Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

merhaba arkadaşlar. 2 yıl önce teşhis edildi benim hastalığım. hasimoto yla tanıştım ve hayatım birdaha hiç eskisi gibi olmadı. :KK43: 1,5 yıl önce istanbula yerleştim, evlendim. bu hastalık beraberinde tüm vucudumu çürütt sanki. her gün bir başka dertle uyanıyorum. eşim de (Allah başımdan eksik etmesin) tüm bunlara sabrediyor.
1 yılı aşkın süredir ilaç kullanmıyorum. çünkü kendi doktorum ankara da ve gidip kontrolden geçemiyorum. ama artık şikayetlerim korkunç arttı. doktor araştırıyorum. yazılarınız okudum, cerrahpaşa daki prof. dr. ilhami uslu nun mailine ulaştım sayenizde. dün mail attım ne yapmalıyım diye. hastaneye mi gitmeliyim özel muayene mi olmam gerekiyor diye. bakalım yanıt gelmedi henüz. bu hastalık da bazı ünlü ve magazinel doktorlara malzeme oldu malesef, özel merkez açan açana ve binlerce ytl lik muayene ücretinden bahsediyorlar. bir akademisyen olarak bu bütçeyi ayırmam mümkün değil. umarım iyi bir doktor bulabilirim sağlık güvencemle de işin üstesinden gelebilirim.
zor bir hastalık. sinsi herşeyden önce. mikrop değil antibiyotiklerle üstesinden gelelim. yara değil sarıp sarmalayalım. ur değil timör değil, halimizi bilelim yatalım bıçak altına ne olacaksa olsun diyelim... elbette ki çok daha çaresiz dertler var. ancak bu rahatsızlığın bu sinsi, gizli yönü delirtecek beni. benim t3 t4 tsh değerlerim geçen yıl normale dönmüştü ama antikorlar ın yine maşallahı var. hatta doktor demişti ki işte bu hastalık böyle lanet birşey. acemi bir doktor bu değerlre bakar ve "süper değerler tamam iyisin sen" der. oysa ki tiroid değerlerim normal görünürken tiroid bezimin yarısına yakını yok olmuş bile. tiroid değerleri normal göründüğü için ilaç kullanamıyorum. işin trajikomik kısmı da şu:
tireid hormonlarım sadece o tahlili yaptırdığım gün öyle çıkmış olabilir. belki 1 gün belki 1 ay sonra ne hale geldiğini bilmek imkansız. yani benimkisi en sinir bozan cinsinden...
herkese geçmişler olsun diyorum...
konuyla ilgili duyduğumuz bildiğimizz şeyleri paylaşırsak birbirimize hem destek olup hem de yardımcı olabiliriz.
ilhami hocayla görüşmeye çalışacağım. yine de aranızdan doktor tavsiyesi olan varsa seve seve denerim. (sağlık güvencesi ile muayene olabileceğim bir doktor)

kadın doğuma gittim zaten normal çıkıyor hormonlar ama o zman neden böyle sizin adete yakın ateş artması basması oluyor mu??

ateş basması, ani öfke, sinir, şişkinlik, halsizlik, bıkkınlık yok yok daha sayıyım mıkaydirigubbakcemile3

merhaba arkadaşlar. 2 yıl önce teşhis edildi benim hastalığım. hasimoto yla tanıştım ve hayatım birdaha hiç eskisi gibi olmadı. :KK43: 1,5 yıl önce istanbula yerleştim, evlendim. bu hastalık beraberinde tüm vucudumu çürütt sanki. her gün bir başka dertle uyanıyorum. eşim de (Allah başımdan eksik etmesin) tüm bunlara sabrediyor.
1 yılı aşkın süredir ilaç kullanmıyorum. çünkü kendi doktorum ankara da ve gidip kontrolden geçemiyorum. ama artık şikayetlerim korkunç arttı. doktor araştırıyorum. yazılarınız okudum, cerrahpaşa daki prof. dr. ilhami uslu nun mailine ulaştım sayenizde. dün mail attım ne yapmalıyım diye. hastaneye mi gitmeliyim özel muayene mi olmam gerekiyor diye. bakalım yanıt gelmedi henüz. bu hastalık da bazı ünlü ve magazinel doktorlara malzeme oldu malesef, özel merkez açan açana ve binlerce ytl lik muayene ücretinden bahsediyorlar. bir akademisyen olarak bu bütçeyi ayırmam mümkün değil. umarım iyi bir doktor bulabilirim sağlık güvencemle de işin üstesinden gelebilirim.
zor bir hastalık. sinsi herşeyden önce. mikrop değil antibiyotiklerle üstesinden gelelim. yara değil sarıp sarmalayalım. ur değil timör değil, halimizi bilelim yatalım bıçak altına ne olacaksa olsun diyelim... elbette ki çok daha çaresiz dertler var. ancak bu rahatsızlığın bu sinsi, gizli yönü delirtecek beni. benim t3 t4 tsh değerlerim geçen yıl normale dönmüştü ama antikorlar ın yine maşallahı var. hatta doktor demişti ki işte bu hastalık böyle lanet birşey. acemi bir doktor bu değerlre bakar ve "süper değerler tamam iyisin sen" der. oysa ki tiroid değerlerim normal görünürken tiroid bezimin yarısına yakını yok olmuş bile. tiroid değerleri normal göründüğü için ilaç kullanamıyorum. işin trajikomik kısmı da şu:
tireid hormonlarım sadece o tahlili yaptırdığım gün öyle çıkmış olabilir. belki 1 gün belki 1 ay sonra ne hale geldiğini bilmek imkansız. yani benimkisi en sinir bozan cinsinden...
herkese geçmişler olsun diyorum...
konuyla ilgili duyduğumuz bildiğimizz şeyleri paylaşırsak birbirimize hem destek olup hem de yardımcı olabiliriz.
ilhami hocayla görüşmeye çalışacağım. yine de aranızdan doktor tavsiyesi olan varsa seve seve denerim. (sağlık güvencesi ile muayene olabileceğim bir doktor)

kesinlikle her söylediğine kelimesi kelimesine katılıyorum her gün bişey çıkıyo hakkikaten :uhm: ve her yeni bişey çıktığında daha çok strese giriyor insan strese girdikçe kendini daha kötü hissediyor ne yazık ki..
doktor çok önemli her türlü hastalıkta bunu bizzat ben yaşadım tüm olumsuzluklarıyla bu anlamda sabır diliyorum sana. ilaç kullanamaman çok kötü:1shok:
haşimato olan insanların muhakkak aile bireylerindeki bayanlarında kendine baktırması lazım. ablamda bütün değerleri normalken nodül vardı ve baya büyüktü ameliyat oldu. biraz hastalıkların üstüne gitmek gerekiyor sanırım.. benim gittim doktor metin özata biraz tuzlu olmasına rağmen halen ona gidiyorum çünkü metin beye güveniyorum ve beni o düzeltti diyebilirim. çok geçmiş olsun.

AGUSAMAY canım hepimiz aynu şikayetleri yaşıtoruz bu arada aramıza hoşgeldin bende herşeyi burdan öğreniyorum etica incirlide prof varmış mücahit bey onada çok iyi diyorlar bende doktorumu değiştireceğim o yüzden araştırıyorum metin özata anadoluda çok uzak kalıyor avrupa yakasında duyarsanız benide haberdar edin lütfen ben hala araştırıyrm....

Arkadaşlar bende de haşimoto var ama benim şikayetlerim sizinkiler kadar ciddi değil. Şimdi düşünmeye başladım da acaba bi süre sonra benim de şikayetlerim artacak mı?

Doktorumun dediğine göre ömür boyu bu ilaçları alcak ve ara ara kontrollerden geçecek mişim. Böylece problem olmayacağını söyledi. Herkese sağlık diliyorum.

ben de artık takmıyorum alıyorum her sabah ilacımıtamamdır.antikorlarım ölçülmeyecek degerlerdeymiş anlamıyorum da zaten bu işten birsey ne bileyim allah büyük sallayın gitsin amaan

Bende hashimoto hastasıyım arkadaşlar ama çok erken fark edildi şuan ilaç kullanmıyorum 2 aydır dereotu yiyorum 3 öğün tahlil yaptırdım tsh 1.89 çıktı doktorum iyi bir değer olduğunu ve şu aşamada ilaç kullanmama gerek olmadığını söyledi ancak anti tg hala yüksek bunu düşürmek için iyotsuz tuz kullanıyorum ve selenyum bakımından zengin şeyler yemeye çalışıyorum a.s

selam kızlar..bugün test sonuçlarımı aldım tsh:2,33 çıktı dr. iyi dedi böyle devam..düşmüş çok şükür değerlerim..

güya kafama takmıyordum ama son 4,5 gündür boğazımda bi yumruk var sanki sinir oluyorum.bi de doktorum bana iyotlu iyotsuz tuz fark etmez dedi.ben de kafama göre takılıyorum acaba ondan mı bişeyler oldu kızlar.üf sıkıntılandım yine :a015:

banada dr.aynısını dedi.iyotlu,iyotsuz farketmiyomuş..ileri hipo yada ileri hiper olanlara yasaklıyolarmışş..a.s

merhabalar... iki gün önce duydum ben de haşimoto yu, hem de 18 haftalık gebeyim. Allahtan çok ilerlemeden farketti kadın doğumcum, beni dahiliye uzmanına gönderdi. ordan da endokrinoloji uzmanına gittim. bu branşı bile duymamıştım daha önce... muhtemelen ömürboyu ilaç kullanıcam. bugün biraz kendime geldim. Allah dermansız dert vermesin. herkese geçmiş olsun...

merhabalar... iki gün önce duydum ben de haşimoto yu, hem de 18 haftalık gebeyim. Allahtan çok ilerlemeden farketti kadın doğumcum, beni dahiliye uzmanına gönderdi. ordan da endokrinoloji uzmanına gittim. bu branşı bile duymamıştım daha önce... muhtemelen ömürboyu ilaç kullanıcam. bugün biraz kendime geldim. Allah dermansız dert vermesin. herkese geçmiş olsun...

geçmiş olsun canım:teselli:bende 4 haftalık hamileyim yeni öğrendim..evet ömür boyu ilaç içmek zorundayız arkadaşım:1no2:dediğin gibi Allah dermansız dert vermesin..hamişliğinde sağlıklı günler dilerima.s.

merhaba hanım lar bende hipotiroit ve hoşomoto hastasıyım..yani 4 ay kadar oldu öğreneli..ilçlarıma devam ediyorum .....kulanıyorum. acab bu hastyalığın tamamen geçme ihtimali hiç yokmu,,

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba hanım lar bende hipotiroit ve hoşomoto hastasıyım..yani 4 ay kadar oldu öğreneli..ilçlarıma devam ediyorum euhtyrox 5o mlg kulanıyorum. acab bu hastyalığın tamamen geçme ihtimali hiç yokmu,,

yok...bu hastalık şeker hastalığı gibi kronik bi hastalık yani geçici değil...sadece ömür boyu ilaç kullanarak kontrol altında tutulabiliyo....a.s.

selam
hamilelik sonrasında tshımı bir türlü oturtamadım rayına dün yine doktordaydık bıktım artık doktorlara gidip gelmelerden :KK43: ama mecburum :KK43: daha önce tshım çıkmıştı çarpıntım vardı ve ilaç fazla geliyor dedi ve ilaç fazla geliyor dedi azalttı dün gittiğimde ise tshım gene yüksekti ve ilaç yetmiyor dedi ve ilacı yükseltti bu nasıl bişey ben anlamış değilim kendisine sorduğumda çarpıntım var dediğin için ilacı azalttım dedi çıktı işin içinden ama ben tatmin olmadım.. çıldırmak üzereyim bir sürü sıkıntım var ve hepsini söyledikçe benden test istedi ve psikolojik rahatsızlıklarım için pasiflora içiyodum bi işe yaramıyordu bana ....yazdı yan etkisi var mı bilmiyorum aranızda kullanan varsa bana bilgi verirseniz sevinirim birde kilo verebilmem için ...yazdı buda şeker hastalarına yazılan bir ilaç diye biliyorum hiçbirini almadım henüz alıp almamak konusunda da kararsızım durduk yere şeker hastası olmak istemiyorum başka bir doktora daha gidicem aranızda bu ilaçları kullanan varsa bilgi verebilirse sevinirim artık hiçbir doktora güvenemiyorum. bir de bu doktor benim sürekli gittiğim metin bey doğru mu yazdıkları yoksa yanlış mı bilmiyorum. çokk sıkılıyorum çoookk

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba hanım lar bende hipotiroit ve hoşomoto hastasıyım..yani 4 ay kadar oldu öğreneli..ilçlarıma devam ediyorum euhtyrox 5o mlg kulanıyorum. acab bu hastyalığın tamamen geçme ihtimali hiç yokmu,,

canım moralini bozmak istemem ama maalesef geçmiyor geçmediği gibi hergün vücudunun belli bölgelerinden sinyaller alıyorsunuz :) sürekli kontrol ettireceksin ihmal etme. allah herkese şifa versin dermansız dert vermesin... mutlaka iyotsuz tuz kullanmalısınız mutlaka hamilelik sonrasında emziren annelerde çocuk iyot alsın diye veriyor iyotlu tuz o kadar!

nayhan benim doktorumda bana zayıflamam için glucophage vermişti....o da şeker ilacı ilk 3 ay işe yaradı 7 kilo verdim sonrdan durdu ...zararı yok bi dene istersen...haşimatolularında insülin direnci zayı oluyomuşya zayıflayamıyomuşuz o yüzden şeker ilacı veriyolar bize...

X