selam kızlar bende haşimato madurlarındanım, 6 ay önce düğün hazırlıkları sırasında strese girmişim sonra fenalaştım felan doktora gittik tüm tahliller yapılıp bişey çıkmayınca panik bozukluğu ve panik atak teşhisi kondu.. sonra bir dahiliyeci benim şişman olduğumu görünce troidine bakalım bir dedi.. troidimin çalışmadığı ortaya çıktı.. levotirona başladım.. sonra şikayetlerim felan devam ediyordu.. tv de bu işle aslında endokrincilerin ilgilendiğini gördüm.. bir endokrinciye gittik ve o troid filmime ve anti TPO ya felan baktı. Sonuçları elime alıp 0-60 arasında olması gereken Anti TPO değerinin 1300 ün üzerinde çıktığını görünce bişeylerin ters olduğunu bende farkettim ve biraz araştırınca haşimato olduğunu gördüm.. ertesi günde doktor haşimato evet dedi...ve ilacımı eutrxy ile değiştirdi şimdi bir aydır 100 mikrogram alıyorum.. Bu hastalık aynı zamanda depresyon ve panik bozukluğa neden olabiliyomuş bende zaten bunun için anti depresan PAXIL kullanıyordum..( ilk önce panik atak teşhisi konmuştuya) şimdi iki ilacıda kullanıyorum.. benim ençok eklem sancılarım oluyor. saç dökülmesi desen her dakka.. unutkanlık konsantrasyon eksikliği hayatımı zorlaştıran diğer şeyler.. ve tabii yordunluk ve uyuklama isteği.. pilim hemen bitiyor.. insanlara youldum deyince hemen aa neden çok az yürüdük felan diyolar.. anlatamıyosun ki derdini.. saçlarım dökülüyo diyosun, mevsimdendir diyolar.. ikide bir hastalıktan demekten sıkıldım artık!!! Allah herkese şifa versin...
kızlar a ben bu brezilya fıstıgını BU LA MI YO RUUM!!! napcammafoldumben
canım nası olcakki zahmetli olur, kuruyemişçilere mail attım dönen yok, paşa gıdayı aradım cevap veren yok!Göndereyimmi sana canim ne dersin.Kac güne yada haftaya gelir bilemiyorum ama bir deniyim istersen.
canım nası olcakki zahmetli olur, kuruyemişçilere mail attım dönen yok, paşa gıdayı aradım cevap veren yok!
biraz daha ugrasıyım enson carem olsun canım, gercekten cok saol ılgın için tatlım...
baska ugrasan ve ulaşan varmı kızlar?
kızlar a ben bu brezilya fıstıgını BU LA MI YO RUUM!!! napcammafoldumben
ya bayanlar aklıma bir şey takıldı ultrason sonucunuzda sizinde tanı olarak tiroidit mi yazıyor ....
Arkadaşlar ben bu kısmı kaçırdım galiba. Brezilya fıstığı ne işe yarıyor ki?
merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katılmış bir haşimotolu olarak urfatutkunun sorusuna yanıt vererek başlayayım dedim.
brezilya fıstığının içerisinde selenyum var.selenyumun da haşimoto hastalarına iyi geldiği söyleniyor.Yani antikor değerlerinin düşmesine yardımcı oluyor.Doğal yolla bunu sağlamanın yolu brezilya fıstığı tüketmek olabilir belki ama malesef brezilya fıstığını türkiyede bulamıyoruz. :çok üzgünüm:
Arkadaşım tiroidit, tiroid bezinin kanlanması demek. Genelde ultrasonda bende de çıkıyor. Bazen doktorlar o kan pıhtılarını nodül zannedip biyopsi isteyebiliyorlar hatta. Benden iki defa biyopsi istenmişti bu yüzden. Ama biyopsi doktoru uzman olunca "hayır bunlar nodül değil, tiroidit" diye biyopsi yapmadan geri çevirdi.
teşekkür ederim ama nasıl kafaya takmıycanki bugun dr gittim beni karamsarlıga itti şimdi az calışıyo ilerde hic calışmıyacak bu böyle gidecek falan dedi şimdi daha cok üzüldüm:1no2:
canım saol, izmirliyim aslen,izmirde de var metro bayrama gidince alırım ozaman çok teşekkür ederim tekrar oh be bulduk=)Canım Ankara'da pasa gıdanın içinde brezilya cevizi olan karışık kuruyemişi metro'da var.Gross markette..6Tl fiyatı..Tanıdığın varsa oradan getirtebilirsen getirt..(Bu da marketin nosu Ankara Mamak: +90(312)595 0000)Markettekiler yollar mı bilmiyorum ama yine de numarasını yazdım..Belki lazım olur..Ben göndereyim diyeceğim de nasıl olur ki..
esnaf kartı olan bi komşun filan vardır canım, acayip sevindim bu haberearkadaşlar,
bugün paşa kuruyemişi aradım.ürünlerinin sadece real ve metro marketlerde satıldığını söylediler.bana yakın real markete telefon ettim orada yokmuş.metro marketten alışveriş için kartım yok ama olan birini bulup baktıracağım.sizin de bilginize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?