Arkadaşlar merhaba.Ben de 2004 den beri haşimato hastasıyım.Arasıra sesim kısılıyor çatallaşıyor sanki.Bu aralar yine gitti sesim.1haftadır da böyle.Sizde de aynı sorun oluyormu?Yoksa 'bende başka bir şey dahamı var' diye merak ettim.Cevap verirseniz sevinirim...
merhaba ,geçmiş olsun
bende 2senedir yaklaşık biliyorum haşimato olduğumu
benim son 10gündür öyle bir değişiklik var ama,rahatsızım da aynı zamanda grip olayı
onun haricinde,her zaman boğazımda bi dolgunluk hissederim,nodülüm yok benim
bundan 8ay önce 0 küsür olan değerlerim,6.35 çıktı
neden yükseldiğini anlamadım,ilacımı aksatsam en fazla 2-3gün
şimdi değiştirdik ve mg mını yükseltti dr
arkadaşlar haşimeto hastası olanlara bişey sormak istiyorum..
benin en son yaptırdığım tahlillerde tsh normal ancak anti tpo 130 çıktı..ayrıca çok sayıda küçük boyutlarda nodülüm var..bende de üşüme (özellikle el ayaklarda), saç dökülmesi, uykuya eğilim, aşırı derecede unutkanlık, eklem ağrısı gibi sıkıntılar var. Doktora cuma gidip sonuçları göstericem..Ayrıca hipotiroid tanısı tam olarak konmuş olmasa da ileride çok yüksek ihtimalle hipotroid problemimin olacağını sölemişti bi doktor..çünkü zaman zaman tsh'ım yüksek çıkıyodu..ama genelde normal çıkar şimdi çıktığı gibi..o nedenle de hiç ilaç kullanmadım şimdiye kadar. Haşimeto hastalığı olma ihtimalim yüksek sanırım?
belirtiler ve anti tpo nun yüksek çıkması bu hastalığın tanısında yeterliyse tabii??
Merhaba kızlar bende haşimato tipiyim,doğumdan sonra tsh 100.000 oldu
ilacım 6 katına çıktı.Başka bir hastalığa yakalandım tiroidle ilgili.Antikorları pozitif bayanlarda doğumdan sonra görülebilecek birşeymiş..ama sadece %5 inde..
BENİMDE AYNI Özlem..bende haşımato hastasıyım benim anti tpo 507 çıktı fakat tsh normal yani 130 da krkulacak birşey yk dktrum ilaca gerek yok 6 ayda bir kntrl dedi fakat hamile halirsan mutlaka gel dedi.
Selam arkadaşlar..
Öncelikle tüm hasta olup da şifa arayanlara acil şifalar diliyorum.ben de yaklasık dört yıl önce tesadüfen haşimato rahatsızlığımın oldugunu öğrendim .tabi her haşimato hastasında oldugu gibi bende de tiroit hormonu yetersiz salgılandığı için hormon takviyesi alıyorum ama bir türlü normal seviyede sabitlenmiyor.ya çok yükseliyor ,ya da düşük oluyor.
benim size sormak istediğim şu: bende dönem dönem tıkanma diye tabir edeceğim çarpıntı eşliğinde boğazımda düğümlenme şeklinde tuhaf bir his oluyor ve 5 -6 saniye nefessiz kalıyorum ve sonra geçiyor.sizlerden de bu şekilde herhangi bir şey yaşayan var mı bunu merak ediyorum.
kalp doktoruna da gittim ama herşey yolunda dedi.yani kalple alakalı yapısal bir bozukluk sözkonusu değilmiş.Bunun neden kaynaklandığıyla ilgili bilgisi olan varsa yardımlarınıza çok ihtiyacım var .Şimdiden çok teşekkürler..
bende haşımato hastasıyım benim anti tpo 507 çıktı fakat tsh normal yani 130 da krkulacak birşey yk dktrum ilaca gerek yok 6 ayda bir kntrl dedi fakat hamile halirsan mutlaka gel dedi.
BENİMDE AYNI Özlem..
Anti TPO 180 lerde.. TSH normal..haşimato hastasıymşım.. ama ilaca gerek yokmuş..aynen gebelik olursa hemen ilaca başlanacakmış
Tüp bebek tedavisi gördüm 10 gün sonra sonuç alacagım.. buraya yazarım olumlu oolursa sonucu inşALLAH..belki sahiden engel değildir antikorların yüksekliği....
Çok teşekkür ederim canım.Rabbim inşallah acil şifalar nasip etsin size de ve bizim gibi olan herkese..
ben yazamam ki bekarım çünkü
ama insallah rabbim sizlere tez zamanda hayırlı bebişler dünyaya getirmeyi nasip etsin
sevgiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?