- 26 Aralık 2008
- 747
- 3
bi kadın doğumcuya gitmeni tavsiye ederim
kadın doğuma gittim zaten normal çıkıyor hormonlar ama o zman neden böyle sizin adete yakın ateş artması basması oluyor mu??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bi kadın doğumcuya gitmeni tavsiye ederim
kadın doğuma gittim zaten normal çıkıyor hormonlar ama o zman neden böyle sizin adete yakın ateş artması basması oluyor mu??
merhaba arkadaşlar. 2 yıl önce teşhis edildi benim hastalığım. hasimoto yla tanıştım ve hayatım birdaha hiç eskisi gibi olmadı. 1,5 yıl önce istanbula yerleştim, evlendim. bu hastalık beraberinde tüm vucudumu çürütt sanki. her gün bir başka dertle uyanıyorum. eşim de (Allah başımdan eksik etmesin) tüm bunlara sabrediyor.
1 yılı aşkın süredir ilaç kullanmıyorum. çünkü kendi doktorum ankara da ve gidip kontrolden geçemiyorum. ama artık şikayetlerim korkunç arttı. doktor araştırıyorum. yazılarınız okudum, cerrahpaşa daki prof. dr. ilhami uslu nun mailine ulaştım sayenizde. dün mail attım ne yapmalıyım diye. hastaneye mi gitmeliyim özel muayene mi olmam gerekiyor diye. bakalım yanıt gelmedi henüz. bu hastalık da bazı ünlü ve magazinel doktorlara malzeme oldu malesef, özel merkez açan açana ve binlerce ytl lik muayene ücretinden bahsediyorlar. bir akademisyen olarak bu bütçeyi ayırmam mümkün değil. umarım iyi bir doktor bulabilirim sağlık güvencemle de işin üstesinden gelebilirim.
zor bir hastalık. sinsi herşeyden önce. mikrop değil antibiyotiklerle üstesinden gelelim. yara değil sarıp sarmalayalım. ur değil timör değil, halimizi bilelim yatalım bıçak altına ne olacaksa olsun diyelim... elbette ki çok daha çaresiz dertler var. ancak bu rahatsızlığın bu sinsi, gizli yönü delirtecek beni. benim t3 t4 tsh değerlerim geçen yıl normale dönmüştü ama antikorlar ın yine maşallahı var. hatta doktor demişti ki işte bu hastalık böyle lanet birşey. acemi bir doktor bu değerlre bakar ve "süper değerler tamam iyisin sen" der. oysa ki tiroid değerlerim normal görünürken tiroid bezimin yarısına yakını yok olmuş bile. tiroid değerleri normal göründüğü için ilaç kullanamıyorum. işin trajikomik kısmı da şu:
tireid hormonlarım sadece o tahlili yaptırdığım gün öyle çıkmış olabilir. belki 1 gün belki 1 ay sonra ne hale geldiğini bilmek imkansız. yani benimkisi en sinir bozan cinsinden...
herkese geçmişler olsun diyorum...
konuyla ilgili duyduğumuz bildiğimizz şeyleri paylaşırsak birbirimize hem destek olup hem de yardımcı olabiliriz.
ilhami hocayla görüşmeye çalışacağım. yine de aranızdan doktor tavsiyesi olan varsa seve seve denerim. (sağlık güvencesi ile muayene olabileceğim bir doktor)
selam kızlar..bugün test sonuçlarımı aldım tsh:2,33 çıktı dr. iyi dedi böyle devam..düşmüş çok şükür değerlerim..
merhabalar... iki gün önce duydum ben de haşimoto yu, hem de 18 haftalık gebeyim. Allahtan çok ilerlemeden farketti kadın doğumcum, beni dahiliye uzmanına gönderdi. ordan da endokrinoloji uzmanına gittim. bu branşı bile duymamıştım daha önce... muhtemelen ömürboyu ilaç kullanıcam. bugün biraz kendime geldim. Allah dermansız dert vermesin. herkese geçmiş olsun...
merhaba hanım lar bende hipotiroit ve hoşomoto hastasıyım..yani 4 ay kadar oldu öğreneli..ilçlarıma devam ediyorum euhtyrox 5o mlg kulanıyorum. acab bu hastyalığın tamamen geçme ihtimali hiç yokmu,,
merhaba hanım lar bende hipotiroit ve hoşomoto hastasıyım..yani 4 ay kadar oldu öğreneli..ilçlarıma devam ediyorum euhtyrox 5o mlg kulanıyorum. acab bu hastyalığın tamamen geçme ihtimali hiç yokmu,,