asgari ücretin 2/3 geçmemesi gerekmektedir'' şeklinde açıklama yapılmış.
yahu veriliyor konu sahibi başvursun verirler , kocası emekli oğul çalışan üstüne 35 dönüm fındık bahçesi olan birinin karısına verdik. onada gelini bakıyordu , geline bakım parası verildi, vermezlerse de alın siz bakın desin ilgililere bakalım nasıl veriyorlar görür.

yahu veriliyor konu sahibi başvursun verirler , kocası emekli oğul çalışan üstüne 35 dönüm fındık bahçesi olan birinin karısına verdik. onada gelini bakıyordu , geline bakım parası verildi, vermezlerse de alın siz bakın desin ilgililere bakalım nasıl veriyorlar görür.
Tesekkur ederim cevap verdiğiniz için ama babamın da haberi olacakmış söylediğinize göre ben istemiyorum babamin haberinin olmasını illa onunla da konuşulması gerekiyor mu annemde istemiyor babama söylemek ..

Bakım maasi alır çünku devlet hastaya degil o hastaya bakana veriyor o parayı hasta kendi evinde kendi yakini baksın diye bi yakinım aliyo o parayı ama hastann esinin geliride hemen hemen konu sahibinden 1000 tl kadar fazla

Annenize acil sifalar dilerim sinir stres yaşamasn diger hastalklari bilmemde annmde şeker hastasi cok ii biliorm en ufak üzuntuyü bile kaldıramıo
Evet şeker gerçekten çok zor diğer organları da bozuyor tatlı yemese bile üzüntüden şekeri yükseliyor . Yani bakim maaşı alabilirim söylediğinize göre . Umarım alırım ihtiyacimiz var gerçekten annemle.

Back
X