Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

arkadaşlar sonuclarımı aldım tsh 0.02 düşmüş bana cok düşmüş gibi geldi sizce nasıl dr tecrübeli olmadıgı icin birşey söyleyemedi napacam bilmiyorum

işte bende bundan kokuyroum ya, hipertiroide cevirmiş ilaç yardımıyla. ilacı azaltman lazım bence, tabi referans aralığını da bılmek lazım.
canım yarımmı alıyodun ilacını?

işte bende bundan kokuyroum ya, hipertiroide cevirmiş ilaç yardımıyla. ilacı azaltman lazım bence, tabi referans aralığını da bılmek lazım.

eutroxy 25 alıyorum ama şimdi napacam bilmiyorum
dahamı azaltacagım dr hic bir şey bilmiyor selenyum
tedavisi dedim o da ne ilk defa duydum dedi bu ilacın
adını ilk defa yazıyorum dedi daha neler neler offffffff
büyük şehirde olmak cook avantajlı cok şanslısınız caresizim... :uhm:

Arkadaşım hiç takma kafana bende anti tpo mun 1000 olduğunu kilo vermek için gittiğim diyet merkezinde yapılan tetkikler sonucu öğrendim ve şok oldum tabi.2. hafta diyetisyen kontrolüne gittiğimde korunmamıza rağmen hamileydim..feci bir süpriz oldu bize ben kilo verip öyle hamilelik düşünüyordum şimdi 5 aylık kızım var yani imkansız bir şey değil ümitsizliğe kapılmayın ..Hamileykende ilacımı kullandım eutroxy 25 kullanıodum ..tsh ım 5.6 dı ilaçtan sonra 1.61 e düştü ama doğumdan 4 ay sonra tekrar baktırdım 9.7 olmuştu tabi çok şaşırdım.Ama mesela bende çok fazla emziremedim sütüm çok olmadı tiroidle ilgisi varmı bilmiorum...neticede çocuk sahibi olunuyor biz korunmamıza rağmen olduk sizinde olur rahat olun.

sağol sen deyince biras oh dedim valla inşallah canım benimde bi kızım olur senin kaç yıllık evliyken hamile kaldın canım benim dört bitti beşe döndü ama allahtan ümidimi hiç kaybetmedim inşallah en yakın zamanda ben de avazımı çıktığı kadar bağırcam bende hamileyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmm diye inşallah hayırlısıyla gelsin meleğim canım sağol kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

doktorun selenyumdan haberi yok öylemi:1shok: yuh ama artık ben bile daha iyi endokrinci olurum ya, bazı doktorlar neden böyle anlamıyorum!

doktorun selenyumdan haberi yok öylemi:1shok: yuh ama artık ben bile daha iyi endokrinci olurum ya, bazı doktorlar neden böyle anlamıyorum!

evet bilmiyor benimle dalga gecer gibi dr yanındaki hemşireler güldü ve benim sonuclarıma hala teşhis koyamadılar 3 dr la görüştüm ankara numune hastanesini aradık ilgilenmedi dr telle bakmıyoruz falan dediysede sonucları söyledik ve 1 bucuk ay hapı bıraksın demiş eşime ama bilmiyorum karar veremedim

bencede bi müddet kullanmasanı ya baya düşmüş canım, yada 3 günde bir filanmı alsan ceyreğini.
bence sen kendınde ayarlayabılırsın, mesela ılk hafta 2 gunde bır al sonra tahlıl yaptır sonuclara bak deneye deneye dengele, doktorlarda bunu yapıyo zaten cidden bız daha cok ılgılendıgımız için kendımızı daha ıyı bılıyoruz! bana da ılaca aynen devam et dedı ama zaten 1.28de suan.
aynen devam etsem senınkı gıbı 0lara düşer, bende arada ceyrek alıyorum

Amin canım inşallah en kısa zamanda sende minnoşuna kavuşursun ben 3 senelik evliyken hamile kaldım ama biz istemediğimiz için yapmamıştık bebek kızımda kaza sonucu oldu diyebilirim.Rabbim sana da nasip eder ibşallah

kızlar benim antikor test sonucumda
Test Adı Sonuç Durum Birim Referans Aralığı Açıklama

Thyroglobulin Ab 0.00 0 - 150
Mikrozomal Ab 0.00 0 - 150

denmiş ne demek haşimato değilimmi demek tsh ım 9du 3 hafta önce

Canım kartın olmasına gerek yok artık gidince girişte kimliğini gösterip günlük kart çıkarıyorsun istediğini alabiliyorsun..Günlük kart dediği de bir kağıda numara yazıp veriyorlar ödeme yapacağın zaman onu kasaya veriyorsun...

canım saol, izmirliyim aslen,izmirde de var metro bayrama gidince alırım ozaman çok teşekkür ederim tekrar oh be bulduk=)

esnaf kartı olan bi komşun filan vardır canım, acayip sevindim bu habere

Canım rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu..ınşallah bir an önce hepimiz sağlığımıza kavuşuruz..

Son düzenleme:

Kızlar tsh ilaçla çok düşerse hipertroide çevirmiyormuş sanırım..ınternetten baktım.. ''ılaç fazla gelir ve TSH çok düşerse kemik erimesi gelişebilir. Bu nedenle kemik taramalarınızı doktorunuzun önerdiği sürelerde yaptırınız ve kalsiyum alınız..''Yazıyor...arama motoruna tiroid.cc yazın TIROID oradan TIROID SINTIGRAFISI 12.madde

Son düzenleme:

amin canım inşallah sağol güzel duaların için canım benim bende bazen diyorum eşime biraz korunsakta öylemi devam etsek belki bırakınca kalır diyorum oda gülüyor niye korunalım canım nasıl olsa bidaha aman ya tutarsa sorunu yok nasıl olsa diyo canım bilmiyorum allah büyüktür bende bebeğim olsun kızım olsun istiyorum nedense kız çocuklarını daha çok seviyorum ben ama hayırlı bi zamanda gelsin inşallah sağlık olsun dimi arkadaşım öpüyorum seni byyyyyyyŞenizŞeniz

selam mis gibim sen bayağı bu işin uzmanı olmuşsun inşallah senin başında yoktur böyle hastalık canım ya inşallah opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

selam mis gibim sen bayağı bu işin uzmanı olmuşsun inşallah senin başında yoktur böyle hastalık canım ya inşallah opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Maalesef canım bende haşimoto hastasıyım..Bende 1 ay önce ameliyat olacaktım bu nedenle olamadım..Bu hastalık benim kalbimi etkilemiş..Kalp atımlarım yavaş olduğu için anestezi veremeyiz dediler..İlaçla normale dönünce olacağım inşallah..Allah hepimize acil şifalar versin..

bende de tam tersi kalbim çok hızlı atıyor..sanki duracak sanıyorum...özellikle merdiven çıktığımda ve hareket esnasında oluyor...tsh şu sıralar normal çalışıyor..az olsaydı hızlı olması normaldi hiperttroid. değilim ki...bu hastalık baya şaşırtıyor insanı..çok değişken...

canım allah şifa versin inşallah en kısa sürede iyileşirsin iyide ne ameliyatı olacaktın tiroit bezinimi aldıracaktın büyük geçmiş olsun allah yardımcın olsun :teselli::teselli:

canım aynı sorun bendede var ne değişik bi hastalık mış bu böyle valla anlamadım bazen o kadar halsiz oluyorum bazende o kadar iştahlı oluyorum ama halsiz olmam daha kötü çünkü o anda bi çocuğum olsa allah korusun ölmüş deseler umrumda değil işte bu yüzden halsiz olmayı hiç istemiyorum canım elim ayağım ortalık soğudumu hiç ısınmıyor ondan sonra içine kapanık çok bağıran herkesle derdini paylaşamayan ben böyleyim artık siz nasılsınız bilmem ama hergün dua ediyorum allahım bitsin bu kabus diye sizlerede ediyorum allah yar ve yardımcımız olsun kızlar alllah emanet olunkaydirigubbakcemile5

aynı şekilde bende en çok halsizlikten ve yorgunluktan yakınıyorum...yerimden kalkasım gelmiyor..acıktığım halde yemek bile yemeğe eriniyorum..hatta çoğu zamn yapmak istemiyorum...öyle çabuk ve kolay olacak yemekleri tercih ediyorum..hatta hiç misafir gelmesini istemiyorum artık ...çünki yerimden kalkacak halim olmuyor...ama kimse anlamıyor..dışarı çık açılırsın yada bişeylerle meşgul ol diye sitem ediyorlar bi de...bende senin gibi bir kızım olsun istiyorum bazen olunca ne yapacam diye de düşünüyorum..kendime bile bakacak mecalim yokken....yinede istiyorum...bu hastalığın o kadar çok etkisi var ki bazen düşünüyorum da o yuzden mi olmyor çocuğumuz acaba...biz ve çevremizdekiler dayanamıyoruz bu haşimatoya.. çocuk bize nasıl katlanır acaba ,.) Rabbim bizlere güç kuvvet versin..herkese sağlıklı günler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…