• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

melodi anadolu yakasında metin özata var ama çok pahalı muayenesi söylim..
hipotiroitse ilaç kullandığında kilo alıcağını sanmam ek vitamin filan kullanmıyorsa tabi..
ama hipertiroitse ilaç kullandığında kilo alır...

melodi anadolu yakasında metin özata var ama çok pahalı muayenesi söylim..
hipotiroitse ilaç kullandığında kilo alıcağını sanmam ek vitamin filan kullanmıyorsa tabi..
ama hipertiroitse ilaç kullandığında kilo alır...

teşekkür ederim..
devlet hastanesinde çalışan bi doktor önerebilecek var mı?

Arkadaşlar bu hastalıkta en önemli şey moral. Moral bozuk oldukça hastalık ilerliyor. Hani denir ya, vesvesenin üstüne düşersen büyür, takmazsan söner diye. Hastalığı kafaya taktıkça insanın vesveselerinin artması gibi.

Ayrıca boğaza ceviz yağı sürülmesini de kesinlikle tavsiye ediyorum. Her akşam yatmadan önce. Ceviz yağını aktarda bulabilirsiniz. Maranki' nin önerisi. ışe yarıyor Allah'ın izniyle

Ayrıca boğaza ceviz yağı sürülmesini de kesinlikle tavsiye ediyorum. Her akşam yatmadan önce. Ceviz yağını aktarda bulabilirsiniz. Maranki' nin önerisi. İşe yarıyor Allah'ın izniyle

Ayrıca boğaza ceviz yağı sürülmesini de kesinlikle tavsiye ediyorum. Her akşam yatmadan önce. Ceviz yağını aktarda bulabilirsiniz. Maranki' nin önerisi. İşe yarıyor Allah'ın izniyle

ben cevizi her yönüyle kullanıyorum
cildime boğazıma saçıma
tüm cevizi hafif kırıyorum bir bardak suya koyduktan sonra akşamdan koyuyorum sabah aç karnına içiyorum...böylece cevizin hem kabuğunun hemde iç perdesi nin faysdası oluyor..ve cevizin kendisini sonradan yiyorum...
haşimatolarda bildiğiniz üzere kuru cilt ve saç malum..özel bakım gerek yani...eskiden iki günde bir yağlanırdı şimdi ise br hafta kalsa kupkuru...
ve çörekotu yağı muhakkak kullanıyorum...

Arkadaşlar bu hastalıkta en önemli şey moral. Moral bozuk oldukça hastalık ilerliyor. Hani denir ya, vesvesenin üstüne düşersen büyür, takmazsan söner diye. Hastalığı kafaya taktıkça insanın vesveselerinin artması gibi.

canım sana katılıyorum ma öncelikle hoşgeldin memlektim aslen konyalısın galiba çok haklısın da elde olan bişi olsa dicem moral olsun ammaaaan ne bilim urfatutkunu bende anlamadım ben evlenmeden önce kilom 55 bi evlendim anahhhh çıktım 73 e kadar hemen kendime dur ayşe nereye dedim ve şu anda 63 kiloyum biraz zor oluyor ama napcam bi meleğimde yok kafaya takmayayım desem işte böyle bu arada evleneli dört bitti beşe döndü yetmezmi bu zamana kadar ama vakti var canım ceviz suyunu bende içmiştimakannehirakannehirakannehir

arkadaşlar ben evlenirken 49 kiloydum neyse dogumu 63 le yaptım ama zayıfladım daha sonra 1 ayda tekrar 60 cıktım özellikle göbek cevresinden kilo aldım ve bu hastalıgıda o zaman ögrendim ilac kullandım 3 ay oldu 2 kilo vermişim göbek duruyo cok kötü:kedi:

Kizlar benim abartisiz haftanin 5 günü siddetli sekilde sabahtan aksama kadar ba$ agrim oluyor yillardir.
Acaba sizde de var mi bu,yani hasimotodan dolayimi oluyor ba$ agrilari yoksa benimki migren falan olabilirmi?

Kizlar benim abartisiz haftanin 5 günü siddetli sekilde sabahtan aksama kadar ba$ agrim oluyor yillardir.
Acaba sizde de var mi bu,yani hasimotodan dolayimi oluyor ba$ agrilari yoksa benimki migren falan olabilirmi?

benim şahsen dikkat çekici nitelikle sürekli bir baş ağrım olmadı
diğer arkadaşların nasıl acaba ?
yani haşimotoda baş ağrısı klasik bişey değilse incelenmeli azericim

canım dediğin gibi o baş ağrısı belli bir sürede bendende oluyor ben diyordum acaba bi bende mi var diye demekki herkeste olurmuş benim genelllikle haftada bir sefer olur bugün çok ağrıyor mesele

benimde bi süre inanılmaz derecede başağrılarım oluyodu hatta ağrıda ağlıyodum..doktora bile gittim ama sonradan kendiliğinden geçti..yani kronikleşmişti adeta ve şimdi herkesin arada sırada başı ağrır benimde öle ağrıyo..
ama haşimetonun belirtileri ya da etkileri arasında baş ağrısı yok arkadaşlar..yani neticede bunların hepsi ararştırılıyo ve olsaydı baş ağrısı da yazılırdı bulgulara

ha mesela bana iç hastalıkları doktoru şöle demişti..başın ağrıdığında tansiyonunu ölç..eğer tansiyonun yüksek ya da düşükse nörolojiye gideceksin..normalse bize gel demişti.
baş çeşitli sebeplerden ağrıyabilir..migren, soğuk havayla uzun süre temas, oksijensiz bir ortamda olmak, hatta sürekli tv izlemek, kitap okumak, bilgisayar başında kalmak, tansiyonun yükselmesi, boyundaki bir sorun(kemik yapısında ya da fıtık), beyinde timör olması gibi..

ama triod ile ilgili olduğunu düşünmüyorum açıkçası..benim mesela baş ağrılarımın olduğu dönem çok fazla bilgisayar başında kalıyodum ve şimdi çok az kalıyorum ve baş ağrım çok nadir oluyo..

bende tiroitle alakası olduğunu düşünmüyorum...çünkü benim çok nadir başım ağrır..

canım sana katılıyorum ma öncelikle hoşgeldin memlektim aslen konyalısın galiba çok haklısın da elde olan bişi olsa dicem moral olsun ammaaaan ne bilim urfatutkunu bende anlamadım ben evlenmeden önce kilom 55 bi evlendim anahhhh çıktım 73 e kadar hemen kendime dur ayşe nereye dedim ve şu anda 63 kiloyum biraz zor oluyor ama napcam bi meleğimde yok kafaya takmayayım desem işte böyle bu arada evleneli dört bitti beşe döndü yetmezmi bu zamana kadar ama vakti var canım ceviz suyunu bende içmiştimakannehirakannehirakannehir

Evet Konyalıyım ve Konya'da oturuyorum. Hemşehriyiz galiba :) Benim bir kaç yıl önce tahlillerim hep bozuk çıkıyordu. Bozuk çıktıkça ben de moralimi bozuyor, kafaya takıyordum. Öyle yaptıkça baktım iyice kötüleşiyor. amaaan boşver, Allah ne derse o olur, takma kafana dedim kendime. Ve cidden rahatladım. Git gide daha da düzeldi maşaAllah. Kafaya takmamak, tevekkül etmek lazım.

Tesekkürler arkadaslar.Demekki benim bu agrilarim baska bir sebepten geliyor.
Ben en iyisi bas agrisi icin de doktora gideyim.

Back