• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

brezilya cevizi noldu kızlar bulan yok mu?ben seleno 6 başladım gerçi ama..

selam herkese bende 1 yıldır aynı hastalığa yakalandım belirtiler iyice baş göstermişti doktorlardan ziyade biz kendimizi takip etmemiz gerekiyor nodülü olanlart muhakkak üç öğün aç karnına bir tutam dere otu yutsun su ile iyi geliyor bir tanıdık nodüllerini küçültmüş dere otu ile bendede küçük oluştu 6-7 ay sonra dere otu yuttum 2 ay sonra yoktu nodül okul açıldığındada baktırdım yine yoktu ama ihmal ediyorum yaz tatiliinde ilaç yetersizgelmeye başlamış iyice şiştim saçlar kuru yıpranıyor döküldü takipçi olacağız ilaç konusunda bir internet sitesinde okumuştum iyotlu tualardan sonra bu hastalık artmış gerçi çok sebebi var sordum doktor yinede iyotlu tuz kullan dedi biz yiyecekleri deneme yoluyla bılacağız anlaşılan tek çare alışmak ve moral yoksa çok çeşitli ağrılar sarıyor

selam herkese bende 1 yıldır aynı hastalığa yakalandım belirtiler iyice baş göstermişti doktorlardan ziyade biz kendimizi takip etmemiz gerekiyor nodülü olanlart muhakkak üç öğün aç karnına bir tutam dere otu yutsun su ile iyi geliyor bir tanıdık nodüllerini küçültmüş dere otu ile bendede küçük oluştu 6-7 ay sonra dere otu yuttum 2 ay sonra yoktu nodül okul açıldığındada baktırdım yine yoktu ama ihmal ediyorum yaz tatiliinde ilaç yetersizgelmeye başlamış iyice şiştim saçlar kuru yıpranıyor döküldü takipçi olacağız ilaç konusunda bir internet sitesinde okumuştum iyotlu tualardan sonra bu hastalık artmış gerçi çok sebebi var sordum doktor yinede iyotlu tuz kullan dedi biz yiyecekleri deneme yoluyla bılacağız anlaşılan tek çare alışmak ve moral yoksa çok çeşitli ağrılar sarıyor

canım öncelikle hgidin nasılsın peki bebeğin varmı benim meleğim olmadaığı için çok takıyorum ben nerdeyse dört yıldır adı bile yoktu hastalığın bir şeyin yok deyip gönderiyorlardı meğerse haşimato olmuşum onadan dolayı yumurtlama her türlü sorun var ama bi bebeğim olsa sanki herşeyi unutcam gibi geliyor ama bilmiyorum artık:1no2::1no2:

bir kızım bir oğlum var çok şükür 4 yıl öncede menopoza girdim hangisi hangisini etkiledi bilmiyorum memleket değişikliğinden sanmıştım adet düzensizliğini hava değişikliği falan ama menopozmuş bilemedim geçmeyen öksürük için bir bayan dahiliye doktoruna gitmiştim halsizlikte var demiştim tahlil istedi hastalığımı öğrendim zaten belirtilerinide şiddetli göstermeye başladı öğrendiğimdede yumurtlamayı etkiliyor sanırsam ilk ilaç kullandığımda çok güzel akıntılarım gelmişti ama tekrar sorunlar yaşıyorum birde geçen baharda spor yaptım düzensizde olsa soğan suyu içtim (KÜR) doktorum iyi gelmiş soğan suyu dedi söylemeden bildi soğan suyuna devam et dedi rahim duvarın kalınlaşmış adet olmak üzeresin dedi yardımcı bir tabletlik ilaç verdi oldum tatide yapamadım tekrar başladım soğan suyuna bakacam ne kadar etkili olacak ilaçları düzenli kullanıp değerleri normal tutup soğan suyu deneseniz

ben dün çok kötü oldum kızlar, ilacımı geç aldım sanırım etkisini gösteremedi!
başım çok döndü ve sürekli soğuk ter attım ama bugün iyiyim. bagımlı olduk ilaca farkındamısınız?

merhabalar,
ben de haşimoto (az çalışanından) olduğumu geçen sene tesadüfen öğrendim.eutrx 25 kullanıyorum.2 yıllık evliyim ve artık bebek istiyoruz.hamile kalmadan önce sorunum var mı acaba diye ve tavsiye almak için kadın doğum uzmanına gittim.tahlil yaptı ultrasonla bakıldı falan filan.doktorum hiç bir sorun olmadığını herşey gayet normal olduğunu söyledi. 6 ay içinde hamile kalamazsam bu sefer eşimle birlikte gitmemi daha ayrıntılı tetkik yapacaklarını söyledi.netten araştırdığım kadarıyla haşimato hastalığında hamile kalmak zormuş.forumlarda okuduğum kadarıyla kalanlarda da düşük çok yaygın benim için 6 ayın dolmasına da 1,5 ay kaldı.bu sebepten dolayı hamile kalamazsam diye çok sinirlerim bozuluyor her ay düzenli hastalanmak sinirlerime dokunmaya başladı artık .her ay acaba diye bekleyip hüsran yaşıyorum.haşimato olup da hamile kalan var mı biliyor musunuz?

var canım var, evli arkadaşlar sana daha iyi yardımcı olurlar bende cok korkuyorum bebeğim olmaz diye ama onla pek alakası yokmus

ya bayanlar aklıma bir şey takıldı ultrason sonucunuzda sizinde tanı olarak tiroidit mi yazıyor ....

merhabalar,
ben de haşimoto (az çalışanından) olduğumu geçen sene tesadüfen öğrendim.eutrx 25 kullanıyorum.2 yıllık evliyim ve artık bebek istiyoruz.hamile kalmadan önce sorunum var mı acaba diye ve tavsiye almak için kadın doğum uzmanına gittim.tahlil yaptı ultrasonla bakıldı falan filan.doktorum hiç bir sorun olmadığını herşey gayet normal olduğunu söyledi. 6 ay içinde hamile kalamazsam bu sefer eşimle birlikte gitmemi daha ayrıntılı tetkik yapacaklarını söyledi.netten araştırdığım kadarıyla haşimato hastalığında hamile kalmak zormuş.forumlarda okuduğum kadarıyla kalanlarda da düşük çok yaygın benim için 6 ayın dolmasına da 1,5 ay kaldı.bu sebepten dolayı hamile kalamazsam diye çok sinirlerim bozuluyor her ay düzenli hastalanmak sinirlerime dokunmaya başladı artık .her ay acaba diye bekleyip hüsran yaşıyorum.haşimato olup da hamile kalan var mı biliyor musunuz?

canım hiç korma
ben 3 yıllık evliyim 13 aylık bir kızım var hiç korunmadık olmuyor nasılsa diye bir gün oluverdi hiç uğraşmadan hemde beklemiyordukda sıkma kendini bu yüzden kendine iyi bak düzgün beslen spor yap stres yapma ve bol bol dua et herşeyin olumlusunu düşün kü olumlu seni gelsin bulsun..

merhabalar,

meraba canım hgdin nasılsın niyeyse burda kızlarla fazla sohbetimiz olmada ama neyse bende dört bitti beşe döndü ve hala bi meleğim yok bende çok istiyorum nasıl olurda kan tahlil sonuçlarında çıkmaz ben anlamış değilim bende gidiyorum evet zor oluyor diyorlar bilmiyorum canım allah tüm isteyenlere versin hepimize versin olur canını sıkma sen arzu buse olacak deyip umutlu olalım dua edelin biliyorsun bu hastalığın en büyük düşmanı moral takıntı sinir elimizden geldiğince takmamaya bakalım canım allah emanet ol canım k.i.b :teselli::teselli::teselli:

ben dün çok kötü oldum kızlar, ilacımı geç aldım sanırım etkisini gösteremedi!
başım çok döndü ve sürekli soğuk ter attım ama bugün iyiyim. bagımlı olduk ilaca farkındamısınız?

Canim bunun ilactan oldugunu zannetmiyorum.Cünkü ben böyle sikayetleri ara sira yasiyorum(ilactan önce de).

Bende bugün cok kötüydüm,daha yeni kendime geldim.
Mesela ben ara sira $öyle bi§ey ya$iyorum.Bir anda cok siddetli bas dönmesi ve nefes kesintisi ya$iyorum.O zaman birden bire sanki yer beni kendine cekiyor.Hemen o anda elim ayagim bo$aliyor.O an elimde ne varsa yere atiyorum ve hemen kendim yere cöküyorum.Kendimi ölecek gibi hissediyorum.

Sizde de böyle $eyler oluyormu kizlar.Ben bu $ikayetleri siddetli bir $ekilde geciriyorum.

bende bişey sormak istiyorum haşimetodaşlarım:)

benim şimdiye kadar gittiğim doktorlar bana erken dönem hipotroid tanısı koydular..yani ileri seviyede ve ilaç kullanmayı gerektirecek düzeyde değil..ve iyotsuz tuz kullanmam gerektiği ile ilgili şimdiye kadar bir şey söylenmedi ama araştırınca ister hipertroid olsun hipo iyotsuz tuz kullanmak gerekiyomuş..bende nodüller de var üstelik ve anti tpo yüksek çıktı..sizler iyotsuz mu kullanıyorsunuz? iyotlu tuz hipotroidi olanlarda tsh ı yükseltir, hipertroidi olanlarda düşürürmüş çnk..her iki grupta bu nedenle iyotsuz tuz kullanmalıdır mutlaka deniyor??

Canim,Doktor bana dedi ki iyotlu tuz kullanmiycaksin bundan sonra yoksa krize girersin,tuzun iyotu yüksek gelirse.
Allah'tan esim iyotsuz tuz almisti,bende bayaadir onu kullaniyordum.

Sende bir an önce iyotsuz tuz kullanmaya ba$la canim.

Canim,Doktor bana dedi ki iyotlu tuz kullanmiycaksin bundan sonra yoksa krize girersin,tuzun iyotu yüksek gelirse.
Allah'tan esim iyotsuz tuz almisti,bende bayaadir onu kullaniyordum.

Sende bir an önce iyotsuz tuz kullanmaya ba$la canim.
canım peki eşine yemekleri ayrımı yapıyosun?
onlarında iyot almaları lazım ben nasl denge kurarım onu düşünüyorum şimdiden

Kızlar merhaba, benim sorunum bebek sahibi olamamaktı, 2 sene sonunda kendiliğinden bebeğim geldi fakat 13 haftalıkken kalbi durdu, yapılan tahlillerde bir şey çıkmadı, 2. bebeğim 9 haftalıkken gelişmediği için sonlandırıldı, bağışıklık testlerimden birisi pozitif verdiği için ramatoloji doktoruna gittim, onun verdiği tahliller neticesinde anti tpo 320 anti tp 180 çıktı, tsh, t3 ve t4 normal, bende kilo problemi yok, yersem alıyorum, dikkat edersem veriyorum, saç dökülmesi, yorgunluk vs. yok, sadece bildim bileli çabuk sinirlenirim ve çabuk geçer. Tüm tahlil sonuçlarım çıksın endokrin uzmanına gidicem, kızlar bu değerlere göre ben haşimoto hastası mıyım?

Kızlar merhaba, benim sorunum bebek sahibi olamamaktı, 2 sene sonunda kendiliğinden bebeğim geldi fakat 13 haftalıkken kalbi durdu, yapılan tahlillerde bir şey çıkmadı, 2. bebeğim 9 haftalıkken gelişmediği için sonlandırıldı, bağışıklık testlerimden birisi pozitif verdiği için ramatoloji doktoruna gittim, onun verdiği tahliller neticesinde anti tpo 320 anti tp 180 çıktı, tsh, t3 ve t4 normal, bende kilo problemi yok, yersem alıyorum, dikkat edersem veriyorum, saç dökülmesi, yorgunluk vs. yok, sadece bildim bileli çabuk sinirlenirim ve çabuk geçer. Tüm tahlil sonuçlarım çıksın endokrin uzmanına gidicem, kızlar bu değerlere göre ben haşimoto hastası mıyım?

Tatlım tam olarak bilmiyorum ..Ama antikorların fazla çıkmış tshlarında normalse evet haşimato olabilirsin..Ama dur bakalım bir doktoruna git neler diycek.Sonuctanda haberdar et lütfen.

Back