haşlanmış fasülye

klik

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
1.106
1
43
arkadaşlar akşama misafirim var.menümü belirledimde
dün buzluktan daha önce haşlayıp kaldırdığım kuru faulyelerimi çıkardım.acaba bu akşam ondan ne yapabilirim meze gibi.fasulye pilaki yada faulye piyaz nasıl yapılıyor bilen var mı acaba?

Fasülye piyazı için fasülye,piyazlık doğranmış kuru soğan,maydanoz,zeytinyağı,limon,tuz,pulbiber harmanlayacaksın.Süslemek için yumurta haşlayıp dilimleyerek üstüne dizebilirsin..

Fasülye pilaki için,yemeklik doğranmış kuru soğanı ve ayıklanmış 1 baş sarmısağı(fasülyenin miktarına göre tabi) zeytinyağında kavuracaksın.Küp doğranmış havucu ve daha sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edeceksin.En son küp doğradığın patatesleri katıp karıştırıp,fasülyeleri ekleyeceksin.Kaynar suyunu,tuzunu ve şekerini ilave edip kısık ateşte pişireceksin..yerimseniben

piyaz yapabilirsin canım haşlanmış fasulyeleri 1 saat kadar sirkede yada limonsuyunda beklet
içine yeşil soğan z.yağı tuz maydonoz istersen baharatlar hatta tahin bile katan var sossuna ama sen bilirsin ve piyazlık kuru soğan doğra hepsini karıştır bu kadar

oh beee ...
cevabımı aldım sonunda. çok teşekür ederim.akşama piyaz yapayım o zaman.nasıl olsa hazırda haşlanmış kuru fasulyelerim var.çok teşekür ederim ikinizede.

ıkraa'm ve Smeagol' çiçüüm yazmışlar : ) Klavyelerine sağlık : )

Fasülyeden en güzel meze oluyor tabi lakin pasta veya tatlı da yapabilirsiniz ..

Kolay gelsin şimdiden . .

Bol lezzetli günlere . . :KK66:

Fasülye piyazı için fasülye,piyazlık doğranmış kuru soğan,maydanoz,zeytinyağı,limon,tuz,pulbiber harmanlayacaksın.Süslemek için yumurta haşlayıp dilimleyerek üstüne dizebilirsin..

Fasülye pilaki için,yemeklik doğranmış kuru soğanı ve ayıklanmış 1 baş sarmısağı(fasülyenin miktarına göre tabi) zeytinyağında kavuracaksın.Küp doğranmış havucu ve daha sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edeceksin.En son küp doğradığın patatesleri katıp karıştırıp,fasülyeleri ekleyeceksin.Kaynar suyunu,tuzunu ve şekerini ilave edip kısık ateşte pişireceksin..yerimseniben

piyaz yapabilirsin canım haşlanmış fasulyeleri 1 saat kadar sirkede yada limonsuyunda beklet
içine yeşil soğan z.yağı tuz maydonoz istersen baharatlar hatta tahin bile katan var sossuna ama sen bilirsin ve piyazlık kuru soğan doğra hepsini karıştır bu kadar
çok sağolun arkadaşlar.dün tarifleriniz sayesinde nefis bir piyaz yaptım ve herkes bayıldı.allah razı olsun sizden.
İkraa'm ve Smeagol' çiçüüm yazmışlar : ) Klavyelerine sağlık : )

Fasülyeden en güzel meze oluyor tabi lakin pasta veya tatlı da yapabilirsiniz ..

Kolay gelsin şimdiden . .

Bol lezzetli günlere . . :KK66:

çok teşekür ederim.

Klikciğim Allah senden de razı olsun,faydam olduysa ne mutlu bana...yerimseniben

X