• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

selam kızlar bende haşimato madurlarındanım, 6 ay önce düğün hazırlıkları sırasında strese girmişim sonra fenalaştım felan doktora gittik tüm tahliller yapılıp bişey çıkmayınca panik bozukluğu ve panik atak teşhisi kondu.. sonra bir dahiliyeci benim şişman olduğumu görünce troidine bakalım bir dedi.. troidimin çalışmadığı ortaya çıktı.. levotirona başladım.. sonra şikayetlerim felan devam ediyordu.. tv de bu işle aslında endokrincilerin ilgilendiğini gördüm.. bir endokrinciye gittik ve o troid filmime ve anti TPO ya felan baktı. Sonuçları elime alıp 0-60 arasında olması gereken Anti TPO değerinin 1300 ün üzerinde çıktığını görünce bişeylerin ters olduğunu bende farkettim ve biraz araştırınca haşimato olduğunu gördüm.. ertesi günde doktor haşimato evet dedi...ve ilacımı eutrxy ile değiştirdi şimdi bir aydır 100 mikrogram alıyorum.. Bu hastalık aynı zamanda depresyon ve panik bozukluğa neden olabiliyomuş bende zaten bunun için anti depresan PAXIL kullanıyordum..( ilk önce panik atak teşhisi konmuştuya) şimdi iki ilacıda kullanıyorum.. benim ençok eklem sancılarım oluyor. saç dökülmesi desen her dakka.. unutkanlık konsantrasyon eksikliği hayatımı zorlaştıran diğer şeyler.. ve tabii yordunluk ve uyuklama isteği.. pilim hemen bitiyor.. insanlara youldum deyince hemen aa neden çok az yürüdük felan diyolar.. anlatamıyosun ki derdini.. saçlarım dökülüyo diyosun, mevsimdendir diyolar.. ikide bir hastalıktan demekten sıkıldım artık!!! Allah herkese şifa versin...

Benim de aynı şikayetlerim var.Öncelikle panik depresif teşhisi koydu psikiyatri uzmanı 1 yıl kadar oldu ilaç tedavisi oluyorum.2 Hafta kadar önce öğrendim ki bende haşimoto varmış.Antikorlarım 1300 lerde çıktı.Şimdi anlıyorum ki depresyonu tetikleyen de bu oldu sanırım,tabi yaşanılan şeyler de var.Endokrinoloji doktorum bana ilaç vermedi zaten bunun tedavisi yok dedi.Doktorum prof.ona güveniyorum.Belki 10 yıl sonra yada hemen hipotroide çevirebilir bunu bilemeyiz dedi.Ama şunu biliyorum ki çok uyuyorum aynı zamanda psikiyatrik ilaç bide haşimoto sürekli yorgunluk yapıyor.ALLAH daha kötü şeylerden bizi korusun.Bu arada sizlerin yazılarını okuyunca bana iyi geldi yalnız olmadığımı anladım.

selam kızlar bende haşimato madurlarındanım, 6 ay önce düğün hazırlıkları sırasında strese girmişim sonra fenalaştım felan doktora gittik tüm tahliller yapılıp bişey çıkmayınca panik bozukluğu ve panik atak teşhisi kondu.. sonra bir dahiliyeci benim şişman olduğumu görünce troidine bakalım bir dedi.. troidimin çalışmadığı ortaya çıktı.. levotirona başladım.. sonra şikayetlerim felan devam ediyordu.. tv de bu işle aslında endokrincilerin ilgilendiğini gördüm.. bir endokrinciye gittik ve o troid filmime ve anti TPO ya felan baktı. Sonuçları elime alıp 0-60 arasında olması gereken Anti TPO değerinin 1300 ün üzerinde çıktığını görünce bişeylerin ters olduğunu bende farkettim ve biraz araştırınca haşimato olduğunu gördüm.. ertesi günde doktor haşimato evet dedi...ve ilacımı eutrxy ile değiştirdi şimdi bir aydır 100 mikrogram alıyorum.. Bu hastalık aynı zamanda depresyon ve panik bozukluğa neden olabiliyomuş bende zaten bunun için anti depresan PAXIL kullanıyordum..( ilk önce panik atak teşhisi konmuştuya) şimdi iki ilacıda kullanıyorum.. benim ençok eklem sancılarım oluyor. saç dökülmesi desen her dakka.. unutkanlık konsantrasyon eksikliği hayatımı zorlaştıran diğer şeyler.. ve tabii yordunluk ve uyuklama isteği.. pilim hemen bitiyor.. insanlara youldum deyince hemen aa neden çok az yürüdük felan diyolar.. anlatamıyosun ki derdini.. saçlarım dökülüyo diyosun, mevsimdendir diyolar.. ikide bir hastalıktan demekten sıkıldım artık!!! Allah herkese şifa versin...

Öncelikle mutluluklar canim.Bir yastikta kocayin insallah.

Son yazdigin cümle benim sürekli karsima cikiyor.Hastayim diyorum,yok yaa mevsimdendir,daha gencsin olmaz öyle sey diyorlar.Yani sonra herkese söylemek zorunda kaliyorum,hastaligimin oldugunu.Birde Hasimoto deyince sürekli ayni soru "o ne".Böyle bir hastalik hic duymadik. diyorlar.Birde iki saat ne oldugunu anlatiyorum.
Allah'im daha büyük dertler vermesin ama gercekten hayatimi sürünerek yasiyorum.Kalitesi düsük bir ya$am yani anliycagin.....

Son düzenleme:
kızlar valla bende burda sizleri görünce anladım yalnız olmadğımı iyiki varsınız inşallah bi an evvel bu zıkkımıda yeneriz aynen kızlar haşimato dedim one kız ilk defa duyduk biz bu hastalığı diyorlar sanki ben yaptıydım böyle bişi ayy anlatırken filan deli oluyum kızlar neyse hep beraber yeneriz inşallah bu hastalığı dua edinde bizim gibi haşimato olupta bebeği olmayanların bebeği olsun sonra one kız demeyeli demi emiler hadi görüşürüz canlarım benim

Göndereyimmi sana canim ne dersin.Kac güne yada haftaya gelir bilemiyorum ama bir deniyim istersen.
canım nası olcakki zahmetli olur, kuruyemişçilere mail attım dönen yok, paşa gıdayı aradım cevap veren yok!
biraz daha ugrasıyım enson carem olsun canım, gercekten cok saol ılgın için tatlım...

baska ugrasan ve ulaşan varmı kızlar?

canım nası olcakki zahmetli olur, kuruyemişçilere mail attım dönen yok, paşa gıdayı aradım cevap veren yok!
biraz daha ugrasıyım enson carem olsun canım, gercekten cok saol ılgın için tatlım...

baska ugrasan ve ulaşan varmı kızlar?

Canım Ankara'da pasa gıdanın içinde brezilya cevizi olan karışık kuruyemişi metro'da var.Gross markette..6Tl fiyatı..Tanıdığın varsa oradan getirtebilirsen getirt..(Bu da marketin nosu Ankara Mamak: +90(312)595 0000)Markettekiler yollar mı bilmiyorum ama yine de numarasını yazdım..Belki lazım olur..Ben göndereyim diyeceğim de nasıl olur ki..

Son düzenleme:
ya bayanlar aklıma bir şey takıldı ultrason sonucunuzda sizinde tanı olarak tiroidit mi yazıyor ....

Arkadaşım tiroidit, tiroid bezinin kanlanması demek. Genelde ultrasonda bende de çıkıyor. Bazen doktorlar o kan pıhtılarını nodül zannedip biyopsi isteyebiliyorlar hatta. Benden iki defa biyopsi istenmişti bu yüzden. Ama biyopsi doktoru uzman olunca "hayır bunlar nodül değil, tiroidit" diye biyopsi yapmadan geri çevirdi.

Bir de arkadaşlar forumda çok umutsuz ve mutsuz yorumlar görüyorum. Bu hastalıkta en önemli şey inanın ki kafanın rahat olması. Kendinizi fazla sıkmayın. Hastalığın sıkıntılarını da kafaya takmayın. Sırtını Allah^'a yaslayıp "Sen'den geldi, hoş geldi" demek ve tevekkül etmek lazım. Siz takmadıkça hastalığın yavaş yavaş uzaklaştığını göreceksiniz inşaAllah.

Arkadaşlar ben bu kısmı kaçırdım galiba. Brezilya fıstığı ne işe yarıyor ki?

merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katılmış bir haşimotolu olarak urfatutkunun sorusuna yanıt vererek başlayayım dedim.
brezilya fıstığının içerisinde selenyum var.selenyumun da haşimoto hastalarına iyi geldiği söyleniyor.Yani antikor değerlerinin düşmesine yardımcı oluyor.Doğal yolla bunu sağlamanın yolu brezilya fıstığı tüketmek olabilir belki ama malesef brezilya fıstığını türkiyede bulamıyoruz. :çok üzgünüm:

merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katılmış bir haşimotolu olarak urfatutkunun sorusuna yanıt vererek başlayayım dedim.
brezilya fıstığının içerisinde selenyum var.selenyumun da haşimoto hastalarına iyi geldiği söyleniyor.Yani antikor değerlerinin düşmesine yardımcı oluyor.Doğal yolla bunu sağlamanın yolu brezilya fıstığı tüketmek olabilir belki ama malesef brezilya fıstığını türkiyede bulamıyoruz. :çok üzgünüm:

Çok teşekkürler ozi. Biraz araştırdım, balık-ceviz-fındık-soğan-kuru baklagiller gibi gıdalarda da selenyum varmış.

Arkadaşım tiroidit, tiroid bezinin kanlanması demek. Genelde ultrasonda bende de çıkıyor. Bazen doktorlar o kan pıhtılarını nodül zannedip biyopsi isteyebiliyorlar hatta. Benden iki defa biyopsi istenmişti bu yüzden. Ama biyopsi doktoru uzman olunca "hayır bunlar nodül değil, tiroidit" diye biyopsi yapmadan geri çevirdi.

teşekkür ederim ama nasıl kafaya takmıycanki bugun dr gittim beni karamsarlıga itti şimdi az calışıyo ilerde hic calışmıyacak bu böyle gidecek falan dedi şimdi daha cok üzüldüm :delphin: :1no2:

teşekkür ederim ama nasıl kafaya takmıycanki bugun dr gittim beni karamsarlıga itti şimdi az calışıyo ilerde hic calışmıyacak bu böyle gidecek falan dedi şimdi daha cok üzüldüm :delphin: :1no2:

Doktorun ifade tarzı yanlış olmuş biraz. Bu seni karamsarlığa itmesin. Hipertiroidi, tiroit bezinin çok çalışmasıdır. Hipotiroidi, tiroit bezinin az çalışmasıdır. Yani onlar hep ya az çalışır ya da çok. Durum bellidir. Ama hashimoto öyle değil. Hashimoto, tiroid bezinin kendi kendini parçalaması demek. Fakat doktorun ifadesine göre bu fiziksel bir parçalama değil. Hormon olarak ise önce çok çalışır, sonra düzene girer, sonra az çalışır. Yani stabil değil. Sanırım dr onu ifade etmek istedi. Hiç moral bozmaya gerek yok. Ve mutlaka ama mutlaka her gece yatarken boğaza ceviz yağı sürmeyi ihmal etmeyin.

arkadaşlar,
bugün paşa kuruyemişi aradım.ürünlerinin sadece real ve metro marketlerde satıldığını söylediler.bana yakın real markete telefon ettim orada yokmuş.metro marketten alışveriş için kartım yok ama olan birini bulup baktıracağım.sizin de bilginize.

Canım Ankara'da pasa gıdanın içinde brezilya cevizi olan karışık kuruyemişi metro'da var.Gross markette..6Tl fiyatı..Tanıdığın varsa oradan getirtebilirsen getirt..(Bu da marketin nosu Ankara Mamak: +90(312)595 0000)Markettekiler yollar mı bilmiyorum ama yine de numarasını yazdım..Belki lazım olur..Ben göndereyim diyeceğim de nasıl olur ki..
canım saol, izmirliyim aslen,izmirde de var metro bayrama gidince alırım ozaman çok teşekkür ederim tekrar oh be bulduk=)

arkadaşlar,
bugün paşa kuruyemişi aradım.ürünlerinin sadece real ve metro marketlerde satıldığını söylediler.bana yakın real markete telefon ettim orada yokmuş.metro marketten alışveriş için kartım yok ama olan birini bulup baktıracağım.sizin de bilginize.
esnaf kartı olan bi komşun filan vardır canım, acayip sevindim bu habere

Son düzenleme:
arkadaşlar sonuclarımı aldım tsh 0.02 düşmüş bana cok düşmüş gibi geldi sizce nasıl dr tecrübeli olmadıgı icin birşey söyleyemedi napacam bilmiyorum

Back