• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

değerlerin çok mu yüksekki
ilaçla düşmüyomu değerlerin
ilaç düşürürse tabiki hamile kalabilirsin

çok geçmiş olsun
aramıza hoş geldin
doktor nasıl anladı haşimotolu olduğunu bide değerlerin kaç senin
ultrasonada ggirdinmi acaba

kızlar okmeydanı hastanesinden nükleer tıpa nasıl randevu aldınız
doktor sintigrafi istedi randevu almam lazım
sintigrafi çekilen varmı aranızda naasıl yapılıyo

çok geçmiş olsun
aramıza hoş geldin
doktor nasıl anladı haşimotolu olduğunu bide değerlerin kaç senin
ultrasonada ggirdinmi acaba

sağol cnmbenim,ultrasona girdim orada belli oldu
tsh 5.00 çıktı
annemde vardı haşimato genetikmiş bendede çıktı
senelerce formum hiç bozulmamıştı,bu hastalık çıktıktan snra kilo aldım hiç bişey yemesemde kilo veremiyorum sinirlerim çok bozukmafoldumben

bence kilo veremeyeceğin kadar yüksek değil değerin
psikolojik olarak etkilenmiş olabilirsin
bende ilk öğrendiğimde kilo verememmeye başlamıştım
şimdi verebiliyorum rahatım nodüllerimin büyümesine rağmn iyiyim
çünkü kafama takmıyorum
zaten bu hastalıkta stres yapmıcaksın
unutucaksın hastalığı sadece kontrol günleri hatırlıcan gerekli tahlilleri yaptırıp tekrar unutucaksın
yoksa çok sıkıntı çekersin
no stres no haşimoto

haklısın cnmarkadaşım,senelerce 36 beden giyerken 38-40 bedene çıkmak psikolojimi bozdu
resmen şişiriyor bu hastalık,bişey yemesemde,inşllh ilaç iyi gelir Euthyrox 50mg ilaç verdi doktor bir gün bitane ertesi gün birbuçuk içmemi söyledi.
sağol cnm ya inan içimi rahatlattın,sanada geçmiş olsun Allah şifalar versin cnmarkadaşımopuyorumnanaktan

ben ilaç kullanmıyorum benim hormonlarım normal antikorlarım yüksek aslında 2 doktor ialç verdi 2 doktorda içme dedi
benimde işime içmemek geldiği için ilaç kullanmıyorum
sintigrafi istedi doktor bi türlü okmeydanına gidemedim
bi ara gidip randevu alıcam
dediğim gibi üstüne fazla düşmüyorum ama kontrollerimide aksatmamaya çalışıyorum
ters zamanda istedi doktor sintigrafiyi 2 ay önce ayağımdan ameliyat oldum daha tam düzgün yürüyemiyorum bide kollarımda bacaklarımda alerji gibi bişeyler çıktı onun içinde gidiyorum
malum sintigrafiye sıra gelmiyo bi ara giderim artık

Arkadaşlar çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için..

Benim doktorumda bana bir ay süre verdi, vücut dinlensin dedi, sonra kan tahlili ve hemen ilaca başlıycaz dedi..Ömür boyu hap içeceğim doğrumu?doktor fazla açıklama yapmadı...

Hayır arkadaşım bu o kadar da korkulacak bişey değil aslında senin değerlerin ne kadar yüksek bilmiyorum ama eğer fazla yüksek değilse ve ilaç kullanınca kontrol altına alınabilirse ve tekrar yükselmezse doktor ilacı kesebilir..Umarım sorunun düzelir sağlıklı bir yaşam dileyiğle...hihoyyyt

52 yasındayım...17 mayıs 2010 rahatsızlanınca doktora gittim kan tahlıllerım sonucunda Tsh : 0.01 Ft3 : 16.79 Ft4: 4.41 yanı tsh dusuk ve t3 t4 degerlerım yuksek cıktı...hipertiroidi teshısı kondu bu sure ıcınde goz kapaklarım sankı kaynar su dokulmus gıbı şişmeye basladı.. ılac kullanamaya basladım propcil sabah 2 ogle 2 aksam 2 fakat goz kapaklarımdakı sıslık cok kotu durumda tiroid bu sekılde goz kapagı sısmesı yapabılırmı ? doktorum alakası yok dıyor baska bır hastalıktan olabılır dıyor..buttondan ultrason cektırdım temız cıktı..ıdrar tahlılımde protein normal cıktı albumın ve dıger degerlerım normal fakat goz kapaklarım adete kaynar su dokulmus gıbı sıs bunun sebebını bır turlu bulamadım..sebebı ne olabılır acaba tiroidden olabilirmi....19 hazıran 2010 bugun tahlıllerımı aldım tsh normal degerde ft3 ve ft4 dusuk cıktı ve haşimato rahatsızlıgı kondu..15 gun sonra tekrar degerlerıme bakılacak...bu hastalıgın tedavisi yokmuş:((...sureklı takıp edılmesı gerekn bır rahatsızlıkmış..goz kapaklarımın sıskınlıgının haşimato ile ilgisi varmı ...bilgi verırsenız sevınırım arkadaslar.

52 yasındayım...17 mayıs 2010 rahatsızlanınca doktora gittim kan tahlıllerım sonucunda Tsh : 0.01 Ft3 : 16.79 Ft4: 4.41 yanı tsh dusuk ve t3 t4 degerlerım yuksek cıktı...hipertiroidi teshısı kondu bu sure ıcınde goz kapaklarım sankı kaynar su dokulmus gıbı şişmeye basladı.. ılac kullanamaya basladım propcil sabah 2 ogle 2 aksam 2 fakat goz kapaklarımdakı sıslık cok kotu durumda tiroid bu sekılde goz kapagı sısmesı yapabılırmı ? doktorum alakası yok dıyor baska bır hastalıktan olabılır dıyor..buttondan ultrason cektırdım temız cıktı..ıdrar tahlılımde protein normal cıktı albumın ve dıger degerlerım normal fakat goz kapaklarım adete kaynar su dokulmus gıbı sıs bunun sebebını bır turlu bulamadım..sebebı ne olabılır acaba tiroidden olabilirmi....19 hazıran 2010 bugun tahlıllerımı aldım tsh normal degerde ft3 ve ft4 dusuk cıktı ve haşimato rahatsızlıgı kondu..15 gun sonra tekrar degerlerıme bakılacak...bu hastalıgın tedavisi yokmuş:((...sureklı takıp edılmesı gerekn bır rahatsızlıkmış..goz kapaklarımın sıskınlıgının haşimato ile ilgisi varmı ...bilgi verırsenız sevınırım arkadaslar.

göz kapaklarının şişkin olması haşimatoyla değil ama hipertroidi rahatsızlığı yapabilir..
anti tpo anti tg değerlerinin yüksek olması haşimoto olduğunu gösterir..
iyi bir endokrin uzmanına daha görünmeniz iyi netice verebilir
haşimato sürekli takip gerektiren bir rahatsızlık olduğundan dr. seçimi önemlidir...
bu hastalığın tedavisi yok ne yazık ki ama hastalığı azaltacak yöntemler vardır muhakkak..
en önemli yöntemi stresten uzak kalmak ve bu hastalığı fazla gözümüzde büyütmemek sanırım..ilk öğrendiğimde bende telaşa kapılmıştım...beterin beteri var..başımaza ne hastalıklar gelir bilemeyiz..sanırm en ii ilaç şükür, sabır, ve dua ...
Sağlıcakla

lalem nasıl gdiyor hamilelik kız senin hamile kaldığında değerlerin kaçtı
ya ben inmki baya bi yüksek geçmişi okumuşusnudur gördünmü bilmem 6.75 çıktı çok yüksek dimi
puffffff doktor hapı günde bir buçuk iç dedi ha bide adetlerim düzensiz ya onun için doğum kontrol hapı verdi bu hapı içerken hamile kalınmaz demi kalınrmı kalınmazmı:1:

lalem nasıl gdiyor hamilelik kız senin hamile kaldığında değerlerin kaçtı
ya ben inmki baya bi yüksek geçmişi okumuşusnudur gördünmü bilmem 6.75 çıktı çok yüksek dimi
puffffff doktor hapı günde bir buçuk iç dedi ha bide adetlerim düzensiz ya onun için doğum kontrol hapı verdi bu hapı içerken hamile kalınmaz demi kalınrmı kalınmazmı:1:

maalesef bebeğimi oğlumu kaybettim..:(
yaklaşık 1 ayı geçti kürtaj olalı..yarın lohusalığım bitiyor..
hamile kaldığımda değerim kaçtı bilmiyorum..
öğrendiğimde 1 aylıktı..ve hamile kalınca zaten değerler yükseliyor
1 aylıkken 7.5. ti dr. ilacın dozacını arttırdı..sonra normale döndü 1.0 oldu
onbeş gün sonra gittğimde de 0.322 falandı..dr. gayet ii dedi
1 ay sonra tekrar gel dedi...fakat 1 aya kalmadan bebğim kalp atışları durmuştu
şuan gebelikten önce ki ilaç dozumu kullanıyorum..dr. 1.5 ay sonra gel dedi
tekrar ilaç dozu ayarlandıktan sonra ..gebelik düşün dedi...
hayırlısı artık..

maalesef bebeğimi oğlumu kaybettim..:(
yaklaşık 1 ayı geçti kürtaj olalı..yarın lohusalığım bitiyor..
hamile kaldığımda değerim kaçtı bilmiyorum..
öğrendiğimde 1 aylıktı..ve hamile kalınca zaten değerler yükseliyor
1 aylıkken 7.5. ti dr. ilacın dozacını arttırdı..sonra normale döndü 1.0 oldu
onbeş gün sonra gittğimde de 0.322 falandı..dr. gayet ii dedi
1 ay sonra tekrar gel dedi...fakat 1 aya kalmadan bebğim kalp atışları durmuştu
şuan gebelikten önce ki ilaç dozumu kullanıyorum..dr. 1.5 ay sonra gel dedi
tekrar ilaç dozu ayarlandıktan sonra ..gebelik düşün dedi...
hayırlısı artık..

ayyyy canım çok geçmiş olsun dgeğr topiğe bişey yazmamştın ondan haberim olmadı sanırım canım ya:teselli::teselli:inşallah yine hamile kalırsın güzel haberlerini bekliyoz öptüm canım seni bende sende allahım tüm isteyenlere verecek hayırlısı neyse o olsun:teselli::teselli:

kızlar siz sintigrafi çekindinizmi
okmeydanından nasıl randevu alcam bileniniz varmı

kızlar siz ultrasona ne zamanda bir giriyosunuz ve büyüme yapıyomu nodülleriniz
benim nodüllerim 2 tane
biri solda 6 diğeri sağda 3 mm ydi
2 ay sonraki ultrasonda
soldaki 9 mm
sağdakide ortaya kaymış sola doğru yanaşmış 8 mm
olmuş bu çokmu oluyo acaba yani 2 ayda bu kadar büyüme normalmi
sizinkiler ne kadar zamanda ne kadar büyüyo
doktor sintigrafi istedi ama bi türlü gidemedim

ben sintigrafi çekilmiştim,biraz uzun sürüyor
önce vücuda bir karışım yükleniyor,bol su içiyorsun,bi süre sonra da büyükçe bi alet var onun altına yatıyosun,boğazında geziyor ama hiç yutkunmamak gerekiyormuş,ben o kısımda biraz zorlandım,zaten faranjitmiydim neydim o sıra,yutunmak meğer ne büyük nimetmiş o an anladım
sintigrafinin mantığı,nodüllerinin sıcak mı yoksa soğuk mu olduğunu anlamaktır
sıcak nodülse iyot ürettiği için sorun yokmuş ama soğuk nodülse kanser riski olabiliyormuş
ultrason ile de büyümesini kontrol ediyorlar
normalde standartı 6 ayda bir,ultrasona girmenin
ben de 6 ayda bir girmiştim
benimkisinin soğuk nodül olduğunu söylemişti doktor ama şu an benim nodülüm yok,alternatif tedavi ile yok oldu.tshım da hep normal seyretmeye devam ediyor.
sendeki büyüme normal mi değil mi bu konuda doktor bişey söylemedi mi

benim hormonlarım normal anti tpo yüksek sadece
2 ayda çok büyümüş dedi doktor sintigrafi istedi
şu arada gidemedim
acaba geç gidersem bişey olurmu diye düşünüyorum

Merhaba, ben 34 yaşında bir erkek çocuk annesiyim.7 yaşında HAŞİMATO hastalığına yakalanmışım. 3 yıl boyunca o günün şartlarında teşhis konulamamış. 10 yaşında ortaokul öğrencisiyken ve boyum 103 cm ken teşhisim konuldu. Değerler nasıl yüksek olur,insan nasıl bu kadar bitkin,yorgun hisseder kendini, bağırsağın çalışmaz, cildin nasıl kabuk kabuk olur gelin bana sorun. Küçücük kalışın bunların yanında dert olmaz. Fakat doktorunun vereceği o ufak ilaç sana hayatını geri vericek. Ömür boyu o ilacı içmek hiç te üzülecek bir şey değil gerçekten. Ben hamile kalıp, bebeğimi dünyaya getirebildim. İş hayatımda kariyer sahibi oldum ve hala ilerliyorum. Düzenli takip ile ilacı kullanmak eski neşenizi, eski az kilolu halinizi geri getirecektir. Hiç merak etmeyin. Fakat ikinci bir doktor mutlaka olmalı. Farklı bir yerden tekrar tahlil yaptırmalısınız bence. Ve en önemlisi moral... Hipotroidi tetikleyen etkenler arasında aşırı üzüntüde var. Moralinizi lütfen yüksek tutun ki değerler düşsün.. :)

Back