• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

ya ben dün doktora gittim kızlar, 1 ayda 5.6dan 1.28e düşen tshım birden düşmüş gibi geldi, ilacı azaltıyımmı dedim aynen devam et dedi!!
antikorlarıma bakmadı bile çok kalabalıktı başından savdı resmen, 21 aralık içinde tahlilime antikorları yazmamış!!!!!!!!!acayip sinir oldum ya haşimotoyu umursayan yok

ya ben dün doktora gittim kızlar, 1 ayda 5.6dan 1.28e düşen tshım birden düşmüş gibi geldi, ilacı azaltıyımmı dedim aynen devam et dedi!!
antikorlarıma bakmadı bile çok kalabalıktı başından savdı resmen, 21 aralık içinde tahlilime antikorları yazmamış!!!!!!!!!acayip sinir oldum ya haşimotoyu umursayan yok

Canım benim antikorlara kolay kolay hiçbir doktor bakmıyor..Çünkü haşimatoluysan bikere antikor illaki yüksek..Doktor antikor 200 mü 300 mü hiç önemsemiyor..TSH da gayet güzel düşmüş bence ..İlaç içipde düşüremeyen var bence canını sıkıcak hiçbir şey yok arkadaşım...Sağlıklı günler..

Canım benim antikorlara kolay kolay hiçbir doktor bakmıyor..Çünkü haşimatoluysan bikere antikor illaki yüksek..Doktor antikor 200 mü 300 mü hiç önemsemiyor..TSH da gayet güzel düşmüş bence ..İlaç içipde düşüremeyen var bence canını sıkıcak hiçbir şey yok arkadaşım...Sağlıklı günler..
saol canım ama çok ani düştü, ilaç fazla geldi diye düşünüyodum busefer 1'in altına düşmesinden korkyuyorum ben mafoldumben

saol canım ama çok ani düştü, ilaç fazla geldi diye düşünüyodum busefer 1'in altına düşmesinden korkyuyorum ben mafoldumben

Ne kadar da yoğun olsalar bence hiçbir doktor hastalarını tehlikeye sokcak birşey yapmaz..Gerekli görse zaten başka türlü bir önlem alırdı.Sen bence doktoruna güven,başka da çare yok ki :)))) güvenmek zorundayız hepimiz..Aralık ayını bekle bakalım şurda ne kaldı..

Ha bu süre zarfında kendinde bir takım değişiklikler hissedersen,kendini kötü falan hissedersen telefon açar doktora durumunu sölersin..Böle böle dozlarda ilaç alıyorum TSH'ım şu şuu...gibi..Takma kafana..

bir ayda da olsa şaşırtıcı bir düşme olabiliyor
bende de olmuştu
çok takma bence
uygun düzeyi yakaladık diye doktor aynı doza devam demiştir

bu hastalıkta kilo almak mevcut biliyorsunuz
ama işin ilginç tarafı iştahsızlıkta oluyor
hem iştahsız olup hemde kilo almak ne kadar tezat bişey değil mi ? :)
o halde ne yapacaz bol bol hareket ...hihoyyyt
ama işin bir ilginç yanı da halsizlik ve yorgunluk
yani hem halsiz olacan hem de hareket edecen
ne kadar tezat bir hastalık yaa değil mi ?
CADIARZU

evet ya halsizlik yorgunluk insanı karamsar yapıyor etrafındaki insanlara bakıyosun cok hareketli şen şakrak hic yorulmuyolar bir iş yapıyorsam digerini yapmak istemiyorum malum haşimatoluyuz mafoldumben :bbo:

benim eşimde alıştı sinirli olmama
bazen sinirlerndiğim zamanda aaa anladık bi tiroidin var diyookaydirigubbakcemile3
hastalığın geçsin sonra bi görüşelim diyo kaydirigubbakcemile3
adamcağızda alıştı artık....
kızlar bende levotiron kullanıyorum ama ilaca başladığımdan beri başım hemen hemen her gün ağrıyo
acaba ilaç böle bi yan etki yaparmı?????

benim eşimde alıştı sinirli olmama
bazen sinirlerndiğim zamanda aaa anladık bi tiroidin var diyookaydirigubbakcemile3
hastalığın geçsin sonra bi görüşelim diyo kaydirigubbakcemile3
adamcağızda alıştı artık....
kızlar bende levotiron kullanıyorum ama ilaca başladığımdan beri başım hemen hemen her gün ağrıyo
acaba ilaç böle bi yan etki yaparmı?????

öncelikle geçmiş olsun...
eğer ilaca başlamanla birlikte başladıysa baş ağrın ilacın yan etkisi olma ihtimali yüksek bence..
birde google da araştırdım senin için..ilacın yan etkileri için şöle denmiş:
"Yan Etkileri: İştahta ve menstrüel periyoddadeğişiklikler, gö-ğüs ağrısı, diyare, tremor, baş ağrısı, irritabilite,huzursuzluk, taşikardi ve kardiyak aritmiler, sıcağa karşı hassasiyet,uykusuzluk, aşırı terleme, kusma, kilo kaybı gibi hipertiroidizmbelirtilerine yol açabilir."

tekrar geçmiş olsun

canım sen bu düşüşe çokmu diyosun benim 30 dan 0.47 ye düştü hemde 1 ayda...
yükselişide şöyle olmuştu 0.56 dan 30a çıkmıştı tatlım....

bende bişey sormak istiyorum haşimetodaşlarım:)

benim şimdiye kadar gittiğim doktorlar bana erken dönem hipotroid tanısı koydular..yani ileri seviyede ve ilaç kullanmayı gerektirecek düzeyde değil..ve iyotsuz tuz kullanmam gerektiği ile ilgili şimdiye kadar bir şey söylenmedi ama araştırınca ister hipertroid olsun hipo iyotsuz tuz kullanmak gerekiyomuş..bende nodüller de var üstelik ve anti tpo yüksek çıktı..sizler iyotsuz mu kullanıyorsunuz? iyotlu tuz hipotroidi olanlarda tsh ı yükseltir, hipertroidi olanlarda düşürürmüş çnk..her iki grupta bu nedenle iyotsuz tuz kullanmalıdır mutlaka deniyor??

bu hastalıkta kilo almak mevcut biliyorsunuz
ama işin ilginç tarafı iştahsızlıkta oluyor
hem iştahsız olup hemde kilo almak ne kadar tezat bişey değil mi ? :)
o halde ne yapacaz bol bol hareket ...hihoyyyt
ama işin bir ilginç yanı da halsizlik ve yorgunluk
yani hem halsiz olacan hem de hareket edecen
ne kadar tezat bir hastalık yaa değil mi ?
CADIARZU

evet lalehancığm aynen öle bende kayın validemin odayı salonu koridoru temizliyorum ama odama temizlik yapmaya girdiğimde geri kapatıyorum hergün aynı işi yapamıyorum çok halsiz hissediyorum kendimi yani bu herkestemi yoksa biz gibi bu hastalığı yaşayandamı var canım aynı sorun bendede var kaydirigubbakcemile5

melodi
canım çokkk teşekkürler ilgin içinn
halsizlik bendede çok kızlar yaaaaa
bide ilaca başladığımdan beri hiç yemek yiyesim gelmiyo
yemek yemek için yiyorum istediğim için değilll
herşeyden bi tiksinti geldiii nedenseee
ayy bu ilaç bana kilo verdircek galiba en sevindirici yanı buuuukaydirigubbakcemile2

canım sen bu düşüşe çokmu diyosun benim 30 dan 0.47 ye düştü hemde 1 ayda...
yükselişide şöyle olmuştu 0.56 dan 30a çıkmıştı tatlım....
hadi ya:1shok: ama durum hipertiroide çevirmiş demektir bu, düzelmiştir şimdi inşallah. hiç paniklemiyim ozaman ben=)

halsizlik iştahsızlık sinirlilik uykusuzluk sürekli depresyon hali cilt kuruması saç kuruması üff daha sayıyımmımafoldumben hepsi mevcut şu bünyede beni alan yandı vallakaydirigubbakcemile3

bende bişey sormak istiyorum haşimetodaşlarım:)

benim şimdiye kadar gittiğim doktorlar bana erken dönem hipotroid tanısı koydular..yani ileri seviyede ve ilaç kullanmayı gerektirecek düzeyde değil..ve iyotsuz tuz kullanmam gerektiği ile ilgili şimdiye kadar bir şey söylenmedi ama araştırınca ister hipertroid olsun hipo iyotsuz tuz kullanmak gerekiyomuş..bende nodüller de var üstelik ve anti tpo yüksek çıktı..sizler iyotsuz mu kullanıyorsunuz? iyotlu tuz hipotroidi olanlarda tsh ı yükseltir, hipertroidi olanlarda düşürürmüş çnk..her iki grupta bu nedenle iyotsuz tuz kullanmalıdır mutlaka deniyor??

Back