canım biz iyotsuz kullanıyoruz, sende iyotu kes madem öyle.
bulamadım hala ben=(brezilya cevizi noldu kızlar bulan yok mu?ben seleno 6 başladım gerçi ama..
bulamadım hala ben=(
selam herkese bende 1 yıldır aynı hastalığa yakalandım belirtiler iyice baş göstermişti doktorlardan ziyade biz kendimizi takip etmemiz gerekiyor nodülü olanlart muhakkak üç öğün aç karnına bir tutam dere otu yutsun su ile iyi geliyor bir tanıdık nodüllerini küçültmüş dere otu ile bendede küçük oluştu 6-7 ay sonra dere otu yuttum 2 ay sonra yoktu nodül okul açıldığındada baktırdım yine yoktu ama ihmal ediyorum yaz tatiliinde ilaç yetersizgelmeye başlamış iyice şiştim saçlar kuru yıpranıyor döküldü takipçi olacağız ilaç konusunda bir internet sitesinde okumuştum iyotlu tualardan sonra bu hastalık artmış gerçi çok sebebi var sordum doktor yinede iyotlu tuz kullan dedi biz yiyecekleri deneme yoluyla bılacağız anlaşılan tek çare alışmak ve moral yoksa çok çeşitli ağrılar sarıyor
merhabalar,
ben de haşimoto (az çalışanından) olduğumu geçen sene tesadüfen öğrendim.eutrx 25 kullanıyorum.2 yıllık evliyim ve artık bebek istiyoruz.hamile kalmadan önce sorunum var mı acaba diye ve tavsiye almak için kadın doğum uzmanına gittim.tahlil yaptı ultrasonla bakıldı falan filan.doktorum hiç bir sorun olmadığını herşey gayet normal olduğunu söyledi. 6 ay içinde hamile kalamazsam bu sefer eşimle birlikte gitmemi daha ayrıntılı tetkik yapacaklarını söyledi.netten araştırdığım kadarıyla haşimato hastalığında hamile kalmak zormuş.forumlarda okuduğum kadarıyla kalanlarda da düşük çok yaygın benim için 6 ayın dolmasına da 1,5 ay kaldı.bu sebepten dolayı hamile kalamazsam diye çok sinirlerim bozuluyor her ay düzenli hastalanmak sinirlerime dokunmaya başladı artık .her ay acaba diye bekleyip hüsran yaşıyorum.haşimato olup da hamile kalan var mı biliyor musunuz?
merhabalar,
ben de haşimoto (az çalışanından) olduğumu geçen sene tesadüfen öğrendim.eutrx 25 kullanıyorum.2 yıllık evliyim ve artık bebek istiyoruz.hamile kalmadan önce sorunum var mı acaba diye ve tavsiye almak için kadın doğum uzmanına gittim.tahlil yaptı ultrasonla bakıldı falan filan.doktorum hiç bir sorun olmadığını herşey gayet normal olduğunu söyledi. 6 ay içinde hamile kalamazsam bu sefer eşimle birlikte gitmemi daha ayrıntılı tetkik yapacaklarını söyledi.netten araştırdığım kadarıyla haşimato hastalığında hamile kalmak zormuş.forumlarda okuduğum kadarıyla kalanlarda da düşük çok yaygın benim için 6 ayın dolmasına da 1,5 ay kaldı.bu sebepten dolayı hamile kalamazsam diye çok sinirlerim bozuluyor her ay düzenli hastalanmak sinirlerime dokunmaya başladı artık .her ay acaba diye bekleyip hüsran yaşıyorum.haşimato olup da hamile kalan var mı biliyor musunuz?
ben dün çok kötü oldum kızlar, ilacımı geç aldım sanırım etkisini gösteremedi!
başım çok döndü ve sürekli soğuk ter attım ama bugün iyiyim. bagımlı olduk ilaca farkındamısınız?
bende bişey sormak istiyorum haşimetodaşlarım:)
benim şimdiye kadar gittiğim doktorlar bana erken dönem hipotroid tanısı koydular..yani ileri seviyede ve ilaç kullanmayı gerektirecek düzeyde değil..ve iyotsuz tuz kullanmam gerektiği ile ilgili şimdiye kadar bir şey söylenmedi ama araştırınca ister hipertroid olsun hipo iyotsuz tuz kullanmak gerekiyomuş..bende nodüller de var üstelik ve anti tpo yüksek çıktı..sizler iyotsuz mu kullanıyorsunuz? iyotlu tuz hipotroidi olanlarda tsh ı yükseltir, hipertroidi olanlarda düşürürmüş çnk..her iki grupta bu nedenle iyotsuz tuz kullanmalıdır mutlaka deniyor??
canım peki eşine yemekleri ayrımı yapıyosun?Canim,Doktor bana dedi ki iyotlu tuz kullanmiycaksin bundan sonra yoksa krize girersin,tuzun iyotu yüksek gelirse.
Allah'tan esim iyotsuz tuz almisti,bende bayaadir onu kullaniyordum.
Sende bir an önce iyotsuz tuz kullanmaya ba$la canim.
Kızlar merhaba, benim sorunum bebek sahibi olamamaktı, 2 sene sonunda kendiliğinden bebeğim geldi fakat 13 haftalıkken kalbi durdu, yapılan tahlillerde bir şey çıkmadı, 2. bebeğim 9 haftalıkken gelişmediği için sonlandırıldı, bağışıklık testlerimden birisi pozitif verdiği için ramatoloji doktoruna gittim, onun verdiği tahliller neticesinde anti tpo 320 anti tp 180 çıktı, tsh, t3 ve t4 normal, bende kilo problemi yok, yersem alıyorum, dikkat edersem veriyorum, saç dökülmesi, yorgunluk vs. yok, sadece bildim bileli çabuk sinirlenirim ve çabuk geçer. Tüm tahlil sonuçlarım çıksın endokrin uzmanına gidicem, kızlar bu değerlere göre ben haşimoto hastası mıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?