• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

canım allah şifa versin inşallah en kısa sürede iyileşirsin iyide ne ameliyatı olacaktın tiroit bezinimi aldıracaktın büyük geçmiş olsun allah yardımcın olsun :teselli::teselli:

Canım yok...Küçükken uykuda yataktan düşünce burnum kırılmış şimdi de kemik çok büyümüş nefes almamı zorlaştırıyor..Mart'ta çok rahatsızlandım gece ani nefes kesilmeleri oldu..Kulak burun boğaza gidince hemen ameliyat dediler onun için olacaktım..Senin anlayacağın iki rahatsızlık birden çekiyorum..Hayırlısı ile inşallah olurum da bari ondan kurtulurum..

aynı şekilde bende en çok halsizlikten ve yorgunluktan yakınıyorum...yerimden kalkasım gelmiyor..acıktığım halde yemek bile yemeğe eriniyorum..hatta çoğu zamn yapmak istemiyorum...öyle çabuk ve kolay olacak yemekleri tercih ediyorum..hatta hiç misafir gelmesini istemiyorum artık ...çünki yerimden kalkacak halim olmuyor...ama kimse anlamıyor..dışarı çık açılırsın yada bişeylerle meşgul ol diye sitem ediyorlar bi de...bende senin gibi bir kızım olsun istiyorum bazen olunca ne yapacam diye de düşünüyorum..kendime bile bakacak mecalim yokken....yinede istiyorum...bu hastalığın o kadar çok etkisi var ki bazen düşünüyorum da o yuzden mi olmyor çocuğumuz acaba...biz ve çevremizdekiler dayanamıyoruz bu haşimatoya.. çocuk bize nasıl katlanır acaba ,.) :emir_bebek: Rabbim bizlere güç kuvvet versin..herkese sağlıklı günler...

canım sana katılıyorum bende düşünüyorum bi çocuk olursa bide benim uykul çok ağır nasıl kalkarım gece filan ağladığna diye bazen kafayı yiyecek kadar oluyorum allah bizlere sabır versin ayenen banada öyle diyorlar bir yerlere git havalanırsın diyorlar bazen başımı alıp gidesim geliyor dağlara çıkıp bağırasım geliyor ama hemen çabuk geçiyor bilmiyorum hayatım napacaz ne edecez bilmiyorum adet düzensizliği zaten var kimseler halinden anlamıyor o kadarda anlatıyorum doktor sen her işi yapmaya mecbur değilsin diyo ama duyan kimde yok ayşe evi temiz tutmazmış yok her işe ağır bakarmı napıyım elimde olan bişey değil ki bide kayın validem var evde onuda bir yere koyup gidemiyorum aslında oğlu gelini çokta yemeye gelince varlar başka zaman sesleri solukları çıkmıamz canım hepimizinki ayrı dert valla:1no2: canım inşallah seninde benimde bi kızımız olur hatta aynı anda hamiş kalalım canım benim allah emanet ol :Saruboceq:yerimseniben

Canım yok...Küçükken uykuda yataktan düşünce burnum kırılmış şimdi de kemik çok büyümüş nefes almamı zorlaştırıyor..Mart'ta çok rahatsızlandım gece ani nefes kesilmeleri oldu..Kulak burun boğaza gidince hemen ameliyat dediler onun için olacaktım..Senin anlayacağın iki rahatsızlık birden çekiyorum..Hayırlısı ile inşallah olurum da bari ondan kurtulurum..

canım allah yardımcın olsun inşallah bi an evvel sağlığına kavuşursun bu topikte resmen terkeldi valla kızlar neyse allah emanet ol canım k.i.b :teselli::teselli:

Canım kartın olmasına gerek yok artık gidince girişte kimliğini gösterip günlük kart çıkarıyorsun istediğini alabiliyorsun..Günlük kart dediği de bir kağıda numara yazıp veriyorlar ödeme yapacağın zaman onu kasaya veriyorsun...

teşekkür ederim,bunu bilmiyordum.öyleyse deneyelim bakalım.ne yani şimdi brezilya fıstığını alabiliyomuyuz oluyor bu.eee alınca ne olacak hadi bakalım.psikolojik olarak iyi geleceği kesin de.ha tabi bu karışık çerezin içinden kaç tane fıstık çıkacak onu da allah bilir.artık günde 2 tane brezilya fıstığı yemek için kaç paket çerez alırız bilmem.

bu arada size birşey soracağım arkadaşlar.benim tsh 2,65 e düştü.dr.ilaca aynı dozda devam edelim dedi.25 mg. 1 tane alıyorum günde.peki hamilelik için bu değer iyi mi yani.niye ilaç dozunu artırıp değeri biraz daha düşürmüyoruz pek ikna olamadım ben.

teşekkür ederim,bunu bilmiyordum.öyleyse deneyelim bakalım.ne yani şimdi brezilya fıstığını alabiliyomuyuz oluyor bu.eee alınca ne olacak hadi bakalım.psikolojik olarak iyi geleceği kesin de.ha tabi bu karışık çerezin içinden kaç tane fıstık çıkacak onu da allah bilir.artık günde 2 tane brezilya fıstığı yemek için kaç paket çerez alırız bilmem.

evet işin bir de bu kısmı var,bir pakette kaç adet var ? sordum firmaya ama dikkate alan yok :) komik geldi heralde sorum bilmiyorum :)

bu arada size birşey soracağım arkadaşlar.benim tsh 2,65 e düştü.dr.ilaca aynı dozda devam edelim dedi.25 mg. 1 tane alıyorum günde.peki hamilelik için bu değer iyi mi yani.niye ilaç dozunu artırıp değeri biraz daha düşürmüyoruz pek ikna olamadım ben.

2 civarı normal diyorlar

doktor böyle devam edelim dediğine göre 2,65 te sorun yok herhalde ancak ben ilacı kullanmaya başlayalı 45 gün falan oldu.yeni olduğu için henüz vücudumun ilaca tepkisini tam bilmiyorum.ileriki günlerde daha yüksek yada daha düşük çıkabilir.benim en çok merak ettiğim konu şu.tsh normal seviyelerde olduğu zaman düşük riski oratadan kalkacak mı yoksa antikorlar yüksek olduğu sürece düşük yapmaya mahkümmüyüz,en çok kafama bu soru takılıyor.

haşimatolu hamilelerin diğer hamile adaylarına göre düşük riski maalesef daha fazla...
tsh mi yoksa antikorlar mı buna sebep oluyor bende anlamış değilim..
ama tsh nin antikorlara oranla dengede olması en azından sevindirici...antikorlarlar için için ise denge sözkonusu maalesef yok gibi....çok dengesiz ve dalgalı bir hastalık...
belli olmuyor yani...
haşimatolu olupta sorunsuz hamilelik geçiren var elbette...dikkat etmek gerek diğer hamilelere göre düşük riskimiz fazla olsada...en azından ümit var ...diğer haşimatolu hamilelerin bebişleirni görünce neden bizde onlardan biri olmayalım...:ecrin_bebek:

lalehancım verdiğin bilgiler için çok teşerkkür ederim.olumlu örnekler içimizi rahatlatıyor zaten.inşallah bizde onlardan biri oluruz.

kardeşimi ıstanbul'da kapalı çarşıya gönderdim,brezilya cevizini araştırsın diye,bulamamış
hatta brezilya cevizi yok ama şili cevizi var çok benziyo diyen dahi olmuş,satacak ya :)))))

istanbulda kuruyemişçilerde yok begonyacım.bende eminönündeki kuruyemişçilere sordurmuştum.metroya bir türlü bakamadım.tek çare orası kaldı son olarak.orada da bulmazsam artık vazgeçeceğim.

bu arada arkadaşlar birşey soracağım,hipertroidi sınırı nedir bilgisi olan var mı?bir arkadaşımın tshı 0,7 çıkmış bu normal mi düşük mü acaba.

Real'lerde de varmış galiba,paşa nutun sitesinde yazıyor
kardeşim bi de oraya bakacak bakalım,olmazsa metroya gidicem ben de

meraba kızlar ben de yeni tahlil yaptırdım tsh 24.12 çıktı çok yüksek hemen levatirona başladık henüz bir hafta bile olmadı bir ay sonra tekrar gidicem bakılıcak son durum ne ona göre devam edilicekk..
sormak istediğim ben hiç adet görmüyorum son 3 yıldır ve çocukta olmadı benim gibi olan varmı aranızda hipotroidi dendi tanıya..
bide çok takip edemedim hangi kuruyemişten bahsediyosunuz bilgilendirirseniz teşekkür ediyorum esen kalın....

selam kızlar kaç gündür giremiyordum nasılsınız beni sorarsanız internetteki sorun yeni giderildi canlarım sinir oldum desem yalan olmaz valla

slm kızlar bu rahatsızlıktan mıdır bilmiyorum ama zor nefes alıyorum gb geliyor sanki.Bide çok uyuyorum:(

slm kızlar bu rahatsızlıktan mıdır bilmiyorum ama zor nefes alıyorum gb geliyor sanki.Bide çok uyuyorum:(

haşimato hastalığında uyku sorunu vardır..buna binaen uykusuzlukta olabilir kullanılan ilaçlara ve ya hastanın durumuna göre....ben de şuan uykusuzluk var maalesef...(gecenin bir vaktinde yazdığıma göre :) )nefes almakta ve kalp ritmlerinde dengezilikte olabilir..bu hastalık çok yönlü bir rahatsızlık..başka tabirle troidler vücudun komutanı gibi ...her üniteyi yani organları denetliyor ve dolayısyla etkiliyor...o yüzden diğer insanlara göre sağlık konusunda daha hassas olmamız kaçınılmaz...her yönden hassas oluyoruz ..özellikle moralimizi çok iyi tutmamız gerekir...yoksa fiziki ve ruhsal yönden dengesizlikler başımızdan eksik olmayacak...nefes almakta zorlanıyorsanız bunu dr.unuza bildiriniz ..zaten haşimato hastalığında nodül olsun olmasın en az 6 ayda bir ultrason takibi gerekir..gerekirse kardiyolog a da yönlendirebilir..benim de şuan kalp atışlarım çok hızlı ..uykumu bile bölüyor...bu hastalıkta diğer önemli konu ise beslenme şekli ve uyku düzeni ...elinizden geldiğince uyku düzenini dengelemek gerek...bağışıklık sisteminin güçlenmesi için...günde 8 saat uyku ve saat 22: ile 3: arasında uyku en ideal bir saat dilimi oarak gösteriyor uzmanlar.. bu saatte organlar daha ii çalışıp güçleniyormuş...
herkese sağlıklı günlera.s.

Son düzenleme:
Back